Ha nem vigyázunk…

Nem kertelek és ködösítek, mint ahogy azt egyesek teszik a klubbon belül: a DVSC nagy bajban van! Ha pedig szombaton sem változik a helyzet, akkor még nagyobb lehet a hullámvölgy, amibe belekerülünk. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert két forduló elteltével eddig még pont nélkül, egy árva Ferenczi góllal áll a 12., azaz utolsó helyen a szeretett csapatunk és még az újonc Balmazújváros is megelőz minket.

L81

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez engem meglepett, hiszen a bajnokság előtt a felkészülési időszakban bekövetkezett „látszatigazolások” arra engedtek következtetni, hogy nem lesz valami veretes a 2017-2018-as szezonra a keretünk és ezen a megállapításomon még az edzőmeccseinken lőtt zsákszámnyi gólunk sem tudott változtatni.  Persze volt szerencsém megtekinteni a bajnokság előtti ankétot és végig hallgatni a grandiózus terveket a fiatalításról és fiatal feltörekvő értékeink mielőbbi beépítéséről az első csapatba. Azonban, mint utóbb kiderült, ezek csupán üres szavak voltak, hiszen ez idáig nem változott semmi sem ebből a szempontból tavalyhoz képest, inkább romlott. Ugyanis jelenleg nem nagyon látom azon törekvéseket, hogy a nagy dérrel-dúrral beharangozott kölcsönből visszatérő embereinkkel (Kinyik, Varga K., Nagy K.) számolnánk-e hosszútávon és építenénk a jövő ambiciózus csapatát, mivel eddig Sós Bencén, Szatmári Csabán és Kuti Krisztiánon kívül a többiek nem jutottak érdemben játéklehetőséghez, ha nem számolom bele az edzőmeccseket.

Felmerül tehát jogosan a kérdés, hogy a Haladás illetve azt megelőzően a Mezőkövesd elleni lélektelen és már elnézést, beszari játékát rutintalan fiataljaink is tudták volna hozni azzal a különbséggel, hogy ők ennek tetejébe legalább lelkesek és motiváltak lennének, nem úgy, mint mostanság a Tőzsér-Holman duó, akiktől a naiv átlagszurkoló azt várná, hogy húzza a csapat szekerét, különösen ilyen baljós időszakban. A továbbiakban azonban nem is szeretnék ezzel érdemben többet foglalkozni, hiszen már több szerkesztőtársam is elmondta ezzel kapcsolatban a maga véleményét és nem meglepően hasonszőrű a gondolatunk.

LINEUP111501242161672

Inkább lássuk, hogy miért is nem a legjobb előjelekkel várják a Paks elleni idegenbeli fellépésüket a lokisták. Először is a Paks eleve a mumusaink közé tartozik, ami jelenlegi helyzetünkben duplán is hátrányos tényezőnek számít. Másodszor abban is biztos vagyok, hogy Csertői Aurél csapata igyekszik az előző fordulóban balszerencsés körülmények között elvesztett matyóföldi összecsapásért kárpótolni szurkolóikat, és mikor, ha nem most, egy rossz formába került és meggyengült ellenfél ellen tartanának egy esetleges erődemonstrációt. Azért őszintén reménykedek, hogy ez a pont nem fog megvalósulni. Így nekünk nem lehet más a célunk, mint már szinte az esélytelenek nyugalmával pályára lépni és relatíve meglepetést okozni. Ehhez viszont az kell, hogy mindenki tegye oda magát és ne csak szájjal focizzon, hanem adja ki magából a maximumot és lehetőleg mellőzze a pályán az alibizést és bújócskázást, mert az nem vezet sehova, maximum a másodosztályba. Nekünk a megszerzett labdák után számtalan pontos passzra lenne szükségünk, valamint egy biztos lábú csatárra, akinek nem remeg meg a lába az ellenfél ketrece előtt.
Abban biztos vagyok, hogy teljesen más szájízzel értékelnék a hajdúsági szurkolók is a látottakat, ha felsoroltakból minél több teljesülne akármi is legyen a végkifejlete a 90 percnek.

Ha már említettem, hogy bajban a Loki, vele együtt a masiniszta Herczeg András sincs egyszerű helyzetben, aki nem számíthat Bereczki Dánielre és a Mezőkövesd elleni 2-1-es hazai betli alkalmával bokasérülést szenvedő Takács Tamásra. Utóbbi sérülése igencsak bosszúságot okozhat a szakmai stábnak, hiszen Könyvesen és Mengolon kívül maximum még Tisza tudna játszani klasszikus csatárt Pakson, így aztán duplán, sőt triplán fel van adva a lecke csapatnak és stábnak is. Azonban ez a küldetés azért megfelelő hozzáállással korántsem lehetetlen, hiszen legutóbb 2016 októberében is egy 1-1-es döntetlenre azért futotta az Atomvárosban. A gólunkat akkor az a veterán Róbert Vittek szerezte, aki manapság már nem a piros-fehéreket erősíti.

