SzimApokalipszis

2017 júliusát írjuk. A Vadkeleten, az egykori tündöklő Debrecen városában forradalom és az eljövendő káosz baljós árnyéka lóg a levegőben. Valami készül. Az éveken át hülyének nézett, becsapott és mesterséges kábulatban tartott cívisvárosi drukkerek készülnek felébredni delíriumos álmukból. A valóságra azonban mindig fáj felébredni. Mint a piros tablettát választó Thomas A. Anderson, aki először látta meg a Mátrixon kívüli világot, úgy öklendezünk egy szemétdomb tetején. Olyan sokáig éltünk hamis ígéretek, futballközhelyek és az “elmúlt tíz év legsikeresebb magyar csapata” ideája köré felépített infúzión, hogy több ezer jóllakott cívis egész egyszerűen mind a mai napig képtelen felébredni. Ám a forradalom elkerülhetetlen. A szíve mélyén mindenki rájött már, mi folyik itt. Szima Gábor, aki annak idején felkarolta e büszke város futballcsapatát, a nép egyik kedvencét, a korábbi sikerkovácsot, Herczeg Andrást helyezte ki villámhárítónak és emberi pajzsnak, amíg ő ellop mindent, ami mozdítható. Mire a cívisek rájöttek a csalásra, a Loki, mint elsőosztályú klub, megszűnt létezni. Míg az emberek a klub felől jövő propaganda mesterségesen keltett hamis reményeinek álomvilágában fuldokoltak, Szima Gábor kiárusította a fejük felől a klubot, majd a saját hátára arany mentőövet kötve otthagyta a süllyedő hajót, amíg a kapitányi hídon épp azon tanakodtak, mennyi idő van hátra, amíg elérik a tenger fenekét. A jelek egyértelműek: a Mezőkövesd elleni hazai zakó, majd az újabb vereség a Haladás ellen nem egyszerű botlások voltak. Morpheus, Neo és a többiek most azon fáradoznak, hogy minél több debrecenit felébresszenek. Kezdésnek összefoglalják a Haladás elleni újabb kínos vereséget, amivel újabb nagy lépést tett a DVSC az elkerülhetetlen kiesés felé.

Kedves LokiBlog-olvasó! Kötelességem figyelmeztetni, hogy csak akkor olvasd tovább ezt a nem épp szokványos összefoglalót, ha eleged van a polkorrekt, óvatoskodó beszédből, hamis illúziókból, tabu témákból. Azokból, ami miatt eddig nem lehetett normálisan, nyíltan beszélni arról, hogy a DVSC-nél baj van, méghozzá visszafordíthatatlan. Sokatok semmi újat nem fog olvasni, másoknak viszont szar lehet tőlem megtudni, hogy a Mikulás nem létezik. Ha utóbbiak mégis továbbolvassák ettől a ponttól és megsérül a kicsi lelkük, én mosom kezeimet. Köszönöm.

Ambíciózus társaság alakult ki a nyáron… Megfiatalított Debrecen… Helyi kötődésű fiatalokra épülő csapat… A Mezőkövesd elleni meccs csak egy botlás volt, nem volt szerencsénk… Legyőzhető a Haladás… Ne hajtsuk le a fejünket… Fel kell vennünk a kesztyűt

“Ha tudnám, hány közhelyet bír még el a rakpart, most a másodosztályba vinnélek magammal./
Ha tudnám, hány zakó fér még bele a nyárba, nem csodálkoznék rá minden egyes kikapásra”
(Igen, a Wellhello koncertről siettem haza párommal, hogy láthassam ezt a csodás meccset)

Ilyen, és ehhez hasonló nagy fogadkozásokat, ígéreteket kaptunk a DVSC hivatalos kommunikációjáról a szombat este 20:30-kor lejátszott Szombathelyi Haladás – DVSC találkozó előtti bő két hétben. Hogy ezekből mi valósult meg, hamarosan látni fogjuk (előrebocsátom: semmi, sőt. Inkább az ellenkezője). De fontos még röviden megemlíteni, mit jósoltunk mi, nevezetesen Csibu bő egy héttel ezelőtt az “A nyár legfontosabb meccse jön” című írásában. A legpesszimistább jóslat szerint is 2-3 pontot várt minden szerkesztő az első három fordulóban (tehát Mezőkövesd itthon, Hali és Paks idegenben), mert különben “ha már most kiesőhelyre kerülünk és már augusztus végén a kiesők között ácsorgunk, az előrevetítené, hogy egész évben menekülnünk kell majd a kiesés elől. Ez pedig csak felesleges súlyokat pakolna rá a csapat tagjaira. Az idényünk annál nehezebb lesz, minél hamarabb elkap minket az az érzés, ami tavaly ősz végén jött el: akár még ki is eshetünk…”

Jelentem, megtörtént az, amitől a legjobban tartottunk. Rögtön az első fordulóban kiesési rangadót buktunk otthon, ráadásul emberelőnyben. Azt pedig, hogy ez nem egyszer botlás volt, a tegnapi Haladás-meccs be is bizonyította. Egy korántsem acélos Hali csinált belőlünk bolondot 90 percen át. A tendencia pedig nagyon úgy néz ki, folytatódni fog jövő szombaton Pakson is. Két forduló után úgy állunk, hogy 180 perc alatt még egyszer sem vezettünk, és csupán egyetlen egy pontra formálhattunk volna reális igényt. Pedig nem a Fradi és a Videoton ellen kezdtük a pontvadászatot, hanem a 3-4, a bajnokságban számunkra is verhető csapat közül kettő ellen. Az pedig már most biztos, hogy hamarosan bekövetkezik a legrosszabb (lehet már addigra, hogy ez a cikk felkerül a világhálóra, de legkésőbb jövő héten). Nevezetesen, hogy a Loki két (!!!) forduló után kiesőhelyen fog állni. Nekünk pedig nem sok örömünk lesz az egész szezonban. Nincs többé elsőosztályú csapat Debrecenben. Ezt ki kell mondani.
halilokikezdok

De nézzük, hogyan is állt ki ez a “helyi játékosokra épülő, szívvel játszó, megfiatalított” debreceni csapat. Akarom mondani, ez a csapatnak csúfolt, össze-vissza rohangáló, egymással üvöltöző, labdát nyomozó 11 labdarúgó. Már leírnom is fáj, a kaput Oleksandr Nad védte (volna), előtte az értelmes játékosaitól (Brkovics és Osváth) megfosztott védelem, amit az azóta-sem-balhátvéd Ferenczi János, a hamarosan 37 éves Mészáros Norbert, Szatmári Csaba és Kuti Krisztián (akihez Herczeg András látványosan ragaszkodik) alkottak. A középpálya két szélén Sós és Jovanovics, középen Tőzsér és az érthetetlen módon kikerült Filip helyén játszó Szekulics alkottak. Afféle visszavont éket játszott volna Holman Dávid, ha kereste volna a labdát, illetve az amúgy sem acélos, sérült Takács helyén játszó Könyves Norbert volt a csatárunk.

És itt álljunk meg egy szóra. Nézzük csak meg ezt a kezdőt! És hasonlítsuk össze a “megújulás előtti” utolsó kezdőcsapattal. A DVTK elleni, Kövesden lejátszott, máskülönben nagyon emlékezetes kiesési rangadón így állt fel a Loki: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Jovanovics, Filip, Tőzsér, Holman, Feltscher – Könyves. Hat helyen kapásból megegyezik ez a “megújult” Loki a tavalyi csapattal. Ha pedig még tüzetesebben megnézzük, feltűnhet, hogy egyedül azokon a pozíciókon nem egyezik ez a gárda a tavalyival, ahonnan elveszítettük az épkézláb játékosainkat. Távozott Danilovics, az NBI egyik legjobb kapusa. Brkovics, az NBI egyik legjobb középső védője. Osváth, az egyik legjobb jobbhátvéd, aki nem egyszer a csapat legjobbjának bizonyult a tavasszal. Érthetetlen okokból kikerült az azóta alapemberré vált Filip, illetve elment még Feltscher is. Kik jöttek a helyükre? Kapusposztra egy 33 éves sérülékeny Novota, aki az első tétmeccset sem várta meg a híres-hírhedt “izomcsavarodásával”, valamint Nad, akire majd később kitérek. Brkovics helyére mondjuk azt, hogy hoztuk Kinyik Ákost (Ferrariért Zsigulit) Osváth helyett Kutit (Audiért Kispolskit), Feltscher helyére senkit (BMW-ért egy 5 évvel ezelőtti autós magazint). És a fiatalok? Van egy 23 éves kis Szacsa, 25 éves Kuti. Ja, el ne felejtsem: ott ült a padon Bíró Peti meg Csősz Ricsi. De nyugi, nem kell tőlük tartanunk, mert úgyis Mengolót és a 32 éves Tisza Tibit cseréljük be, Bíró meg majd kap 5 percet. Summa summarum, ez teljesen ugyanaz, mint a tavalyi csapat. Csak elment belőle mindenki, aki minőséget hozott és nem alibizett.

