Legalább pontunk már van

Két vereséggel vártuk a Paks elleni találkozót, aminek ezúttal sem mi voltunk az esélyesei. Nem is az eddigi két vereség, sokkal inkább a mutatott játék mondatta azt velünk, hogy Pakson sem terem majd számunkra sok babér, a pontokra viszont sürgetően szükségünk van, főleg az előttünk álló nehéz sorozat miatt. Végül elmondható, hogy a mutatott játékban nem, de az eredményben legalább már történt előrelépés, bár az 1-1-es döntetlent látva is lehet hiányérzetünk.

pl1

Herczeg András változásokat ígért a kezdőt illetően, és változtatott is. Egyrészt személyi cserék történtek, a Haladás ellen cseréjét követően megsértődő Kuti helyett Bényei kezdett, a gólhoz vezető hibát vétő Mészáros helyén pedig Kinyik várt bevetésre, tehát két újoncot is avattunk a védelemben. Ezen felül még a középpályán történt egy Szekulics – Filip csere, tehát alapvetően a védekező típusú játékosaink esetében történtek változások, pedig talán épp ezen a poszton nem volt nagy gond eddig. A másik változás a felállásban történt, az eddigi 4-4-1-1-et felváltotta egy 4-1-4-1, ami alapvetően egy sokkal defenzívebb, óvatosabb felállás. Az egyetlen támadó így Holman volt, Könyves kihúzódott a szélre, ami pedig egyúttal azt is jelentette, hogy Jovanovics is egy sorral beljebb húzódott. Tőzsér játszott visszavontabban, neki kellett volna irányítania.

pakslokikezdok

Az első félidőről nem sokat lehet írni, lévén, hogy szinte semmi nem történt a játékrészben. Mindkét csapat borzalmasan pontatlan volt, és senki nem tudott helyzetet kialakítani. Még csak azt sem lehet mondani, hogy helyzetecskékig eljutottak volna a csapatok, jellemző, hogy a 45. percig 1-1 lövése volt a két csapatnak. A váratlan fordulat azonban a játékrész hosszabbításában jött, ekkor ugyanis egy lecsorgó labdát Sós lőtt kapura kapásból, ami egy védőn megpattanva védhetetlenül vágódott be a hosszúba. Egyetlen valamirevaló helyzetünkből tehát vezetést szereztünk, ez volt az egyetlen pozitívum, amit az első félidő után elmondhattunk.

A második játékrészre nem állt be fordulat, ugyanolyan unalmas mezőnyjátékot láttunk, mint ami az első félidőt jellemezte, egyik kapu sem forgott veszélyben. Az volt az ember érzése, hogy a két csapat minél jobban próbálja alulmúlni a másikat, hiszen nem arról volt szó, hogy olyan jól játszottunk volna, hogy csírájában elfojtjuk a hazaiak támadásait, hanem bizony mindkét csapat kritikán aluli, pontatlan játékkal rukkolt elő. Ezt a Paksot még a tavalyi Loki is ízekre szedte volna, a mai Loki viszont csak arra volt jó, hogy megpróbálja megőrizni soványka, egygólos előnyét. Azt gondolom, hogy ez sikerült is volna, ha nincs Kinyik butasága, az NB I-ben ugyanis ma debütáló hátvédünk buta szabálytalansága nyomán büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Bertus be is lőtt.

pl2

Innentől ismét nyílt lett a találkozó, de egyik csapat sem szakadt meg a három pont megszerzése érdekében. Ehhez egyébként a hazaik voltak közelebb, Daru lesgyanús szituációban lépett ki, és kicsit kisodródva, de ziccerben tüzelhetett, Nagy Sándor viszont bravúrral védett, talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez volt a hálóőr első értékelhető momentuma Loki-mezben. Herczeg András érthetetlen módon nem nyúlt bele a meccsbe, pedig aligha hiszem, hogy elégedett lett volna a látottakkal. Mindenesetre az első cserével a 85. percig várt, ekkor az egy minutummal korábban a labdát ziccerben átvenni nem képes Könyvest Mengolora cserélte. A színes bőrű támadó nyerő húzás lehetett volna, de a 90. percben eltöketlenkedte a nagy lehetőséget. Bíró és Csősz becserélése csupán időhúzó jelleggel történt, ami számomra fájó, hiszen ebből is lejött, hogy megelégedtünk az egy ponttal.

Maradt tehát az 1-1, amivel látszólag mindkét edző elégedett volt, a helyzetünket ismerve viszont én két elvesztegetett pontot látok, ami a végelszámolásnál nagyon hiányozhat majd (igazából úgy érzem, hogy ezzel együtt már legalább négy pontot elszórtunk három forduló alatt). Annyiból jó az egy pont, hogy nem három vereséggel kezdtünk, nulla ponttal nem lett volna jó nekimenni a Fradi elleni meccsnek, de összességében nem vagyunk kijjebb ezzel az eredménnyel. Továbbra is látszik, hogy erősítésre szorul a keret, egy csatárra óriási szükség lenne, minél hamarabb. Letudtunk három könnyűnek nevezhető meccset, most négy kőkemény meccs jön a tavalyi szezon első négy helyezettje ellen. Ezeken a találkozókon már tényleg bravúr kell a győzelemhez…

Játékos osztályzatok:

Nagy Sándor – 6
Nagy_SandorÉrtékelem, hogy ma nem csinált hülyeséget, és még egy hatalmas bravúrt is bemutatott, amivel legalább egy pontot szereztünk. Ettől függetlenül továbbra sem vagyok nyugodt, ha ő véd.

Bényei Balázs – 4
Benyei_BalazsAz első félidőből egy feleslegesen begyűjtött korai sárga lap, és néhány egyszerű helyzetben eladott labda maradt meg a játékából, a második félidőre talán javult egy picit a játéka. Kutinál jobb játékos, de benne sem látom egyelőre a megoldást a jobb oldalunkra.

Kinyik Ákos – 3
KinyikAkosNem nagyon akadt dolga, ám a butasága ma két pontunkba került. Elkeserítő látvány a jelenlegi belső védelmünk – és még így sem ezen a poszton vannak gondjaink az eddig látottak alapján.

Szatmári Csaba – 4
Szatmari_CsabaNagyjából azt hozta, mint Kinyik, annyi különbséggel, hogy ő nem hozott össze tizenegyest az ellenfélnek.

