7/3 – Segít-e rajtunk egy gólerős csatár?

A hétvége elteltével ismét feltettünk magunknak, és persze nektek három kérdést, mely aktuális a csapat jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Ezúttal első sorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a beharangozott, állítólagos gólerős csatár leigazolása segít-e rajtunk, vagy ennél összetettebb a probléma?

73HD600

Ezúttal JuveFan1897 és Lucas keresték a válaszokat a kérdésekre.

Heti témáink:

 1. Láttál előrelépést a játékunkban a Paks elleni meccsen?
 2. Egyetlen minőségi támadó és mondjuk Bódi leigazolása megoldaná-e a gondjaink nagy részét, vagy összetettebb a probléma?
 3. A hétvégén a Fradit fogadjuk, mik az esélyeink?

 • Gyusza

  A csatárokat ki kell szolgálni, legyen az akár egy fürge, gyors játékos, mint mondjuk Aubameyang vagy Vardy, de hogy legyen egy magyar példa is Nikolics, vagy akár egy erőcsatár, mint Mandzukic, Giroud vagy Böde. Ha nincs mögöttük néhány olyan játékos aki tud nekik megfelelő labdákat adni, legyen az egy bepassz a védelem mögé vagy egy beadás szélről, nem fognak tudni gólt, gólokat rúgni, mert hiába tudnák maguknak is megcsinálni a helyzetet, ahhoz labda kell hátulról. Egy gólerős csatárt szerintem Sós és Bódi kitudna szolgálni, hozzájuk kellene még egy remek középpályás és akkor játszhatnánk 4-3-3-as felállásban, de a probléma nem oldódna meg teljesen, hiszen a védelmünk is elég gyenge, a kapus posztról ne is beszéljünk.

 • Madridista

  Adjuk el Szimát.:DDD

 • elvill miszki

  sziasztok!
  A kérdések :
  1.Sajnos nem. Kevés és vérszegény támadásaink vannak, még mindig csak előrerugdossuk a labdát. Nekem nagyon fantáziátlan, elképzelés nélküli a csapatjáték. A védelmünk pedig nagyon bizonytalan. Ami a legaggasztóbb, hogy nem tudunk olyan cserét behozni, aki lendíthetne a játékunkon.
  2. Ide nem elég egy csatár! Szerintem egy komplett védelemre és két támadóra van szükség. Bódi jöhet, de szerintem a középpálya rendben lenne. Nem csak azért kellenének játékosok, mert nincsenek, hanem minden posztra legalább két -három minőségi játékos kell. Nem alibiznének annyit egyes játékosok, mert lenne konkurencia. Ez hiányzik most a lokiból szerintem. Nincs alternatíva, ettől néhány játékosnak biztos a helye.
  Itt említeném meg Ferenczi helyzetét. Évek óta mondjuk, hogy nem a posztján játszik, így nem képes kielégítő játékot hozni. De akkor mi a francnak erőltetjük ott??? Próbáljunk meg mást oda. Mengolót, Szílvásit, a szertárost, a jegypénztárost, vagy bárkit! Miért kell évek óta erőltetni azt, ami láthatóan nem működik? (talán azért, mert ez jó így mindenkinek?)
  Megy a kapkodás egyébként. Ígértek már soha ide nem érő, már egyébként igent mondó balszélsőt, ugyanilyen paraméterekkel szerb csatárt, albániába igazoló Adorjánt, Valami izraelben játszó horváth középpályást, illetve próbajátékosokat. Hol vannak?
  3. Nem vagyok bizakodó. Sajnos.
  +
  A plusz kérdés nagyon izgalmas!
  Már írtam a múltkor, hogy Herczegh paksi interjúját érdemes lenne hosszabban kielemezni. Bandi’báb kimondta a lényeget. Ami a lokinál jelenleg megy , az egy eddigiekkel ellentmondó filozófia, amivel ő teljes mértékben tud azonosulni. Ő ennek a szülő atyja. Egy esetleges nagyobb zakó után, de két kis vereség után, valószínűleg a tulajdonosok be fognak avatkozni. (erre egyébként van is már jel, Bandi’báb is kimondta, hogy “velem vagy nélkülem”) Ha új játékosok jönnek máshonnan, akkor viszont bukik a filozófia is, így Hercegnek is vége.
  Sajnálatra méltó egyébként Herczeg, úgy tűnik, már az utolsó lapjait is kijátszotta. ( “azt kell értékelni, hogy sok debreceni kötődésű játékos van a pályán”) A filozófiát foggal és körömmel védi, hiszen számára ez jelentheti a létezést. (“erről az útról nem szabad letérni”)