halis

Sok szót magáról a meccsről nem is érdemes ejteni. Debreceni szemek nem sok örömet leltek benne. Mészöly Géza gárdája alig két és fél perc után vezetett is. Miután megalázó módon kipasszolták a védelmünket, a nagy mumusunknak számító David Williams lövése Mészáros bokáján megpattanva becsapta a kétszáz éves tölgyfákat megszégyenítő reflexekkel bíró Nadot és utat talált a félméteres résen át a rövid sarokba. 1:0 a hazaiaknak. Igaz, két meccs alapján nem feltétlenül lehet nagy igazságokat mondani, de máris úgy tűnik az eddigi találkozók alapján, hogy a Loki borzasztó indiszponáltan kezdi a meccseit. Egy hete a Mezőkövesd is vezethetett volna két perc után, ha Nad nem ül rá véletlenül a lövésre épp a gólvonal előtt. Most azonban ugyanez bement. Kellett hozzá persze Ferenczi tutyimutyisága és Mészáros remek érzékkel megválasztott helyezkedése is, illetve hogy Nad belepkézze a lövést, de innentől kezdve egyértelművé vált, hogy a széleken azt csinál velünk a zöld-fehér csapat, amit akar. Innentől kezdve csak a fontosabb momentumokat jegyeztem meg:

 • A széleken szinte kétpercenként végigfutott egy Hali-támadás, előszeretettel támadtak Ferenczi oldalán, de Kuti oldalán is sokszor próbálkoztak.
 • A 15. percben nagyon csúnyán megverték Ferenczit, az elkövető neve Williams
 • A 18. percben volt az első helyzetünk, ami csakis azért alakult ki, mert Tőzsér beívelése borzalmas volt és Könyves nem tudta megfejelni. Az így veszélyesen pattogó labdát végül Király hárította.
 • A 23. minutumban Szatmári és Mészi egymást alulmúlva mutatják meg a Haladásnak, hogy középen is bátran lehet próbálkozni, nem csak a szélső védelmünk szar.
 • A 24. percben először van Holman Dávidnál a labda.
 • 34 perc után meg is volt az első kétségbeesett cserénk: Bandi bá megmutatta, mennyire ég a ház és becserélte Mengolót.
 • A félidőben 2, azaz KETTŐ kapura lövést tudtunk felmutatni.
 • Alig volt nálunk a labda, a gól pedig távolról sem volt benne a játékunkban.

thefuckup_meme

A második játékrészre legfeljebb annyi reményünk lehetett, hogy a híresen jó mentális felkészítő hírében álló Herczeg talán felrázza a csapatot az öltözőben. Ezek a reményeink hamar szertefoszlottak, lévén hogy a 46. perctől minden pont ugyanúgy folytatódott. Ebben a 45 percben sikerült összehoznunk még két kapura lövést, Jovanovics és Ferenczi egymás alá licitáltak védekezés terén. Az 52. minutumban a szélső védelem a büfében lehetett, mindenesetre a közelében sem volt Medgyesnek, aki felső lécet rúgva centikre volt attól, hogy növelje csapata előnyét. A 67. percben ugyanő jött föl a bal szélen egy előreívelt labdával úgy, hogy az öt méteres körzetében nem volt DVSC-játékos! Ha Szacsa nem sprintel vissza és ment nagyon nagyot az utolsó pillanatban, mikor már csak Nad állt vele szemben, ez az igazi helyi kötődésű fiatal játékos (valahol itt kezdődik Medgyesnél, nem egy Kuti Krisztiánnál) kis híján ismét gólt lőtt. Bizonyára olyan jól fociztunk, hogy nem volt szükség cserére a 80. percig, amikor is beállt Tisza Tibi, aki a 89. percig semmi életjelet nem adott magáról. A meccs krónikájához tartozik még, hogy 4 perccel a vége előtt beállt az első és egyben utolsó fiatal debreceni játékos, nevezetesen Bíró Péter. Ám lényegi események nélkül pergett le a mérkőzés hátralévő része, a DVSC pedig 1:0-ra kikapott.

A játékosok értékelése:

Oleksandr Nad – 3
kNagy_Sandor
Sokan mondták nekünk, mégse hittük el: egy szép napon hiányozni fog Verpecz István. Ha a kárpátaljai Malinauskas áll a kapuban, borítékolható, hogy kapunk gólt a mérkőzés folyamán. Csak azt tudja védeni, ami pont oda érkezik, ahol ő áll. De néha még az is kijön róla. Továbbra is igaz rá, hogy fingja nincs hogy mikor kell kijönni a kapuból és mikor maradjon benn. A kapott gólnál ugyan megzavarta, hogy Mészáros lábán gellert kapott a lövés, de még így is illett volna minimum hárítani. Egy Novakovicsnak vagy Danilovicsnak ez nem okozott problémát. Viszont van valami, amit még én sem vitathatok el tőle: zseniálisan ért hozzá, hogy 90 perc bizonytalanság után valahogy mégis azt az illúziót keltse, hogy a védései nélkül még nagyobb lett volna a vereségünk. Most is volt pár ilyen, ám ez azért csalóka, mert ez bármelyik kapus meg tudja csinálni. Megkockáztatom, még Szabados István is. Ezt a szart egy debreceni fiatal is hozná. Egy olyan, akinek nincs már a háta mögött a karrierje érdemi része, aminek a csúcsa az, hogy volt egy tucat meccse a Gyirmótban. De hát ez van. Kieső csapathoz kieső csapatban védett kapus dukál. Emiatt, illetve a menetrend szerint érkező bakijai miatt soha nem fogom megtapsolni őt a B-középből én, aki Csernyánszkin, Polekszicsen, Novakovicson nőttem fel.

Kuti Krisztián – 2
kuti_k
Katasztrófa. Már a Mezőkövesd támadói is megették uzsonnára, de a mai teljesítményével még ezt is alulmúlta. Nagyon remélem, hogy nem igazolódik be a gyanúm, miszerint bérelt helye van a kezdőcsapatban Herczegnél. Mindenesetre gyanús, hogy tavaly nyáron is Herczegnél került elő, Pontes pedig hamar elfelejtette, most pedig megint itt van.

Szatmári Csaba – 3
szatmari_k
Medgyes helyzeténél hatalmasat mentett, így sikerült némiképp javítania máskülönben gyenge teljesítményén, és az ezt követő gyenge osztályzatán, amit adni készültem neki. Sokszor volt bizonytalan, Mészivel látványosan nem értették meg egymást. Viszont valamiért úgy érzem, ez nem az ő hibája volt.

Mészáros Norbert – 2
meszaros_k
Sokkal inkább Mészáros miatt, aki nem elég, hogy sorozatosan rosszul helyezkedett, elveszítette a párharcait és mindezek tetejébe lassú volt, még róla is kaptuk a mindent eldöntő gólt. Réges-rég megírtuk már, hogy nem lenne szabad őrá építenünk a védelmet. Egy 36, lassan 37 éves emberről van szó, könyörgöm!

Ferenczi János – 1
ferenczi_k
Ferenczi-shop: fennragadások, helyezkedési hibák, vesztett párharcok, kötények, sértődött toporzékolások, genyók. Link a leírásban. Ezek már megszokott elemei a játékának védekezésben, ám most sikerült újabb mélységeket elérni. És ami még rosszabb, támadásban sem tett ma semmit hozzá a produkciónkhoz.

Aleksandar Jovanovic – 4
jovanovic_k
Ismét csak szenvedett a pályán, de azt legalább becsülettel: küzdött, hajtott, brusztolt. A játék azonban nagyon gyengén ment neki. Kis túlzással az egyetlen szimpatikus figura a gyepen, aki mindig kiteszi a szívét-lelkét a Lokiért.

Danilo Szekulics – 2
szekulics_k
Ő fenn volt a pályán? Nem rémlik. Jövő héten kérem vissza Filipet.

 

Tőzsér Dániel – 1 
tozser_k
Nem először írom ezt, de a csapat mindig olyan, mint a kapitánya. Dani pedig nem több egy kiégett egykori sztárnál, aki a nevéből él és fél lábbal már rég a civil életben van, de fejben valahol egészen máshol. Ismét botrányos teljesítményt tett le az asztalra. Elképesztő labdavesztések, technikai hibák, pontatlan passzok tömege. Pont, mint egy hete. Mindezt Isten tudja, havonta hány millió forintért. Ez pedig luxus a Loki jelenlegi helyzetében. Egy tökös edző, aki nem az elnök bábja és villámhárítója, már rég kirakta volna a csapatból. Vagy legalább helyre teszi fejben. Ezért takarították el anno a válogatott közeléből is. Már csak az eszét tudja játszani, a futballt többé nem.