Ferenczi János – 4
Ferenczi_JanosSemmi extrát nem nyújtott ma támadásban, pedig mindig kiemeljünk pozitívumként, hogy ha már védekezni nem tud, legalább az előre játékban jobb. Ma nem volt jó sehogy.

Tőzsér Dániel – 3
Tozser_DanielAlibi továbbra is. Néhány gyenge szabadrúgás, tutyimutyi, lassú mezőnyjáték, körülményeskedés jellemezte ma is.

Könyves Norbert – 3
Konyves_Norbert
Nem játszott ma jól. Mezőnyben is gyenge teljesítményt nyújtott, ziccerben pedig képtelen volt rendesen átvenni a labdát.

Aleksandar Jovanovic – 4
Aleksander_JovanovicŐ is szürkén játszott, nem nagyon találni az ő helyét jelenleg a csapatban. Ebben a gárdában kevés az a mezőnymunka, amit ő letesz, inkább egy kreatívabb ember kéne a helyére.

Ioan Filip – 4
Ioan_FilipNéhány labdaszerzés, de támadásban hajmeresztő megoldások, egyszerűnek tűnő, ám mégis elrontott passzok, ezek jellemezték ma őt. Szekulicstól így is bőven jobb.

Sós Bence – 6 
Sos_BenceMég mindig túl könnyen és túl sokat esik, erről le kéne szoknia, mert nem fújják már le neki akkor sem, ha tényleg szabálytalankodtak ellene. Megszerezte első gólját a Loki színeiben, mezőnyben ő volt a legjobb játékosunk.

Holman Dávid – 2 
Holman_DavidNagyjából semmit nem csinált ma. Ő játszott elöl egyedül, de többnyire szokásához híven belevezette a labdát az ellenfélbe, vagy épp egy gyenge megoldást láttunk tőle. Semmi értelme játszatni őt.

∼•∼

Justin Mengolo, Bíró Péter, Csősz Richárd – 0
Justin_Mengolo Biro_Peter Csosz_RichardAz időhúzáson kívül semmi értelme nem volt, hogy az utolsó öt percben használtuk ki a cseréinket. Mengolo még legalább találkozott a labdával, ki is hagyott egy ziccert, a másik két fiatalt viszont kár azzal kvázi megalázni, hogy 1-2 percre beküldjük őket.

∼•∼

Herczeg András
k_Herczeg_AVégre változtatott a kezdőn, Kutit végre kihagyta, illetve Mészárost is le merte cserélni a rutintalan Kinyikre, még ha ez végeredményben nem is bizonyult nyerő dolognak. Azt viszont nem tudom mire vélni, hogy a 85. percig nem cserélt, hiszen ezzel kvázi feladta a lehetőségét a győzelemnek.

pakslokieredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Borzalmasan gyenge színvonalú mérkőzés volt, az első félidőben a gólunkon kívül gyakorlatilag nem volt értékelhető momentuma egyik csapatnak sem. A második játékrészre sem javult a helyzet, a hazaiak egy talált góllal egyenlítettek, azt leszámítva pedig csak 1-1 helyzetre futotta az együttesektől, a Paksé volt a nagyobb ziccer, gyakorlatilag az volt az egyetlen védeni valója a két kapusnak a találkozón. A csapatunk teljesítménye ebből kifolyólag nem lehet jobb kettesnél, hiszen nem játszottunk jól, ezt a mai Paksot gólokkal kellett volna verni. A játékvezető ténykedésében én most nem láttam kivetni valót, nem emlékszem komoly tévedésre tőle.

Levonva a mérkőzés tanulságait, elmondhatjuk, hogy továbbra is gond van a csapattal, gond van a játékunkkal. Nem tudtunk javulni az elmúlt hetek szenvedései után, talán abban lehet bízni, hogy az egy pont ad egy kis önbizalmat a társaságnak, de az már most kijelenthető, hogy ezzel a játékkal nem sok keresnivalónk lesz a Fradi ellen jövő héten. Össze kellene szednie magát Tőzsérnek és Holmannak is (akik egyébként kaptak hideget-meleget a szurkolóktól, főleg előbbi, ha igazak az információim), ha másért nem, legalább a volt csapatuk ellen összekaphatnák magukat… De szívem szerint így sem tenném be őket a csapatba. Emellett pedig igazolni, igazolni, igazolni!!! Legalább egy csatárt, és védőket! Különben továbbra is szenvedni fogunk, és igaza lesz Szima Gábornak, az utolsó forduló előtt már nem lesznek kiesési gondjaink… De nem azért, mert addigra már bennmaradtunk…

 • csibu

  Nálam:
  Nagy – 6
  Bényei – 3
  Kinyik – 3
  Szatmári – 5
  Ferenczi – 3
  Jovanovic – 5
  Filip – 5
  Tőzsér – 3
  Sós – 5
  Holman – 3

  Könyves – 4

  Meccs: 5/1
  Csapat: 5/2
  Bíró: 5/3, egyrészt amikor fejen talpalták Jovanovicsot észre sem vette, pedig elképesztően durva ütközet volt. Sárgát és azonnali ápolást kellett volna ítélni, no meg szabadrúgást. Másrészt a tizenegyes befújásánál nem csak arról van szó, hogy szerintem rosszul döntött, és könnyen ette meg az esést (még ha ott is volt a keze Kinyiknek), hanem arról is, hogy rég ment tovább az akció és eltelt legalább 5-6 másodperc amíg gondolkozott, hogy befújja vagy se. Érdemes visszanézni, hogy a paksi játékos mekkorát csavarodik a semmitől (nem, egy kézfogástól ilyen senkivel nem történik), majd elfogadja, hogy nincs büntető, majd amikor a játékvezető mégis befújja, hogy örül és szalad is el onnan.

  Nem akarom a bíróra fogni, a csapatunk annyira képes amit ma láttunk és döntetlennél többet nem érdemeltünk volna.

 • Nemes István

  Ezekkel a pontokkal jobban egyetértek, valamint én is azt gondolom, hogy a paksi játékos feldobta magát, és az ismétlésnél jól látszott, ahogy az ő kezében nyúlik meg Kinyik meze. Szóval, ezt a bíró megette, és befújta.
  Egyébként az ivószünetben Kinyik odament a sporihoz a kezdőkörbe, és bár nem lehetett érteni, mit mond, egyértelműen a mezét mutogatta, és a mozdulataiból azt magyarázhatta, hogy az ő mezét fogták.

