Tűzközelben #7 – Bíró Péter

Folytatjuk téli interjúsorozatunkat, melyben azokat a fiatalokat szólaltatjuk meg, akik közel kerültek a DVSC felnőtt csapatához. Ebben a szezonban a klub tájékoztatása szerint még nagyobb hangsúlyt kaphatnak a fiatalok a felnőtt csapatban, így tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek a srácok most tényleg tűzközelben vannak, kérdés, hogy élnek-e a lehetőséggel. A hetedik részben azt a Bíró Pétert kérdeztük meg, akit már Leonel Pontes is kiszúrt magának az előző szezonban, a mostani szezonban pedig sor került az NB I-es debütálására is.

Biro_Peter3_nagy

A korábbi években mely csapatokban és milyen sikerrel szerepeltél?

Egész eddigi pályafutásom a Lokiban töltöttem, végigjártam a ranglétrát, és hála istennek nagyon sok szép sikert értem el az utánpótlás csapatokkal, U16-tól felfele mindig dobogós helyen végeztünk.

Milyen érzés volt a télen a felnőtt csapattal együtt edzőtáborozni Portugáliában?

Ekkor éreztem át, hogy tényleg megéri keményen dolgozni, hiszen ez nagy dolog volt számomra, hogy ott lehettem velük Portugáliában. Szóval nagyon jó érzés volt, mert ezért dolgozok már elég sok éve.

Melyik poszton vagy képes a legjobb teljesítményre?

Ez egy nagyon jó kérdés, sokszor hallottam azt régebben, hogy nem nagyon tudják melyik az én posztom. Szerencsére több helyen is bevethető vagyok, ami tulajdonképpen egy nagyon pozitív dolog. Voltam csatár, szélső és középpályás is, de a legjobb számomra a támadó mögötti, az a bizonyos 10-es pozíció.

A Haladás ellen bemutatkoztál az NB I-ben, milyen érzés volt a legjobbak közt pályára lépni?

Először is nagyon hálás vagyok Herczeg Andrásnak, hogy megkaptam tőle ezt a lehetőséget. Felemelő érzés volt végre pályára lépni az első osztályban, hiszen már magában annak is nagyon örültem, hogy kerettag lehettem és a pálya széléről izgulhattam a csapatért.

BiroPeti_720

A csapattársaid közül kivel/kikkel vagy a legjobb kapcsolatban?

Mindenkivel jól kijövök, de nyílván a fiatalokkal, ha lehet úgy mondani szorosabb a kapcsolatom.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Én X-Boxozni vagy filmezni szoktam. Próbálok sokat lenni a szeretteimmel, a barátokkal például beülünk valahova és beszélgetünk vagy megeszünk valamit.

Mit tartasz erősségednek?

Úgy gondolom, hogy technikailag képzett vagyok, sokszor ki tudom használni a gyorsaságom és a fejelés, ami jól megy.

Miben érzed, hogy fejlődnöd kéne még?

Mindig van hová fejlődni! Napról napra jobb és jobb akarok lenni, mint a társaim, ezért meg is teszek mindent. Szóval mindenben!

Van példaképed a futball világából? Ha igen, ki?

Igen van. Őt Ronaldinho Gaúcho-nak hívják.

 • Madridista

  olyan jó akar lenni mint a társai…akkor belőle se lesz semmi…:D

 • Biró Péter

  197 gol az utanpotlasban kiemelt bajnoksagokban! Biztatni kellene inkabb!Csak jelzem,hogy tobbszoros golkiraly több koroyztályban. És az 1997-es korosztály 13 éves koruk ota mindig dobogon veveztek! Ő legalabb utanpotlas szinten letett valamit!

 • Madridista

  nem vele van bajom,de ha olyan akar lenni mint Holman vagy Tőzsér akkor rég rossz úton jár…

 • elvill miszki

  egy ilyen rossz mentalitású és képességű csapatban nem sok jót jósolok neki! Az is érdekes, hogy az edzői nem igazán tudják hol az igazi helye. Ha jól tudom 20 éves. Mit is lehet erre mondani úgy, hogy ne bántsunk meg senkit! Azért sok sikert neki!

 • öcsisajt

  Itt el fog tűnni a süllyesztőbe mert nem kap lehetőséget. nem tudom Bandibáb ad e neki lehetőséget? Holmant kéne kiszorítania a csapatból és lenne is rá esély ha Holmannak felsőbb utasításra nem kellene játszani,hisz Szima el akarja adni.

 • Biró Péter

  Értem én. Nem gondolom,hogy rájuk gondolt. Inkább a fiatalokra akik próbálnak mindennap tenni azért hogy azok helyére bekerüljenek. Talán így kerek.

 • OnlyLoki

  Én azt nem értem, hogy mit akar vele Bandi ezekkel a 4-5 perces beállításokkal? Elmegy a picsába az ilyen edző, most komolyan! Vagy adjon neki minimum 20 percet, vagy semmit, mert ez lófasz semmire sem jó, még rendesen be sem tud melegedni!

 • Madridista

  időhúzás:)

 • Madridista

  én már csak akkor nézek loki meccset ha mix van:)
  amit régen a foci csapat adott azt most a kézi adja..:)

 • go

  Mióta van internet és DVSC-vel foglalkozó konkrét oldalak mindig terítéken vannak az aktuális fiatalok.(még lehet velük álmodozni)
  Pedig majd téged is elzavarnak ha nem nyersz sorozatban három bajnokságot meg bl-t.
  Kifúrták már itt Mátét meg Vargát( hogy csak olyanokat említsek akik igéretesen indultak,a többit nem is írom)