Sós Bence – 4
k_Sos_Bence
Mikor azt mondtam, Jovanovics az egyetlen szimpatikus játékos ebben a csapatban, természetesen nem gondoltam komolyan. Sós küzdeni akarása, gyorsasága és technikai tudása legalább ilyen kedvemre való, még akkor is, ha most megint nem nyújtott maradandót. Egy szép lövésén kívül nem sok pozitív emlékem maradt róla, negatív viszont valamivel több: veszített párharcok és határozatlanság mind védekezésben, mind támadásban.

Holman Dávid – 1
holman_k
Te már csak Dávidkaként fogsz nekünk megmaradni, ha így folytatod. Hogy huszonvalahány percig egyszerűen ne találkozzál a labdával, az nem dühítő, nem vérlázító, hanem egész egyszerűen szánalmas. Hogy a Király ölébe emelt “lövéseidről” ne is beszéljünk. Azt nyilatkoztad, értetlenül állsz a teljesítményed előtt, és nem érted, miért nem tudsz 3-4 méterre se passzolni. Nekem van pár tippem azért. Nem jelent neked semmit a Loki. Nagyon jól tudod, hogy le fogsz innen lépni hamarosan, és itt hagysz bennünket a szarban. Az elegáns kávézókra jobban rákészülsz, mint a meccseidre. Fesztiválon, szórakozóhelyeken bukkansz fel. Tőlem azt csinálsz amit akarsz a szabadidődben, ha szombatonként 90 percre hajlandó vagy azt nyújtani, amit tudsz. Csak annyit! Nem várunk csodát. Ha viszont nem akarsz itt játszani, szedd a sátorfádat, érted? Menj a francba, nem fogsz hiányozni!

Könyves Norbert – 3
konyves_k
“Az akaratot láttam rajta, de egyébként harmatgyenge volt ő is, bár a becserélése hozott némi lendületet a támadójátékunkba. Persze nem tömték labdákkal, de azért ennél tud többet, most csak őrlődött a védők között. Ezzel együtt is jelenleg a legjobb támadónk, a “magyar Higuain”, aki mackós ugyan, de nehéz megállítani, ha egyszer elindul, és a kapu előtt képes jó lövésekre. Kár, hogy ezt ezen a meccsen ő sem mutatta meg.”-írta múlt héten Enderson. Semmi változás, az osztályzat is marad a régiben

∼•∼

Justin Mengolo – 4
justin_mengolo_k2
Ha már a 34. percben becseréljük és még pezsdít is valamicskét a focinkon, akkor felmerül a kérdés: nem kellett volna kezdőként számolni vele? Még pár ötletem is van, hogy ki helyére. Ennek ellenére ő sem hozta fel azt az átütő erőt a pályára, amivel mondjuk egyenlíthettünk volna.

Tisza Tibor – 3
kTisza_Tibor
Szűk 15 perc alatt csak néhány gyatrára sikerült szögletet és szabadrúgást hozott a pályára. Mindent elmond róla, hogy a 89. percben mutatta először a tv.

 

Bíró Péter – 0

Biro_Peter_k

(Peti, most ne figyelj ide, nem téged bántalak azzal, amit ezután írok. Te nem tettél semmi rosszat.) Íme a fiatalokra épülő Loki, hölgyeim és uraim! Az egyetlen 21 év alatti játékos, aki beáll, kap 4+3 percet, majd pedig ugyanúgy kikapunk. Kratulálok, dabzs-dabzs.

∼•∼

Herczeg András
k_Herczeg_A
Beigazolódott, amit a tavalyi nagy szezonértékelő podcastunkban már előre vetítettem. Azzal, hogy véglegesítjük Herczeget, egyszersmind megszűnik a “Bandi-mágia”, nevezetesen hogy mint a debreceni közeget legjobban ismerő szakember beugrik pár meccsre, feltüzeli a társaságot és besöpri a győzelemért járó elismerést, majd ismét visszaül a DLA bársonyszékébe. Nem (csak) az én saját véleményem ez, de már egy ideje egyértelműen látszik, honnan fúj a szél. Szima Gábor kihasználja Bandi bát. Kihasználva lojalitását, klubszeretetét és jóhiszeműségét, odaültette a kispadra az elképzelhető legnépszerűbb embert, akit csak találni tudott. Herczeg nem rossz edző, sose mondtam ezt. Viszont tegnap az utolsó illúzió is ledőlt, és Bandi bá épp ezerrel rombolja le saját renoméját. Bebizonyosodott, amit sokan eddig is tudtunk: normális befektető, igazolások, értelmes koncepció és egy jól működő akadémia nélkül nincs az az edzőfenomén, aki benntartana egy ilyen társaságot. Ezekből az elemekből még MacGyver se rakna össze egy értelmes csapatot. Herczeg nem több, mint egy emberi pajzs, akinek egyetlen feladata, hogy az iránta való tisztelet visszatartsa a drukkereket attól, hogy ki merjék nyitni a szájukat Szima és sleppje ellen. Kérdés, hogy meddig tűri ezt el. Jól már most se jöhet ki ebből, esélytelen, hogy egy fél csapatnyi azonnali minőségi igazolás nélkül ez a csapat ne az NBII-ben legyen jövőre. Ami pedig ezt a találkozót illeti: Filip kikerülése és Szekulics bekerülése számomra érthetetlen. Újabban borzasztó korán eldőlnek a meccseink (rossz irányba), és jelen állás szerint úgy tűnik, nincs csapat, aki ellen dominálni tudnánk. Bárki kipasszolja a védelmünket egy pillanat alatt, alig jutunk el lövésig.

Bandi bá kinevezése mellett pedig két nagyon nagy érv szólt eddig: 1. mert mentálisan nagyon jól fel tudja készíteni a csapatot; 2. mert be fogja rakni a fiatalokat. Tegnap mindkét mítosz megdőlt. Egyrészt ilyen hitehagyottnak utoljára Kondás alatt láttam a Lokit, a csapategységnek és a győzni akarásnak még a szikrája is hiányzott. Másrészt összesen 7 percet játszott fiatal debreceni játékos. A csapat többi része ugyanúgy vagy kiöregedőfélben lévő magyar volt, vagy alibiző local hero-k, vagy tucatlégiósok, mint azelőtt. Kedves Bandi bá! Mondjon le, amíg még emelt fővel teheti. Ez a csapat mindenképp kiesik, nem fogja tudni visszatartani. Maga viszont nem érdemli meg azt, ami önre vár.

halilokieredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Magyar szinten is gyenge találkozót láthattunk. Kevés helyzetet és még kevesebb gólt, alacsony iramot és unalmas játékot hoztak a csapatok, ráadásul minden lényegi kérdés eldőlt a harmadik percre. A Loki talán még rosszabb volt, mint múlt héten. Nem is mondok rá semmit, eleget beszéltem róla. A bíró nagyobb hiba nélkül vezette a meccset, a kapott sárgák jogosak voltak. Sőt, egyszer még meg is köszönhettük nekik, hogy visszafújtak egy lest a Halinak, ami nem volt az.

∼•∼

Most pedig jöjjön a fekete leves. Le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat, hátha kijön belőle valami konstruktív. Mit is érzek ez után a meccs után? Dühöt. Feldühít a játékosaink impotens futballja, a csapategység hiánya, a nem megfelelő minőségű játékosállomány, feldühítenek a hibáik. Keserűséget. Pontosan tudom, hogy ennél már csak rosszabb lesz, mert az elnök eltökélt szándéka, hogy mindent felégessen maga mögött. Nem adja senkinek a klubot, mert annyira a szívéhez nőtt. Pont ez a “szeretet” az, amiben végül el fog pusztulni az, amit elvileg annyira imád. Szégyent. Szégyellem magam, amiért idáig jutott a debreceni futball, ami belőlem embert faragott. Szégyellem magam, hogy az orrom előtt zajlott minden, és a magam kis szerény eszközeivel próbáltam mind a drukkertársaimat, mint a vezetőséget figyelmeztetni, de minden maradt a régiben. De legfőképpen szánalmat. Ami most zajlik a Lokinál, az nem más, mint szánalmas. Pár éve, ha ilyen rossz lett volna a Loki, amit szinte az egész országban vagy gyűlöltek, vagy irigykedtek ránk, most minden szurkoló klubszíntől függetlenül rajtunk röhögne. De nem teszik. Bárki más klubnak szurkoló ismerőssel beszélek, nem kinevet, hanem őszinte aggodalommal megkérdi: “Ember, mi történt a Lokival?” Én pedig inkább nem is felelek. Túl hosszú és túl fájdalmas a válasz. Elkótyavetyélték a fejünk fölül a klubot, mert jó páran fejős tehénnek akarták használni. Ezért árusították ki Bódiékat, ezért tékozoltunk el annyi humán- és anyagi erőforrást, ezért nézték hülyének a szurkolókat addig-addig, hogy sokan elfordultak a klubtól.