 • elvill miszki

  én így láttam:
  Nagy- kielégítő volt ma. 6
  Bényei- bemutatkozott. Lagymatag volt, adjunk még neki lehetőséget! 3
  Kinyik- Ő is bemutatkozott! Ez nagyon karcsú volt! 2
  Szatmári- Továbbra is fenntartom, ez a srác egy nagy tévedés! Nagyon bizonytalan és rengeteget hibázik! Szerintem inkább legyen büfés… 2
  Ferenczi- Ahhh. Egy nagy nulla volt megint! Egy egyeneset nem bírt a labdába rúgni! A hozzáállása kritikán aluli. 1
  Jovanovic- hajtott, de nagyon pontatlan. 5
  Filip- Kellett vissza, stabilabb lett a középpálya védekezésben. A támadó munkája nagyon karcsú. 5
  Tőzsér- alibi….2
  Sós- Lőtt egy gólt ez nagyon jó! Viszont úgy el tud tűnni, hogy észre sem lehet venni. 5
  Holman- alibi…2

  A cserék meg 0

  Gyenge, elképzelés nélküli játék.Nincs lendület a támadásokban, a védelem nagyon zavarba hozható! Szerintem a játékosok között sincs semmi összhang, a küzdeni akarás kritikán aluli. Elsősorban nem az eredmények miatt vagyok elkeseredve, hanem a mutatott játék és a hozzáállás miatt. Ezek a játékosok többsége méltatlan a loki mezre! A fradi meccs után meg kell őket kérni, hogy vegyék le azt! A türelem elfogyott….

  Hallottátok Bandi’báb értékelését? Szerkesztők! Érdemes lenne egy hosszabb elemzést készíteni a mondandójáról! Kiderül, hogy egyértelműen ludas ő is! Ez a debreceni kötődésű duma elképzelhető, hogy tőle származik! Egyértelmű tévedés, de nem látja be még mindig!

  Egyébként nézve a b.újváros mérkőzését, elgondolkodtató, hogy egy Uzoma ingyen elhozható volt, nekünk meg nincs baloldali védőnk….

 • Stifler

  Jó cikk, de Sós Bencének ez a második bajnoki gólja volt a Loki színeiben, mert még 2 éve betalált a Győr ellen is: https://www.youtube.com/watch?v=zvLUnjgyBM0

 • JuveFan1897

  Való igaz, erről a meccsről és gólról megfeledkeztem. 🙂

 • JuveFan1897

  Jovanovicsnak erős az az 5-ös, ma egyáltalán nem nyújtott elfogadhatót. A tizi meg szerintem fújható volt. Már az hiba volt, hogy olyan szitut teremrett amire be lehet fújni, nem kell fogni a mezét és akkor nem dobja el magát a támadó

 • Lokiultra

  Elég furcsa az értékelésed

 • Levente Vertesi

  Nekem kifejezetten tetszett a Bényei játéka. Bár hamar besárgult, később voltak jó megmozdulásai, és egy nagyon szép cselt is bemutatott. Hosszú távon nagyon jól fogunk járni vele. Könyves akaratával nem volt gond, de továbbra is képtelen jól játszani akkor, amikor betömörül az ellenfél. Ő akkor jó, ha van előtte terület, amit be tud futni. Egyébként a játékunk már sokkal jobb volt, mint az előző meccsen.

 • csibu

  Az első félidőben irkáltam a szokásos + és – értékeket a játékosokhoz. Jovanovichoz húztam be a legtöbb (5 db) pluszt, és egyetlen egyszer sem csinált olyan hülyeséget ami mínuszt ért volna. A második félidőben sem romlott a játéka. Ugyanezért adtam Szatmárinak is 5-öst, voltak jó megoldásai.
  A tizinél én nem mezfogásra, hanem kézfogásra emlékszem. Ettől függetlenül nem véletlen, hogy Kinyik 3-ast kapott.

  Egy dolog tetszett viszont Kinyik és Szatmári játékában is, amit eddig nem láttam a védőinktől, még tavaly sem: nagyon bátran felhozták az ellenfél térfelének akár a feléig a labdát. Ha nem volt kit megjátszani, többször is megiramodtak vele, ezzel új lehetőségeket teremtve, Filip pedig ilyenkor visszazárt a helyükre, ezzel jelezve, hogy ez tudatos próbálkozás. Az már más kérdés, hogy ezekből általában nem lett semmi, Kinyik több indítása is alapvonalon túlra ment, Szatmári meg végül általában nem előre, hanem oldalra passzolta a labdát.

 • Róbert Mándi

  Holman és Tőzsér nyugodttan mehetne amerre akar!!!!De Ferenczi barátjukat közrefoghatják!!Ezt a teljesítményét méga nyugdíjas Sándor Tobe, Bogdanovics,Szatmári Csaba trió simán lehozná!!!HANEM JOBBAN!Reaktiválás!!!

 • sisoko

  Szerintem Herczeg ertekelese rendben van, kihangsulyozta hogy kellenekenek meghatarozo jatekosok a jelenlegiek melle , es hogy ahogy par eve a vasasnal ennel a csapatnal is siman benne van a kieses.

 • gyberci

  Egy bűnrossz Paksot láthattunk. Ehhez kell viszonyítani a mieink játékát. A jövő héten a fradi cipóra ver minket. Aki nem akar kudarcélménybe részesülni az ne jöjjön ki a meccsre. ÉN OTT LESZEK!!! HAJRÁ LOKI!!!
  “…jóban, rosszban, egészségben, betegségben, míg a halál el nem választ” csak a LOKI!!!

 • elvill miszki

  Lehet, de ezt láttam tegnap! Te mit láttál?

 • Kálmán Horváth

  Néha percekig csak Tőzsért és Holmant figyelem, és hát gusztustalan. Nálam mindkettő citromdíjas. Bényei jobb volt, mint vártam, Kinyik is, kár a hibája. Az egy lerántás volt. Sós játékát beárnyékolja a színészkedés, azzal sűrgősen csinálni kell valamit. Sajnos amíg ez a védelem ilyen Paksok ellen úgy ahogy megállja a helyét, az ún. élcsapatokkal szemben kevés lesz. Bandit végképp nem értettem ezekkel a késői cserékkel. Ez ellen a Paks ellen a fáradt meg alibi játékosok helyett a motivált fiatalok lehet ki tudták volna kaparni a gesztenyét. Emlékszem anno a fradi ellen idegenben a fiatal srácok hogy elrontották a zöld fehérek bajnoki címét!

