Mennyit ér az egy pont?

A bajnokság negyedik fordulójában a vaskos állami forintokból vegetáló Ferencváros látogatott a Nagyerdei Stadionba. Ismerjük őket elég jól és elég régóta ahhoz, hogy ne kedveljük túlságosan a csapatukat. Az utóbbi évek Fradija azonban csak sokszorozza ellenérzéseinket (de talán nem csak mi, debreceni szimpatizánsok vagyunk így ezzel), pláne mióta nem igazán jelentünk konkurenciát számukra, és a két csapat közti vélt és valós potenciálkülönbségek képezte szakadék egyre csak nő és nő.

_DSC9490

Ennek ellenére sem túlzás kijelenteni, hogy emberemlékezet óta nem vártunk ennyire baljós előjelekkel egy hazai derbit, még akkor sem, amikor mondjuk két éve nagyon ment a foci a fővárosiaknak és kvázi legyőzhetetlennek tűntek, persze, szigorúan magyar viszonylatban. Nyilván, ahogy az helyénvalónak tűnt akkor, meg is kaptuk a magunk három gurigáját, de időnként partiban is tudtunk lenni velük, mi több, még tavaly is elcsíptünk két ikszet. Ám most, hogy a totális kilátástalanságból kivezető kapun rendre a küszöbbe rúgunk, mindez erősen valószínűtlennek tűnt a meccs kezdő sípszavához közeledve. Manapság inkább ott tartunk/tartok, hogy egy Fradi elleni derbi előtt jó félórával potenciálisnak gondolt kifogásaim halmazát próbáltam működésbe hozni – mint másnaposság, fáradtság, a nőnek is megjött és nyűgös lesz, meleg van, nem is szeretem a focit. Mindezt annak érdekében, hogy lebeszéljem magam 90 perc kínszenvedésről. Persze, mint megannyiszor, ez most sem sikerült. Szentimentális nyafogásból azonban ennyit, és ne többet. Talán ma is okosabbak lettünk, ami a szezonunkat és a jövőt illeti. Hogy miért? Hogy miért csak talán? Az az összefoglalóból kiderül. Talán.

A Ferencváros a Mezőkövesd elleni 5-0-ás bajnokival feledtette múlt hétvégén a tőlük már megszokottnak számító, szezon eleji nemzetközi lebőgést, és bizony, ha őszinték akarunk lenni, Varga Roland és Amadou Moutari formáját elnézve valóban nem sok jóra számíthattunk. Ami a mi csapatunkat illeti, a keretben ott volt a sérüléséből felépülő Novota János, valamint új szerzeményünk, Haris Tabakovic is. Kezdőcsapatunk csumára ugyanabban az összetételben lépett pályára, mint nyolc napja Pakson: Nagy Sándor előtt a Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi négyes kapta meg az esélyt az első perctől való bizonyításra. A középpályán Filip, Tőzsér és Jovanovic feladata volt, hogy megszűrjék a ferencvárosi akciókat, a megszerzett labdákat pedig minél jobb százalékban osszák el, a két szélen pedig ezúttal is Sós Bence és Könyves Norbert rohamozhatott. Továbbá, pályára került mindannyiunk nagy örömére Holman Dávid is, így egyrészt bízhattunk abban, hogy végre kiderül, mit is tud ebben a futball nevű történetben a srác, mi a posztja, mik az erősségei, mennyit bír futni és hasonlók, másrészt pedig legalább annyira remélhettük, hogy a klasszikus center újbóli hiánya működőképesnek bizonyul, és legalább a támadásszervezésünkben láthatunk ígéretes és jó dolgokat.

lokifradi

Thomas Doll is egy papírformának mondható összeállításban küldte harcba övéit: Dibusz – Lovrencsics, Batik, Otigba, Botka – Gorriaran, Csernik – Varga, Rui Pedro, Moutari – Priskin. Szisszenhettünk is a nevek hallatán, elvégre a két csapat között zongorázható különbségek vannak, így újfent csak a jószerencse, feltámadás, küzdőszellem faktoraiban bízhattunk, na meg abban, hogy a ferencvárosi csapat nem fog ki túl jó napot. Mert az, hogy egy tudatosabb, ötletesebb játékot lássunk fiainktól, finoman szólva is reménytelennek tűnt. Az elszántság és motiváció persze már másik lapra tartozik. Mindez már elvárható lett volna, legalábbis régen, amikor még… na, de hagyjuk is. A szentimentális nyöszörgés újbóli ébredése helyett nézzük inkább, mi is történt a meccsen.

A Loki-Fradi rangadókra jellemző atmoszférában vetették magukat küzdelembe a csapatok, mieink szórványos rohamokkal indították a meccset, míg a ferencvárosi játékszervezés meglehetősen akadozó és pontatlan volt. A középpályán próbáltuk kontrollálni a játékot, a vérszegény vendég-csörtékkel ötvözve mindez elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy huzamosabb ideig(!) magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést. Igen, ilyen még nem volt a szezonban, sokak szeme fel is csillant, elvégre ezt vártuk, előrelépést, akaratot, elképzelést. Bár utóbbival azért csínján bántunk, passzjátékunk nem volt olyan gördülékeny, mint egykor, és a technikai megoldások sokrétűsége sem a Sándor Tamás fémjelezte időkre hajazott, de voltak jó meglátások, mozgások, tisztán észlelhető volt, hogy akarunk valamit ettől a meccstől. Az idő múlásával egyre veszélyesebbé váltunk, Könyves Jovanovic passzát követően lőtt kapura az hetedik percben, Holman labdaszerzését követően(!) veszélyeztetett, a legnagyobb helyzeteket azonban újfent sikerült eltotyognia. Én nála ezt egy alapvető képesség hiányának tudom be, és most tényleg vonatkoztassunk el attól, hogy a meccsek döntő többségében Holman Dávid – legalábbis ebben a szezonban – nem akar focizni, mert ma akart. Vagyis próbált akarni. Vagy legalább úgy csinált, mint aki próbál akarni. Legalábbis az első félidőben. De most is inkább az (volt) a fő gond, ami világéletében: a hatékony és jó döntések, valamint a gyors és megfelelő mérlegelés hiánya. Ő a legtöbb esetben mindig inkább elcselezte, túlvállalta magát egy-egy jó passz, célravezető megoldás helyett. Egész egyszerűen nem ismerte fel, hogy a pluszokhoz időnként a jól helyezkedő társak segítségét sem szégyen igénybe venni. Most is kicselezte a kapust, majd a visszagurítása már nem volt jó, a félidő hajrájában pedig nem volt képes (vagy nem volt hajlandó?) észre venni a jobbján feltűnő Könyvest, aki egy jó ütemű átadással kristálytiszta gólhelyzetben törhetett volna Dibusz kapuja felé.

A középpályánk egyébként jól dolgozott, felpasszokban voltak ugyan hibák, de a párharcokban jók voltunk, Filip hozta a szokásos agilis szűrőmunkát, Tőzsér és Jovanovic is feljavult a korábbi hetekhez képest, bár utóbbi mindig hoz egy elfogadható(bb) átlagot. A védelmünk is meglepően jól állta a sarat, Ferenczi bizonytalankodásai, helyezkedési hibái ezúttal is látványosra sikeredtek, de Kinyik Ákos például jól állt a lábán, Bényeire sem lehetett különösebb panasz. Bár, ha őszinték vagyunk, nem árt észre venni, hogy a ferencvárosi támadók kapunk előterében kifejtett aktivitása egy teknősbékáéval vetekedett. Nem igazán tették próbára a penge kvalitású Nagy Sándort, kapásból két próbálkozásuk ugrik be, ami az első félidőt illeti: Botka távoli lövése, illetve egy erőtlen fejes Priskin Tamástól, aki talán, ha ötször labdába ért a negyvenöt perc alatt, azzal sokat is mondok. Legaktívabb játékosunk Sós Bence volt, aki több veszélyes lövéssel is jelentkezett, befejezéseit azonban vagy egy blokk, vagy pedig Dibusz hárította.

_DSC9838

A második félidőre Thomas Doll kettőt is változtatott csapatán, a gyengélkedő Priskint Böde, míg Varga Rolandot Julian Koch váltotta. Utóbbi lecserélését meg is köszönhettük Dollnak, tudniillik, szabadrúgásokból elég hatékony a ferencvárosiak szélsője. Kapott is egy jó kis sanszot a csapata, de az öltözőből ő sem tudja berúgni, Gorriaran pedig még a pályáról sem, hiszen égbe lőtte a lehetőséget, így maradt a 0-0. Rengeteg alapvető hiba és figyelmetlenség tarkította a játékot mindkét oldalon, nem egyszer alaposan kettészakadt a játéktér, nem igazán tudtak ebből profitálni a csapatok, de leginkább a mi oldalunkon volt ez bosszantóan eredménytelen. Könyves lassan és körülményesen játszott, Sós is elfogyott a második félidőre, Holman Dávid lelkesedése pedig csak átmeneti képzavarnak bizonyult. És bár erős a gyanúm, mégis próbálok nem átesni a ló túloldalára, és a második félidei teljesítménye tükrében sem akarom azzal támadni a srácot, hogy direkt rontotta el a helyzeteinket… de ahogy égbe lőtt egy színtiszta ziccert a B-közép előtt, az egyenesen vérlázító volt. Mintegy szimbolizálta, hogyan is áll játékosunk a szurkolókhoz, meg úgy amblokk az egész DVSC-hez: nem gondolta végig, mit csináljon, nem nézett se jobbra, se balra, se előre, csak belerúgott egyet a labdába, azt jóvan.