Szánalmas, hogy

 • Odáig jutott a DVSC, hogy Mezőkövesdek, meg egyéb patinásnak nem nevezhető klubok, amik pár éve még sehol se voltak (nem megbántva ezzel sem a matyóföldi szurkolókat, se mást) a 3 pontért jönnek Debrecenbe.
 • Egy Haladás ellen nincs komoly helyzetünk 93 perc alatt.
 • Évek óta más csapatok megunt játékosaiból kukázunk.
 • Fiatalításról beszélünk, és minden maradt a régiben, a fiatalok sehol.
 • Középmezőnyről meg dobogóról beszélnek egyesek, miközben egy Balmazújvároson is jobb csapat van már.
 • Egyesek milliókat kapnak itt minden egyes hónapban ezért a szarért.
 • Holman Dávidnak, legjobb játékosunknak ez a munkaetikája:

d60zIpe - Imgur

 • Ugyanezek a játékosok vígan Campusoznak, míg egy innen elkerült Korhut Misi, Varga Józsi csütörtök este nem ér rá ilyenekre, mert Európai kupameccse van.

halottpénz(Jó a buli, srácok? Tőzsér és Holman a Campus fesztiválon)

 • Ennek a klubnak semmi és senki se szent, képesek még Herczeg Bandit is felhasználni Szima mocskos játékához.
 • Alig van már szimpatikus játékos a csapatban.
 • Rengeteg drukker még mindig beveszi a sok mesét fiatalításról meg szívvel játszó csapatokról, meg nemzetközi kupákról.
 • Nevenincs szar csapatok ellen játszottunk felkészülés gyanánt, majd miután 4-et meg 5-öt vertünk Temesvároknak meg Cigándoknak, vertük a mellünket, hogy milyen jó csapat lesz itt. Leonel Pontes az Atlantic Cupra vitte a Lokit, ahol Shaktar Donyeckekkel játszottunk. A Szima-Róka tengely a Mihalovcét hozta ide “sikerélménynek”.
 • A klub nem mer odaállni a szurkolók elé és azt mondani: we fucked up, cél a bennmaradás.
 • Kiesett még a DEAC is, jelenleg pedig hivatalosan nincs fiókcsapatunk. Se a dvsc.hu-n, se máshol.

Ez, bazdmeg, a Loki 2017-ben. Idáig jutottunk, ezt kellett megérnünk. Egy szánalomgyár lettünk. Jelen állás szerint tükörsima kiesés vár ránk. Jön a SzimApokalipszis. A tavalyi riválisaink mind előttünk vannak két hét után. A Mezőkövesd máris 6, a DVTK 4 ponttal áll, a Balmaz meg már pontot csent a Viditől.

Jelenleg semmi pozitív nem jut az eszembe. Csak annyi, hogy menni kell tovább, mert muszáj. És mi, Loki-szurkolók soha nem adhatjuk fel.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

 • Jamen

  Herczeg még vár három fordulót,és mivel a megigért igazolások elmaradnak, le fog mondani.Jö Selymes és vele nevenincs román futbalisták.
  nagy a baj, sajnos rohanunk a vesztünkbe.Gratulálok, nagyon jó cikk volt!

 • Isti

  Amúgy ki ez a Selymes,hogy az ő neve mindig felmerül ha edzőkérdés van nálunk? Edzőként mit tett le az asztalra?

 • öcsisajt

  Majd Szima “Nyilas Misije” elolvassa a cikket,beszámol neki! Azt Szima megkéri nyomtasd már ki de ha lehet puha papírra! A többit tudjátok. Na kb ennyire érdekli a jogos kritika a szurkolók és a csapat.

 • Lucas

  Nem is neki írtam. 🙂

 • Róbert Mándi

  Nagyon jó cikk!!SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL!!!!

 • öcsisajt

  Tudom de biztos elolvassák,elmondják neki! Gratula a cikkhez.

 • Soulswap Ragnaros

  A csapat intellektuális szurkolói, akik mér évekkel ezelőtt látták az akkor indult folyamat jelenlegi állását dühösek és csalódottak. Aztán mivel semmi sem fog változni, szépen lecseng a düh és unott belenyugvássá alakul, aminek a következő állomása az ignorancia lesz. Mert aki teheti tovább lép, másban keresi majd a szórakozását és ezzel az utolsó értelmes visszajelzés is megszűnik a klub felé. A tábor szétszéled, csak az ultrák maradnak megtépázott soraikkal.
  Elsüllyedünk a semmibe.
  Szomorú, hogy esélyünk sem lesz elszámoltatni az igazi bűnösöket, mert a Loki romlása összetett folyamat számos felelőssel.

 • Levente Vertesi

  Egyszerűen nem értem mi a bajotok Naddal? Szerintem jó kapus. A kapott gólról abszolút nem tehetett, és nagyokat is védett később. Szerintem jobb, mint Verpecz, remélem, előbb vagy utóbb megkedvelitek. Egyébként én sem tudom, mi lesz így a csapattal. Tőzsér és Holman alibi játékosok, de van a csapatnál, aki helyettesítheti őket. Bár Sekulic nem játszott jól, még mindig jobb volt, mint Tőzsér. Egy Filip-Sekulic védekező középpályás páros jobb lenne. Vagy Jovanovic-Filip, és Sós a jobbszélen (tőle is sokkal több kell, eddig egy nagy 0), Ferenczi balszélen, mögötte Völgyi. Tisza irányító középpályás, benne mindig benne van egy gól, ha elég időt kap. De azt meg kell érteni, ha ez a Bíró Peti, vagy Nagy Kevin, Varga Kevin, Kinyik, vagy valamelyik fiatal kapus kapna lehetőséget, habár Holman és Tőzsér tegnapi játékát felülmúlnák, ők sem lennének képesek jobban játszani, mint a többiek. Bár Szilvási játékának már nagyon örülnék, szinte biztos, hogy kifocizná ezt a kivénhedt szar Mészárost még a keretből is. Itt van a Bényei, saját nevelésű játékos, és még rutinja is van Békéscsabáról. Miért nem játszatjuk? Gondoljatok csak vissza arra, amikor 2014-ben bajnokok lettünk! A szezon előtti nyáron (egy rendkívül rossz szezon után) szinte naponta érkeztek az új igazolások! A szezon kezdete előtt nem kevesebb, mint 9(!!!!) játékost igazoltunk le több helyről: Horváth Z., Zsidai, Trninic, Bud, Damahou, Lázár, Morozov, Brkovic, Volas. Majd később Vadnai és Seydi is jöttek. És habár ma már egyik sem a Lokiban játszik, jórészt ezek a játékosok segítették hozzá a csapatot a bajnoki címhez, magyarul AMÍG EZT NEM ISMÉTELJÜK MEG, NE IS REMÉNYKEDJETEK SEMMIBEN! Ugye megértettétek?!! Remélem igazak azok a pletykák, miszerint jövőhéten Pekár László, és Miha Vidmar aláír a Lokihoz, mindkettejükre nagy szükség volna, Takácsnak és Novotának pedig mihamarabbi felépülést! Ennyi voltam, köszönöm! 🙂

 • LokiFan16

  Hagyd már abba légy szíves… Fáj olvasni amiket írsz!!

 • Csaba Molnar

  semmit, de számít ez? olcsó.

 • jimm

  az ignoranciával elég nagy fogalomzavarban vagy

 • Csaba Molnar

  annak idején E.Zoltán és B.Béla tönkretették a Lokit. Lett bármilyen bajuk?
  NEM!
  Ugyanez fog történni Sz.Gáborral R. Gézával és SZ.Sándorral és a többi egyeddel is.

 • Kálmán Horváth

  Gratulálok a cikkhez! Pont ugyanezt mondtam itthon, hogy 6-7 minőségi igazolás ment meg csak minket. Nekem még annyi lenne, hogy Sósnál a hisztit meg a fetrengést nem díjazom. Ja Feltscher meg azért inkább csak egy Renault volt…

 • OnlyLoki

  Szabadulj meg az illúzióidtól. Völgyi? Nad? Vicc!

 • OnlyLoki

  Sajnos nagyon jó írás, teljesen egyetértek a mondanivalójával.