 • tiberius

  Én nem úgy láttam,hogy megelégedtünk volna az egy ponttal!Nem “játszottunk” jól, sokszor döntő helyzetben rosszul passzoltunk s ez is befolyásolta az eredményt.Nálam most hibái ellenére Filip volt a legjobb,bár elől sokszor adta ellenfélhez a labdát.Sós nagy kedvencem de többször eltűnik a mezönyben.Kiváncsi vagyok a meccs utáni nyílatkozatra mert úgy tünik vágott interjú van a honlapon!
  Két érdekesség:
  Az m4-en Herczeg Andrást szakmai igazgatonak írták az összeállitás után,a meccs utáni nyílatkozatában pedig megemliti,hogy akár vele akár nélküle de ez a járható út!Elírás lett volna az m4 részéről vagy valami várható????
  Aminek örűltem az-az ,hogy végre Varga Kevin is keretbe került .Nem hiszem,hogy ne hajtana annyit mint holmann vagy a csk.nk!
  Két éve egy másik forumon egy hozzászólásában K.T. felsorolt több nevet kiket kellene leigazolni,többek között Botkát is s Varga Kevint is emlitette.Botka azota látjuk hova jutott ,sajnos Varga nem kapott komoly lehetőséget eddig.
  A két alibiző játékosunkra pedig nagy szüksége lenne a csapatnak de javulnia kellene a hozzáállásuknak!

 • öcsisajt

  Elég volt végignézni a szenvedést és pár játékosunk lélektelen alibiző játékát. A kapusunknak kevés dolga volt de pontot mentett és nem volt rossz. A védelem,nagy talány mit nyújt egy jobb csapat ellen mert tegnap is látszott qrva gyengék. Szatmári csak a papa hátszele miatt van a csapatba, Bényeinek ,Kinyiknek meccshiány és rutin kell. Ferenczi?? Örök talány miért játszik. Tőzsér,Holmann katasztrófa alibizés, Herczeg nem meri meglépni amit minden más edző régen megtett volna!! Gondolom felsőbb ukáz mert elakarják adni.A csatársor,hát az nincs Mengoló,annyu esze van mint egy marék lepkének tud futni de ez még ide is kevés. Könyves sosem fogja megoldani a csatárproblémát. Jova és Filip talán még ők akik elfogadhatót nyújtottak. Mi van Vidmarral??? Ide simán beférne.Herczeg? Megint bebizonyította,hogy közepes képességű játékosokból képtelen összehozni CSAPATOT! De sajna az akadémiánál is megbukott mert amióta ott van nincs olyan akit be lehetne építeni. Marad az egész a Szima család és a slepp játékszere és így nem sok jövőt lehet jósolni a csapatnak.

 • tiberius

  Lennének fiatalok,de itt Debrecenben nem szokás betenni őket.mennek kölcsönbe!!! Nem hinném ,hogy az itteniek tehetségtelenebbek lennének mint a hali vagy az eto fiataljai

 • Layash

  Az a gond, hogy akármilyen gyenge is az NB1, NB2, a tehetség oda már kevés, ha nincs megfelelő alapképzése a játékosnak.
  Debrecenben sem a gyerekek képességével van a baj, hanem az akadémián folyó szakmai munkával, aminek következtében sokan el is hagyják az akadémiát, átmennek másik utánpótlás központba, haza mennek, ahol megye 1-ben NB3-ban talán még lesz esélyük, vagy abba hagyják a futballt.
  Megtizedelődve maradnak a tehetségek az akadémián, a távozók miatt kisebb a merítési lehetőség, is, de alapvetően a képzés színvonala miatt tart ott a Loki, hogy 26-27 éves játékosok az “ifjú tehetségek”, 18-20 évesen nincsen a srácokban elég munka.

 • sisoko

  Vidmarral kapcsolatban en osztanam Herczeg velemenyet, egy 20 eves gyerek aki soha nem jatszott külföldön, nem tudod, hogy es mint fog reagalni a környezetre 1-2 honap mulva. Plusz ide huzoember kell+ 1 fövel nem marad bent a Debrecen.

 • Tylla

  Akkor miért van itt már 2 hónapja? Kit hülyitenek? Mit reagál az NB1-es környezetre Biró, Kusnyir, Kuti, Bényes, Varga, stb? Őket bedobjuk a mélyvizbe, aki szinte minden edzőmeccsen gólt lőtt, az lehetőséget sem kap?

 • Asdert

  Csak jót írnék, még ha nincs is rá okom. Elindult a változás, egyelőre hátul. A következő meccseken tuti, hogy elől is változtatunk. Remélem, hogy davidka eljátszotta az utolsó esélyét most. A fiataloknak több idő és türelem kell. Ha a következő meccsen is több pontot szerzünk, mint eddig összesen… 🙂

 • sisoko

  Gondolom, ha lo nincs jo a szamar is alapelven vannak, ha nem tudnak nala jobbat kukazni, akkor majd ö marad.

 • sisoko

  szeringtem a következö pontszerzesre aug 19 lesz esely a vasas ellen, ha ott sem lesz meg akkor szeptember közepeig marad az 1 pont. A kerdes csak az , hogy addigra mennyire megy el a Paks es a Haladas.

 • gyberci

  Leigazoljuk Vidmart, és rövidesen jön egy szerb gólvágó is. Forrás: HAON

 • öcsisajt

  Az edzőmeccsen nem ez jött le! Szerintem meg simán beférne a csapatba akár Holman helyett is nem hiszem,hogy csalódást okozna? A Szerbekben benne van az ami sok hazai játékosból hiányzik,tudnak küzdeni és sose adják fel.

 • öcsisajt

  Vidmarról én nem látok semmi hírt,már mint,hogy leigazoljuk?

 • elvill miszki

  Vidmar lesz a középcsatár! Nem igazolták volna le, de nincs más és szükség van rá! Qurva nagy hiba volt lejáratni és szerződést bontani Handziccal!

 • elvill miszki

  kell egy komplett védelem és két csatár a bentmaradáshoz! azt hiszem, ez kiderült.