Na de, vissza a meccshez, ahol kidolgozott helyzetek továbbra sem voltak, hiányoztak a kulcspasszok, a tudatos kombinációk, jól megküldött átlövésekkel sem igazán veszélyeztettek a csapatok. Holmant Tabakovic váltotta, a hajrára beállt Mengolo is, de ez nem eredményezett lényegi változást a játékunkban. Új igazolásunk nem mozgott rosszul, mezőnyben voltak jó dolgai, de azt majd az idő dönti el, hogy végre sikerült-e olyan támadót leakasztanunk a haszontalan futballkellékek nyári ingyen piacáról, aki képes néhány olyan alapvető dologra, amitől egy támadót támadónak neveznek, és nem mondjuk péknek, autófényezőnek, vagy Holman Dávidnak. A meccs hajrájához érve szögletből veszélyeztettünk, Szatmárinak csupán centiméterek hiányoztak a gólhoz, Könyves pedig az utolsó akciónkat holmandávidozta el tankönyvbe illően, a hosszún érkező Mengolo helyett megvárta Botka segítőkész szabálytalanságát, hogy a füvön pihenhesse ki a bő kilencven perc fáradalmait. Ezzel utolsó valamirevaló esélyünk is elszállt, mert bár Tőzsér a megítélt szabadrúgást még kapura küldte ugyan, Dibusznak mindez nem okozott gondot. 0-0 a vége!

_DSC9548

Játékos értékelések:

Nagy Sándor – 0
Nagy_Sandor
Szerencsénkre nem volt védeni valója, így nem kellett újfent bizonyítania remek kvalitásait.
 

Bényei Balázs – 5
Benyei_BalazsNem volt rajta rendkívül nagyon nyomás, igen vérszegény volt a ferencvárosi támadójáték, de védekezésben meggyőző volt, kisebb mázlival gólt is szerezhetett volna a második félidőben.

Kinyik Ákos – 5
KinyikAkos
Megbízhatóan, hiba nélkül játszott.
 

Szatmári Csaba – 5
Szatmari_CsabaEzúttal rá sem lehetett különösebb panasz, jól tette a dolgát.
 

Ferenczi János – 3
Ferenczi_Janos
Még egy támadójátékban rendkívül ötlettelen ellenféllel szemben is tisztán kirajzolódott, hogy ő a védelem leggyengébb, legsebezhetőbb pontja, ezúttal is sokat bizonytalankodott.

Tőzsér Dániel – 5
Tozser_Daniel
Az, hogy egy csapat kapitánya küzd és sprintel, egy teljesen alapvető dolog (lenne). Az, hogy a DVSC csapatkapitánya, Tőzsér Dániel küzd és sprintel, egy rendkívül ritka és említésre méltó dolog. Ezt továbbra is botránynak tartom. Ettől függetlenül rendben volt ma, sokat dolgozott, támadásban viszont több kell, hiszen neki technikai tudása miatt ott is vezérnek kellene lennie.

Könyves Norbert – 3
Konyves_Norbert
Gyenge volt ezúttal, nem tudott értéket hozzáadni a csapathoz. Tőle többet várok.
 

Ioan Filip – 4
Ioan_FilipVédekezésben rendben van, előre játékban pontatlan, hozta a tőle megszokottat, se többet, se kevesebbet.

Aleksandar Jovanovic – 5
Aleksander_Jovanovic
Mezőnymunkában kiemelkedett, támadásokhoz is igyekezett fellépni, több-kevesebb sikerrel. Hasznos tagja volt a csapatnak. Ilyesmi átlagteljesítmény elvárható lenne tőle a szezon további részében.

Sós Bence – 5
Sos_Bence
Aktív volt, próbálkozott most is, s néha ugyan szétszórt, fegyelmezetlen, és vannak hibái is, de ha ilyen energiával teszi tovább a dolgát, megbízható és stabil játékosunk lehet.

Holman Dávid – 2 
Holman_DavidAz első félidejére még jóindulattal ráhúzható az elfogadható minősítés és én voltam is olyan naiv, hogy elhittem, ez a gyerek bizony küzd és bizonyítani akar, a további produkciójára viszont már tényleg nincs jelző, amely tűrné a nyomdafestéket. Így ezúton is megragadnám az alkalmat: Mélyen tisztelt Holman Dávid! Látjuk, halljuk, tapasztaljuk, sejtjük, tudjuk, érzékelni véljük, hogy nincs ínyedre a futball itt a DVSC kötelékében. Így nem érdekel, hogy te vagy az utolsó potenciális értékünk, az sem érdekel, hogy mekkora összegeket kaptál/kapsz ezért a semmiért. Többet a nevedet sem veszem a számra (eddig is csak kényszerűségből tettem), csak MENJ EL INNEN, amilyen gyorsan csak lehet, és játszd máshol a Hamupipőkét! Köszönöm.

∼•∼

Haris Tabakovic – 4
ktabakovicNem mozgott rosszul, idővel eldől, mire lehet képes. Fizikálisan rendben van, legalábbis egyelőre úgy tűnik. Jövőhéten megnézném őt a kezdőben.

Justin Mengolo – 0
Justin_MengoloNem igazán tudott hozzátenni a játékunkhoz.
 

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasLehetőségeihez mérten a legoptimálisabb összeállításban küldte pályára a csapatot. Holman és Sós lecserélése is indokolt volt, még ha a beküldött emberek érdemben nem is tudtak hozzátenni a játékhoz. A csapatnak végre volt némi arculata, azonban az, hogy pillanatnyilag ennyit tud a keret, nem az ő felelőssége.

ftceredmeny

bíró (3)
—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Ami a meccs színvonalát illeti, el kell mondanunk, hogy alapvető hibák tarkították a játékot, meglehetősen nagymértékben, és bár az iram és a játék intenzitása lüktető (de inkább csapkodó) volt, egy gyenge közepesnél nem érdemel többet a derbi. Csapatunk teljesítményére fentebb és lentebb is kitértem. Ha megfeszülök, sem tudok jobb osztályzatot adni. Ami pedig a játékvezetést illeti, Szabó ugyan nem a debreceni szurkolók szíve csücske, a tegnapi meccsen vállalhatóan fújt, következetesen tévedett ide is, oda is, talán legnagyobb tévedésének ezúttal mi a haszonélvezői, semmint elszenvedői voltunk.

Na de, hogy mit is ér valójában ez a döntetlen az egy ponton felül? Az egy nagyon jó kérdés. Mint ahogy az is, mire jó egy ilyen pont a mi esetünkben. Mert, hogy konkrétan semmire, azt bátran és szomorúan állíthatom. Oké, a Felcsút kikapott, velük szemben legalább pontelőnyben vagyunk a 11. helyen, de az elmúlt három forduló gyalázatos össztermését egy ilyen vállalható döntetlennel sem feledtetni, sem kompenzálni nem lehet. Persze, a számolgatásnak jelen pillanatban nem is igazán van létjogosultsága, hiszen ahhoz, hogy alaposabb, mérvadóbb mérleget vonjunk, még bizony várnunk kell néhány fordulót. Na de, hogy mit is jelent, és milyen kontextust érdemel a most elért döntetlen a csapat pillanatnyi helyzetében, az már egy sokkal aktuálisabb és fontosabb kérdés. Ezt a 0-0-t talán mindenki aláírta volna, elvégre a bajnoki mezőny egyik legerősebb csapatát sikerült kapott gól nélkül lehozni, és ez volt az első meccs a bajnokságban, amikor a hálónk érintetlen maradt.

De hogy valójában minek is köszönhető mindez? Mi voltunk jók, mi fejlődtünk a játék bizonyos szegmenseiben? Vagy csak a Ferencváros volt pocsék állapotban? Nos, az előbbi kérdés első felére sajnos határozott nemmel kell, feleljek. Nem voltunk jók, nagyon nem. Agilitásban, küzdőszellemben, tenni akarásban van előrelépés, csak hogy ez (lenne) a legalapvetőbb minimum. A tényleges és mérhető fejlődés ugyanis nem abban jelentkezik, hogy párharcokat vívunk meg, időnként sikerrel, hiszen az mindennek az alapja lenne. A tényleges és mérhető fejlődés nem is abban jelentkezik, hogy van tartásunk a pályán és helyenként láthatunk olyan összehangolt, de mégis esetleges csapatszintű mozgásokat, melyek egy profi együttesre hajaznak, egy olyan együttesre, mely gyakorlással, tartalmas felkészüléssel tölti mindennapjait. Ez a minimum lenne. A minimum, amit megteszünk minden egyes alkalommal. Csakhogy évek alatt eljutottunk oda, hogy egy izzadtságszagú és színvonaltalan meccsen az ilyesfajta minimumot bizony el kell ismernünk, meg kell tapsolnunk, ki kell emelnünk. Mert ritkaságszámba megy. Ritkaságszámba megy, hogy a csapatkapitányunk sprintel, vagy, hogy a keretünk legértékesebb játékosa becsúszva próbál meg szerelni.

_DSC9455

És akkor most megint eljuthatunk a keretünkben rejlő borzasztóan szűk korlátokhoz és lehetőségekhez. Ahhoz, hogy mindezen felül talán ez a csapat nem képes lényegesen többre. A védelmünkről süt a rutintalanság. Jovanovic vagy Filip jóindulattal is középszerű játékosok (bár ezt én egy vállalható, csapatnak hasznot termelő, előnyös középszerűségnek tartom, legalábbis helyenként). Holman nem akar focizni, Tőzsér is csak néha. Csatárunk nincsen, csak papíron. Egy ilyen állománynak kötelessége, hogy vérrel-verejtékkel hozza a minimumot és küzdjön. Nagyjából úgy, ahogy tette azt ma is. Egy bűngyenge Ferencvárossal szemben ez egy pontra elég. Egy bűngyenge Pakssal vagy Mezőkövesddel szemben akár még többre is elég lehet(ne). De ez a minimum a magyar bajnoki mezőnyben is alap, ha egyről a kettőre akarunk előre lépni, vagy ha akarunk akár csak egyetlen mérkőzést is nyerni ebben a szezonban. Ezt a minimumot a mindenkori DVSC játékosainak kötelességük kirakni a pályára, és kötelességük a ma látottak mentén folytatni tovább a szezont!