 • sisoko

  Herczeg Andras nyilatkozta, hogy mas tipusu jatekosokra lenne szükseg. es itt is az igazsag. Egy Gyömber a közeppalyara nagyon jo lett volna. Egy oldalpasszos ember elbir egy csapat, söt talan meg kell is, de itt 3-4 ilyen jatszik egyszerre. Filip sem agressziv, Holman es Tözser pedig nem is ismeri ezt a szot. Söt igazabol az egesz keret , nem egy sziszetmara van kialakitva. Könyves hasznos volt Pontesnel balrol jöve befele huz es jobba ellövi. Gyors es viszonylag jol lö. Igazabol csak igy hasznalhato. Mengolo pedig nem lö csak megbontja a vedelmet es jol ad be, de erre meg nincs aki erkezzen. A belsö vedelmen sokat tud javitani egy kapus aki iranyitja. Meg mindig azt mondom elöször elküldeni kell embereket. Völgyi, Djemic, Sekulic, Holman, Szilvasi, Meszaros, Chuka, Balogh K., nem gondolom , hogy a csapategysegre jo hatassal lenne , hogy cipelik a holsulyokat. 3 ember szerintem eleg lenne, egy balhatved, egy belsö vedekezö közeppalyas, es egy közepcsatar.

 • Misovicz Tibor

  Nem értek egyet abban, hogy sorcsere kellene.
  Szerintem egy igazi Bódi, Kulcsár, vagy Szakály féle húzó szív hiányzik a csapatból, amit se Holman, sem Tőzsér nem akar (egyébként tudna) abszolválni.
  Persze kell egy csatár, meg egy védő, de szerintem nincs gond a játékosok legtöbbjének tudásával.
  4-5 játékosnál többet nem igazolnék.

 • sisoko

  Kicsit maskepp erzem, szerintem a legnagyobb erösseg a szelsök sebessege es golerössege. Ide szerintem nem golerös csatar kellene hanem egy ember akire feljatszhatod a labdat megtarja es elosztja , inditja a golerös szelsöket.

 • DEBRECENIVSC

  Előrelépés annyi, hogy cseréltünk pár embereket (bár nem eleget).

  Először is kell egy jobb támadókp, ha Holman tartja a formáját, aztán balbekk és egy jó csatár ilyen sorrendben, Ferenczi Sós és Mengolo is tud jobb oldalt játszani, bár egy jó Bódi mindig elfér, Holmant meg el kell cserélni Molnár Gáborra azt kész, hiába nem akar odamenni, itt sem akar játszani nagyon úgy néz ki.

  Szerintem a játszó csapatok ellen több esélyünk van és a következők mind az, szal most ugrik a majom a vízbe, ahogy mondani szokták vagyon.
  Hajrá Loki!

 • Layash

  Egy csatár, vagy kettő, esetleg három-négy játékos nem oldja meg a problémákat, de szerencsés esetben segíthet.
  Sajnos továbbra is a szerencsét kell emlegetni, mert az észszerű igazolásokra nincs meg a hajlandóság, várható volt az augusztusi kapkodás, ez jellemző a klubra már évek óta.
  Lehet szisztematikusan sorolni, ki, kiket küldene el a keretből, de hat játékossal nem lehet futballmeccset lejátszani, arra meg semmi hajlandóság jelenleg, hogy tucatnyi minőségi játékost hozzanak ide, ha ez lett volna a cél, lett volna rá idő bőven az utóbbi három évben…
  Javulás nincs a játékban, esetleg, ha valaki le tudná írni, hogy mi lenne a csapat alap taktikája, milyen kottából próbálnak játszani, nyugodtan tegye meg, én nem láttam tudatos elemeket a játékunkban, az, hogy a Paks megtette azt a szívességet, hogy ők is elképzelés nélkül játszottak, az nem a mi játékosaink, edzőink érdeme.
  A Fradi is hullámzó teljesítményt nyújtott eddig, de főleg tőlük függ, hogy mit fognak alakítani, azt már számtalanszor leírtam, hogy a Lokli jelenlegi játékosai közül sokan még küzdeni sem képesek.
  Holman a Fradi ellen rendszerint nagyon gyenge volt eddig is, rá még az sem volt jellemző, hogy felszívja magát azokon az összecsapásokon, hogy legalább Dollnak okozzon némi bosszúságot, amiért elküldte ( bizonyította Lengyelországban és nálunk is, hogy miért nem ragaszkodnak hozzá sehol)