 • öcsisajt

  Plusz még igazolnak valakit?

 • Nemeztkeresed

  Csak az utolsó félórát láttam a meccsből, mert akkor értem haza. Innen is szeretnék gratulálni az m4sport.hu – nak. Ennyi dilettánst összeszedni ehhez a közvetítéshez nem kis munka lehetett! Értem én, hogy minden épkézláb operatőr és rendező a vizes vb-n van, de akkor sem kellene olyanokra bízni a közvetítést, akik azt sem tudják, hogy ezt a játékot labdával játsszák. Elmondható legalább, hogy ezen a meccsen volt egy rosszabb csapat is a pályán levőknél. Nem kis teljesítmény!

 • elvill miszki

  a kezdőnk átlagéletkora 27 év volt… Mit akarunk várni ezektől a játékosoktól? A holnap után-t, mint amiről Bandi’báb beszélt? Akkor ezek már nyuggerek lesznek! Akkor meg minek tartjuk őket?

 • sisoko

  Szerintem is belferne, de nem ez a kerdes, ö keves lenne a bentmaradashoz, akkor meg minek, tenyleg jo jatekos kell.

 • go

  Milyen jó lenne most a lokiból az elmúlt évek során elzavart saját neveléseket játszatni.Ők legalább nb2,3 rutinnal rendelkeztek/nek(és nem kiestek onnan,hanem nyerték azokat), ha akkor nem is fértek be az aktuális loki kezdőbe.
  Szerintem a legnagyobb baj a csapat háza táján a loki szurkoló.
  Miért? azért mert amikor ment a szekér azt gondolta mindenki,hogy ez mindig ilyen meséba illő lesz, most meg jó lenne 1-2 helyi aki tud két egyeneset rugni a labdába.
  A többség nem tud, nem akar önvizsgálatot tartani, nem tud nem akar következetesen gondolkozni.(a szurkoló)
  A bajnoki címek és a BL a mérce.
  Szerintem hozzatok vissza sok helyi kötödésű fiatalt(Rezes,spitzmüller,máté,nagy,sigér,szilágyi,máté Jj,verpec,szécsi,angyal,szűcs,)és akkor ott vannak akik már a jelenlegi helyzethez képest a sztratosztférában mozognak(őket nem is említem), ha bajnok nem is lesz a csapat, de ennél legalább lelkesebb focit láthat a hálátlan debreceni.
  Kérdés persze, hogy visszajönnének oda ahonnan a sok debreceni suttyó elokádta őket.

 • Layash

  A forgatókönyv ugyanaz, ami volt az elmúlt években.
  Évek óta úgy megy el a nyári és a téli felkészülési időszak, hogy a Lokinak nincs kialakult játékos kerete, a vezetők meg vannak győződve attól, hogy akik itt vannak, azok megfelelnek a céloknak. ( igaz most már cél sincs)
  Jön néhány meccs, jönnek a pofonok, és kapkodva hoznak néhány játékost, mert rádöbbennek, hogy kevesek az itt lévők.
  Nehéz már ilyenkor használható játékost találni, azokat már leigazolták hetekkel ezelőtt, tehát marad a kukázás lehetösége.
  Arról meg nem is szólva, hogy alapozás nélkül beeső játékosokat kap az edző, csináljon belőlük csapatot…
  Fél év múlva meg zavarjuk világgá őket, mert gyengék.
  Nem vagyok biztos benne, hogy Handzsicsnál jobb csatár lesz, legyen sz bárki…akkor meg nem lett volna jobb, őt megtartani?
  Meglehet tévedek, és jön a csodacsatár, de a jelek nem arra mutatnak.

 • öcsisajt

  Nem tudom hol bujkáltál eddig de ezért az ökörségért amit írtál kár volt előbújnod!!

 • sisoko

  Nos jatekosonkent
  Verpecz , az NB1 egyik leggyengebb csapataban csere
  Spitzmüllert most zavartak el az NB2 es bekescsabatol tehat hozhatod, mas kerdes , hogy tavaly 22 meccsen 1 gol es 2 golpassz, nem volt eleg oda akkor ide miert lenne.
  Mate Peter az NB2 es Nyiregyhazaban ami közepcsapat nem elcsapat 9 azaz 9 meccset jatszott.
  Rezes Laszlo valoban alapember volt az NB2 es Nyiregyhazaban, 25 meccsen 7 gol es 2 golpassz.
  Szücs Istvan 2015 ota nem jatszik sehol , tehat ö is örülne ha hivnak.
  Nagy, gondolom Nagy Zoltan öt most zavartak el.
  Szecsi Mark mint csatar az NB 2 ben 30 meccsen 3 gol es 2 golpassz
  Siger David alapember a Balmazujvarosban. Minden szempontbol, szerintem a Debrecenbe is beferne
  Szilagyi Peter NB 2 tavaly 18 meccsen 1 gol csatarkent.
  Angyal Norbert NB 2 31 meccsen 3 gol.
  Sigerrel valoban talaltal egy embert ,azonban a mondandod tenyleg nagy hülyeseg.

 • Layash

  27-28 éves kor futballistáknál a “fénykor”.
  Ami azt is jelentheti, hogy akkor lép pályára először NB1-ben (irónia)

 • DEBRECENIVSC

  Ez első félidőről lemaradtam, a 2. láttam csak, Holman nem sokat tett elől ebben a részben, Könyvesnek volt legalább 2 nagy helyzete, viszont a 2. félidő legjobbja szerintem Filip volt, meg is jegyeztem magamnak, hogy ő most a Loki Jovanovicsa, elől hátul, mindenhol feltűnt, bár volt egy eladott labdája, amiből nagyobb baj is lehetett volna, de nem lett, de ezen kívül jól osztogatott, aktív volt. Ferenczi a pályán volt? Egyszer láttam valami karate mozdulattal hozta az egyik Paksi elől el a labdát erre emlékszem és ennyi. Tőzsér legalább is 2. félidő alapján aktívabb, jobb, aktívabb volt mint az előző 2 meccsén, bár a semminél a kevés is sokkal több.
  A tizi, hát nem tudom könnyen esett a csatár, Daru B., de volt kontakt egyértelműen, bár ettől még szerintem nem kellett volna megadni. Nagy Sándor bravúrja nélkül most is pont nélkül maradtunk volna, első félideji teljesítményéről nem tudok semmit, de a másodikban, nem láttam hibázni, kirúgásai, kidobásai nem vaktában mennek, eléggé pontosak, ezt utoljára nem tudom melyik kapusunkra volt jellemző, nem tudom mi kellett volna még a jó teljesítményhez (7), minden tőle telhetőt megtett, szerintem a 7est egyedüliként megérdemelné legalább is a leírások alapján, mert legalább pontot mentett és ezen felül nem tud egy kapus többet hozzátenni.