Ez sem garancia semmire, sem a dobogóra, sem a középmezőnyre, de talán még a bennmaradásra sem, hiszen a jelenlegi DVSC-nek a játék legtöbb, alapvető tényezőjében fejlődnie kell. Mint ahogy valamiféle javulás a mai játékban már abszolút észlelhető volt. A védekezés jól működött, Kinyik és Bényei meglepően könnyedén, mondhatni, sallangmentesen hozták le a meccset, támadójátékunkban is voltak biztató momentumok, még ha összességében távol is állunk jelen pillanatban attól a minőségtől, amelyhez régebben hozzászoktunk. Most azonban ezekből a nüansznyi pluszokból kell egy működőképes valamit összegyúrnunk. Ezen a bajnokin egy apró, de semmiképp sem elhanyagolható lépést már tettünk ennek irányába. Ám hogy újfent ismételjem magam, ez az elmúlt három forduló tükrében már abszolút elvárható volt.

Ami pedig a Ferencvárost illeti, Thomas Doll értetlenül állt csapata teljesítménye előtt. Abszolút meg tudom érteni a ferencvárosi szakembert, csapata a múlt heti kiütéses győzelme után jelentősen alulmúlta önmagát. Ennek pedig igen vastag szerepe volt abban, hogy az egy pontunkat egy pillanatig sem fenyegette reális veszély.

Folytatás jövő héten, a Videoton ellen, Felcsúton!

Mindörökké, hajrá Debrecen!

 • Nemes István

  Jó értékelés, nagyrészt egyetértek. Amit hozzátennék, hogy vajon mitől volt annyira bűn rossz ez a Fradi? Szerintem ebben a mieink is jelentős szerepet játszottak, mert nem engedték kibontakozni őket. Mindenki annyira tud játszani, amennyire hagyják. Nos, mi most nem hagytuk őket, és ezt a küzdést és akarást én feltétlenül dicséretesnek tartom, még úgyis, hogy emellett a támadásokra tényleg nem nagyon futotta. Ezzel az agilis hozzáállással az NB1 bármelyik csapatának a játékát “el tudjuk rontani”… aztán majd kiderül, hogy marad-e iksz a meccs, vagy egy szerencsés gól becsúszik valamelyik félnek. És remélhetőleg nem mindig mi kapjuk a végén.

 • Kálmán Horváth

  Először is gratulálok, elsőre ez egy jó írás volt. Azonban a pontozásban egy párral nem értek egyet. Nálam Filip is egy 5-ös, mert elöl-hátul nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ezen kívül Könyves is kaphatott volna egy 4-est legalább. Próbálkozott, ment még a 2.féildőben is, igaz akkor már elfáradt eléggé. Meccs legjobbját nem választottál, de szerintem Szatmári megérdemelte volna. Priskin mellette labdába se rúgott, de a 2.félidőben is hiba nélkül játszott. Ugyancsak pozitív csalódás Kinyik és Bényei. Az új srác remélem lesz jobb is, ha több időt kap, és megnéznék egy teljes meccsen egy Mengolot is. Viszont ennyire ekézni Nagy Sanyit! Oké volt meg lesz is jobb kapusunk, de a kövesdi “amerikai focis” megmozdulása mellett nem volt még nagyobb bakija. A csapat játéka is tetszett, tényleg láttam némi tudatosságot, akaratot. Nem vagyok egyedül azzal, hogy ezt a fradit simán megverhettük volna most. És hát Holman. Egyszerűen szörnyű, hogy van egy jó kvalitású játékos, aki tényleg nagy hasznára válhatna a csapatnak, és nem hajlandó futballozni. Így tényleg nem kell. Viszont abban igazad van, hogy a megfelelő döntések meghozásának képességében nagy a hiány.

 • Sanyi Tóth

  Tartom, Nagy Sándornak alapvető hiányosságai vannak. Persze, cáfoljon ránk, hozzon le stabilan, megingások nélkül egy olyan meccset, ahol időnként nyomás is van a kapuján. Persze, magyar mezőnyben (meg úgy amblokk semmilyen mezőnyben) nem láttam még olyan kapust, aki ne védett volna legalább egyszer pocsékul. De Én továbbra sem gondolom igaztalannak azt, hogy nem ő a megfelelő ember a DVSC gólvonalára. Persze a mai nap nem róla szólt, az összefoglalóban is egy-egy félmondatot kapott, nyilván abban volt irónia, de ennyit még elbír a dolog. Filip elöl nem volt hatékony, ezzel együtt szerintem taktikailag ő a legérettebb, legtudatosabb játékosunk, de láttam már őt jobban játszani. Kinyiken, Bényein és a komplett védelmen sem volt annyi nyomás szerintem, hogy mérvadó következtetéseket vonjunk le, persze, a feladatukat jól megoldották. Holman botrány.

 • sisoko

  Nos az elsö par fordulo utan, azert latszik fejlödes. Benyei es Kinyik is minösegi javulas Kutihoz es Meszaroshoz kepest. Szerintem Könyves mindenkeppen jobb volt mint Ferenczi ezert a 3 as osztalyzatot erösnek erzem. Plane ha lesz egy csatar aki a mozgasaval segiti a Szelsöket. Nem tudom Tabakovic lesz e , de mindenkeppen kellene meg egy mozgekonyabb csatar, hogy legyen nemi alternativa a tamadasepitesnel. Balhatvednek Ferenczi nem megoldas, es mostmar azt erzem megtartani is felesleges, mert Sos is Mengolo is, es Könyves is joval gyorsabb nala. Jo lövöereje van , de ez mar szerintem keves, ebbe a csapatjatekba nem beilleszthetö. En többször lattam jo felfeljödest, csak Holmannal többnyire elakadt vagy mert rossz döntest hozott , vagy csak rossz helyre mozgott. A meccs legjobbja Herczeg Andras volt aki azzal , hogy letamadtak Fradi 1 szem vedekezö közeppalyasat, a 2 szelsöt es Rui Pedrot teljesen jatekon kivülre helyezte, es kb ez okozta a Fradi eladott labdainak a 90 szazalekat. Igazabol Doll erre nem tudott reagalni, gyözelem is benne lett volna , de ahogy Pontes is mondta 🙂 a kapu elötti 20 meterig tudja az edzö megtervezni a jatekot onnan a jatekos egyeni kepessege dönt.

 • Nemeztkeresed

  Nekem is van egy-két észrevételem a mérkőzéssel kapcsolatban:
  1. Sós. Annyira enervált volt, ha én vagyok az edzője, lekapom a pályáról a 30. perc táján. Kis híján kiállíttatta magát a felelőtlen durvaságaival.
  2. Tabakovic. A mozgása számomra nagy csalódás. Annyira összeszedetlen (koordinálatlan) volt, hogy csak lestem: ez tényleg focista, vagy csak egy dublőr játssza a szerepét?
  3. Mengolo. Nem értem, miért nem volt a pályán abban az időszakban, amikor már kontrákra játszottunk? (Nyilván az edző döntött így.) Kitől vártuk, hogy lefutja a fradista hátvédeket? Könyvestől? Holmantól?
  4. Szögletek. Mikor szokunk már le arról, hogy a kapus kezébe ívelgessük a “fél gól”-t? Miért nem lehet a kapuelőtér és a büntetőpont közé ívelni a bogyót, ahova a kapus már nem mozdul ki?

  Pozitívumok: Sikeresen fojtottuk csírájába a Fradi minden próbálkozását (csak elvétve jutottak helyzet közeli helyzetbe). A 3 szűrő összehangolt mozgása igen hatékony volt, és jó támogatást kapott mindkét szélső hátvédünk (se Varga, se Moutari nem tudott boldogulni).

  Kilátások: Jelenleg tényleg ennyit tudunk. De legalább lehoztuk a képességeinknek megfelelő módon a mérkőzést, és nem vallottunk szégyent – nem egyénileg, csapatként. Van hova fejlődnünk, csak legyen kit fejleszteni – az tanítható, aki akar tanulni. Aki azt hiszi, mindent tud, ott ette meg a fene a fejlődését.

 • Nemeztkeresed

  Kedves Javier! (A hozzászólás szabadon törölhető… 🙂
  Első írásként a Holmanra tett megjegyzésed meglehetősen erős. Nekem sem tetszett a játéka, sokszor fogtam a fejem miatta, igaz. Ez még nem jogosít fel arra, hogy ilyen mértékű elutasítást / diszkriminációt megengedj magadnak. Ha arra vágysz, hogy olvasóid elfogadjanak, akkor ezt ne ilyen áron akard elérni (még visszanyal a fagyi a végén…) “Amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek embertársaitok, ti is azt tegyétek ővelük.” (J.K.)
  Ha elfogadsz egy tanácsot, szúrj be egy moderáló – önkritikus – mondatot az elhangzottak mellé. Nem válik szégyenedre.
  Szeretettel…

 • Nationalelf

  Holmanról az értékelés nagyon ott van! :DDD Hű volt régi csapatához és nem akart minket megverni. :DDDD

 • JuveFan1897

  Bár első cikkhez mérten valóban markáns vélemény, én maximálisan egyet tudok vele érteni. Nem akar már itt játszani Holman, fölösleges ezt erőltetni.

 • sisoko

  Nem ereztem tul eröteljesnek a Holman velemenyt, en jelenleg pont ugyanezzel szembesülök a melohelyemen, döntest kell hozni egy kollegarol aki semmit nem csinal , mert nem fizetnek neki egy tovabbkepzest es megsertödött. Ha nem becsülöd a kenyeradodat, akkor ne csodalkozz , hogy igy viszonyulnak hozzad. Az odaadas hianyzik belöle teljesen.

 • DEBRECENIVSC

  Nem akarom védeni Holmant, mert nem játszik jól ebben a szezonban nem sok értékelhetőt mutatott, de elvileg most sérülten vállalta a játékot.

