A Sárga Király ismét lecsapott

Azok, akik ismerik a Sárga Király legendáját, a két évszázados történetet egy természetfeletti entitásról, mely mindent őrületbe, kétségbeesésbe taszít; majd maga elé képzelik Kassai Viktort, bizonyára megértik szokatlan címadásomat. A DVSC-t hét (!) sárgalappal, az aktuális ellenfelet csupán hárommal sújtó bíró a meccs utolsó 20 percében főszereplővé vált. A Red & White piros kanapéján ülve mind azt gondoltuk, a Videoton a meccs utolsó szakaszában begyújtja a rakétákat és valahogy berámol egy gólt. De tévedtünk. Mert a meccs utolsó 20 percében Kassai Viktor gyújtotta be a rakétákat, kiosztott 7 lapot, hosszabbított 5 percet, majd a meccs utolsó momentumában befújt egy jogtalan tizenegyest. A Videoton 1-0-ás győzelme ezzel tovább írja a magyar labdarúgás már egyébként is elég vaskos szégyenkönyvét.

kassai

De ne rohanjunk előre, hiszen az utolsó 20 perc előtt volt még 70 másik olyan perc, amiről megéri beszélni, még akkor is, ha az ilyen meccsek után mindig elbizonytalanodom, hogy van-e értelme ennek az egésznek, amit profi sportnak, vagy épp magyar labdarúgásnak nevezünk. De tegyük meg ezt, már csak azért is, mert a találkozó előtt eltökéltem magamban, hogy a pozitívumokat igyekszem megragadni.

A kezdőcsapatunk kapcsán két kérdés merült fel előzetesen: a távozásához egyre közelebb lévő Holman a kezdőcsapatban kap-e majd helyet, illetve a sérüléséből lábadozó Sós helyén ki kezd majd a Videoton ellen, Felcsúton. Holman kezdett, Sós helyére pedig Könyves került, így középcsatárként Tabakovicra várt a próbatétel. Minden más a megszokott szerint alakult: a kapuban Nagy, előtte Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi, eggyel fentebb pedig Jovanovic, Filip, Tőzsér és a már említett Könyves. A Videoton helyzetét nem tette könnyűvé a hét közi EL-meccsük, jó hírt jelentett számunkra, hogy Scsepovics kihagyja a mérkőzést. A Kovácsik, Fiola, Lazovic, Hadzic, Nego, Pátkai, Henti, Stopira, Juhász, Varga és Suljic kezdővel felálló Videoton ettől függetlenül odatette azt a bizonyos gombócot a torkunkba.

vlfel

De az a gombóc hamar elpárolgott, látva, hogy az első 10-15 percben a mi akaratunk érvényesül. Sőt, helyenként szép passzjátékkal próbáltunk helyzetbe kerülni, de aztán kaput nem találtunk, így hiába az addig ügyes támadásépítés. Már a középpályán próbáltuk megfogni ellenfelünket, és ez nem csak a félidő első harmadában sikerült jól, hanem az egész első félidőben, és ki merem jelenteni, büszke voltam a csapatra. Mert ha gyenge is, de legalább csapatnak tűnt a DVSC, ezt pedig ebben az idényben talán még egyszer sem éreztem. A csapnivaló támadójátékunk mellett, szinte minden játékosunk dicsérhető volt, egyedül talán Ferenczi hibázott túlságosan sokat, de a többiek kisegítették őt is, ez pedig újfent “csapat” benyomást keltett rám.

Azonban itt is hozzá kell tennem, hogy ne essünk tévedésbe és ne legyünk naivak. Az, hogy a Videoton számára is csekély számú esély nyílt a gólszerzésre, nem csak a DVSC érdeme. Az első félidőben azt éreztem, hogy a Videoton csupán 30-40%-ban teszi oda magát (hamarosan vár rájuk az EL-selejtező legfontosabb párharca), megelégszik a biztos védekezéssel. Eközben mi saját képességeinkhez képest közel 100%-on pörgünk, amivel csak azt érjük el, hogy döntetlenre állunk a bajnokság egyik legnagyobb esélyesével.

