Ideje elkezdeni a szezont

A múlt heti kínos hazai zakó után egyik nagy mumusunkhoz, a Haladáshoz látogatunk, akik ellen 2011 óta nem tudtunk nyerni idegenben, és mostanság nem egyszer a Nagyerdőben is megtréfáltak minket. A múlt heti produkciót látva igazából semmi nem szól amellett, hogy éppen most törnénk meg ezt a rossz sorozatot, maximum abban bízhatunk, hogy a múlt hetinél csak jobban játszhatunk.

hl2

A hétközi edzőmeccs alapján (amin azok játszottak, akik kevesebb szerepet kaptak a Kövesd ellen) nem számítok nagy változásokra, pedig bőven lehetne csereberélni, ahogy arról a Heti Hármas podcast adásunkban is beszéltünk. Kezdjük rögtön a kapusposzttal. Nem véletlen fejeztük ki aggodalmunkat Nagy Sándorral kapcsolatban, amikor még csak felmerült a neve, mint lehetséges érkező. Egy nyers stílusban védő, gyenge kapusnak számít, amit be is bizonyított egy meccs alapján. Utoljára ennyi, és ilyen minőségű hibát talán Malinauskas szerencsétlenkedett össze egy meccsen, de még lehet neki sem volt ilyen katasztrofális teljesítménye. Úgyhogy ami engem illet, többet nem tenném őt be a csapatba, játsszon inkább valamelyik fiatal. Kuti is eljátszotta a bizalmam, nyugodtan ki lehet próbálni Bényeit a helyén, ha már visszacsábítottuk Békéscsabáról. Mint ahogy Barnát is Ferenczi helyett, hogy végre legyen balhátvédünk is. A középpálya úgy ahogy rendben van, a gondok a csatársornál folytatódnak. Holmannak nincs kedve focizni, Takács lerúgta saját magát hetekre, így maradt Tisza és Könyves, esetleg Mengolo. Egyik sem igazi, klasszikus támadó. Ha mindenképp választanom kell, akkor talán Könyvesre esne a választásom.

haldvsck

Mindez csak vízió, mint említettem, vélhetően ugyanaz a csapat játszik majd, mint akik egy hete beégtek. És hogy miben bízhatunk? Amit a bevezetőben is említettem, hogy talán nem fog mindenki kétszer egymás után olyan szarul játszani (bár tavaly volt rá példa nem egyszer sajnos…). A másik dolog, hogy a Haladás sem nyújtott biztató produkciót az első fordulóban, mentségükre szóljon, hogy ők a bajnoki címvédő otthonában kaptak ki 11 játékos ellen. Sok más okosság nem jut eszembe, ami mellettünk szólna, maximum az olyan unalmas közhelyek, mint hogy egyszer minden rossz sorozat megszakad, vagy mikor, ha nem most. Nem várok túl sokat a meccstől, aztán majd legfeljebb kellemesen csalódok.

A gond az inkább az, amit már Csibu is beharangozott a múlt héten: a bajnoki rajt meghatározhatja a teljes szezonunkat. Ha most is kikapunk, akkor jó eséllyel Paksról sem távozunk majd sok ponttal, aztán jön az a sorozat, hogy Fradi, Vidi, Vasas, Honvéd, azaz a tavalyi első négy helyezett… Könnyen lehet tehát, hogy a hetedik fordulóig alig lesz pontunk. Akkor pedig majd megint lehet kapkodni, elküldeni a ballasztot, és kukázni a még megmaradt, labdába két egyenest rúgni tudó játékosok, légiósok közül – apropó, Miha Vidmart közel egy hónapja teszteljük, szinte minden meccsén lőtt gólt, mégsem szerződtettük még eddig, pedig nem dúskálunk a csatárokban…