  Néhány éve még azon háborogtunk, hogy nézhetetlen futballt játszik a csapat.
  Ma már mindegy hogyan, csak valahogy szerezzünk pontot, ne kapjunk ki.
  Ennyit tudtak elérni Pakson, pontunk legalább van, igaz nem sokat ér, de a semminél több.
  Arról már már nem tudunk beszélgetni sem, mit is kellene játszani a csapatunknak, az egész keretben nincs összesen tizenegy játékos, aki NB1-es szinten tudna futballozni (pedig nincs magasan a léc)
  Ez máris felveti az újabb kérdést: milyen stílusú csatár kellene ebbe a csapatba?
  Aki hátra jön labdáért, egyedül kicselez mindenkit, és gólt lő?
  Nem nagyon látszik, hogy akarnak helyzetbe kerülni, vagy mást helyzetbe hozni a középpályásaink.

 • Tylla

  Magyar csapat biztosan nem venné meg.

 • gyberci

  Ha csak velorex-re van pénzed, akkor a nyálad csorog, ha meglátsz egy Mercédeszt. (Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mi az a velorex!)
  Egyébként a fradi – sajnos – cipóra ver minket. Én viszont ott leszek és teljes szívből a LOKIKÁNAK szurkolok, mert Ő a szívem csücske.
  Jöttek ide sokan, volt aki jól játszott, volt aki nem. Jönnek ide sokan, lesznek, akik jól játszanak, lesznek akik nem, de a LOKI az LOKI marad.

 • öcsisajt

  Ezen a csapaton csak az utolsó kenet segítene. Tele van akarat gyenge alibiző játékosokkal. Akik meg vannak még páran azok ennyit tudnak. Papíron van egy csomó NB 1 játékos de tudása,mentalitása alapján maximum 6-8? Van egy tulaj aki nagy ívben szarik az egészre,most is a kapkodás,kukázás megy,hetekig vár az igazolásokkal (Vidmar) Döntésképtelen bagázs,nincs következetesség,az edző nem meri meglépni azt amit régen meg kellett volna. Kihagyni az alibiző flegma játékosokat,ha egy csapatba ilyen Holman,Tőzsér,Ferenczi,Kuti NB 2 ,Szatmári,Mészáros,Takács,NB 2 Tisza NB 2 játszhat ilyen hozzá állással akkor mit váruk a többiektől? Hozzák még vissza Máthét, Spiccmüllert, Rezest, azt teljes lesz vezetőség álma,debreceni kötődésű örök fiatal tehetségekkel irány az NB 2!! Most kapkodnak amikor a 4. forduló jön. Pató Pálokkal van tele az egész bagázs.

 • joel

  A kovetkezo 5 meccsbol szerzunk 1-2 pontot, igy 8 meccs utan lesz 2-3 pontunk. Akkor lesz az edzocsere, a Balmaz ill. PAFC meccsek elott.

 • öcsisajt

  Te álomvilágban élsz és beéred a középszerűséggel.Mindenki szereti a kedvenc csapatát és szurkol neki de ha valami xar akkor ha kidíszítjük akkor is szar marad. Velorex 3 kerekű bőrborítású jármű. Bőregérnek hívták!!

 • Tylla

  Ahogy a matematikában tanultam: szükséges, de nem elégséges feltétel egy jó középcsatár szerződtetése.

 • öcsisajt

  Kulcsár?? Hol élsz ember? Negyven helyzet egy gól! Pont ő nem hiányzik ide van elég pi-csatárunk nélküle is!

 • iamlazybyrd

  Holman meg Tőzsér hangulatjátékosok. Ki kell tenni őket a csapatból,de először elzavarni Szimát. Télapó is jobb lenne nála.