A második félidő képe ennek megfelelően változott is. Sokkal kevesebbet volt nálunk a labda, sokkal kevesebbet támadtunk, miközben a Videoton egyre feljebb tolta játékosait. A helyzetet jól jellemezte, hogy gyakran csak Varga és Juhász maradtak hátul, miközben mindenki más a támadásépítésben próbált segíteni a társaknak. Ettől függetlenül le a kalappal a DVSC focistái előtt, mert hol mázlival (kapufa), hol szerencsével (Szatmári gólvonalról kimentett labdája), hol a játék lassításával próbáltuk elejét venni a székesfehérvári csapat támadásának. És hiába emeltük fel hangunkat Kassai botrányos ténykedése mellett, mert számos esetben tévedett kárunkra (legalább 3 sárgalapot nem érdemeltünk meg, ellenben a Videoton játékosainak kijárt volna nem egyszer és a szabadrúgások megítélése is azt a benyomást keltette, mintha azt sem tudná a játékvezetői bagázs, mit vezet éppen, meccset, vagy áramot), tartottuk magunkat.

Aztán jött az utolsó perc, Szatmári látta, hogy megkerülős csel jön, beállt Henty elé, aki nem először látványosan esett össze (Lazovictól volt alkalma tanulni), Kassai pedig a büntetőpontra mutatott. És itt most lehet jönni bármivel, mondani bármit, Szatmári nem volt szabálytalan. Mindkét játékos dolgozott a kezével, de egyik sem lökött, Szatmári volt közelebb a labdához, az ellenfél pedig mikor látta, hogy már nem érheti be a játékszert, eljátszotta a nagyhalált. Nem rá vagyok mérges (bár a Videoton többek között az ilyen undorítóságai miatt érte el, hogy nem szurkolok nekik a nemzetközi kupában), hanem Kassai Viktorra. Mert nem először tett nekünk keresztbe és nem először fújt nevetségesen meccset nekünk. A régmúltból mondhatnám a Fradi elleni 0-0-t, de a közelmúltból a Nyíregyháza elleni 1-1 alkalmával is vállalhatatlan szituációban ítélt az ellenfél javára büntetőt.

dsc_0285_custom_

És nem, egy játékvezető nem engedhet meg magának ilyen hibát. Mondjon bárki bármit, elfogadhatatlannak tartom, hogy az MLSZ egyáltalán alkalmazza Kassai Viktort. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ott állnak hárman 10-20 méterre az esettől, és képtelenek helyes döntést hozni, meccsről meccsre és percről percre. Mert ha csak ez az egy hibája van, ha 5 meccs során becsúszik egy ilyen, talán azt mondom, belefér, de a tendenciákat elnézve ez már olyan arányú tévedéshullám, ami, ki kell mondani: kizárja a véletlen lehetőségét. Az, amit Kassai Viktor megenged magának a magyar pályákon, az, amilyen módon ítélkezik, elfogadhatatlan.

Nem azért, mert mi vagyunk a Loki és úgy érezzük, mindig mi vagyunk a szopóálarc mögött. Azért, mert ha bennem, mint magyar foci iránt elkötelezett szurkolóban kételyeket ébreszt a magyar foci iránt, vajon miért ne ébresztene ez még nagyobb kételyt azokban, akiket az évek, évtizedek alatt eltolt és elveszített már ez a honi futballközeg? Mert az EB alatt láttuk: igény lenne a jó magyar focira. De hiába, ha aztán visszasüllyedünk a saját magunk mocsarába. Csak kérdem én az MLSZ-t, ilyenkor hol a fészkes fenében van? Hol a fészkes fenében van, amikor kikapunk Andorrától? Hol a fészkes fenében van, amikor úgy zajlanak le mérkőzések, melyeken a játékvezetők ordenáré sületlenségeket művelnek? Hol a fészkes fenében vannak, amikor a TAO-pénzek láthatóan nem az akadémiák és a fiatalok fejlesztésére fordítódnak? Hol a fészkes fenében vannak, amikor az idegenlégiósaink fele magyar játékosként játszik a magyar pályáinkon, csak mert kijátszanak pár kiskaput? Hol a fészkes fenében vannak, amikor egy ötvenes éveiben járó sportembert kivezényelnek a kánikulába, és ő belehal? Hol a fészkes fenében vannak, amikor kevesebb mint 2000 néző megy ki egy Videoton-DVSC találkozóra? Hol a fészkes fenében vannak, amikor a milliárdos stadionok üresen konganak? Hol a fészkes fenében vannak, amikor már júliusban kiesnek a nemzetközi kupából kupacsapataink? Senkinek nincs vér a pucájában, hogy azt mondja: EBBŐL ELÉG! Addig ültetek a szép dombotokon, hogy szemétdombbá változott alattatok, és hamarosan már domb sem lesz…