Essék szó egy kicsit az ellenfélről is. Mészöly Géza együttese az elmúlt években rendre erőn felül teljesített, legalábbis szerintem. A játékoskeretük alapján ugyanis inkább tekinthetők ők egy alsóházi csapatnak, ennek ellenére az utolsó két szezonban a hatodik, illetve az ötödik helyen végeztek (három szezonnal ezelőtt pedig épp hogy bennmaradtak a 16 csapatos bajnokságban, abban az évben vette át Mészöly a csapat irányítását). Vélhetően idén sem úgy vágtak neki a szezonnak, hogy a dobogó a cél, róluk tényleg elmondható, hogy fiatalok alkotják a csapatot, Mészöly nem fél 16-17 éves játékosokat sem bedobni a mély vízbe, még ha sok esetben ezt a rengeteg sérülés indokolta is. Ennek tudatában pedig végképp bravúros volt a szereplésük az utóbbi években.

hl1

Nyáron egyébként némileg sikerült erősíteni a kereten, és ezúttal nem is vesztettek el kulcsjátékosokat, egyedül Iszlai Bence távozása lehet fájó, de őt sem érzem pótolhatatlannak, főleg hogy leigazolták a helyére a korábbi válogatott Simon Ádámot a Videotontól. Az érkezők oldalán találjuk még Miroszlav Grumicsot, akitől érdekes módon sokat vár Mészöly Géza, pedig ha van játékos, aki tökéletesen megtestesíti a tucatlégiós fogalmát, akkor éppen a 33 éves szerb támadó az. Mellette még az MTK-s Myke Bouard Ramos érkezett a támadósorba, a fiatal brazil támadó ténylegesen erősítést jelenthet a régóta csatárgondokkal küszködő Halinak.

Összegezve tehát. Nagy kérdés, hogy Herczeg András fel tudta-e rázni a társaságot a múlt heti vereség után, hogy a játékosok tudják-e függetleníteni magukat a szégyenteljes produkciótól, és a focizni nem akaró játékosok összekapják-e végre magukat. Én számítok arra, hogy ezúttal tényleg lehetőséget kap 1-2 fiatal (első sorban kapusposzton reménykedek ebben, illetve Bíró és Barna játékára is számítanék), és sokkal nagyobb erőbedobást, koncentrációt, győzni akarást várok a csapattól. Ahogy azt a szezon előtti cikkünkben is jeleztük, ha azt látjuk, hogy a játékosok mindent megtesznek a sikerért, akkor a vereséget is el tudjuk nézni nekik. Ha viszont a Mezőkövesd ellenihez hasonló produkciót látunk, akkor továbbra sem leszünk kíméletesek a cikkeinkben.

(képek forrása: nyugat.hu)

 • tiberius

  Van még egy variáció a védelemben mégpedig Jovanovics jobb hátvédként játszatása.Szerintem meg vannak gondjaink a kp-n is de ide meg fiatalt nem akar a stáb betenni.Mengolo gyors de technikailag nagyon képzetlen.
  Bizom benne,hogy több játékos kispadozni fog a multheti kezdöből!
  S Vidmar is valoban elég régóta itt van ahhoz,hogy eldönthessék kell-e vagy sem!

 • JuveFan1897

  Jovanovics már tavaly sem volt jó jobbhátvédben. Ő a középpálya közepén képes a legjobb teljesítményre.

 • öcsisajt

  Elolvastam Tisza nyilatkozatát,semmi jóra nem számíthatunk. Ezek leszarják a közönséget,egymást csak a pénz számít. Szimát jellemzi,hogy visszahozta Tiszát egy lyukas garast nem adtam volna érte,neki. Ilyen játékosokkal vagyunk tele ezért is tart itt a csapat,

 • OnlyLoki

  Ha Barna lesz a balhátvéd, én Ferenczit feltenném a középpályára. Nyilván, ekkor nem játszhatunk a középpályán három védekező felfogású játékossal, ezért a Tőzsér-Filip-Jovanovic hármasból valakit ki kell tenni.