 • Sanyi Tóth

  Újszülött csecsemő, serdülő kamasz, utcaseprő, pék, hentes, filozófus, focista, örömlány és még millió ember, ki ugyanazon keretek között gondolkodik a futballról… mind látja, hogy HOLMAN DÁVID NEM MÉLTÓ A DVSC-MEZRE. De ezt ő maga is tudja. Azt a frappáns kis idézetet pedig Holikának címezd, aki sokadjára tipor sárba minden olyan szurkolót, aki valaha is reménykedett benne. A sportteljesítmény értéktelensége sajnos az ő esetében egy olyan dolog, amit jó ideje nem lehet észérvekkel megcáfolni, mindemellett a hozzáállás is minősíthetetlen. De kívánom, hogy csak egy napig is próbáld ki ugyanezt a munkahelyeden, meglátod, mit kapsz érte… Amúgy azt adom, hogy Javier mondjon le és haladéktalanul távozzon erről a LokiBlog nevű felületről, nem túl szimpi a kölyök!

 • sisoko

  Nem a rossz jatekkal van a baj, azt meg el lehet fogadni, hogy van aki nincs formaban, a gesztusokbol es a mozgasbol latni, hogy neki semmi kedve az egeszhez. Legalabbis nekem igy tünik, ha kivesszük ezt a meccset, az elötte levö harmon is igy volt. Tenyleg ugy tünik , hogy nyaron el akart menni, nem volt olyan ajanlat amit elfogattak erte , most meg durcas lett.

 • DEBRECENIVSC

  Én értékelésem:

  Nagy – 6 (megfelelő, hiszen lehúzott pár beadást, szögletet, ez nálam a védő munkájához hozzátartozik egy kapusnak, de valóban nem volt sok dolga, de ettől még érződik te sem szívleled Nagy Sándort, aki miatt “visszasírjuk Verpeczet” ő maga a “kárpataljai Malinauskas” stb … hát izé OK)
  Bénye, Kinyik, Szatmári – 7 ( Bényei többször szerelte Amadou-t, bár a vége fele már ő is elfáradt, de ez csak azt bizonyította nem keveset futott, Kinyik-Szatmári duó egyre jobb, se Priskin se Böde nem evett meg sok sót mellettük, Szatmárinak több jó, hosszú indítása volt, ha jobban koncentrálunk elől, az egyikből legalább gólpassz lehetett volna)
  Ferenczi – 2 (úgy tűnt már a tizedik perc környékén elfáradt volna, nem is erőltette a támadások segítését)
  Tőzsér – 5 (sokkal aktívabb volt, volt egy jó indítása, de ez még mindig kevés tőle)
  Filip – Jova – 6 – 7 (rengeteg labdát szereztek, Filip kevésbé voltak hatékony előre fele, de az egyik labdakihozatalnál Jova megoldásának köszönhetően, Könyves igen jó pozícióba került, aminek a végén gól is születhetett volna, nem beszélve az első félidőben Holmannak ő adta azt a nagyon jó labdát, amit sikerült kihagyni, de tényleg a védőmunkájukat csak dicséret illeti, de Jova most előre fele is jól dolgozott)
  Sós – 6 (az elején aktívabb volt, többször kisegítette Ferenczit, kár hogy az egyik lehetőségét sem váltotta gólra)
  Könyves – 4,5 (a védőmunkája teljesen rendben volt, előre fele is jól mozgott, többször helyzetbe is került, de amikor passzolni kellene vagy rárúgja vagy volt hogy 2-3 ütemet is kivárt míg beadta a labdát, csak addigra visszaért valaki, talán, jó lenne ha helyet cserélnének Sóssal)
  Holman – 2 (elvileg sérült volt, de az előző meccseken már bizonyított, akinek a képességei kiemelkedőek és ilyen nem tudom mivel rukkol elő, az nem biztos, hogy a pályára való, padozzon egy kicsit és kiderül, hogy még morcibb lesz vagy végre beáll a sorba)

  Összességében nem, nem gondolom hogy ekkorát fejlődtünk volna mindössze annyi történt, hogy jól működött a csapatvédekezés, azért az sokat elmond, hogy Priskin kb 4-5x ért labdához, Varga Roland még annál is kevesebbszer, egyedül Moutari volt az aki kellemetlenkedett, de ő sem jelentett különösebb problémát, fradinak meg gyengébb napja volt, de azért nem annyival gyengébb, a lapos passzaikkal nem tudták felhozni a labdát, mert lezártuk a területeket, a kombinatív játékukba vagy hiba csúszott vagy mi léptünk jól közbe.
  Fejlődtünk, de tovább kell fejlődni, mert a focit gólra játsszák, mi meg abból nem jeleskedünk, remélhetőleg jön egy balbekk és az a támadókp akit pletykaként megemlítettek, meg még mindig kellene egy csatár és azt sem bánnám ha Bódi visszatérne, nem nagyon játszik, egyedül a Balzan ellen játszott, úgy tűnik Nikolicot sem győzte meg.

 • gyberci

  Holman már bizonyított, hogy tud focizni. Nem azzal van a gond. Az emberek sokfélék, van aki duzzad az önbizalomtól, van aki “lelkiző” típus, ahányan vagyunk, annyifélének teremtett a jóisten. Hát Holman egy befelé forduló, önmarcangoló típusú ember. Itt jön be a képbe az edző. Egy jó csapatvezető felismeri a gondot és segít a megoldásban. De óriási szerepe van magának a csapatnak is az egyéni gondok orvoslásában. Egy jó csapat összekovácsol. Tehát Holman nagyon jó focista, de gödörben van. Ha van türelem, akkor sok örömünk lehet még benne.

 • Tylla

  Két dolog:
  A meccs: elötte örömmel aláírtam volna a 0-0 eredményt, de a meccs után azt érzem, hogy elvesztettünk két pontot.
  A cikk: jól írsz, de kinek akartál a kedvébe járni azzal, hogy olykor túlzott mértékben kritizálsz embereket: a szerkeszöség vagy az olvasók kedvébe. például Nagy semmi rosszat nem tett, de azért odapiszkálsz neki, mert ez a sikk. Szerintem meg bunkóság.

  Ha valaki a Lokiblogot kritizálja, ugrotok, de ti a csapattagokat nyugodtan a földbe tiporjátok. Nem érdkes hozzáállás?

 • csibu

  Nekem személy szerint tetszik Javier stílusa – bár ha nem így lenne, miért is akartuk volna, hogy csatlakozzon. Nem érzem, hogy bármely kritikusabb hangvétele érdemtelen vagy megalapozatlan, esetleg túltolt lenne. Kérlek ne feledjétek, ez továbbra is egy blog: szubjektív véleményünk kinyilvánítása (és nem kinyilatkoztatása !). Ha szurkolóként ennyit sem tehetünk, az elég nagy baj.

  A játékosok dolga, hogy focizzanak, ragadtassák el a nézőt. Ezért kapják a milliós (!) fizetésüket. Ha valamelyikük játéka nem fog tetszeni, azt továbbra is meg fogjuk írni. Ha ez valakinek nem tetszik, elfogadjuk, de azzal ne vádoljon minket senki, hogy ezt nem tehetjük meg, vagy nem szeretjük és tiszteljük a csapatot és a játékosokat.

 • Gorcsev Iván

  Igen, a Campus Fesztiválon is látszott Dávidon, hogy hogy marcangolja őtet a lelkiismeret, vagy micsoda.

 • öcsisajt

  Akkor nagyon nem ismered. Minden csapatától azért kellett eljönni mert lélektelen nyegle hozzáállás alibi öncélú játék,sértődött beképzelt majom. Nem a tudásával hanem mert beleszarik mindenbe,nem érdekli sem a csapata sem a drukkerek. Nagy duma semmi teljesítmény minél több pénz.Látszik amikor a pályán van a legtöbb labdát elcselezi és ritkán passzol a lövései,hát öreganyám erősebben küldené kapura. Az ilyen játékosnak, nagy romboló hatása van a közösségre. A fiatal játékosok azt látják,hogy ilyen teljesítménnyel is állandó kezdő és mennyit keres akkor minek tőrje össze magát? És itt jönne Bandibáb a képbe,elbeszélgetni vele azt ha nem használ,irány a pad vagy a fakó. Talán észhez térne??

 • Gorcsev Iván

  Maximálisan egyetértek, így elsőre én is erősnek érzem. Itt sörözgetünk békésen a törzshelyünkön, és Javier egyszer csak ránk rúgja a kocsmaajtót… Szép.

 • JuveFan1897

  Nem értem, hogy miért érzitek azt, hogy bárkinek a kedvében akarna járni. Ez a véleménye, leírta.

 • Lokiultra

  Ja, Nagy piszkálása elég zavaró volt

 • Szabó Béla

  Ha már mindenki beleállt a stílusba, akkor én is elmondom a véleményem, nekem nem volt ezzel problémám, bár Nagy Sándort (de messze van ő kisugárzásban híres ókori elődjétől) szerintem most nem kellett volna piszkálni (bár ez a szerkesztő joga- szubjektív, mivel egy blog)
  Szerintem Szatmári meg Filip közösen megkaphatták volna a meccs legjobbja címet, Szatmári levette Priskint, meg Bödét is, Filip jól dolgozott középen, de Bényei is szerintem kaphatott volna eggyel jobb osztályzatot.
  Értem én, hogy Barna nincs kész/nem elég/nem szabad játszania/vagy mindegy, de lassan Janika játszatása sem lesz indokolt Mengolo, meg Sós szerepeltetése esetén, ennyit meg Barna is tud hibázni, itt meg speciel szerencse (vagy a Fradi impotens játéka eredményezte azt, hogy nem lett több baj ebből, mivel a többi csapat tudatosan játszik erre az oldalra, azt láttuk már az előző meccseken is)
  Ami baj, az Holman- értem én, hogy Szima azt mondja, hogy játszatni kell, ezért Herczeg is játszatja, de ha ekkora mágusnak képzeli magát, akkor azt talán ő is látja (ha akarja), hogy Dávidka magasról tesz az egészre, ő nem akar játszani (érdekes, hogy eddig nem nagyon akart sehol), akkor meg minek, mivel nettó emberhátrány.
  Amúgy a meccsről, valahogy a megoldás fel úton van, a Fradi azért (is) volt pocsék, mert nem engedett a Loki neki több teret, de előre ez még kevés lesz, a Vidiben több lesz a lendület hétvégén, de ez biztató volt az előző meccsekhez képest.