Játékosértékelések:

Nagy Sándor – 5
Nagy_Sandor
Meglepődtem. Az első meccs, ahol nem éreztem bizonytalannak. A labdák többsége végre nem jött ki róla, a szögeket pedig jól zárta ennek köszönhetően több fontos védést is bemutatott. Sem a tizenegyesről, sem a gólról nem tehetett. Továbbra is tartom, hogy inkább Szabados, Kovács, vagy Novota játékperceit várom, de ha így véd máskor is, nem lesz rá több rossz szavam.

Bényei Balázs – 3
Benyei_BalazsNem ment ma neki a játék, sem védekezésben, sem támadásban.

 

Kinyik Ákos – 4
KinyikAkos
Sokat számított, hogy már a 2. percben sárgát kapott, ráadásul elég buta szituációban. Előbb elpasszolta a labdát, majd az ellenfél térdelén, ártalmatlan szituációban letarolta Vargát. Bizonytalannak éreztem több alkalommal is, de a Videoton kihagyta a helyzeteit – kár, hogy nem úgy a tizenegyesnél.

Szatmári Csaba – 7 
Szatmari_CsabaElképesztő, amit védekezésben művelt, a második félidőben pedig még a gólhoz is közel járt egy szögletet követően. A tizenegyesnél NEM hibázott, sőt, jól olvasta le az ellenfél játékát. Számos alkalommal szerelt az utolsó pillanatban és akadályozott meg gólt érő lövést is, nem csak a DVSC, hanem az egész meccs legjobbja volt. Csak így tovább!

Ferenczi János – 2
Ferenczi_Janos
A citromdíjasunk nem győzi bizonyítani, hogy neki nem az a posztja, ahol erőltetik. Nem Ferenczit bántom emiatt, sokszor leírtuk már, hogy a középpálya szélén játszva nagy örömmel látnánk őt a pályán, de ez a balhátvédként való erőltetés óriási lyukakat eredményez a védősorban. Túlságosan behúzódik az ellenfél támadásainál, az ellenfeleit pedig nem támadja le, ha pedig felfutott egy akcióval, nem ér vissza időben (a tizenegyest érő szituációnál például merre járt?). Reméljük, sérülése nem súlyos, de ideje lenne kipróbálni valaki mást arra a posztra.

Tőzsér Dániel – 5
Tozser_Daniel
Úgy játszott, ahogy a Fradi ellen, ment előre, voltak labdaszerzései, jó és rossz megoldásai vegyesen. Sajnálom, hogy nem tud 90 percig hiba nélkül játszani, ez az egyik legnagyobb gond teljesítményével (csak egyetlen példa: egyik pillanatban a kapu mögé ível egy szögletet, a másikban pontosan Szatmári fejére).

Könyves Norbert – 4
Konyves_Norbert
Nagyon ment, hajtott, küzdött, futott, lőtt, mindent csinált – csak épp a hatékonysága volt csekély.
 

Ioan Filip – 5
Ioan_FilipNövessz tököt Filip, ütközz bátrabban, keményebben. Csak ez hiányzik a védőmunkádból. A középpályára stabilitást hozott ettől függetlenül, és neki ez a dolga.

Aleksandar Jovanovic – 5
Aleksander_Jovanovic
Kihozta magából amit szokott, és amit tud, végigküzdi a 90 percet.