  Az igazolások, nem tudom mire várnak azzal a balbekkel lehet csomagba jönnek, hogy papírt és időt spóroljanak, ki tudja?
  Ami meg a csatárt illeti miután a haon úgy tudja szerb és mivel mivel mi az esetek túl nyomó többségében ingyen igazolunk. így érhetően rá lehet keresni a szerb szabadon-igazolható csatárokra és korábban ki is jelentették 30 felett nem nagyon akarunk játékos igazolni, így nem sok csatár jöhet szóba rögtön az első: Veselinovic (https://www.transfermarkt.com/dalibor-veselinovic/leistungsdaten/spieler/46185/plus/0?saison=ges ), aki már tett le az asztalra (statisztikailag minden 2 (2,26) meccsén gól részese vagy ő maga szerzi a gólt), nem bánná, ha ő jönne, de én attól félek egy másik opció lesz a befutó, Sasa Popin (https://www.transfermarkt.com/sasa-popin/profil/spieler/85077 ), aki már magyar útlevéllel is rendelkezik (legalább is a trasfermarkt szerint), tehát nem számítana légiósnak, viszont ő hát nem arról híres hogy szállítja a gólokat, egyedül a magassága és a testi ereje lehet amit ki lehetne emelni ennyi.

  Szerintem ez egy jó kis társaság lenne, ha nem lennének a különcök, önmagában a lelkesedés és bizonyítani vágyás és a jó csapategység meg némi minőség elég lehetne, hogy gyűjtögessük a pontokat, most csak 2 példa Balmaz, látszólag jó csapategység, nem túl nagy minőségi különbség az előző nb2es csapathoz képest és mégis nagyon jól csinálják amit csinálnak (eddig legalább is), a másik véglet a Puskás, akik gyengébbek nálunk is eddig nb2es bajnokként, 12 új igazolás, őket csak a pénz tartja össze.
  Kíváncsi leszek a fradi elleni meccsre, mert most 5öt pakoltak a Mezőkövesdnek.

 • go

  Most magadra vetted amit írtam? nem kellet volna.
  de mégis mit csinálsz ha nincs,nem akar lenni pénz de nem nb2ben akarod látni a csapatot.
  az egyből bevethető fiatalok model(egyszerre többen) atlanta óta nem működik(mondjuk akkor sem lettek bajnokok sándorék) de a nosztalgia az megy az irányukba.
  Nem tartom hülyeségnek az elképzelésemet(alacsonyabb osztályban már tapasztaltam hasonló jó példát) ,mondjuk nem kell lesarkosítani az általam leírtakat. Tudnék még sorolni néhány játékost(pusztán ezek jutottak eszembe) akik át tudnák segíteni a klubot ezen a nehéz időszakon.
  Ennek része lehetne ugyanúgy tőzsér,tisza a jelenlegi csapatból.
  Az a baj néhány szurkernél, hogy ha nem azt hallják amit hallani szeretnének akkor eretnekként kezelik a hozzám hasonlókat.

  Szóljatok akkor Hercegnek, hogy majd ti játszatok a jelenlegiek helyet

 • joel

  Jatszottunk eddig a rajtunk kivul 3 legszarabb csapattal (plusz meg talan a balmaz is ide sorolhato), ebbol van kemeny 1 pont.

 • Róbert Mándi

  Ez a kér szerb igen jó keresési eredmény 😉 Előbbi monőségi lenne,utóbbi még a haladásba se fért be szóval nem erősítés mert könyves ugyan erre képes!De Vidmár még mindig jo megoldás lenne.Edző meccseken nagyon jól mozgott.Tiszaval meg Holmannal jól megértette magát.Lehet Dávidka meg Danika miatta negatív kampányolnak?

 • Róbert Mándi

  A haon nem ezt írta!Hanem,hogy a középcsatár megérkezett s orvosi vizsgálatai folynak.Vidmárnak az már megvolt!De remélem igazad lesz 😉

 • elvill miszki

  Ja, ja értem én:) Bandi’ báb azt mondta tegnap, hogy ő ebben a csapatban a holnapot és a holnaputánt látja! Esetleg, ha néhány éven belül visszajutunk, igen tapasztalt és rutinos keretünk lesz, 31-32 éves átlagéletkorral, illetve egy rakás nyugdíjjassal! Tök jó! Nem is kell ide senkit hozni, még bezavarná az elképzeléseket!

 • elvill miszki

  Ez most vicc ugye?

 • öcsisajt

  Olvasd el amit írtak azokról a játékosokról akiket Te visszasírsz. Azoknál még a jelenlegiek is talán jobbak lesznek. Azok főleg Kondás neveltjei voltak és annak élvezték a bizalmát sokkal jobb játékosok rovására.Nagyon sok játékost tett tönkre Kondás és üldözött el innen,hogy az örök ifjú tehetségeket tegye a csapatba. Nem hiszem,hogy rajtad kívül van ember Debrecenbe aki visszasírná őket.

 • sisoko

  Ne legyen igazam , de szerintem Veselinovic lesz , csak nem az akit irtal hanem a mezökövesdi

 • go

  Tudom mit írtak azokról, de tavaly nyár óta a jelenlegi garnitúráról jobbakat írnak/írtok? Szerintem nem.
  Én azt látom, hogy volt egy szűk tíz év korosztályban akik nem megye 1re készültek, hanem mind léta mind dvsc deac szinten elértek ezt azt. Az más kérdés hogy az akkori első csapat kezdőibe nem fértek be.
  A jelenlegiek még saját elmondásotok(nem csak e cikk szerint)alapján a mostaniba sem férnek be,mégis őket kell nap mint nap elviselni.
  A lényeg az hogy egy ilyen utánpótlásból ami lement mondjuk itt 2004-14közt többet illet volna kihozni

 • go

  nem sírom őket vissza, csak a jelenlegi helyzet orvoslására legtöbb szempontból(nem minden) egy ilyen megoldást találok kielégítőnek. De természetesen nem zárom ki a mostani 17-18 éves tehetségeket sem.