Így aztán pocsék szezonkezdet ide vagy oda, innen szép lenne győzni, vagy legalábbis pontot szerezni holnap. Ellenkező esetben, ha nem vigyázunk, még jobban elmélyülhet a válságunk. Ebbe azonban még nem szeretnék belegondolni. A mérkőzést egyébként 18 órás kezdettel rendezik Pakson, a játékvezető pedig Németh Ádám lesz. Televízió ezúttal nem közvetíti az összecsapást, és a LokiBlog stábja sem utazik el Paksra, így mindannyiunk számára marad az M4 sport élő streamje.

 • gyberci

  Egyelőre nincs más megoldás, mint öt védővel kiállni játszani. Nem szabad gólt kapni!!! Jelen helyzetünkben a döntetlen már siker. Be kell tolni a buszt a kapu elé s a két leggyorsabb embert előre vinni a kontrákhoz, hátha sikerül gólt lőni. Hasonló volt a taktikánk a Diósgyőr ellen, ott sikerült.
  Én a Paks ellen már így kezdenék:
  Nagy – Jovanovics, Szilvási, Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Holman, Filip, Tőzsér – Mengolo, Sós
  Azután meglátjuk! Egyébként én itthon a fradi ellen is ezt a taktikát követném.

 • elvill miszki

  Amit ebben a pocsék helyzetben javasolnék:
  Nagy S. – szar. Esetleg meg lehetne próbálni Szabadost, úgy is tök mindegy.
  Jovanovic- nem a kedvenc posztja, de nincs más! Kutitól mentsen meg az ég!
  Mészáros- talán jobban kijönne egy új társsal
  Szilvási- Szatmári sokat hibázik, ki kell próbálni
  Völgyi – Tudom sokan utáljátok, én sem vagyok a rajongója, de voltak neki ezen a poszton jó évei. Ha huzamosabb bizalmat kapna, talán meghálálná.
  Sós- adós maradt a srác még, de… (csak ne hisztizzen és arcoskodjon)
  Filip- nem is vitás.
  Tisza- nincs más! Nagyon nem szeretem, de nincs más. Be kell tenni irányítónak!
  Mengolo- ő van. Legalább van benne lendület és akarat. Ha már focizni nem tud…
  Könyves- ne középcsatárnak könyörgöm! Arra alkalmatlan. Mélységből viszont jól indul! (lásd paks, mtk)
  Bíró- meg kell próbálni!

  Csereként kapna tőlem lehetőséget: Tözsér (Tisza)és Holman (Bíró), illetve Kusnyír vagy Szekulics (ők egy esetleges vezetés esetén a második félidőben valamelyik csatár helyett)

  Nem erőltetnem ezeket a felrugdosott labdákat, a presszinget sem, hiszen ez nagyon nem fekszik ezeknek a játékosoknak. Inkább két szélen vezetnék támadásokat a középpályások és a csatárok folyamatos keresztbe mozgásával.
  Egyébként szerintem kikapunk!
  Bandibáb azt nyilatkozta, hogy úgy tudja jönnek majd próbajátékosok. ( Úr Isten!!!! Mikor és hol akarják őket kipróbálni???? Nem késő ez egy picit????)

 • Redboy

  Bényei elvileg màr kezdhet sztem Pakson …. Kutit nem sokàig kell màr elviselnünk …. 😉

 • elvill miszki

  félő, hogy Bandi’báb nem így gondolkodik!

 • tiberius

  Nem egyszerű ez a helyzet! Én is megpróbálnám Birót,Kinyiket,,,Bényeit.Padoztatnám Holmant,Tözsért.Volt már ilyen Elemér idején is ,hogy a csk nem kezdett.Mi van chukával??? őt sehol nem emlegetik.
  Várnak probázókat de utánpótlás válogatotjainkat meg kölcsönadjuk!Így nem igaz amit a szezon kezdéskor mondtak!!!

 • JuveFan1897

  Chukáról még Szima nyilatkozta pár hete, hogy valószínűleg távozik.

 • Soulswap Ragnaros

  Ez a reménytelen “taktikázgatás” a szurkolók részéről olyan mint a tippmixelés: nincs nyerő taktika. Nem tudjuk ilyen feltételekkel legyőzni a bankot(ellenfelet) legalábbis közép és hosszútávon biztosan nem. Meg kell változtatni a feltételeket, azaz jobb játékosállomány kell és felelős klubbvezetés, különben az egész csak értelmetlen vágyálom, ki fogunk kapni. Kiesünk az nb2-be, most ez a helyzet.