 

Holman Dávid – 5
Holman_DavidIgyekezett, de igyekezete nem volt elég, mert támadásban nem volt megfelelő csapattársa. Az, hogy igyekezete a DVSC-nek, önmagának, az ellenfélnek, vagy új csapatának, esetleges megfigyelőinek szólt, csak ő tudja igazán. Ahogyan azt is, mi történt volna, ha képzettebb csatárokkal veszik körül.

Haris Tabakovic – 3
ktabakovicAz ég világon semmit nem tett hozzá a játékunkhoz. Helyzetbe sem került, bár ő is sokszor próbálkozott, kereste a labdákat, nagyokat sprintelt, de ez hiábavaló volt. Egy csatárt viszont a góljai minősítik, amiből most még nem láttunk. Persze nem is első olyan meccsén kell villannia, ahol a kezdőbe kerül, no meg nem a Vidi ellen kell megvillantania tudását. De a következő hetekben azért örülnénk neki, ha igyekezne, már csak a meglehetősen nagy gólínségünk miatt is.

∼•∼

Justin Mengolo – 0
Justin_MengoloVolt egy-két jó elfutása, egy jó lövési lehetősége, egy-két rossz passza. Szóval “just Mengolo”. Kár, hogy nem kapott több játékpercet.

Mészáros Norbert – 0
Meszaros_NorbertBeállt az utolsó percekre és azonnal majdnem gólt kaptunk róla.
 

Csősz Richárd – 0
Csosz_RichardIdőhúzó csere volt, növelte NB I-es meccsei számát, és a pályáról nézhette végig a tizenegyest, anélkül, hogy labdába ért volna. Karrier a javából.

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasÚgy éreztem, a lehetőségeihez képest jól használja a csapatot. Az első húsz percben kombinatív játékot is láttam, ami meggyőzött arról, jobb játékosállománnyal lenne keresnivalónk az NB I-ben. Azt továbbra sem értem, hol maradnak a valódi fiatalok és miért kell 65-70 percet várni az első cserével, de ha 0-0 marad, ez kevésbé zavart volna. A végeredményt figyelembe véve azonban elgondolkozom: 5 meccsen 2 rúgott góllal, 2 ponttal, kieső helyen állva miért nem vállal be pár merészebb húzást? Ha már úgyis nulla pont a vége, és úgyis a fiatalok játékát ígérték, amiért ráadásul fontos milliókat is kapnánk, miért nem tesz próbát és állítja a kezdőbe azokat a játékosokat, akik a DVSC Akadémiáján, közvetve az ő kezei alatt nőttek fel?


A mérkőzés összefoglalója helyett elég ennyit megtekinteni

vidilokieredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A színvonalat kettesre értékelem. A Videoton gyengén játszott, mi pedig támadásépítésben vallottunk kudarcot. Felcsúton a tizenegyesen kívül minden kimaradt, a fetrengések miatt és a zárt formáció miatt pedig csak szórványosan volt látványos a játék, a nézők kevés dologban gyönyörködhettek. A csapatunk teljesítményét hármasra értékelem, amíg támadásban nem jutunk előrébb, addig értelmetlen kifutni a gyepre. A bíró akkor is egyest kapott volna, ha nincs a befújt tizi, így pedig ezt még megtoldom egy szaktanári intővel is: Kassait többet nem akarom látni sem DVSC meccsen, sem magyar pályán mérkőzést vezetni.

Zárszóként ráerősítenék egy dologra. Nem tudom, érződik-e, hogy nem, abszolút nem az elvesztett 1 pont fáj. Ha a DVSC-nél nem lesz komoly váltás, úgyis NB II-ben találjuk magunkat jövőre. Az fáj, hogy a magyar foci jelenleg hol tart. Hogy hiába járunk 2017-ben, továbbra is ki vagyunk szolgáltatva az MLSZ és a játékvezetők kénye-kedvének. Hiába játszunk elfogadhatóan, jön egy olyan külső tényező, amivel nem lehet mit kezdeni. A Videoton győzelmet érdemelt a meccs képe alapján, még ha nem is ilyen módon. De a DVSC ugyanúgy megérdemelte volna az egy pontot, mivel sokkal többet tett azért az egy pontért a 90 perc során, mint a Videoton azért a háromért. És hiába határoztam el a meccs elején, hogy pozitív hangvétellel tekintek az előttünk álló időszakra, továbbra is ugyanúgy érzek: kilátástalan a DVSC helyzete. Ne ringassuk magunkat hamis illúziókba, maradjunk a realitás talaján, de bízzunk az újra sikereket és örömet hozó jövőben. Másképp nincs értelme.