 • Lucas

  Köszi szépen 🙂

 • Lucas

  Ignorancia= tudatlanság, ez nem tudom miért lenne az unott belenyugvás következő állomása. De ettől függetlenül nagyon tetszik a hozzászólásod és köszönöm. 🙂

 • Soulswap Ragnaros

  Ignorálás volt a helyes szó, köszönöm a helyreigazítást.

 • Soulswap Ragnaros

  Sajnos elég rosszul alkalmaztam, bár az a vicc, hogy a környezetemben is egy halom embertől így hallom én is 🙂 Egymást erősítjük a hülyeséggel 🙂

 • Lucas

  Minden világos.

 • Tom Tom

  Pekár aláírt már egy hete aláírt Nyíregyre! Szima nem tervez több igazolást! Megy a hitegetés sajnos. Irány az NB II. Csak ezzel a kerettel nemhogy azonnal nem jutunk vissza hanem megyünk lentebb…..
  “SZEMETEK KINYÍRTÁK A LOKIT”
  S.P.

 • Redboy

  Levente te mit szívsz ilyenkor? Nem veszed észre, hogy nem gyengén szànalmas vagy ….

 • Redboy

  Selymes a múlt heti ellenfelünk a Szatmàrnémeti edzője jelenleg ….2019-ig köti szerződés az Olimpiàhoz ….

 • Nemeztkeresed

  Mellőzés, semmibevevés, hanyagolás… vannak szép magyar szavaink, amiket bátran használhatunk. De említhetném az apátiát is; mint totális közönyt. Wir sprechen Ungarisch 🙂

 • Nemeztkeresed

  Nagyon várom az InStat értékeket. Vannak emberek, akiket másként látok; majd a statisztikai adatok alapján megítélem magam, jól gondolom-e…

 • DEBRECENIVSC

  Mintha most nem működne, a tavalyi értékek vannak kint.

 • elvill miszki

  Pekárt már régen leigazolta a nyíregy, Vidmar meg Hercegnek nem kell! Egyébként Völgyit én is játszatnám, már csak azért is, hogy ferenczit ki lehessen b@szni a keretből!

 • Jamen

  Pályafutásának leszálló korszakában itt volt balhátvéd.Míg román válogatott volt jó focistának ismertük meg.Aztán edzőként kiejtette a Kaposvárt az első osztályból, amely csapat azóta sem került vissza.Na ehhez Ő nagyon ért, tehát kódolva a sorsunk…

 • Jamen

  Az nem jelent semmit.Az edzőknél a szerződés nem szentírás.

 • Marcangoló Berci

  Hogy lehet egy szerencsével bentmaradt csapat játékosait ferrarizni, BMWzni, audizni…….. a cikk nagy része teli találat, de hogy a tavalyi csapat tagjait visszasírni…… Azok szarok voltak, ezek szarabbak. Ennyi. Tobe, Kicsi, Csipa mik voltak, ha ezek neked a luxusautók? Űrhajók? Én kérek tőlük elnézést az összehasonlításért is. Egyébként régi bölcsesség, de ide tökéletesen illik: fejétől bűzlik……

 • Jamen

  Szima, Róka, Szilágyi.Helyettük kell újakat igazolni!

 • joel

  Meszaros a 37 eve minden rutinjaval elfordul a lovestol es benan kitartja a labat, pont az csinalja amit sohasem szabad egy vedonek, meg ifiben sem…

 • Jamen

  Megy a Campus, jó a buli
  ottan piál Dávid, s Dani
  Mi lesz fiúk így holnap?
  A hírek vereségről szólnak!

 • DEBRECENIVSC

  Csalódott vagyok mindenképp, azt gondoltam 2x ugyanabba a gödörbe nem esünk, sikerült. Nálam ez annyit tesz, hogy személyi változtatások kellenének, mégpedig legalább 4 helyen, belső védő, balbekk, vkp és a támadó középpályás helyén, egyesek szerint kapus poszton is, bár most szerintem nem játszott rosszul a kapusunk, sőt, együtt élt a játékkal, a kirúgásai egészen pontosak, a kidobásaival együtt, legalább 2 bravúrja volt, a bekapott gólnál, nem rogyott össze, guggolva várta a labdát, hogy felvegye, de mivel Mészi olyan jól belerúgott (!), guggolásból már nem tudott olyan gyorsan reagálni, ezt öngólnak írnám, mintsem Williams góljának.

  Kell az a balbekk minél hamarabb és nem azért, hogy Ferenczi feljebb tegyük, azért hogy legyen egy normális védő oda, Mészi helyére mind Kinyik és Szilvási is megoldás lenne, bár Kinyik nekem agilisabbnak tűnik, Szilvási meg talán magasabb és jobb fizikumú.

  Tőzsér esetében, már az előző szezonban elmondtam a véleményem, hogy védekezésben egyáltalán nem kimondott védő, de nem csak most. hanem sohasem volt az(!), az ő erőssége a pontrúgások és a jó passzok (igaz ebből ezen a két meccsen nem sok látszott), a védekezésbe meg a közbelépés, tehát az ellenfél passzainak a lefülelése és a labdatartás és ennyi, de ezt már az előző szezonban is láthattuk vkp poszton nem tud megfelelő teljesítményt nyújtani, de amikor Pontes feljebb rakta, jobb teljesítményt nyújtott, egymás után 2x asszem gólt is lőtt. de javítsatok ki ha rosszul emlékszem.
  A vkp posztra meg Jova-Filip-Kusnyír hármasból bármelyik kettőst, irányító posztra meg Tőzsér-Tisza, előre Könyves-Sós-Mengolo 3mast, Holman meg mehet kapálni.

  Az elmúlt 2 meccs alapján így lehetne kiállni:
  ____________________Nagy____________________
  Bényei______Szatmári_______Szilvási__________mrX
  ____________Jovanovics___Filip_________________
  Mengolo____________Tőzsér_________________Sós
  ___________________Könyves___________________

  Nem tudom Takács meddig sérült, de ha felépülne át kellene állni a 2 csatáros rendszerre, mert most a gólok hiányoznak, de addig csatár posztra rögtön 2 játékos kellene, egy balhátvéd. meg egy rendes, passzolni tudó,akaró támadó-középpályás is kellene.
  Szegény Mészire már tavaly is inkább csereként kellett volna gondolni.

  Most is megkérdem, hol hallottátok a fiatalítást (?), mert továbbra is mondom erről kimondottan nem volt szó (de én is azt hittem, de nem), debreceni kötődésű magot akartak kialakítani, ennyi, persze nem zárja ki egyik a másikat, de nem volt róla szó, hogy fiatalítás lesz.

  Szerintem most nem a foci szépségét kell keresni, hanem az eredményesség receptjét valahogy megtalálni. Egyébként van elképzelés a focinkban, az ellenfél támad, mi letámadunk és abból próbálunk gyors támadásokat vezetni, persze, ha nem támadófelfogású a csapat, akkor csak a szenvedés van, ne haragudjatok, persze nem érdekel titeket a másik csapat stílusa, de van több olyan csapat, amelyiknek az a stílusa, hogy lekontrázzák a csapatot és vagy be jön vagy sem, de védekeznek foggal körömmel, pont ez az ami miatt itt tart a magyar foci, korábban is volt ilyen az nb1ben, de nem ennyi, most Paks, Mezőkövesd,Felcsút,Haladás akik most ezt a mindenképp odarúgok, ütök, csapok, csípek, tehát alattomosan védekezek és kontrázok stílussal eredményesek tudnak lenni (a bírók meg többnyire asszisztálnak hozzá) és korábban amikor bajnokok meg bajnokaspiránsok voltunk, akkor is meggyűlt bajunk az ilyen csapatokkal, de valahogy egy pontrúgás, megpattanó lövés kisegített.
  Az elképzelés az megvolt/megvan, a kivitelezéssel vannak bajok, meg egyes személyekkel, ha marad Pakson is ugyanez a felállás akkor azt mondom én is, hogy nehezen fogunk egyről a kettőre lépni, de ha lesz érdemi személyi változás a felállásban, az számomra azt mutatná, van remény.

  Az igazolások minősége és gyorsasága meg pénzkérdés, az meg nincs, innentől kezdve gyors és minőségi igazolást ne várjunk, de talán 2x jobban megnézzük kit igazolunk le, mert az előző, a listáról érkezők. drágák voltak, de legalább gyenge minőségűek, Holmant meg el kell adni súlyra még így is jobban jönnénk ki mintha maradna és így teljesítene, kíváncsi lennénk, most hogyan látta a saját teljesítményét.

 • Zsolt Bereczki

  “Egyébként van elképzelés a focinkban, az ellenfél támad, mi letámadunk és abból próbálunk gyors támadásokat vezetni….. “Te tudod, hogy mit beszélsz? Láttad a két utolsó gyalázatos mérkőzést?