 • iamlazybyrd

  Nem edzőcsere kell,hanem rendes tulaj,aki befektet a csapatba. Mikor Herczeg nyerte a bajnokságot,bejutatta a csapatot a BL és EL csoportkörbe,akkor jó volt,mi? Kondás sem tudott ezekkel a hulladékokkal együtt dolgozni.

 • öcsisajt

  Bizonyítani akarja,hogy az általa vezetett akadémiától kerülnek ki olyan játékosok akiket be lehet építeni a csapatba. Valóban de nem az NB 1 be max NB 2 NB 3 szintű játékosok mint látszott is. Akiket kölcsön adtak még ott sem voltak stabil csapattagok. Mit várt,majd itt az ő varázsszavára megtanulnak hajtani,focizni? Nagy lófaxt,ennyit tudnak,mert ennyit tanultak a csodás edzőiktől akiket csak az érdekli hogy kihúzzák nyugdíjig azt meglegyen a fizetésük.

 • joel

  Ez a hozzaszolasom speciel nem Herczeg ellen szolt, csupan ahhoz a felveteshez fuztem hozza, hogy bedobja-e a torolkozot az edzo ha nem jonnek az eredmenyek. Egyebkent nincs vele bajom csak annyi, hogy a mostani szerepvallalasaval pontosan a tulajnak segit elkenni a szart. Kezet foghatnak! Azzal hogy ugy nyilatkozik, ugy tesz mintha a “fiatalitas” meg “debreceni sracok- SRACOK!, ” jatszatasa nem egy kenyszerszulte dolog lenne, hanem egy tudatos koncepcioe. Egyszoval: terel. Es ezt sulykolja meg a media is, holott aki nem hulye az tudja h mi is a helyzet valojaban.

 • öcsisajt

  Itt látszik meg a tudás? Könnyű jó játékosokból csapatot összerakni egy csapatot de középszerű vagy gyengébbekből már nehezebb!! Na ez a nehezebb és ehhez kel a pszihologia és a szakmai tudás amik kiemelnek egy edzőt a futottak még kategóriából ahova Bandibáb is tartozik.

 • elvill miszki

  Egyébként ennyi! Ezt jól összefoglaltad! Mit is lehet várni ezektől a játékosoktól? Semmit!

 • Imre

  Sajnos úgy látom, hogy nem tudunk minőségi játékosokat igazolni, se csatárt, se Bódit, se mást. Az ok egyszerű: nincs rá pénz. Most ne ragozzuk, hogy miért jutottunk ide. Ragozhatnánk, de ne tegyük. Van Herczeg András, aki Bandibáb vagy nem Bandibáb, a legjobb olyan edző, akit meg tud a klub fizetni, és ne gúnyolódjunk, kérem szépen a debreceni lokálpatrióta elkötelezettségén, szerintem ez becsülendő. És van ez a szegényes, képzetlen és/vagy motiválatlan, kontraszelektált játékosokból álló csapat, amelyik annyira képes, mint azt a Paks ellen megmutatta. Hogy mi várható a Fradi ellen? Az előzményekből kiindulva sima zakó. Persze, ebben az NB1-ben csodák is lehetnek. De ne a csodára bazírozzunk. Ebben a bajnokságban a kiesés ellen fogunk küzdeni. Kesereghetünk ezen is, de minek. Inkább drukkoljunk, hogy ne essünk ki. Mindjárt leírom, hogy mi a feltétele annak, hogy drukkoljunk a csapatnak.
  Építkezni akkor fogunk tudni, ha lesz pénz. Ebben a kérdésben leragadtunk annál, hogy a tulajdonosoktól várjuk el, hogy tőkét fektessenek a klubba, holott nem ez az egyetlen megoldás. Lehetne például bevételt növelni új szponzorok megtalálása révén. Tudom, hogy ez is nehéz, mert szponzor csak akkor jön, ha reklámértéket lát a csapatban a maga számára. De hát milyen reklámértéke van egy olyan csapatnak, amelyik eljátszotta a szurkolói bizalmát? A manapság Magyarországon divatos politikailag irányított szponzorációról a Loki esetében ne beszéljünk, szerintem ez nem játszik.
  Merengésem eredménye, hogy szerezze vissza a csapat a szurkolói bizalmat. Őszinte beszéddel, reális célkitűzésekkel, átlátható gazdálkodással, szerény, a képességekkel összhangban lévő arcú játékosokkal. Nem kell senkinek hamut szórni a fejére, csak el kell kezdeni nyíltnak és őszintének lenni. Szerintem egészen más képet mutat, ha lelkes, a pályán meghaló, igaz, néha csetlő-botló csapattal esünk ki, mint alibiző gyüttmentekkel. Vagy nem?