 • Madridista

  Mint írtam szezon előtt is borítékolható volt,hogy kiesünk.
  Csak a vakok gondoltak mást.
  Ők is mi alapján?
  NB2-es csapatokat vertünk?:D
  Az lett volna szép ha kikapunk tőlük…:D
  Tehát nem történik más csak igazolja azt amit Szima mondott,az utolsó fordulóban nem lesz bent maradásért harc nálunk,hisz már rég kiestünk.:D

 • Tom Tom

  Sajna igazolni már nem fognak. Pedig olyan játékosokat ajánlottak nekik, hogy ihaj!! Se balhátvéd se csatár nem lesz. Kapusok közül is kaphattunk volna jobbat ingyen de a pénzben nem egyeztek.. Nevetségesen alacsony a fizetési sapka. Az önkormányzat a 25 % ért sem ad semmit a csapatnak…

 • elvill miszki

  Ugye? A barom még azt mondta, hogy voltak biztató jelek a kövesdi mérközésen!

 • elvill miszki

  Én ferencit kitenném szélre, nagyon szélre! Egészen a palánkon túlra! Ott van az ő igazi helye!

 • DEBRECENIVSC

  Te vagy az ellentétem. 😀

 • Layash

  Annyira szűkös a játékos keret, hogy már gondolati szinten is nehéz varálni a kezdő csapattal.
  A kapuban Nagy olyat produkált, hogy helyette szinte tényleg mindegy ki áll a háló előtt.
  Kuti helyett Bényei nem biztos hogy rosszabb, de a balhátvéd posztra nincs olyan, akiben bizakodni lehet.
  Semmi bajom Barna Szabolccsal, de egyetlen edzömeccsen sem játszott még úgy, hogy elhitesse velünk, ő megfelel azon a poszton, sőt inkább azt bizonyította, hogy nem.
  A csapat-összeállitó totozásnak alap pillére, hogy legyen valami képünk arról, hogy teljesítenek a játékosok edzéseken is, én ennek híján vagyok, nhány edzőmeccs erről nem ad pontos képet, de sajnos mintha Szabolcsnál is (és még több a keretben lévő játékosnál) képességbeli hiányosságok miatt nem láttunk meggyőző teljesitményt.
  Ezért én a játékost nem akarom bántani, elsősorban a vezető döntése, hogy olyan játékosokat hoztak, akik NB2-ben sem voltak kiemelkedők, sokszor még ott sem játszottak.
  Sokkal kényesebb kérdés az, hogy ilyen körülmények között mit lehet kezdeni az alibizőkkel – talán semmit, mert nincs kikkel lecserélni őket?
  Pedig az alibizőktől kellene megszabadulni vagy rákényszeriteni őket, hogy tegyenek is, ne csak “akarjanak”,ugyanis abból a nagy akarásból semmi nem látszik… illetve látszik, csak az nem az akarat, hanem annak a hiánya.
  A Haladás elleni meccstől nem tudom mit gondoljak, érdekes volt az utolsó összecsapásunk, szép győzelem volt, kilógott a sorból…

 • Róbert Mándi

  Remélem nem Nagy S. lesz a kezdő mert nem tudom Herczeggel meg Szimával mit csinálok!Az az ember nagyon gyenge!!!!(finoman fogalmaztam,de ez is hízelgő rá nézve)
  Takács egy vicc,Könyves csak csak,Tisza kabaré,Mengolót meg nem lehet tudni mi rejlik benne mert azt jól titkolkja!Vimarral mi a faszt vár a klub vezetés!Nagyon jó csatár,gólerős,ingyen van!!Akkor….mire vár “Szima” Pató pál?
  TRAGÉDIA AMI ITT VAN!Ehhez képest a Hamlet vígjáték!!!