 • LokiFan16

  Viszont a fotózáson ott volt, Völgyivel ellentétben(hátha megszabadulnánk tőle).

 • Róbert Mándi

  Szabados-Bényei,Szilvási,Mészáros,Völgyi(sajnos)-Jova,Filip,Tőzsér???,Sós,-Mengolo, Könyves. Holnap így küldenem pályára a csapatot.

 • Layash

  Kint vagy az edzéseken, vagy mi alapján gondolod, hogy Szabados, Bényei, Szilvási, Völgyi jobb lenne, mint azok, akik kétségtelenül nem sokat mutattak eddig.
  Az eddigi teljesítmények alapján az egész csapatot le lehetne cserélni, de lehet, hogy nincsen kikkel leváltani a leszerepelteket.
  Az mindenesetre alapkövetelmény, hogy lásd, mit produkálnak edzésen a játékosok, annak fényében szavazz bizalmat.
  Ezzel nem védem a leszerepelteket, egyszerűen szkeptikus vagyok, ebből a keretből nehéz lesz összerakni egy NB1-es szintet megütő csapatot.

 • jimm

  Remélem meglesz a nyeretlen szezon!

 • Jamen

  Igazad van, most a rossz Völgyi a legjobb balhátvédünk….

 • Jamen

  Valóban, azután, hogy nem fogott kezet senkivel mennie kell!

 • Jamen

  Az öltözöi pletykák szerint balhézott a lecserélése miatt, amiért mennie kell.

 • Róbert Mándi

  Nem!De sajnos a jelenlegi kerettel módosítani én így tudnám.
  Sajnos mind tudjuk mi van itt!!!
  Herczegnek ígérték a próbázókat!KÍVÁNCSI VAGYOK ÉN ARRA!
  Ha lesz akkor miért pont most?NINCS RÁ IDŐ!Mert nagyon szarban a haza.De egy új tulaj is jöhetne…..

 • joel

  Azt elobb be is kellene talan gyakorolni,nem? Nem ugy van az hogy kikuldunk 5 vedot azzal, hogy jatszanak olyan felallasban. Ezek a jatekosok meg soha nem jatszottak ilyen hadrendben, azt se tudnak kinek mi a dolga…

 • joel

  Biztos vagyok benne hogy nem vagy egyedul a keserusegeddel a klubbal kapcsolatban. Az utolso eselyunk Pontes ambiciozussaga volt, az o elkuldesevel semmi remeny nem maradt, csak a posvany…Pofazhat a tulaj amit csak akar az elozo szezonban szerinte “kidobott szazmilliokrol”, maris lehet latni a kulonbseget amit a faszarisaga/szemetsege okozott. (Varni akartam ezzel a kommenttel a mai meccs vegeig, de altalanossagban nezve egy esetleges mai bravur sem valtoztatna semmin.)

 • joel

  Meszaros kihagyasaval ill. Kinyik berakasaval jelentosen “fiatalodtunk” 😀
  De a padon is van mar 4 “fiatal”, lehet szurkolni!

 • gyberci

  Miért? Most tudják?

 • joel

  Na, ezt jol eltalalta a Sos gyerek.

 • öcsisajt

  Alibi Dani kapta az ívet a szurkolóktól,nézett mint a vett malac. nem tudom Bandi-báb miért nem padoztatja Dávidkával együtt. csak többen vagyunk velük két szemét akik még küzdeni sem képesek!

 • joel

  Mengolo ha elesik itt a vegen,lehet befujjak a tizit…ehelyett elbaszta. Jova mondta is neki a lefujas utan..

 • joel

  Herczeg mit kodosit itt a nyilatkozatban a fiatalok beallitasaval??? Meg uj csapat epuleserol? Azt mondja ervkent hogy a kezdoben volt 6 debreceni. (Es??)
  Az lehet, de ebbol egy volt fiatal, Kinyik, plusz meg max. masfel vagy ketto, ha Szatmarit es Sost is annak veszi. Benyei hany eves is? Tozser meg Ferenczi debreceni ugyan, de Herczeg uj csapat epiteserol terel: konyorgok, ezek mar itt voltak eddig is. Amugysem a fiatalitas kellene h a cel legyen, hanem hogy azok akik jatszanak, azok jatszanak jol. Mellesleg amugy semmit nem fiatalodott a kezdo ma sem, aki meg bekerult az csinalt egy tizit. A vegen majdnem kikaptunk, mert a nagyszeru belso vedoink meg a kapus egymasra vartak…meg szerencse h utobbi aztan bravurral vedett. Plusz meg Herczeg hozzateszi, hogy cserekent is beallt ket fiatal! 1 percre! Segit csak elkenni a szart, idot nyerni. Most jon 3-4 zako, aztan o is veszi majd a zakojat.

 • Redboy

  Szerencsére úgy gondolkodott ….