 • Jamen

  Meg kell nézni Herczeg válaszát a meccs utáni sajtótájékoztatón az igazolásokra vonatkozó kérdésre.

 • DEBRECENIVSC

  to Bereczki Zsolt:
  Igen, láttam, tudom mit beszélek :D, de az elképzelés, nem egyenlő a sikeres kivitelezéssel, az elképzelés ugyanaz mint az edzőmeccseken és mint az előző két tétmeccsen, a különbség az, ott sikerült kivitelezni, ezeken a meccseken meg nem, nyilván a minőségi különbségnek is köszönhető.

 • DEBRECENIVSC

  Igen ezt szerintem arra értette, hogy vásárolni nem fogunk, mert nincs olyan helyzetben a klub, de ingyen szinte biztos, hogy fog érkezni, az más kérdés mikor és mennyit fog tudni hozzátenni a csapathoz. de érkező az lesz.

 • Lucas

  Dusan Brkovics hadd legyen már sportautó, a DVSC történetének egyik legjobb középhátvédje. Audiból meg BMW-ből is lehet másfél millióért régi szériás használt példányt kapni, nem kell mindjárt a DTM autóira gondolni. Szerintem teljesen ülnek a hasonlataim, persze nem muszáj velem egyetérteni. Ez a LokiBlog, itt szólásszabadság van, még Leventét is hagyjuk alkotni. 😀 De örülök, hogy a többi része tetszik. 🙂

 • joel

  Nem kell Herczegnek?? Akkor ki kell neki?? Ha ez igaz, az nagyon durva…Nincs csatarunk!

 • Jamen

  És mit érünk velük? Kukázással semmit sajnos.Ide minőségi igazolások kellenek, arra meg nincs esélyünk.

 • sisoko

  Szerintem az a kedzö amit leirtal keves az NB1 hez.Filipet sem tartom igazi vedekezö közeppalyasnak, mert nem ütközik eleget. Olyan jatekosok kellenek akik parharcokat nyernek.

 • Sasu

  remek írás! kitartás a nehéz időkben, ezt egy Kispest drukker üzeni!! 🙂 Bíztassátok a fiúkat, mindig lesz olyan a csapatban, aki megérdemli.

 • Imre

  Uraim, két dolgot nem értek:
  1. Ha Szima Úrnak, mint magánbefektetőnek nem éri meg tovább pénzelni a vállalkozását, és nincs a láthatáron más magánbefektető, aki a tulajdonrészét átvegye, akkor miért nem merül fel megoldásként, hogy a jelenlegi kisebbségi tulajdonos, Debrecen város önkormányzata, mint a Loki-szurkolók érdekeinek racionális “képviselője” ezt megtegye. (Ide nyitok egy zárójelet: korábbi hozzászólásokban felrótták Szima Úrnak, hogy ahelyett, hogy visszaforgatta volna a profitot a vállalkozásába, inkább “kivette” a pénzt onnan. Nos, ehhez, mint befektetőnek – szép, nem szép – joga volt. Mint magánbefektetőnek – szép, nem szép – ahhoz is joga van, hogy egy számára veszteségesnek ígérkező befektetéstől szabadulni akarjon.) Ja, hogy az önkormányzatnak erre nincs pénze? Az már baj, mert ez azt jelenti, hogy az önkormányzatnak ez az ügy nem fontos, legalábbis nem annyira, mint nekünk, szurkolóknak.
  2. A cégvezetés miért nem vallja be őszintén, hogy az idei bajnokságban nem lehet más célt megjelölni, mint a bennmaradás elérését. Nem kellene magyarázkodni: “ez van, így alakult, ennek lehet most drukkolni”. Szerintem, ha őszinte lenne a kommunikáció, sokan közülünk tudnánk ennek a célnak őszintén drukkolni, és nem azon keseregnénk, hogy hogyan jutottunk ide. A kommunikáció hitelességét természetesen meg kellene támogatni a csapat-összeállítással is. Inkább lelkes amatőrök, mint motiválatlan, pályán lézengő ál-profi (vissza-)húzó emberek és csékák. Nem?

 • elvill miszki

  Azt tegyük azért egyértelművé, hogy Szima cége a többségi tulajdonos, tehát nagyobb részben az ő cége, az ő pénze, neki van joga dönteni. Az más kérdés, hogy a kisebbségi tulajdonosoknak is illene beleszólást engednie. Ugyanakkor az is fontos dolog, ha az önkormányzat részéről volt esetleg pénz belepumpálva a klubba, és azzal Szima gazdálkodott, akkor mi is a helyzet? Így közpénz lett beleforgatva egy több tulajdonú cégbe, amit a többségi tulajdonos magán pénzként kezel. Ez így érdekes, na mindegy!
  Inkább a csapatról! Nyilván elsőre én is azt gondolom, hogy Szima a kerékkötője az egész történéseknek. Ugyanakkor érdemes visszalépni egy- két évet az időben. Akkor még úgy gondolta mindenki, (a tulajdonosok) hogy egy stabil, európai csapatot kell létrehozni a városban. Ehhez az idő során adott lett minden, infrastruktúra, akadémia, együttgondolkodás, a tulajdonosok közötti közös akarat. Ehhez mérten kezdtek el igazolni szakmai stábot, játékosokat stb. Pontes érkezésével látványosan szembe került egymással a város vezetése és Szima. Kezdődtek a gondok az akadémiánál, a város által támogatott portugálokat és máshonnan hozott, magyar edzőket piszkálták, fizetési és működési gondok keletkeztek, megszűnt a közvetlen utánpótlás bázisa az első keretnek. A nagy csapatnál történt változásokat sokan üdvözölték és Pontes támogatást is kapott a szurkolóktól, bár nem nagyon élvezhette, hiszen az mlsz változásokat a véleményem szerint rosszul kommunikáló klub vezetők, gyakorlatilag patt helyzetet teremtettek. Ez szándékos volt e vagy nem, azt nem lehet tudni. A nézők távol maradtak, a klubbon belül kapóra jött ez azoknak, akik nem nézték jó szemmel az “idegeneket”, és azt kezdték el kommunikálni, hogy azért nem járnak a nézők, mert helyi kötődésű játékosokat szeretnének látni! Holott ez nem valószínű, hiszen a télen még sokan üzentek Pontesnek, hogy maradjon, tartson ki! Egyébként a nézők és a szurkolók soha nem bántották a portugál stábot! A klubbon belül hatalomátvételre készültek, ami kihatással volt az eredményekre is. Voltak játékosok és alkalmazottak, akiknek be lett ígérve a Kánaán, ha elősegítik a változást. Ez hatalmas feszültségeket szült a csapaton belül. (Ferenczi- Danilovics esete) Több játékos menekülőre fogta, mert a karrierjük talán fontosabb volt nekik, mint egy ilyen jellegű hatalmi küzdelemben való részvétel. a nyár elejére meg is történt a váltás, ügyelve azért arra, hogy ki ne essen a csapat.
  Ezekkel valószínűleg sokaknak nem mondtam újat, nem ez volt a célom, hanem az előzmények összefoglalása.
  A nyár elején látszatkérdés volt az edző személye, de mindenki tudta, hogy Herczeg lesz végül is a loki edzője. Gyorsan igyekezett a hatalmat teljesen átvevő vezetőség a portugálokra és az általuk hozott játékosokra verni a balhét. Nagy takarítást csináltak, majd elkezdték kommunikálni azt a lokális dumát, hogy debrecenben csak helyi erőkre kíváncsi a közönség, és akkor már megpendítették azokat a húrokat, amelyek arról szóltak, hogy az itteni embereknek nem a jó eredmények a legfontosabbak, hanem inkább a helyi kötődésű játékosok szerepeltetése. Gyakorlatilag itt már elkezdték leértékelni a csapatot. Az igazolások ezt a trendet követték, hiszen egy- két kivétellel csak olyan játékosok kerültek a csapatban, akik az előző idényben kiestek valamilyen alsóbb, (és felsőbb, Nagy) osztályból, vagy nem szerepeltek az idény során. Fontos volt az, hogy napi szinten elhangozzon az, hogy új és szerethető csapatot építenek, és persze az, hogy ennek ára van! Gondosan ügyeltek a felkészítés során, hogy még véletlenül sem derüljön ki a csapat valós ereje, illetve az, hogy hol tart a jelenlegi építkezés. Sajnos távozó is volt a keretből, Danilovics, Brkovics, Osváth elengedése, nem megszerzése, hatalmas érvágás volt a csapat számára, hiszen stabil és jó teljesítményt nyújtó emberekről van szó. a helyükbe érkezők pedig…. (de ezt látjuk) Egyszóval kimondható, hogy a leértékelt csapatban minőségileg negatív változások mentek végbe, az előzetesen kommunikált célnak megfelelően. Itt tartunk most.
  Lehet utálni és felelősségre vonni Szimát a történésekben, de kérdezem én azt, hogy kinek az érdekeit szolgálja még ez a gyalázatos eset?
  Elsőre nem venném ki sorból Herczeget és stábját sem! Tudom sokan sajnálják és azt mondjuk, hogy átverték őt is. De mi van, ha ő verte át a környezetét? Mi van akkor, ha korábban ő súgott Szimának a portugálokról, az akadémiáról, a helyi játékosokról stb. Megtehette? Szima esetleg hallgathatott rá? Ez azért érdekes nem?
  Most talán megkapta azt, amit szeretett volna és szembesült azzal, hogy nem is olyan kék az ég! (az interjúit visszanézve talán ez is lehetséges. Legalábbis a nonverbális kommunikációját nézve igencsak igazolódik az állítás)
  Persze egyes játékosokat sem szeretnék kihagyni a felelősök sorából. Talán az ő részükről megérthető az, hogy a loki számukra egy igencsak jól fizető munkahely. (ez a megérthető, dolog persze húzós, de gondoljunk bele az emberi oldalába! Ki nem küzd saját egzisztenciájáért?) Nekik az a jó, ha nincs versenyhelyzet. Ha nincs megfelelőbb játékos a poszton, akkor nem is kell megküzdeni érte. Kvázi, a gyenge igazolások ezeknek a játékosoknak a helyzetét javítja. Kényelmesen lehet megkeresni a mindennapi betevőt. Amíg volt egy Feltser, Suk, Handzic stb. a keretben, addig meg kellett küzdeni a helyért. (nem ezeket a játékosokat szeretném jó fénybe feltüntetni, hanem éreztetni az alternatívát. Nagy K., Balog K., stb. nem ugyanazt hozza, így nem is várják el tőlük például Ferenczi vagy Szatmári pótlását)
  Tisza visszakerülése is egy érdekes dolog, hiszen Pontes kitette a csapatból Takáccsal egyetemben. Újra megkaphatják a jól megérdemelt fizetésüket úgy, hogy nem kell semmit letenniük az asztalra.
  De ide tartozik Holman és Tőzsér esete is és persze még jó néhány játékosnak az esete is. Miért is? Szerintetek érdeke Kutinak, Szatmárinak, Ferenczinek, stb. hogy meghatározó játékos kerüljön a posztjára?