 • gyberci

  Megerősített védelemmel (öt védővel), kellene pályára lépni. Gyors kontrákat vezetni.
  Kapus – Kuti, Szilvási, Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Jovanovics, Filip, Tőzsér – Mengolo, Sós
  Valami hasonlót, mint legutóbb a Diósgyőr ellen a második félidőben.
  Holnap nagyot fog játszani a LOKI, a mi kis LOKIKÁNK!!! Én mint mindig optimista vagyok!

 • Layash

  Szilvási is egy talány, nagy tehetségnek volt kikiáltva, de azon kevés lehetőséggel ezidáig nem élt, amit adtak neki az edzők, s talán ezért nem is adtak neki többet.
  Az öt védős rendszernek is akkor van értelme, ha az tudatos, tudják mit akarnak azzal elérni.
  Márpedig nem a saját kapunk elött tömörülve kellene bekkelni, az nekünk nem megy, a középpályát kellene uralni,’ ami szintén nem megy Tözsér, Holman, Filip alibizős lötyögésével.

 • Jamen

  Nem volt olyan, hogy lehetőséget kapott.kivéve Pakson-így nem is élhetett vele.Szégyen ez a diszkrimináció vele szemben!

 • Jamen

  Vidmar közben menekült státuszt kapott nálunk!

 • Róbert Mándi

  Szilvási Sokkal jobb hátvéd mint Szatmári.Neki csak apuci van meg az ő neve…

 • Tylla

  Valaki azt irta korábban, hogy Vidmar a papirjaira vár, igaz már elég régóta. Őt leigazoljuk, talán lesz egy gólerős csatárunk.

 • Tylla

  Ez mit jelent?

 • Jamen

  Bocs, poénnak szántam….Hogy nem lesz honos, csak átmenetileg van itt.Egy esély van, ha Takács sérülése súlyosabb lesz.

 • Tom Tom

  Csakfoct(popsifoci) infói szerint a Gyírmótot választja egy játékos helyettünk. Ez a legalja itt a vég! KÖSZÖNJÜK SZIMA ÚR!!!!

 • Nemeztkeresed

  Teljes mértékben az MLSZ hibája, hogy a Debrecen nem áll készen a rajtra: mi ahhoz vagyunk szokva, hogy augusztus közepén indul a bajnokság, és ehhez tartjuk is magunkat! (Ugye…?)

 • öcsisajt

  Jellemző a DVSC csapatára a legújabb átigazolási kabaré!! A Szlovák első osztályból volt egy 19 éves középpályás akit le akartak igazolni. Viszont rögtön kölcsön adták volna Gyirmótra mert a nagy szakértők úgy látták nem fér be ebbe a csodacsapatba. Erre a srác inkább Gyirmótra igazolt,na ezért is tartunk itt a dilettáns vezetés magasiskolája ami itt megy.

 • gyberci

  Szívesen látnám Leandro-t, a fadiba már úgysem fog játszani (most igazoltak egy balhátvédet). Jöjjön vissza Debrecenbe egy évre. Megoldódna a balhátvéd poszt kérdése.

 • Layash

  Leandro hozott egy döntést, amikor vissza tért Ciprusról.
  A Ferencvárost választotta, ami ellen nem lehet kifogásunk, mondhatnánk azt is, hogy előre látó volt, és nem hiszem, hogy szívesen jönne most vissza Debrecenbe.
  Arról meg nem is szólva, hogy szerződése van, fizetni kellene érte.

 • Layash

  Meg is értem a játékost.
  Miért igazoljon olyan klubba, ahol ki is jelentik, hogy nem számítanak rá, kölcsön adják…
  Akkor inkább oda megy, ahol számolnak vele.
  Ebben persze benne van az is, hogy a Loki most milyen nívót képvisel, mert 5 évvel, vagy korábban még a kölcsön adást is előre lepésnek láttak a játékosok, ahol a visszatérés után komoly célokért küzdhettek, mostanra a cél a túlélés, ami inkább riasztja a játékosokat, ki akar mostanság Debrecenbe igazolni?