 • JuveFan1897

  A Kövesd meccs után meg bevallottad, hogy tényleg szar kapus…

 • Lokiultra

  Én nem azt mondom, hogy olyan jó kapus, de a Fradi ellen nem hibázott, úgy szerintem felesleges volt most piszkálni

 • gyberci

  Nagyon xar lehet annak, akinek minden xar. Hidd el, hogy az emberekben sok jó tulajdonság is van. Próbáld ki a következőt: Jön veled szemben valaki, mosolyogj rá, ő is rád fog mosolyogni. És itt jön a képbe (61 évével és óriási sikereivel) a helyi kötődésű Herczeg András úr (a Cívis Nagymester) (nem is tudom, hogy miért Bandibáb?), aki – ha bírja a szíve – őszre újra összehozza a Lokit úgy, hogy újra büszkék lehetünk rá mint a régi szép időkben. Tudod Öcsisajt én is ilyen türelmetlen voltam, mint te, fiatal koromban (akkor még nem volt internet, hogy kidühöghettem volna magam). Látom, hogy teljes szívedből szereted a Lokit (mint ahogy én is). Csak legyél egy kissé türelmesebb! És Holman is észhez tér.

 • Loki4ever

  Kedves Javier!

  Remélem olvasod ezt a kommentet.
  Először is gratulálok, hogy bekerültél a csapatba!
  Viszont panaszkodnék egy kicsit nem is feltétlenül a stílusod miatt, inkább most csak 1-2 mondatodról szólnék, ezek pedig a Nagy Sándorrol szóló szavaid.
  Érzésem szerint kicsit elfogult voltál vele kapcsolatban, negatív irányba, ezt ezt többi kommentelő is megerősítette. Kérlek tehát, hogy máskor ne “pécézz” ki végérvényesen egy játékost mert véleményem szerint ez egy inkorrekt tett volt.

  Ettől függetlenül megint csak azt mondom hogy gratulálok, mert amúgy érződik, hogy tehetséges vagy az írásban.
  Hajrá Loki! Hajrá Lokiblog!

 • gyberci

  Megoldás:
  1. Kirúgni, hogy a lába se érje a földet.
  2. Leültök mindannyian egy sör mellett és megbeszélitek a szitut.
  Hát lehet választani. A megoldás megmutatja, hogy milyen a csapat.

 • JuveFan1897

  Nem hibázott, mert nem is volt dolga.

 • Tylla

  A Kövesd ellen tényleg vétett egy komoly hibát, de azon kivül szinte minden meccsen voltak bravúrjai. A Fagyi ellen nem, mert impotens volt a Fegyencváros.

 • elvill miszki

  türelmes? Én sem vagyok már mai gyerek, de türelmet csak oda ad az ember, ahová értelmét látja. Ez a jelenlegi loki egy nagy tévedés. Ezt mindenki látja. Egy hibásan értelmezett és alkalmazott filozófiai hiba. Szándékosan nem kritizáltam a fradi elleni mérkőzést, mert nem akartam a továbbiakban sem negatív dolgokat írni erről a szerencsétlen bagázsról. Öcsisajt a véleményét írta, és írja is csak!

 • JuveFan1897

  A Kövesd ellen nem egy hibát vétett, hanem nagyon sokat. A meccs elején kiejtett egy gyenge lövést, amiből majdnem gól lett, az első gól előtt kihozta a labdát a 16-oson kívülre, majd a megítélt szabadrúgásnál katasztrofálisan állította fel a sorfalat. A végén pedig a második kövesdi gólnál szépen végignézte, ahogy a támadó befejeli a labdát (kijöhetett volna rá, ha már össze-vissza szaladgált a meccsen).

  Én a Haladás elleni bekapott gólt is részben az ő számlájára írom, mert bár megpattant, nem volt az életerős lövés, és gyakorlatilag bevédte azt.

  Az, hogy egy kapusnak vannak meccsenként 1-2 bravúrjai (összesen emlékszem amúgy 3-ra tőle eddig a négy meccsen), az alap kéne hogy legyen, nem dicsérendő.

 • öcsisajt

  Köszi a választ! Tudod sokáig én is türelmes voltam és vártam,hogy a türelem rózsát terem de nem! Csak gaz gaz hátán semmi nemes virág. Miért írtam Bandibábot? Mert ha egy edzőnek nincs annyi önálló akarata,hogy kiálljon az elvei mellett akkor nincs miről beszélni. Valóban voltak kiváló eredményei és ezt senki nem vitatja,de milyen keretet raktak alá? Most viszont lerombolja azt amit felépített. Ez a játszanak a helyi kötődésű fiatalok az Ő szele,csak akik még az NB 2 ben sem voltak állandó csapattagok azokkal mit akarunk az NB 1 be?? Holman észhez tér,imádom az optimizmusodat,nem véletlen játszik ilyen xarúl szerintem megvan az oka és ez megy már a tavalyi szezon óta pár jobb meccse volt.Legyen igazad én is azt szeretném ha lenne megközelítőleg egy olyan hajtós játszó csapatunk mint volt,de még a kőrvonalai sem látszanak.

 • volt debreceni

  Elolvastam az új fiú (bocs koromnál fogva mondhatom) blogírását és nagyon sok hozzászólást. Engedjetek meg nekem néhány észrevételt részben az írásokkal, részben a fradi elleni meccsel kapcsolatban.
  Kezdő írásnak én nagyon jónak tartom, jó íráskészség, fogalmazás, jók a meglátásai, bár egy-két dologban kissé elragadta a hév, vagy az előítélet (ez blogíróknál nem szerencsés).
  Nagy Sanyi nem az NB1 legjobb kapusa. A Mezőkövesd ellen durva hibát vétett, amiből gólt kaptunk, tehát részben az ő számlájára írható a vereség. De egy embert soha nem a múltban, a múltkori meccs alapján kell megítélni, hanem amit az adott meccsen tett. Sok munkára a fradisták nem késztették, amiben nagy szerepe volt az előtte játszó védelemnek. Ebben az írásban negatívan írni róla hiba, sőt nagy hiba, lásd: “előítélet”!
  A védelem jól tette a dolgát, aki ebből kilóg az Ferenci, aki nem balhátvéd, s nem is tudja ezt a posztot megfelelően játszani, s nem is fogja soha. Szatmári, ha nem is Brkovics, de egyre jobban játszik. Viszont van egy nagy hibája, amit a fradi ellen is vagy 3-4 alkalommal láttam. Feleslegesen szabálytalankodik. Jól fejel, s akkor miért kell Priskint a félpályánál kilökni az előreívelt labda alól, ahelyet, hogy felugrik és elfejeli a labdát, amit Priskin csak akkor tudott volna megjátszani, ha szabálytalankodik Szatmárival szemben. Ugye nem mindegy, hogy melyik csapat jut szabadrúgáshoz? Mezőnyben még volt 2-3 hasonló felesleges szabálytalansága, ahelyett, hogy szerelni próbált volna. Bényei úgy látom jó lesz, neki még a pontos felpasszokat kell megtanulnia.
  Középpálya: Tőzsér többet futhatna, s rugótechnikája alapján sokkal pontosabban kellene az elől lévőket megjátszani. Azt sem tudom, hogy edzéseken gyakorolják-e a szögletrúgásokat. Mert amiket e tárgyban a meccsen előadta az egy nagy nulla volt. Elemezni kellene egy kicsit a vidiben Lazovics szögleteit, szabadrúgásait, s tanulni belőle, mert a tanulás nem szégyen. A Xarul berúgott szögleteink viszont azok.
  Filip. Nagyon jól szűr, lezár területeket, labdákat szerez, de könyörgöm edzéseken gyakoroltassák vele, hogy a labdákat a vele azonos mezben játszóhoz kell rúgni. A megszerzett labdák 75 %-át ellenfélhez rúgta.
  Holman. A Loki adhatna neki vagy 10 labdát, amit hazavihetne, és a nejét cselezgetné vele. Képtelen 10 esetből 2-szer passzolni, inkább beleviszi a 3-4 védőbe, és persze hogy az egyik végül megállítja. A nem állított helyzetből történő rúgásai: képtelen a kapu eltalálni. Edzésen rá lehetne szoktatni a kapu eltaláló lövésekre: fölé, mellé rúgtál? Fuss két kört. Megint? Fuss két kört. Előbb utóbb rájön, hogy hogyan kellene megrúgni a labdát (mert technikája van, ez látható), vagy inkább passzoljon a helyzetbe kerülő társnak.
  Sós. Ügyes gyerek, megvan a sebessége is, lőni is tud, ezt láthattuk a korábbi meccsen. Erőnlétileg kell még fejlődnie, és a beadásokat gyakorolnia. Erőssége lesz a csapatnak.
  Könyves. Sajnos ennyit tud, jobb nem lesz, nem szélső, beljebb talán többre lenne képes, szerepeltetése kérdőjeles.
  Bandi. (Fiatalabb nálam, hívhatom így.) A nagy sikerek nagy öregje. Bocsássátok meg nekem, de nem alá tolták a többszörös bajnok csapatot, ő rakta össze, ő alakította a taktikát, igaz jobb játékosai voltak a maiaknál. Ne bántsuk őt, örüljünk, hogy elvállalta, s ha lassan is, de kezd valami alakulni. Amit viszont nagy hibának tartok: az első félidő alapján látnia kellett, hogy ez a fradi, nem a mezőkövesdi. Ezeket meg lehet verni, de nem a lélektelenül játszó Holmannal és a meccs eleje után eltűnő Könyvessel. Szünetben be kellett volna hozni Mengolót és Tabakovicsot a helyükre. Sóst átvinni jobbra, bal oldalon Mengolóval, középen egy magas emberrel, aki bár még nem játszott a többiekkel, de talán egy-két beadást meg tudott volna fejelni. Támadójátékunk határozottabb lett volna, s talán elég arra az egy szerencsétlen gólra, amivel ezt a meccset meg lehetett volna nyerni. Nemcsak a taktikát kell kitalálni, érezni kell, hogy mikor és hogyan kell egy meccsbe belenyúlni. Most nem akarom felhozni a Balmaz 84. perces cseréjét, aki 3 perc alatt két gól lőtt, mert ahhoz azért mázli is kellett, de az ember is aki a gólokat berúgta.
  Összességében van fejlődés, ha nem is látványos, s majd a Vidi ellen kiderül mit is ér.
  Bocs a hosszú léért, de a blog és a hozzászólások, no meg a régi foci múltam ennyit hozott ki belőlem.