Csibu

 • Levente Vertesi

  Hát, én több dologgal nem értek egyet. Nálam az értékelés: Nad 7, Bényei 6, Kinyik 6, Szatmári 7, Ferenczi 5, Tőzsér 4, Filip 5, Jovanovic 2, Könyves 2, Holman 0, Tabakovic 3. Szerintem nem Ferenczi volt a legrosszabb. Bár többször is lefutották, de legalább volt 3-4 jó mentése. Igazából az egész védelmet meg lehet dicsérni a kapussal, Oleksandr Naddal együtt. A középpálya közepén nem volt gond, a két szél botrányosan sz.r volt. Jovanovicot nagyon rég nem láttam ilyen gyengén játszani, Stopira és Fiola megették őt uzsonnára. Könyves, akitől leginkább várom a gólokat, most bizonyíthatott volna, mert a Vidi ellen a gyors csatárok hoznak jó eredményt, ehhez képest egy labdát sem volt képes rendesen átvenni és lekezelni.

 • Madridista

  Hajrá Partizan!

 • JuveFan1897

  Nagy Sanyi most szerintem is kaphatott volna legalább 1-gyel jobb osztályzatot.

 • OnlyLoki

  Egyetértek, főleg az utolsó bekezdéssel. 🙁

 • joel

  Szerintem a buntetö simån adhato volt, es a koråbban törtent is az lehetett volna. Ha Kinyike az volt Pakson akkor a tegnapi elsöt is befujhattåk volna.

 • csibu

  Nem az a kérdés, szerinted, vagy kispistike szerint adható-e. Az a kérdés, a szabálykönyv szerint adható-e. A válasz: NEM.

 • joel

  Szerinted 🙂

 • csibu

  Egy ilyen szituáció megítélése nem kerülhet szubjektív megítélés alá. Gondolj azokra a játékszituációkra, amikor egy védő fedezi a labdát, hogy alapvonalon túlra menjen, a támadó meg vergődik mögötte.

 • narrator

  Nem értek egyet a szerzővel, szerintem jogos tizenegyes volt. Inkább Szatmáritól kellene megkérdezni, mégis hogy gondolta, illetve mi szükség volt rá.

 • Deb.

  Egyet értek az értékeléssel. Egy valamit tennék még hozzá, nem hiába tiltakozott tavaly a Fradi Kassai ellen…

 • csibu

  Pedig az a meccs pont fura volt, mert többször ítélt hibásan a Fradi javára Kassai, mint a kárára. Viszont talán ott sem a konkrét ítéletek ellen szólt a felhördülés, hanem az ellen a stílus és módszer ellen, ahogyan kezeli a magyar meccseit.

 • Deb.

  Erre gondoltam én is, csak nem akartam annyira belemenni a részletekbe. Aki tudja miről van szó, az érti, a többiek, úgyis csak irkálnak, össze vissza… 😀

 • jimm

  Kassai ide vagy oda, tegnap nem érdemeltünk volna pontot. Kapuralövés-e volt? 😀

 • Deb.

  Levente, te már megint más meccset néztél 🙂 🙂

 • gyberci

  Felejtsük el a tegnapi mérkőzést. Végre túl vagyunk rajta. Azt bizonyította a csapat, hogy tud védekezni. Most kezdődik a bajnokság hátralévő része. Innentől kezdve jönnek a nyerhető mérkőzések.

 • csibu

  Lásd: utolsó bekezdés.