 • Róbert Mándi

  Szerintem ezek után hadjuk a mellé beszelést drága, hazugláda,álszent Loki tönkretevő (Pedig Loki a nagy szerelem) Patópál SZIMA úr.SOK SZURKOLÓ NEVÉBEN MONDOM:
  “EL KELLENE MENNI INNEN DE JÓ MESSZIRE AMÉG SZÉPEN KÉRIK”mert ha dühös a nép akkor az kib@szott nagyot fog szólni!Mint egy Atom bomba!S utánna se kocsi, se kaszinó,se fiatal pénzéhes kislányok!!!!!!!

 • Gergő Szilágyi

  Most ahogy nézem a meccset, rájöttem, a két piros csík az új mezen, az már az NB2-t vizionálja.

 • Asdert

  Értem én, hogy Holman játékától függ a csapat játéka, de talán ha nem játszatnánk…

 • Asdert

  Mondjuk a Barcelona ellen egy 20%ban labdát birtokló csapat kevesebbet lő kapura, mint mi? Ha korábban azt mondtuk, hogy kilátástalan a játék, akkor erre már nincsenek szavak! Elzavarni mindenkit és 14 évesekkel kiállni. Rosszabb tuti nem lenne, viszont legalább az a szimpatikus csapat lehetnénk, ahol csak helyi fiatalokat játszatnak.

 • Asdert

  Itt a statisztika: 4 kísérlet 94 perc játék után…

 • Tom Tom

  Na most már illene odabaxni az asztalra de keményen!!! ÉBRESZTŐ!!! KIESÜNK!!!!

 • joel

  Pontes-sel fenyevekkel jobban jatszott ez a csapat.

 • Tom Tom

  Idézet NSO”A debreceniek kevésbé törődtek ezzel, a vendégek kezdőcsapatában egy, huszonkét esztendősnél fiatalabb játékos sem szerepelt. A három fiatal ugyanis csak a padon szorongott, s várt a lehetőségre, s közülük csak a tizenkilenc éves Bíró Péter kapott bizalmat – négypercnyit. S ami a lényeg: a jövőt építő Haladás szombati győzelmével három pontot szerzett.”
  Ha már szarok vagyunk akkor nem mindegy!!

 • elvill miszki

  uhhh! Sajnos ez megint kritikán aluli volt! Az egész bagázs egy nagy nulla! Javítson ki valaki, de én egy olyan mérkőzést láttam megint, amiben semmilyen pozitívum nem volt! Ti is így láttátok, vagy a düh vakított el?
  Nagy s. a gólban benne volt szerintem, de ő volt ma a legjobb
  Kuti- Egy nagy nulla!!!!! Dupla nulla!!! Többet szót sem érdemel!!!
  Szatmári- Ez a srác egy közepes nb1- es csapatban a kispadra sem ülhetne le!
  Mészáros- Abba kéne hagynia
  Ferenczi- ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!Borzalom!
  Jovanovic- Hajtott, de rengeteget hibázott
  Tőzsér- Ássa el magát !!!!
  Sekulic- Semmire nem való játékos
  Sós- Érthetetlenül eltűnik időnként a mezőnyben. A védekezése nagyon gyenge, a támadásban sokkal agresszívebbnek kellene lennie!
  Holman- Ki kell hagyni a picsába!
  Könyves- csak szenved a pályán
  Mengolo- hajt, néha túlságosan is! A tudása gyengének látszik
  Tisza- Értelmetlen igazolás. Semmit nem csinált a kapott időben. Felrugdossa a labdát, oszt jó van.
  Bíró- Kevés ideje volt, de egyébként képtelen volt értelmesen hozzáérni a labdához.

  Ami lényeges! Semmi tudatosság és taktika nem volt a játékban!