  Kondás kiket üldözött el hogy a neveltejeit játszassa,mert erről nem tudok(ez most komolyan érdekel)?
  Nem kondást védem,de azért nála voltak eredmények minden szinten(a mostaninál lényegesebben jobbak)

 • go

  Ég és Föld, ebben igazad van de direkt nem említettem a Varga,Bódi,Korhut,Dzsudzsák neveket(Máté Peti akit még itt lehetne említeni,de nála sose tudjuk meg mi lett volna)
  Velük nem is számolok(kivéve ha önként jönnének)

 • DEBRECENIVSC

  Vásárolnánk?:D Nem hiszem, 30 éves, nem olyan középcsatár alkat, de nem rosszak a mutatói, legalább 10-12 gólos csatár, mindenképp jobb lenne a volt Hali csátrnál, Sasa Popinnál.
  Őt asszem még Szivics hozta, nem lenne rossz, de ha lehetne választani akkor a fenti jobbat.
  https://www.youtube.com/watch?v=C7ODOvj9clI >>> Dalibor
  https://www.youtube.com/watch?v=0jOaTyL7JAo >>> Lazar

 • sisoko

  Igen , de ha megfigyelted, alladoan serült az elmult felevben. Plusz Mezökövesden nem tartanak ra igenyt tehat ha valaki vallalja a fizeteset viheti. Igy azert mar inkabb passzol.

 • DEBRECENIVSC

  Nem tudom, honnan lehet tudni hogy sérült volt? Ha hozza a 10-12 gólt, akkor az elmúlt időszak legjobb csatára lenne, tavaly 7 góllal Holman lett a gólkirály, előtt Horvát doki és Tisza 6-6 gól, előtte Tisza 7 gól, előtte Sidibe 10, előtte Kulabá 18, azaz a 2012/13-as szezon óta nincs meghatározó csatárunk.

 • sisoko

  Nos tavasszal 7 meccs 13 bol a többin serült. elötte 2016 aprilisaban jatszott tetmeccset.

 • Layash

  Nagyon neki lódult a fantáziátok 🙂
  A “csatár-totóba” nem szállok be, egyértelmű, hogy kell(ene) játékos előre is, de a csatárok egyedül nem fogják megoldani a problémákat, sőt ha hátul instabil a csapat, az lenullázza az elől lévőket is.

  Ott tartunk, ahol tavaly is, semmit nem lépett előre a klub, folyamatos tűzoltással őrlődik a csapat, és a legnagyobb probléma, hogy azok a leginkább instabilak, akiktől a stabilitást várnák (Tőzsér, Holman).
  Ezt másképpen úgy is fel lehet vezetni: ahhoz, hogy egy edző sikeres legyen a csapatával, kell legalább 4-5 olyan játékos a csapatban akikben bízik az edző, és bíznak a játékosok, és ezt a kölcsönös bizalmat a pályára is kiviszik, akaratban, küzdő szellemben példát mutatnak a többieknek, vezér egyéniségek lesznek.
  Hol vannak ezek most?
  Tavaly sem voltak, Pontes ebbe is bukott bele.
  Játékosokat egymás mellé állítva még nem lesz belőlük csapat, ahhoz kell bizonyos lelki pluszt is bele tenni a közös munkába.
  A keret erősítésre szorul, ez nem vitás, de alibizőket nem bír el jelenleg a csapat.

 • DEBRECENIVSC

  … akkor egyértelmű melyik kell 😀

 • öcsisajt

  Nos hogy tudd: Boudla testvéreket, Volast, Mihelicet, Morozovot, Coulibalit, és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Mondvacsinált okok miatt nem tette őket a csapatba.Azért hogy az ő kedvencei és akiket el akartak adni, Rezes,Kulcsár,Spiccműller,Nagy Zoli Máté stb játszanak!! De volt több játékos aki idejött az ő kérésére azt fél év után elment. Az igaz,hogy ért el eredményeket de a nemzetközi porondon égett mint a brüsszeli kapcagyár. Jókor volt jó helyen.

 • elvill miszki

  Én úgy tudom kardiológiai problémái vannak, elég komoly. Nem biztos, hogy jó ötlet lenne leigazolni!

 • Jamen

  Akkor ide való! Djelmiccsel majd együtt járnak az orvosi kezelésekre.

 • Jamen

  A Daliborok nálunk labdába sem rűghatnak!

 • Jamen

  Állítólag Vidmar már aláírt. Az Instagram profilján már az új Loki mezben feszít.

 • Jamen

  Damahou, Alisic, Zahovajko, Stevo Nikolic.

 • Jamen

  Nézd meg az Intagamját.

 • öcsisajt

  Pedig Volas nem volt rossz csak nagy tudású?? Elemér Kulcsárt favorizálta az meg megsértődött mondjuk joggal.

 • öcsisajt

  Köszi,így sem teljes a névsor!

 • öcsisajt

  Nehéz lesz olyan csatárt találni aki tud gólt lőni meg “ingyé” jön? Lenne ötletem kiket kellene elhajtani azt esetleg lenne pénz rá. Chuka, Tisza, Takács,Szekulics,Kuti, Ferenczi, Holman, Djelmics és ha alibi Dani nem változtat a játékán akkor őt sem marasztalnám.

 • sisoko

  Mondom , hogy illik a semaba…

 • Róbert Mándi

  Remélem így lesz 😉

 • elvill miszki

  vigyázz! Kuti,Ferenci Bandi’báb számára tabu! Nagyon úgy fest a mester Filipet nem díjazza egyedül ebből a csapatból.

 • elvill miszki

  Ja így értem! Akkor jöhet!

 • elvill miszki

  a dvsc.hu szalaghírei: Vasárnap a ferencváros ellen…., videón a paks…., Mindent a bérletekről…, Kedvezmények a szurkolóknak! – Nem ég az ház, nincs mit mondani, minden rendben. kb.ennyi!

 • Lokiultra

  Honnan veszed hogy itthonról jön szerb.

 • elvill miszki

  na srácok! Ezekből a játékosokból lehetne egy jó keretet összerakni! Sajnos a debreceni beltenyészet mindent felül ír!