 • elvill miszki

  Kedves volt debreceni! Azt nem árultad el, hogy milyen fejlődést véltél felfedezni a fradi elleni mérkőzésből? Mihez képest vélted azt felfedezni? Biztos, hogy jó a fejlődés iránya? Azért kérdezem, mert én Doll-al értettem egyet, aki azt mondta, hogy “Egyik csapat sem volt jobb a másiknál, de a mai teljesítményünknek kevés köze volt a profi labdarúgáshoz.” ( forrás:http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/doll-kifakadt-masik-nyolcat-csereltem-volna-igy-lattak-az-edzok) Szerintem nincs miről beszélni, ha csak nem arról, hogy az eddigi gyalázatos teljesítményt át kell értékelni, majd levonni a következtetéseket és sürgősen más irányt váltani, amíg nem késő! Tehát nem egy gagyi, gyenge alapra építkezni, hanem újra kell alapozni.

 • Sanyi Tóth

  Igazából 2 cinikusabb félmondatot leszámítva nem volt negatív az írás, már ami Nagy Sándort illeti.

 • tiberius

  Kezdés előtt már 1 órával kint voltam s örömmel láttam hogy Novota bemelegít,majd kb 15 perc mulva kivonult Ondrej Nad is.Aki látta Novakovicsot vagy bármelyik jobb kapusunkat az bizony ledöbbenhet a bemelegítésén.Nagyon -nagyon messze volt az intenzitása korábbi kapusainktól!Azok után amit láttam nem csodálom ,hogy sokan nem örülnek annak ha ő áll a kapuban.
  Ferenczi valoban nagyon rossz napot fogott ki ,lassan azért Barna megérne egy próbát!
  Filip sokat futott de annyira rosszul játszotta meg a labdákat ,hogy az már fájt.
  Holman jobb lenne távozna innen mert lehet,hogy jó képességű de akarat gyenge.
  A biró nálam csak 2-es lenne,mert volt egy-két szitú amikor nagyon rosszul döntött/szerintem/A 2.félidőben amikor utolsó emberként lerántották csatárunkat majd Holman ebből a helyzetből hibázott.Semmilyen lapot nem kapott a fradi védője.S nálunk is volt egy eset amikor nem kaptunk 11-t ,erről nem láttam még ismétlést!
  A stadion büféje nem készült fel szerintem a nagy melegre,amikor lementem több pohárból öntögette össze egy hölgy a sört,szóltam bár nem örültek neki a fiatalok.A legkevésbé ők tehetnek erről ,ők csak pénzt szeretnének keresni!

 • go

  Nézem az elmúlt évek végeredményeit. A tavalyi kivételével mind
  elfogadható szerintem. Azt meg ne gondolja senki, hogy mindig az arany a
  realitás
  “Tudod sokáig én is türelmes voltam” Mi volt az a sok idő? a tavalyi 30akárhány mecss?
  A
  Real Madrid, Barca szintű csapatok sem tudnak mindig mindenben az elsők
  lenni. Ott is vannak kisebb-nagyobb válságok. Emlékszem 2000körül a
  barca kieső helyen állt elég tartósan és ott is ugyanaz a Xavi játszott
  mint a későbbi sikerek idején.
  Most itt sokan úgy állnak ehez a
  helyzethez hogy de szar minden, pedig én még játszottam anno a fekete
  salakon az oláh gabin,meg a vágóhidon. Ahoz képest szép május van,pedig
  nem vagyok öreg csak megtanultam nem indulatból értékelni

 • DEBRECENIVSC

  Akkor most Danilovic is megy a kukába? Milyen védelem van előtte? Rajta ment el a meccse a Puskásnak, róla mi a véleménye a szakértőnek?
  Amikor gólt kapott, akkor statisztikailag kapott még 1-et, nálunk legalább is. 30 meccsen védett nálunk ebből 38 gólt kapott, de volt 8 meccs amikor nem kapott gólt, tehát 1,26 a kapott gól átlaga, de amikor gólt kapott akkor 1,72.

  Csak szemléltetésképp: Novakovic 73 nb1es meccsen védett ebből 30-on! nem kapott gólt, viszont azon a 43 meccsen kapott 66-ot, tehát a kapott gólátlaga 0,9, de amikor kapott gólt ő is jó eséllyel kapott még 1-et, mert 1,53 így az átlaga.
  Nagy Sándor Gyírmóton 1,5 gólt kapott be meccsenként, ami sok, de nem mind1 milyen védelem áll a kapu előtt és ahogy összehasonlítottátok, hogy kik érkeztek, maradtak, illetve mentek el, akkor ti azt mondtátok, hogy jóval gyengébb a védelmünk a tavalyinál (nem mondtátok ki, de magyarán nehezebb dolga van a kapusnak) és hogy kiesünk, ha nem igazolunk ide és előre is.
  Nálunk jelenleg Nagy meccsenként kereken 1 gólt kapott és 1 meccsen pedig nem zörrent meg a háló.
  Biztos vagyok benne, hogy még fog hibázni, Novakovic is hibázott nem egyszer, csak akkor volt elől támadósor, amelyik többet vagy legalább ugyanannyit lőtt, mint amennyit kaptunk, jó pár meccset kivéve pl utolsó bajnoki cím utolsó meccse. Én is azt mondtam Kövesdi meccs, egy az egybe az ő nyakába varrandó, nem hiszem, hogy találtak volna gólt, az más kérdés, hogy mi találtunk volna e, de azon túl nem hibázott, és amikor várod a labdát félig guggolva onnan már nehéz vagy legalább is nehezebb elrugaszkodni, bár érdekes módon, pont hallgattam azt a részt amikor megkérdeztétek a “szakértőt”, hogy ez kapus hiba e, erre valami olyasmit mondott, hogy Mészárost verte volna nyakon vagy valami ilyesmi, erre csibu azt mondta, nem baj ő még mindig úgy gondolja ( gondolom te is meg ezek szerint Javier is), hogy ez Nagy hibája volt, bocs de mi ez ha nem pikkelés?
  .

 • Tyb

  Javier végre leírta a lényeget Holmannal kapcsolatban. Amikor Danikával először megláttam őket együtt a pályán, olyat éreztem, amit még DVSC mérkőzésen korábban SOHA. Érdektelenség és sok esetben indokolatlan döntések sorozata egyszerre mindkettejüktől. Amikor télen Tőzsér megkapta a kapitányi karszalagot, az a lehető legnagyobb baklövés volt, amit el lehetett követni. A Tőzsér-Holman duó egyszerűen példátlan, még csak hasonlót sem láttam hozzájuk az utóbbi 25 évben. Igazolhatunk bárkit, a kezdeti lendület után bele fog szürkülni a jelenlegi közegbe, amíg ez a két ember itt van. Egy emberileg korrekt JÁTÉKMESTER kell a Lokiba! Hova várjunk, könyörgöm?? Holman több mint egy éve mentálisan labilis, ha meg éppen jó hangulatban van és gólt lő (amire nagyon kevés alkalom van az utóbbi időben), akkor meg a B közép előtt flegmázik meg rángatja a vállát a gólöröm helyett. Véleményem szerint soha nem fog örömet szerezni nekünk. Egy jó csapat összekovácsol, ebben maximálisan egyetértek. Csakhogy ez már rég nem csapat, és amíg Tőzsér a csk, nem is lesz az. Egy év alatt annyi minősíthetetlenül gyenge mérkőzést produkált, amivel máshol már rég elzavarták volna, nemhogy bérelt helyet adni neki meg kapitányi címet. Nekem a türelem vele kapcsolatban is elfogyott.

 • tiberius

  S még valami: Meccs előtt bementem a LOKI shoppba s bizony elakadt a lélegzetem az új mez láttán: 29000 ft az ára!

 • öcsisajt

  Még a fele is sok,ha belegondolok,hogy a PSG 100 Euróért adja Neymar mezt.A kettőt nem lehet egy napon,említeni.

 • Róbert Mándi

  Ezért jó a blog mert mindenkinek lehet véleménye amit leírhat!!
  Az írás nem rossz,heyenként sok mindenben főleg a markánsan megfogalmazott dolgokban egyet tudok érteni.
  De mondja már meg nekem valaki merre jár Holman mert egy akkor füllest adnék neki,hogy az anyukája is elpirulna szégyenében?!Mit képzel ez a nyálas köcsög.Nem meri elmondani az edzőnek,hogy nem tegye keretbe mert nincs kedve játszani.Akkor irány a Tescoba árufeltőtőnek!!Hátha rájönne nem is olyan rossz dolog jól játszani sok sok pénzért.
  De az edzésen is alibizik!!!

 • JuveFan1897

  Te jó ég… Azt hittem ezt is normális (19-20 ezer) áron adják.

 • JuveFan1897

  Nagy Sándort én nem tartom jó kapusnak. Örökké aggasztani fog, ha ő fog védeni, ezen nem fog változtatni egy-két jó meccs sem. Ez nem pikkelés kérdése. Engem például meggyőzött Détári István véleménye, mert abszolút visszajött az a pályán, amiket mondott róla. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy fiatal, majd fejlődni fog, hiszen 31 éves. Sokatmondó, hogy soha nem védett komoly csapatban, és hogy 2014-ben teszteltük, de nem kellett. Tetszik-nem tetszik, ő egy NB II-es kapus. Ha lesznek jó meccsei, azt honorálni fogjuk jobb pontszámmal, de ennyi.