 • Layash

  Már a bajnokság kezdete előtt lehetett sejteni, hogy gyengék leszünk, még a tavalyinál is gyengébbek…
  Meg kell nézni a keretet, nincs összesen 11 NB1-es szintet megütő játékos, akik meg tudásban megfelelnének azok között sok az akaratgyenge , alibiző, és a legnagyobb probléma, hogy azok az alibizők határozzák meg a csapat arculatát.
  Azon mentek le, és fognak elmenni a nyerhetőnek minősülő meccsek, hogy az egész keretben nincs 3-4 olyan játékos, aki lelkesedésben, küzdő szellemben példát mutat, és húzza magával a többieket.
  Tavaly még volt egy Danilovic, Brkovic, Jovanovic trió, a többiek közül volt valaki, aki, ha nem is játszott jól, legalább küzdött?
  Bár a “vezírek” szerint a magyar játékos tud igazán küzdeni a klubért, főleg, ha debreceni…
  Nem zsenik, még csak nem is művészek hiányoznak a Lokliból, hanem az a 3-4 “zongora cipelő”, akik mögé a többiek is oda állnak, oda állítja őket ez a 3-4 fős.
  Tőzsér, Holman erre a feladatra soha nem lesznek alkalmasak, ők egy olyan csapatban lennének hasznos játékosok, ahol nekik kellene beállni a húzóemberek mögé, ők mentálisan alkalmatlanok arra, hogy rájuk épüljön egy eredményes csapat.
  A Mezőkövesd elleni vereség az igazán fájó, talán nem is vették komolyan a borsodiakat, a közvélemény is biztos kiesőnek tartotta őket, s tessék: két meccs hat pont a Kövesdnek, két meccs nulla pont a Lokinak.
  A nulla pontnál nagyobb baj a nulla játék, s ami még nagyobb baj, hogy nem látszik (mert lehet nincs is), hogy kik azok a játékosok a keretben, akiket beállítva lendíteni tudnának a csapaton.
  Szerintem ilyenek nincsenek, NB2-es peremjátékosokkal feltöltötték a keretet, az nekünk kevés lesz, ha közöttük 1-2 olyan is van, akik az NB1-ben is elfogadhatót tudnak produkálni, legalább 4-5 nyulat kellene elővarázsolni a kalapból.
  Egy éve milyen büszkén tudatták a közvéleménnyel, hogy a DLA lett az ország legjobb akadémiája… szépen hangzik, csak most, amikor elő kellene venni az akadémián termett gyümölcsöket, üres a kosár.
  Senki ne mondja, hogy erről is a portugálok tehetnek

 • öcsisajt

  Azt hiszem nagyon keserű lesz ez a szezon a szurkolóknak. Bandi ide kevés mert nem mer lépni és valljuk be ez a keret nem azonos azzal amivel sikereket ért el. Ezeket nem lehet és nem is tudja motiválni. Biztos van valami a háttérbe amit mi nem tudunk de ilyen lélektelen szar játékot akkor sem lehetne nyújtani. A tegnapi meccsen még az agyon szapult kapusunk volt a legjobb. A védelem bűn gyenge és Mészárosról hány ilyen gólt kaptunk már. A középpályán vannak azok a játékosok akiknek irányítani és fazont kellene szabni a csapat játékának.Na ez nincs meg,sem Holman sem Tőzsér erre nem akar alkalmas Akarat gyenge alibiző beképzelt majom mindkettő. És sajnos következmények nélkül tehetik meg!!! A csatáraink be vannak oltva gól ellen és aki Tiszát visszahozatta,nos no komment. Nem hiszem,hogy Szima Gábornak álmatlan éjszakákat okozna a csapata teljesítménye? Szerintem nagy ívben beleszarik az egészbe és szükséges rosszként éli meg. Már csak egy dolog érdekli minél több pénzt kivenni a buliból

 • Róbert Mándi

  Nekünk szurkolóknak össze kellene fogni s ezt a vezetést el kellene zavarni a picsába!!Mert úgy nézki szisztematikusan teszik tönkre a város kedvenc csapatár állítólagosan klubszerető(Szima) ember(ek)!
  Sajnos nekem nincs annyi pénzem se olyan politikai kapcsolataim mint Szimának,de ha lenne ez a klub nem itt tartana!!!!!
  Sajnos azt érzem a klubot a szurkolókon kívül senki nem akarja megmenteni!!Se a játékosok se a tulajdonosi kör!!!Szégyen!!!!!!!!