  Mindezeken elgondolkodva bizony nem is biztos, hogy az a farkas van a báránybőrben, akiről gondoljuk azt. Bizony itt sokak érdek érvényesülésének vagyunk a szemtanúi.
  A loki egy kívülről gyönyörű alma, amibe beleharapunk és azt tapasztalhatjuk, hogy bizony rohad már egy jó ideje.

  Mit lehet tenni: Nincs mese 6-7 meghatározó játékosra van szükség, akik azonnal bevethetők. Ezzel talán a jelenlegi állományt is rá lehetne bírni, hogy szedje össze magát.
  Herczegnek levonnia a tapasztalatot és döntenie saját sorsa felől.(itt nem kifejezetten a lemondásra gondolok, hanem az irányokra)
  Szimának, ha valóban nem megy, ki kell szállnia. Ha megy, akkor hajrá! Nem az eddigi megmondókra, hanem új impulzusokra van szüksége.
  A fiatalokat nem ész nélkül a mély vízbe dobálni, hanem tudatosan beépíteni.
  A szurkolóknak? Még egy meccs a választóvonalig. Nem nyíltan kimondva, de három mérkőzés volt beígérve a jelenlegi szakmai vezetésnek! Ha kell, utána bizony meg kell szólalni! Tudom sokan kivárnak a bérlettel, (köztük életemben először én is) de következetesnek kell lenni! Ha nincs pozitív változás jöhet a bojkott, és a tüntetés! Nem szabad engedni, hogy kisajátítsa a csapatot egy szűk közeg!

  Szép napot mindenkinek! Köszönöm a lehetőséget! Blogos Srácok! jó, hogy vagytok nekünk!

  ui: néztem a kispadot a Szombathely ellen. Tudom nem a kinézetebből kell megítélni dolgokat, de igencsak szánalmas fejeket láttam. De komolyan!

 • Gorcsev Iván

  Azé’ Holman csajának elég jó a segge 🙂

 • sisoko

  Nos
  1 alapvetö tevedesben vagy, azert nem adja el, mert meg mindig megeri. A TAOs penzekböl jol lehet kaszalni, viszont ahhoz , hogy ezt kivegye nem kell neki NB1 es csapat, a masodosztalybol is ugyanugy kaszalhat vele.
  2. Ki akarnak esni, mert az utanpotlasbol jön a penz TAO stb ilyesmi, viszont az elsö csapat üzemeltetese kötseges azt csökkenteni kell, ezzel viszont nem alhatnak ki.

 • Soulswap Ragnaros

  Az a gond, (már ha tényleg a “csaja”), hogy ez a hölgyemény, nem küldi el Holmant a picsába a teljesítménye után. Régen a férfiak azért is mentek a háborúba, mert a nők figyelték őket. Ha nem voltak eléggé férfiasak értsd nem tették a dolgukat, akkor normális nő nem állt szóba velük. Ez a sok naplopó senkiházi nem kapja meg az őket megillető visszajelzést a másik nemtől. Ez a probléma. Persze nem csak ők, hanem más, senkiházi celebek sem.

 • Imre

  Nos
  1. Ha megérné neki a TAO miatt, akkor nem mondana olyat, hogy “0 forintért odaadnám…” Ennyire azért ő is üzletember.
  2. Értem, amit írsz, csak azt nem értem, hogy ez hogy jön ahhoz, amit én a 2. pontomban írtam.

 • sisoko

  Igen valoban ezt mondta, es aztan modositotta , hogy debreceninek adna 0 forintert, a többieknek mar 2 -3 milliard volt az ar.
  2 te irtad , hogy öszinten kell kommunikalni, azt nem hiszem , hogy lehet , hogy szandekosan ki akarnak esni.

 • öcsisajt

  Lehet oda is nehezen talál be mint mostanában a kapuba. Egyébként Holman egy nyegle piperkőc finomkodó faxkalap szerintem a csaj is max a pénze miatt van vele. Amúgy egy normális csajt nem tudna felszedni,csak rá kell nézni.

 • narrator

  A cikk remek.
  Egy apró korrekció: “… a 46. perctől minden pont ugyanúgy folytatódott. Ebben a 45 percben sikerült összehoznunk még két kapura lövést, Kuti és Ferenczi egymás alá licitáltak védekezés terén.”
  Kuti nem volt a pályán, a 35. percben lecserélték.

 • öcsisajt

  Nem elég,hogy annyira xar a csapat játéka hozzáállása ráadásul ez a tenyérbe mászó képű Ferenczi nyilatkozik a DVSC.hu-n. Majd pont ő fogja megmondani,megoldani a jelenlegi helyzetet. A kezdő közelébe nem engedném de úgy látszik Bandi lát benne fantáziát!! Lassan neki is Bandibáb lesz a neve mert úgy táncol ahogy fentről fütyülnek neki.

 • elvill miszki

  Egyèbként tényleg vérlázító ez a kis patkány!

 • Jamen

  Úgy tudom ifjabb Szima a többségi tulajdonos, idősebb szima az igazgatótanács elnöke és egyszemélyben jogosult intézkedni.

 • Jamen

  Amikor a reménybeli vásárló megkérdezte, hogy mennyi pontosan a 0 forint, akkor kiderült, hogy 3 milliárd.

 • gyberci

  Kedves Uraim!
  Kérlek benneteket, fejezzük be a sárdobálást. Hálásak lehetünk Szima Gábor úrnak az eltelt tizenévekért. Gyönyörű éveken van túl a loki. Tekintsünk ki Debrecenen kívülre: Elment mellettünk a magyar foci, állva maradtunk. Az a pénz ami eddig elegendő volt, már kevés. A Fradi 4,4 milliárdból, a vidi 3,6 milliárdból dolgozik. Nekünk hosszú évek óta ugyanannyi a költségvetésünk, 1,2 milliárd. Ugyanannyi jut igazolásra és fizetésekre. Nem éri meg már idejönni!!!
  Feltétlenül szponzort, vagy szponzorokat kell keresni. Szerintem Kósa Lajos Úr, mint országos vezető talán próbálkozhatna a multikkal. Fel kellene őt szólítani, hogy segítsen. Én már a tavasszal előálltam egy ímél erejéig Papp László polgármesterúrnál, a következőt javasoltam neki: Hirdesse meg, a “Fogadjon örökbe egy posztot!” akciót a helyi nagyvállalkozók körében évi 100 millió forint értékben. 11 poszt, 1,1 milliárd forint. Ezzel meg lehetne duplázni szeretett klubunk költségvetését. Kaptam egy udvarias levelet, természetesen konkrétumok nélkül. Én azonban bízom abban, hogy szöget ütött a fejében ez a gondolat.
  Feltétlenül kell még egy fiókcsapat, hogy megoldódjon az akadémia – első csapat átmenet (szakadék) kérdése!
  Sárdobálás helyett keressük a megoldást!!! Csak a LOKI!!!