 • elvill miszki

  kell egy komplett védelem és két támadó! Talán így bennmaradhatunk! Ezekkel kiesünk. Ezek a játékosok oda süllyednek, ahová valók! Az nb2. középmezőnyébe.

 • gyberci

  Jól belecsaptál a lecsóba! Völgyit kihagytad. Azért Ferenczi egy jó támadó középpályás. Holman és Tőzsér mégiscsak kezdőemberek. Jól el kell kapni a heréjüket, hogy próbáljanak meg többet szaladni. Hashajtót nekik, a kék színű toj-toj meg legyen az ellenfél kapujánál.

 • öcsisajt

  Elég baj ha nála is pofára megy az összeállítás. Azt hittem Kondás távozásával lezárul az a korszak.De legalább látnánk rajtuk,hogy tesznek is érte valamit??

 • elvill miszki

  Láttuk! Milyen hisztit levágott, mikor lecserélték a gyalázatos játéka miatt.

 • elvill miszki

  Volas még most is egy jó játékos! Elemér hülyesége volt. Egyébként Bandi’báb, Györky, Kondás stb mind egy tőről fakad. Ezt kéne kiszedni a debreceni labdarúgásból! Szerintem nem is Szima az első számú felelős, de ezt már valahová leírtam.

 • öcsisajt

  Na valami mozgolódásról lehet olvasni! A város egyeztet Szimával,hogy átveszi a Lokit Szimától és a város lesz a többségi tulajdonos? A jelenleginél csak jobb jöhet? Szima nem akar már mást csak pénzt kivenni ameddig lehet de sem a csapat sem a szurkolók nem érdekli.

 • elvill miszki

  Pontosabban, a város egyeztetne. Egyenlőre Szima nem gondolom, hogy kiszáll, inkább kaszál. Mint már írtam, nem biztos, hogy Szima az egyetlen hunyó ebben a kialakult helyzetben. Neki egyesek súgtak végig, a BATE időszak óta. Most megadta nekik a lehetőséget, abból amit főztek most bizonyíthatnak. Várom már egyébként, hogy kiálljon és lerántsa a leplet…

 • öcsisajt

  Nem tudom de ez a mostani helyzet sehová nem vezet.Mire kiáll vagy történik valami addig olyan hátrányba lesz a csapat,hogy megint kapaszkodhatnak. Biztos jól értesült vagy de kicsit taglalhatnád amit írsz mert így nesze semmi fogd meg jól kinézete van az egésznek.

 • elvill miszki

  ÁÁÁÁ! ebben a helyzetben ki az aki jól értesült? Egyébként egyáltalán nem vagyok jól értesült. Lát és hall az ember ezt-azt. Ennyi. Egyébként sokan dolgoznak a loki körül. (akadémia, nagy csapat, volt DEAC, volt Léta, körítés) Nekik ez tök jó, mert fizu. Sajnos belterjes a dolog, mondhatni Mikszáth-i. (uram-bátyám) Nem szeretik ám, ha idegen jön, vagy valaki mást akar. A többit rakd össze.

 • elvill miszki

  volt itt edző az akadémián máshonnan, nem csak portugál, már nincs itt. Nem is egy. aztán hallani olyat más akadémia edzőjétől, hogy a” loki infrastruktúra irigylésrem éltó, de a klubélet borzalmas.” (ennek az edzőnek bajnok lett néhány növendéke) szóval ilyenek….

 • elvill miszki

  Nézd meg a honlapon mit kommunikál a klub. Semmit! mintha ok. lenne minden.

 • elvill miszki

  ki az, aki ezt vezette ezidáig? Ki az, aki a “helyi kötődésű” dumát szajkózza és most már ezzel magyarázkodik?

 • elvill miszki

  kapiskálod már? Nem mondom, hogy Szima egy ártatlan bárány, de…

 • DEBRECENIVSC

  Feltételezés volt, hiszen ingyen van és nem számítana légiósnak sem, cserébe viszont nem rúgna sok gólt . 😀

 • öcsisajt

  Hallani én is hallok pár dolgot. Itt a legtöbb edző megélhetési edző. Évtizedek óta megálltak a fejlődésben és semmi újít nem tudnak már mutatni de benne vannak Szima csókos bagázsába azt féltik a húsos fazekat.Itt megállt az idő és észre se vették. A régebben nyert bajnoki címek BL EL főtábla sikereinek fényében sütkéreznek de az a fény már egyre halványabb,és már inkább a sötétben tapogatóznak. Szégyen,hogy a közöny a hozzá nem értés és a megmondóemberek ide juttatták a csapatot. Egyszer csak lesznek változások és egy olyan csapat amit megérdemel a város és a drukkerek??

 • gyberci

  Ki az a város? Mennyi pénze van? Mennyit tud beletenni? Ért-e a focihoz? Benne van-e a magyar foci vérkeringésében? Tényleg jobb jöhet?

 • öcsisajt

  Biztos van valaki a kalapban aki esetleg beszállna a lokiba ha tiszták lesznek a viszonyok? nem véletlen nem jött szponzor eddig. Átláthatatlan kusza pénzügyek,uram bátyám slepp.Ki az a hülye aki ilyenbe pénzt fektet?

 • gyberci

  Neymart most veszik meg 67 milliárd forintért. A loki évi költségvetése 1,2 milliárd forint. A magyar élvonalhoz is több kell ennél az összegnél. Nehogy úgy járjunk, mint a debreceni hokicsapat. Ezt érdemes elolvasni: http://www.dehir.hu/sport/on-adna-250-holmant-es-120-tozsert-neymarert/2017/08/01/

 • Granero

  Na de megis mi legyen a honlapon? “Azt se tudjuk mihez kezdjunk”, “Nincs penz csatarra”, “Eladja a Szima vagy nem adja?” “Holman es Tozser total forman kivul” 🙂

  Honved drukkerkent a szinvonalas blog miatt a csapatot is megkedveltem egy kicsit, remelem hamarosan rendezodik a helyzet!

 • Régvala

  Tisza Bandi, a múlt egyik hőse volt az őskorba,- amig játszott-,amikor meg elérte a nyugdíjas kort, még beállt jegyszedőnek is a vasutas pályán.A klubhűsége minden példát felül múlt! ….Az unokáját,Tisza Tibit, még mindig visszavették a Dózsától,vagy a Spartól is, bármilyen szarul is ment már a foci neki…