 • gyberci

  Mindenkit elzavarunk! Másik télapó nincs! A Nagyerdei Stadiont meg bevetjük krumplival. És akkor mi van?

 • öcsisajt

  Pár dolog a cikkedhez! Egy ok Bandi-báb lokálpatrióta? De itt látszik és a 7 év amit az akadémia élén töltött,hogy a tudása nem üti meg azt a szintet amit egy NB 1 csapat elvár. Gyengék a játékosok? Valóban de a legtöbb alibizik,flegma és csak a pénz érdekli. A fiatalítás,röhej akik feljöttek az akadémiáról nem ütik meg a szintet hála az ottani kóklerek munkájának és ki volt a vezetőjük? Szponzorok,akkor sem jött olyan aki számottevő lett volna és vajon miért? Mert ilyen tulajdonosi viszonyok között működő klubhoz nem jönnek. Pénz,lenne mert ha megnézed a bevételeket és az ígéreteket 1.2 milliárd,nos köszönő viszonyba nincs a jelenlegi helyzethez. Itt ne várj csodát jól elvannak a játékosok,edzők,vezetők abba a posványba amit debreceni focinak hívnak.

 • DEBRECENIVSC

  Egyetértek, de nem vagyok benne biztos, hogy a sok csetlő-botló saját-nevelésű játékosunk felé meglenne az a nagy türelem, pedig a Vasas meg a Honvéd szurkerek tudnának mesélni, mindkét fiatal csapatot megcsapta a kiesés szele, mondjuk a Honvéd szerencsésebb volt abban a tekintetben, hogy akkor még 16 csapatos volt a bajnokság, de nem ez a lényeg, hanem a türelem és a bizakodás, ha 11 meccs után is a kieső helyen tanyázunk akkor lehetne háborogni, de sokan már az első meccs után ítéltek, az ítélet a kiesés, sőt vannak olyanok akik egyenesen azt várják, nem tudom ezek milyen szurkerek, talán ellen.
  A minőségi igazolások? Az mit jelent? Egy játékos az egyik közegben lehet minőségi, egy másikba meg gagyi. csak hogy ne menjünk messzire pl Tőzsér.
  Puskás, Fradi, Vidi évente cserélnek félsorokat, Puskás most 12 játékost igazolt, többnyire kivásárolva, Vidi Fradi a horribilis fizukkal csábítják magukhoz a játékosokat, eredmény egy-egy bajnoki cím, totál megéri.

 • öcsisajt

  Mit vársz? Ezek már nem fognak fejlődni! Egyrészt 20 felett vannak másrészt kitől? Nincs példakép,edző akiktől lehetne tanulni és őszintén nem is nagyon akarnak. A pénzük megvan amiért nem igazán dolgoznak meg.Mondj a Lokiban egy olyan játékost akire feltudnának nézni és olyanok akarnak lenni mint ő?? Vegyétek már le a rózsaszín szemüveget azt talán látni fogjátok a fától az erdőt?

 • DEBRECENIVSC

  A fiatalokra gondoltam, nem a 20 felettiekre, de bocsásd meg nekem hanem voltam elég világos, másfelől sajnos mi ott tartunk mi magyarok, hogy a 23-24 játékos a fiatal, szal ebben az irányban is helytállna a gondolatmenetem, de nem rájuk gondoltam elsősorban.
  De csak egy kérdés mi lenne ha zsinórban nyernénk a meccseket innentől, fejre állna a sok negatív ember vagy kijárna meccsre?
  Persze nem gondolom, hogy így lesz, nincs rózsaszín, de extrém sötétített szemüvegem se, csak mondom, és több korábbi kommentemben is próbáltam hangsúlyozni, türelem és irány a stadion, könnyű a “jó” időben szurkolni és a csapat mellett tapsikolni és élvezni, hogy miénk az ország legjobb csapata.