 • tiberius

  Még az is elég drága mulatság lenne!A tavalyi mezt is még 14000 ft körül hirdetik ….

 • Lajos Molnár

  Szeretném megkérdezni ,hogy a mérkőzés hármas értékelése -szinv. , csapat . biró – az eredeti megjelenthez képest változatlan maradt ?

 • DEBRECENIVSC

  Értem, nem fog bejönni, nekem Verpecz nem jött be soha, egyedül akkor tett le valamit, amikor az MTK ellen a 11es párbajnál (szuperkupa vagy simán kupadöntőben) védett 2 tizit, ennyi. Azt meg lehetne oldani, hogy amíg a következő nagy bakiját el nem követi addig reálisan és nem az előítélet alapján kapjon értékelést (?), mind szövegesen, mind pontszámban, mert amíg nem bakizik óriásit, addig ez boszorkányüldözés, egy tipp, ne a hibát hanem a pozitívumokat keressétek.
  Egyébként kívánom cáfoljon rád/rátok, engem megmondom őszintén azon a nagy hibán kívül meggyőzött, jó felépítésű, ha megfigyeled tudatosan és pontosan rúgja előre a bőrt, nem tudom melyik kapusunkra volt jellemező utoljára ez a kis részlet, igaz amikor biztos kézzel kellene fogni egy kicsit belepaskol és egy lepattanó után szedi össze, ez hiba, bár szerintem ezt ő is érzékeli, ezért öklöz többször, ha közelebb van az ellenfél. egyébként ha hoz egy jó átlagot, akkor sokkal nagyobb haszna lehet belőle a csapatnak, mint egy jobb képességű, de nem olyan jó átlagot hozó, de még is látványosabban védő kapus.
  Egy biztos Verpecztől és Malinauskastól jobb kapus.

 • elvill miszki

  Az örök kérdés. Vidmarral mi van? Bandi’bábnak végképpen nincs rá szüksége? Végül is minek! Tele vagyunk csupajó játékosokkal!
  Tizenkettőből két pontot szereztünk! Mennyi az ? 24%- teljesítmény? Azért le kéne venni a nagyot látó szemüveget néhány embernek és elgondolkodni egy picit! Egy ilyen bal nemi szerv edző team-et, azért már számon kérhettek volna!
  Egy blogban saját gondolatokat és véleményeket illik megfogalmazni! Javier ezt tette! Nagyról nekem is más a véleményem, de ez más kérdés!
  Nehogy már nyaljuk a valagát egy olyan csapatnak, amely bűn rossz játékkal, kieső helyen áll! Ez is, mint az előző mérkőzések, minősíthetetlenek voltak! (egyébként Dollnak teljesen igaza volt, olvassátok el, hogy mit nyilatkozott! Ne a dvsc.hu-ról és ne a haonrol. A nemzeti sportból inkább! ) Ez nem profi futball szint! Ezt nem a nemzetközire értem, hanem a hazaira.
  Herczeg még mindig építkezne. Most éppen a fradi elleni szánalmas játékra. Vegye már észre, hogy fos alapra nem lehet építkezni. Azt nyilatkozta, hogy a Pontesi romokon kénytelen dolgozni. Itt nem Pontes csinált romokat, hanem Bandi’bábék a nyár folyamán. Saját maga alá sz rt, most meg nem képes ellapátolni.

 • elvill miszki

  ja, igen! Ha itt tartják Danilovicsot, Osváthot és Brkovicsot könnyebb dolga lett volna a maistronak. Egyébként én Hadzichot és Feltsert sem hajtottam volna el! Illetve a Horváth kapusnak is adtam volna esélyt!

 • volt debreceni

  Nem árultam el? Ha nézted a meccset és az előzőket, akkor látnod kellett volna. Ez a fradi egy kalap xar volt. Kérdésem elfelejtettek focizni? Varga, Böde úgy jött ki a pályára, hogy ma nem rúgok gólt, sőt nem is akarok helyzetbe kerülni? A fradi annyit tudott játszani, amennyit hagytunk neki. Ezzel együtt mi is gyengén játszottunk, a támadási hatékonyságunk szinte nulla volt. Ha lett volna EGY csatárunk, akkor ezt a meccset behúzzuk. Igazából a vidi elleni meccs mutatja meg, hogy van-e fejlődés, vagy a Paks és a fradi még nálunk is gyengébb volt. Csatár nélkül nincs gól, és gól nélkül nem lehet győzni. Az irány megvan, csak góllövők kellenének hozzá, s ez nem Bandi hibája, hanem a tulajé, a vezetésé.

 • Layash

  A meccs előtti esélylatolgatás során beleegyeztünk volna az egy pontba a Fradi ellen, de a Paks ellen is…
  A probléma az, hogy amíg az elénk eső lehetőségekkel sem tudunk élni, addig nincs semmiféle javulás, bárki, bármilyen arra utaló jelet lát.
  A futballban a döntetlen nem a “félig tele, vagy félig üres pohár” esete, a 3 pontos rendszerben a döntetlennél csak a pohár alján lötyög egy kevés lé, és hiába a másik mondás, hogy “sok kicsi sokra megy”, ebben a rendszerben győzelem nélkül nem lehet bent maradni.
  Harminchárom meccs, harminchárom döntetlennel, harminchárom pont – és azzal ki is lehet esni.
  Megszóltam a minap a Bényeivel készült interjút, hogy rutinosan kitért szinte minden kérdés elől, de a meccs után ő volt az, aki kimondta végre, amit amúgy is mindenki tudott: a DVSC-nek ebben a bajnokságban egyetlen reális célja lehet, a bent maradás kiharcolása.
  Problémák vannak minden csapatrészben, nincsenek megfelelő játékosok a posztokra – ezt tudtuk, tudjuk.
  Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire gyenge a keretünk, ezért is írta volna alá a nagy többség a meccs előtt a döntetlent.
  Az NB1-ben nehéz előre megjósolni, hogy bármelyik csapat nem lesz-e kutyább a kutyánál, és, ha ez a csapat éppen a Loki ellenfele, a DVSC nincs abban a helyzetben, hogy az elé szóródott pontokat veszni hagyják.
  Még csak négy forduló ment le, lehet mondani, hogy lesz majd ez jobb is (igen, lesz, meg lehet rosszabb is), van két döntetlenünk, ami több a semminél, de igazából nem sokat ér, ha a játékot is nézzük, ahogyan szereztük – vesztettük a pontokat, nem véletlenül mondta Bényei, hogy egyetlen cél lehet: bent maradni.

 • Tylla

  Főnök ne legyél, legalább is az enyém ne.

 • elvill miszki

  A fradi kutyaütő játéka nem válasz arra, hogy miben fejlődött a loki és arra sem, hogy jó irányba tart. A szélek még mindig sebezhetőek és a 3 vk. csak arra jó, hogy levegye a terhet az amúgy rettentő bizonytalan belső védőkről. Ennyi. Azért nem nevezném ezt a rombolásra épülő játékot előrelépésnek, mert ezzel el is fogytunk. Egy ilyen taktikával, ha kapunk egy szerencsétlen gólt a mérkőzés első felében, akkor nekünk vége…. (lásd hali) Jovanovics-Tőzsér-Filip trió döcögve, de most működött. Ez viszont meg nagyon kevés. Bandi’báb rombolta le a keretet és szedte össze az nb2/nb3- ból ezeket a “debrecni kötődésüeket”, akik egyébként jól elücsörögnek a kispadon. Ne vegyük le már Herczegről a felelőségt! Voltak neki szép évei, de azok elmúltak. A most az ma van, nem pedig tegnap volt! Nem lehet tőle elfogadni azt, “hogy ő már letette a sikereket korábban” ez nem lehet a jövő záloga. Azt sem lehet elfogadni, hogy “romokra kell építkeznie” mivel a romokat ő hozta létre. Nem biztos, hogy a tulaj tehet az egészről! Nagyon úgy fest, hogy ezt Herczegék óhajtották. Most megkapták, vállalják érte a felelőséget! Nekem az nem szimpatikus vele kapcsolatban, hogy az utóbbi időben többször beleszállt Pontesbe, hogy nincs mire építenie, holott a nyár, a portugál munkájának a lerombolásáról szólt, nem pedig az építkezésről és a munkáról. (Most sincsenek edzőmérkőzések szerdánként, pedig nagy szükség lenne rájuk, azt hiszem ebben egyetérthetünk!) Szóval nekem Herczeg “filozófiájával” van bajom. Beszél, beszél, de ugyanazt a gerincet használja, mint Pontes, de hiányzik a másik fele a taktikának.

 • Gorcsev Iván

  16,7%

 • Lucas

  Nem is lenne rossz csapat egy Kelava – Osváth, Brkovics, Szatmári, Ferenczi – Sós, Filip, Tőzsér, Feltscher, Könyves – Tabakovics/Vidmar.

 • Lucas

  A LokiBlog miatt szar a Loki, ez a Javier gyerek meg csak még rontott a helyzeten. A mi kritikáink miatt nem tudnak nyugodtan kávézni, próbafülképben pózolni és Campusozni a játékosok. Így hogy nyújthatnának jó teljesítményt?!