 • Timbi

  Pont ez a probléma, hogy már nagyon rég 1,2 milliárd a költségvetés, holott a központi bevétel nem csekély mértékben évről-évre nő és a különbség nem a klub kasszájában landol. Egyébiránt ez a kommunikált 1,2 milliárd is elég erősen gyanús számomra. Holman és Tőzsér van itt “jól” megfizetve (azt most tegyük félre, hogy megérdemelten vagy sem) a többiek gázsija biztosan a közelében sincs ennek a két játékosnak. A nagyobb fizetések ki lettek pucolva (Suk, Pontes és a stábja, Brkovic, Varga, Szakály, Bódi, Kulcsár, Vittek stb.) gondoltam azért, hogy megágyazzanak 1-2 húzóembernek, de sajnos nem, az a pénz is megy a családi kasszába. Azért erősen elgondolkodtató, amikor egy Kutival próbálják ezeket a veszteségeket pótolni, aki csont nélkül hullott ki a Cigánddal az Nb2-ből. Az egyedüli “jó hír”, hogy már nem maradt több eladható játékos a keretben (a hulladék 32 éves Tőzsér horror fizetési igényekkel biztos nem kell senkinek, ahogy a Lechtől és FTC-től kidobott, a Lokiban csak vergődő Holmanért se fizetne egy magyar csapat se a DVSC-nek nagy összeget), szóval ennél lentebb már legalább nem lesz. Mivel láthatólag ebből a keretből már nem lesz minőség, tényleg meg lehetne próbálni és nem csak kommunikálni egy szélsőséges fiatalítást. Így vagy úgy kiesik a DVSC NB2-be, akkor már ágyazzanak meg egy új generációnak, ami ha 3 év után jut is vissza az NB1-be, akkor is helyi kötődésű, mindenféle többletbevételre alkalmas keretet kap a csapat.

 • Róbert Mándi

  Megoldás van!!Fejétől bűzlik a hal….EL KELL TÁVOLÍTANI!!

 • gyberci

  Miből és mennyivel nő a bevétel? Mennyi az a jó fizetés? Mennyi megy a családi kasszába? Ha tudod, írd meg, és akkor én is részese lehetek ezeknek a belső titkoknak.

 • Imre

  Vagy úgy… Jut eszembe a vicc: egy úr megismerkedik egy hölggyel a szálloda bárjában. Öt perc
  után az úr megkérdezi, hogy “eljönne-e velem egy Hawai nyaralásra 50000
  dollárért”. Az igen válasz után megkérdi, hogy na és feljönne-e most
  velem a szobámba 50 dollárért. A válaszra, miszerint “na de uram, minek
  néz engem”, azt feleli, hogy azt hiszem ezt már tisztáztuk, most az
  árfolyamról beszélgetünk 🙂
  Viccet félre: a gond az, hogy egy kiesőfélben lévő, vagy NB II-es csapathoz nem passzol komoly magánbefektető. Én továbbra is úgy látom, hogy az önkormányzat lenne ebben a helyzetben az egyetlen megoldás tulajdonosi oldalról, kiegészítve “gyberci” kolléga javaslatával, hogy erős szponzorokat kellene találni, politikai hátszéllel…

 • Soulswap Ragnaros

  Nagyon kedves és jóindulatú amit írsz. Ezt én is jóindulatúan fogalmaztam meg. Írhattam volna azt is, hogy naív, ostoba. De ne egymást bántsuk. A lényeg: Mi nem keresünk/kereshetünk megoldást, mert még ha találunk is, senkit sem érdekel. Erre a klubbnak fizetett emberei vannak! Akik persze évek óta semmit sem tesznek csak felveszik a pénzt. Az a gond, hogy minden megoldás olyan drasztikus lenne, hogy nem merik meglépni csak tologatják a szart, mert a főnök nem ad pénzt!
  Jelzem más kisebb csapatok is 1 milliárd körül gazdálkodnak és valahogy megvannak. Igen ám, csak hogy nekik erre tradíciójuk van, nekünk meg nincs. MI megszoktuk, hogy élvonalbeli csapat vagyunk 1 milliárdból. Kell egy új koncepció, aminek persze nem ez a módja amit most csinálnak. Másolni kell a paksot, halit pl, azoknál jobban működik minden hasonló pénzből.

 • elvill miszki

  Ördögi kör van. Szponzor és befektető is lenne, de csak akkor, ha tiszták a viszonyok. Szerinted ki akar pénzt tenni egy olyan rendszerbe, amiben nyom nélkül eltűnhet a pénz? A többségi tulaj úgy gazdálkodik a teljes vagyonnal, mintha az egész az övé lenne. Nem boldogul az önkormányzat Szimával, mivel nála van a többségi rész. Egyébként Szima azt mondta, hogy csak olyannak adja oda a többséget, aki helyi és jól ismeri, tehát befolyással lehet rá a későbbiekben.

 • gyberci

  Hát egyre inkább nem leszünk 1 milliárdból élvonal. Nekünk nem a Paksot és nem a halit kell másolni. A fociban minden pontosan be van árazva. Az élvonalat vagy meg tudjuk fizetni, vagy nem. A főnök pénztárcáját nem ismerjük. Ad annyit amennyi van benne. Írja meg valaki, hogy mennyi van benne! Tudja valaki?

 • gyberci

  Háááát…..fej nélkül nehéz úszni.

 • öcsisajt

  Sajnos Te annyira naiv és már bocsi tudatlan vagy,hogy már nekem fáj. Feszegetsz itt bizonyos dolgokat,kérdéseket. Egy dolog számolj egy kicsit csak amit Baloghért,Bódiért,Vargáért kaptak az több mint 3 milliárd! Az MLSZ-tő kapott pénz a minimális jegybevétel. Csak ennyi jutott eszembe és ehhez elméletileg hozzájön a Szima által emlegetett 1.2 milliárd? Na ez az ami közel sem annyi és biztos? Húzd ki a szöget a fejedből mert a végén vérmérgezést kapsz azt meg ugye nem akarod??

 • öcsisajt

  Talán megkezdődik a kis takarítás? Nagy Zoli távozik nem mintha eddig úgy tűnt volna,hogy itt volt?

 • sisoko

  Nos TAO penz 158 855 102 Ft / 2016

  2015-2016 szezon vegen jutalom 418 100 100 Ft
  Jatekoseladasok 2016 szezon vegen :425 250 000 Ft
  a TVS penzek elosztasat sajnos nem talatam meg , de 19.5 milliard 3 evre 12 csapatnak. tehat , mielött veded a munder becsületet kerlek hasznald google baratod…

 • Madridista

  07/25 11:05 DEBRECEN
  Közös megegyezéssel szerződést bontottak a 31 esztendős Nagy Zoltánnal. (dvsc.hu)

 • gyberci

  694 millió + 172 millió + 93 millió=959 millió, nem 3 milliárd (minden minősítés nélkül). Ez bőven ráment a pontes csapatra a portugáliai edzőtáborával együtt.

 • jimm

  Véget ért egy (sikeres) korszak. Elég csúnyán, de vége van. És ki kellett volna esnünk, hogy valami előremozdulás történhessen. Én nem élném meg tragédiaként, ha kiesnénk ebben a szezonban. Sőt, várom is egy kicsit. Lehet újra kijárnék a meccsekre. Még bérletet is vennék.

 • gyberci

  Sajnos nincs mundérom. 🙂

 • öcsisajt

  Biztos Te nagyon jól értesült vagy? Én nem de ha hozzáteszed az állandóan emlegetett 1.2 milliárdot amit Szimáék úgymond évenkénti büdzsének szánnak az akkor is 2 milliárd 159 millió,javíts ki ha tévedek? És ha emlékeim nem csalnak tavaly még az UEFA-tól is kaptunk nem kevés pénzt,sőt az EB után is+ a fiatalok és a helyezés után az MLSZ-től is és a város is adott!! De nem ez a lényeg nem a pénz focizik!!,Itt nagyon elvan baxva valami mert sok csapat jóval kevesebb pénzből sokkal jobban teljesít.

 • Róbert Mándi

  Igen nehéz,de új hal kell!!!!

 • dvscloki

  Meg fog szűnni a DVSC…