  + Megértem az elkeseredést, de az értelmetlen, alaptalan vádaskodást sosem fogom megérteni, ha már írsz valamit, legalább nézz utána, az akadémia 4 éve van, 2010 teléig majdnem 11ig volt utoljára kinevezett edző Herczeg András, innentől kezdve ez totális baromság, “…7 év amit az akadémia élén töltött,hogy a tudása nem üti meg azt a szintet”.
  Egyrészt melyik varázsló vezetett ki utoljára állami hátszél (tehát majdhogynem azt vesz akit akar) nélkül csapatot kis hazánkból, az nb1nek nevezett posványból?
  Akiket beraktak az akadémia rendszerébe 17-18 évesen tehát a mostani 21-22 évesek és a felettiek, nem kimondottan akadémia “termékei”, a mostani 16-19 évesek és ez alatt már annál inkább, de nem akarom még egyszer leírni, az nb3 sőt még az nb2 sem készíti fel a játékosokat az nb1re, de legalább egy lépcsőfok, de ez most hiányzik immár jópár éve, egy jó játékos, hiába tehetséges, ha nem játszatják, az én tippem, hogy azért volt a legjobb akadémia az országban mert megvolt a fokozatosság, a lépcsős rendszer, egyfajta hálózta, mert a kitermelt játékosok terén bőven elmaradunk, az MTK mögött, de gondolom ez nem újdonság számodra sem.

  “Szponzorok,akkor sem jött olyan aki számottevő lett volna és vajon miért? Mert ilyen tulajdonosi viszonyok között működő klubhoz nem jönnek.”

  Úgy tűnik nem én hordom a rózsaszín szemüveget, itthon nem úgy működnek a szponzorációk, hogy megtetszik a csapat és támogatom, feltételei vannak, mondjuk egy kis kedvezmény az államtól vagy tényleg nagyon csekély, minimális.
  Ne akard bemagyarázni, hogy Szima kergette el a több százmilliós szponzorokat amikor BL meg EL főtáblán voltunk és véletlenül a Mol egy középcsapatnak megfelelő fehérvárhoz ment inkább mint mondjuk hozzánk, vagy akkor hol voltak a debreceni jómódú vállalkozók? Volt egy köcsög orangeways meg a teva ennyi, egyik csak a BL idejére, másik hosszabb időre kötött szerződést, aminek a mértéke sértő lehetne, ha azt nézzük, hogy a fradi amikor kiesett évente 100millát kapott a T-komtól az nb2ben, de nem volt más.

 • elvill miszki

  Itt nem csetlő-botló tinikről beszélünk, hanem nb2-ből és nb3-ból kieső, vagy lehetőséget sem kapó huszonévesekről! Azt hiszem ez azért fontos! Bandi’báb azért megmosolyogtató a lokálpatrióta hozzáállásával, mert meg van győződve arról, hogy mindenki úgy gondolkodik debrecenben, mint ahogy ő! Lehet én nem vagyok jó körökben, de elég széles véleményként hallom, hogy a hozzá állás és az eredmény fontosabb, mint az, hogy ki fia borja valaki! Sok focizógyerkőcöt láttam Coulibaly mezben, Ilea mezben, Somudica mezben például loki címerrel a szive fölött annak idején. Tőzsér, Ferenczi stb. Egyet sem. Pedig lehet kapni. Az akadémiát ne a telephely átadásától számoljátok! Az elején kitűnő munka volt, sok jó edző érkezett, amik munkáját ellehetetenítette a közeg. A szponzor kérdés egyszerű! Csak oda éri meg pénzt rakni, ahol szívesen fogadják….

 • elvill miszki

  Továbbá Bandi’báb a paks után úgy nyilatkozott, hogy “ez az irán jó, amit most felvett a klub, ezt kell követni!” Miből is látható? Kérdem én! Ebböl a harmatos 1-1-ből? Az eddigi mérkőzésekből? Én nem sajnos! Ettől igencsak hamiskás a mondandója! Más! Ha fontos lenne a csapat és valóban előre szeretnének lépni, egymás után játszanák az edző mérkőzéseket. De nem. Úgy igazolnak próbázó játékost, hogy ki sem próbálják mérkőzés terheléssel! Ja! Egymás között játszanak? Akkor ne is árjunk semmit Ferenczitől, Kutit stb. Egy ilyen helyzetben csak a munka, munka és a munka lehet eredményes! A f verés, ami folyik biztos nem!