 • Lucas

  A két fentebb említett idézetért Nagy Sándorról engem vegyél elő, ne szegény Javiert. Ezeket én mondtam, és továbbra is fenntartom. Ha nem ment kapura a labda, Malina se kapott gólt, és bravúrokat ő is képes volt bemutatni. Mindezek ellenére általános vélemény, hogy a DVSC történetének legrosszabb kapusáról (talán legrosszabb külföldi játékosáról is) van szó. Verpeczet sokat bántottuk azért, mert nem tudta kinőni a “vonalkapusságot” és 2012 után 5 évig itt volt úgy, hogy semmiben sem fejlődött, pedig akkor még meglett volna a lehetősége rá. Nem is igazán őt sírjuk vissza, hanem azokat az időket, amikor ő még, a Nagy Sándornál kb. fél fokkal jobb kapus csak kiegészítő embernek számított a DVSC-ben, és egy Kupameccset, vagy 1-2 bajnokit nyugodt szívvel rábízhattál. Tudtad, hogy nem csinál nagy bajt. Néha csinált, de alapvetően nem volt rossz kiegészítő ember. Ez valóban hiányzik olyan időkben, amikor egy NBII-es kapus az elsőszámú hálóőr. Egy Danilovics-Kelava után eléggé radikális váltás a Nad-Novota…
  A pontszámaiddal egyébként csak pár helyen értek egyet, alapvetően inkább nem. Egy védelmen belül amúgy se adunk valakinek hetest ( amúgy meg mire föl?) és kettest. Az, hogy Priskin, Böde meg a többiek nem tudtak érvényesülni, az nem a mi védelmünket dicséri, hanem a ződ csatárokról állít ki egy elég sírós bizonyítványt. Ahol egy Moutari minden második oldalpasszát elrontja, Priskin labdához sem ér (ez amúgy jó észrevétel), ott még ez a védelem is helyt áll.

  Nem gondolom azt, hogy fejlődtünk. Ebben a kérdésben Javierrel értek egyet, this is the bare minimum. Erre nem lehet “építkezni”, ahogy Bandibáb mondta. Nagyjából innen kell elkezdeni építeni azt az alapot, amire lehet építkezni.

 • JuveFan1897

  Változott, mert rossz kép került be, illetve lemaradt a szöveges értékelés.

 • Lajos Molnár

  Köszönöm a választ , megnyugtattál !

 • Imre

  Egyetértek mindennel, amit írtál. Sima zakót jósoltam, lett egy döntetlen, sokkal jobb, mint a vereség, örülni mégsem lehet neki. Én nem látom továbbra se azt a szívet és akaratot, amit a Balmaznál láttam. Sajnálom ezt az egészet! Egy új klubvezetés kellene, amelyik olyan légkört teremt, amelyben a játékosok hajtanak, akarnak, meg akarják mutatni.

 • öcsisajt

  Várom a viharos szelet ami változásokat hozna és kisöpri a “szemetet” lehűti a háborgó lelkeket!! De bakker akkora a szélcsend,hogy ez már fáj. Vagy lehet vihar előtti csend??

 • elvill miszki

  Nem ám! Szatmárit és Ferenczit kihagynám!

 • sisoko

  Szatmari szerintem elegge stabilizalta magat, hozza az NB 1 atlagat, annal meg töle több szerintem nem kell. Plane ha Brkovic lenne mellette.

 • Lajos Molnár

  köszönettel ! , molnárL

  2017. augusztus 9. 10:52 Disqus írta, :

 • gyberci

  Én csak a NÉBIH-nek hiszek!

 • Lucas

  Arra én már gondolni se mertem. 😀

 • sisoko

  Holnap megyek Grasshoppers meccsre. Megkerdeztem a kollegat Tabakovicrol. a valasz csak annyi: Oh scheisse … 😀

 • elvill miszki

  A legnagyobb baj szatmárival, hogy folyamatosan rossz helyre fejeli és rúgja a labdákat! Képtelen pontosan játszani, sokszor az ő eladott labdájából kerül helyzetbe az ellenfél. Szögleteknél és beadásoknál pedig lemarad az emberről. Sajnos a fradi ellen is ezt csinálta. Mindíg ez van!

 • Lucas

  De a kollégád nem tudta, hogy mindenkinek meg kell adni a bizalmat, meg hogy Coulibaly is egy targoncás volt? >.< Szörnyű ez a negatívoskodás.
  #irónia

 • sisoko

  Nos ö Grasshoppers fan, minden meccsen itt van, szerinte Pölöskey Peter 2.0 erkezett, a jatek minden elemeben kint hasznalhato, de alkalmatlan a gollövesre. Jelzem ö minden meccsen latta elöben , mind a 19 en tavaly. Azert hozzateszem, hogy pl az FC baselben par eve meg az Arsenal teljes belsö kezdöközeppalyaja felvonult szoval, mas teszta…..

 • öcsisajt

  Figyu teljesen más káposzta a svájci bajnokság. Mint tudod mindkét svájci csapat ellen kiestünk a selejtezőkben pedig akkor még jobb csapatunk volt. Lehet itt jobb lesz mert a hazai bajnokság qrva gyenge. Nyugtával a napot

 • öcsisajt

  Na Sós Bence kiesett! Talán Mengoló kap lehetőséget és él is vele? Talán megérdemelné,hogy egyszer kezdő legyen és ne 10-15 percre tegyék be. lehet nyújtana annyit mint Holman?

 • sisoko

  Nos mivel, en sokkal több svajci bajnokit lattam( itt elek azert kijelenthetem ez nincs igy), van 3-4 bitang erös csapat, de mondjuk a Videoton nem esne ki, siman befutna az 5 dik helyen, de teny sokal erösebb a bajnoksag, de nagy különbseg van az eleje es a vege között. Remeljük, en csak tolmacsoltam egy velemenyt 🙂 valakiet aki latta mar Tabakovicot elöben sokszor.

 • Lucas

  Aki egy erős bajnokságban sz@r, az nem lesz attól jobb játékos, hogy eligazol egy gyengébbe. Talán a megyeiben ő lenne a király, de világot váltani sehol nem fog. Ha valaki a Barcába nem fér be, és eljön a magyar bajnokságba (ami önmagában is abszurd), na az még lehet jó focista. De aki a “Grasshoppers Pölöskeyje”, az nem lesz sehol épkézláb csatár…

 • Tylla

  Érdekes az elöítéletes hozzáállásod. Alexis Sanchez a Barcaban kevés lehetöséget kapott, így kevés gólt rúgott. Az Arsenalban pedig szárnyalt. Ezért utálom, hogy ismetetlen focistákat azonnal fikáztok, mégha késöbb kiderül, hogy igazatok volt.

 • Lucas

  Szomorúan hallom. Meg azt is, hogy ennyire félreértettél. Nem egy Alexis-szintű labdarúgóról volt szó. Javaslatom a következő: mindenki leírja szépen, kulturált keretek közt a véleményét egy szubjektív blogon, illetve annak kommentzónájában. A másik vagy egyet ért vele, vagy vitába száll az illetővel, kialakul egy konstruktív eszmecsere. Aki szeretne, az bizakodik az új fiúban annak harmadik meccséig, aki pedig nem hajlandó tapsikolni a 2017-es év tizenhatodik tucatlégiósának, az kifejezi kétségeit. Az egyiknek igaza lesz, elégedetten nyugtázza. A másik levonja a tanulságokat. 🙂

 • Jamen

  Könyörgöm csak Ferenczi ne legyen balhátvéd!

 • sisoko

  Maskepp tennem fel a kerdest, ha Pölöskey holnap reggel A Feröer szigetekre igazolna ,es egy ottani ismerösöd megkerdezne ki ez az ember, mit mondanal neki.

 • Jamen

  Megérne ennyit is, ha olyan szinten játszana a csapat, de most inkább levonnám azt a 10.000-ret a reális árából, mint hozzáadnám.

 • Tylla

  Természetesen nem dicsérném. De ez nem azt jelenti, hogy ott is olyan lesz-e mint itthon. Senki sem mondta, hogy tapsikolni kell azonnal, ha egy ismeretlen játékos neve felmerül,, de nem kellene rögtön fikázni.

 • sisoko

  En egy baratom velemenyet irtam le aki Grasshoppers drukker, azert a GC az egyik erösebb csapat a svajci ligaban, es itt rohangal 6-7 kb Diosgyör szintü csapat. Ezt irtam le, ez nem hiszem , hogy fikazas, ez a valosag.

 • Loki4ever

  A Fradi ellen ültek a labdái, nem egy pontos ívelése volt

 • öcsisajt

  Biztos te így látatlanba 25 perc játék után el tudod dönteni,hogy xar lesz? Gondolom Nostradamus kesei leszármazottja vagy és látod a jövőt,legalább is ami Tabakovicsot illeti. Tipikus Kondás effektus ő úgy döntött játékosokról hogy nem játszott vagy alig azt elzavarták.Talán várni kellene és lehetőséget adni neki,hogy beilleszkedjen,bizonyítson.Amikor ágyba bújsz egy nővel az első alkalom nem mindig szuper,minél többször annál jobb lesz? Persze lehet Te ebben is kivételes vagy és előre látod ki az akivel érdemes és szuper lesz??

 • Róbert Mándi

  Ha olyan rossz akkor mitől lett Svájci utánpótlás vállogatott több korosztályban is?Adjuk meg neki a lehetőséget.Tavaly Suk meg mit csinált?!S mi lett belőle?!0 volt!!!

 • JuveFan1897

  Ezzel a Suk-os példával saját magadat cáfoltad, hiszen 11-szeres dél-koreai válogatottként fuccsolt be, akkor a svájci utánpótlás válogatottságtól miért kéne hasra esnünk?

 • Róbert Mándi

  Bocs lehet nem egyértelműen írtam le.Suk aki neves drága játékos Porto igazolás az itt befuccsolt!!!Tabakovics pedig a svájciak szerint nem egy nagy valami.Akkor miért volt vállogatott ha abszolult nem jó.Ne vegyük le róla a vízkeresztet mert volt egy targoncásunk aki gólkirály volt! Szóval csak Tabakovicsot védeném egy kicsit meg az erényeit.Illetve minden játékosnak van egy stílusa ami bizonyos játékszisztémák fekszenek mások meg nem.

 • JuveFan1897

  Nem jó példa Coulibalyt felhozni. Mindig őt hozza fel mindenki. Tipikusan az 1 millióból 1 esete volt.

 • sisoko

  Csak jelzem, hogy azert engedtek el ingyek , hogy egy bizonyos Marco Djuricint szerzödtessenek helyette, öt azert mar ismerhetjük.