 • Asdert

  Szima azt mondta, hogy 1Ftért eladja a részét, ha valaki debreceni vállalkozó megveszi. És ha a szurkolók alapítanának egy Rt-t? Mint a GreenBay Packers? Nagyon hülye ötlet lenne?

 • Róbert Mándi

  Pont arra a mintára gondoltam én is!!!!

 • Asdert

  Ha van 1000 ember, aki 20e Ft-ot szánna a dologra es van aki megszervezi, lehet is egy Nyrt-t alapítani…

 • Layash

  20.000.000 forintból meddig tudnád élerben tartani a klubot, ha valami “véletlen” folytán nem lenne plusz bevétel.
  Két hónap?
  A magyar futballban hosszú távú befektetéssel lehetne csak eredményt elérni, de ahhoz a közeget is meg kellene változtatni, ami igazi szélmalomharc.
  Nem gondolom, hogy megoldhatatlan lenne, csak két nulla kellene még az alaptőke végére, s annyit picit nehezebb összedobni

 • Asdert

  A 20M Ft az Nyrt alaptőke minimuma. Ennyi kell ahhoz, hogy legyen miről beszelni. Bár ez egy elméleti fejtegetés, de szerintem egy ilyen kezdeményezés mellé több vállalkozó, cég, de valószínűleg politikusok is odaállnának. Nyilván kellenek olyanok akik értenek a marketinghez, meg akik a focihoz. Nem csak ugy mint bármelyik szurkoló, hanem tényleg.
  Úgy gondolom egyébként, hogy ha meg lehetne valósítani egy ilyen modellt, az népszerű lenne, hírértéke, reklámértéke lenne. Abból pedig lehet építeni.
  Sokkal nagyobb gond lenne szerintem az indulás, mert ahhoz, hogy tényleg egy szurkolói kezdeményezés legyen nem lehet ugy kezdeni, hogy X vállalkozó létrehozza a céget, amihez lehet csatlakozni, viszont nem tudom, hogy bérletvásárlás után ki lenne az, akinek adna legalább 1000 ember újabb 20.000 forintot azzal, hogy lehet hogy ez is kidobott pénz lesz…
  Ez persze egyelőre elmélet, de talán valaki kidolgozza, megcsinálja. Mert ahogy most állunk……

 • öcsisajt

  Szerintem egyrészt nincs 20 ezer ember aki pénzt áldozna a jelenlegi Lokira. A másik pedig a bevétel sem lenne elég azokra a fizetésekre amiket a jelenlegi játékosok kapnak,érdemtelenül. Ameddig nem lesz gyökeres változás a Magyar futballközegbe addig életképtelen vállalkozás lenne. Nincs reális alap nem lenne rentábilis talán amikor a BL csoportkört elértük és utána nem a pénzkivétel lett volna az első hanem megerősíteni a csapatot és megint bejutni. Esély lett volna rá jobban mint mostanság.Akkor még Szima is másképp állt a dolgokhoz de a Bate elleni utolsó pillanatban elvesztett továbbjutásnál sok dolog megváltozott. Sok furcsa dolgot lehet hallani az akkori meccsről de biztosat senki?? nem tud. Ezt a mai lokit aki megveszi annak jó pár száz milliót kell erősítésre költeni. De lehet nem véletlen ez a gyenge szereplés,kiesnek azt töredékéért vehetik meg valakik a klubbot??

 • Jamen

  Elkezdeni? Mi lassan befejezzük!