 • JuveFan1897

  Szerintem igenis érdemeltünk volna. A nagy Videoton 60 percig kényelmesen játszott, aztán a hű de nagy nyomásuk sem eredményezett olyan sok helyzetet.

 • jimm

  Számodra elfogadható, ha nem lövünk kapura?

 • csibu

  “Most kezdődik a bajnokság hátralévő része.” Ez minden meccs után igaz lesz. 😀 A Vasas, Honvéd meccseket nyerhetőnek tartod? 🙂

  Nyilván, el kell felejteni, jobbat nem tudunk. De amíg támadásban nem jutunk egyről a kettőre, addig kétségbeejtő a helyzetünk.

 • joel

  Labdåt fedezni kisse kulönbözik attol amikor valaki karral tolja az ellenfelet majd egesz testtel råesve felboritja. Hulyeseget csinålt es feleslegesen, a keresztezö vedötårs simån kisegitette volna. Az ilyet ereznie kell egy jåtekosnak.

 • csibu

  Nem, de mindent megtettünk, hogy ne is kapjunk gólt. Az pedig hozhatott volna egy pontot.

 • gyberci

  Igen nyerhetőek!

 • csibu

  Akkor nézd meg, Henty mit művel a karjaival és hogy befogja vele Szatmárit, gyakorlatilag ő rántja le a védőnket.

 • csibu

  Legyen így!

 • Severus

  És a keze?

 • Deb.

  Innen adódnak a felesleges viták, nem nézitek meg figyelmesen mi is történt!!! Nem TOLTA karral az ellenfelet, hanem szét tárta, ami nem tilos, hogy az ne tudjon elé kerülni…

 • csibu
 • csibu

  https://uploads.disquscdn.com/images/b4aacad64fd4fd09255d0126116607c7ce923332f9cdc6a6611927e050c78cb9.jpg Kiteszi oldalra. Nem lök, nem tol vele. Kíváncsi lennék, szerinted Henty kézmozdulata mennyire szabályos.

 • Severus

  benyúlt a hóna alá, a csikizés pedig szabálytalan. 🙂

 • csibu

  Ó tényleg, azt nem vettem észre… 😀

 • csibu

  Viszont közben megszagoltatja Szatmárival a hónalját. Az szabályos? Csak azért mert nincs benne a szabálykönyvben, hogy “az ellenféllel a labdáért folyó harcban nem szagoltathatod eg a bűzlő hónaljad”? Jól megfigyelhető, hogy SZatmári visszatartja a levegővételét, ezzel ütemet veszít. Szerintem ez még nagyobb szabálytalanság volt, ki kellett volna állítani csórikámat.

 • joel

  Egy volt,bår olyat seprunyellel utök kapura mint amit Könyves produkålt ziccerben….

 • csibu

  Tééényleg, mondjuk az elég komoly helyzet volt, az M4 meg még csak meg sem ismételte.

 • Severus

  A visszatartás viszont szabálytalan (MLSZ Labdarúgás játékszabályai, 12. pont), még ha a levegőre vonatkozik is. Márpedig ezzel Szatmári ezt a fennforgást kimerítette, tehát láthatod, mit fújt le Kassai.

 • Bence Nagy

  Ez eléggé elvakult összegzés lett ismét.
  Kassai valóban hibázott párszor (Nego feldobta magát a 16-osunknál+mikor Ferenczit sípcsonton talpalták), de a büntető teljesen jogos volt. Szatmári kirakta a kezét, csak emberre ment majd vállal lökött egyet Henty-n.- ezen nem nagyon van mit vitatkozni. Az 5 perc ráadás is indokolt volt a rengeteg sárga, sérülés, cserék miatt. Egyébként a magyar pályákon általában is nevetségesen keveset hosszabbítanak….
  Nagy Sanyi 5-ös osztályzat? ugyan miért!? – ismét ha ő nincs, akkor 3 alatt nem ússzuk meg.
  Filip 5-ös? Ne már.. miatta kaptuk a tizit, egész meccsen balfaszul játszott.Teszem hozzá az utóbbi időben nem először. (egy Szekulicsot szívesebben néznék)
  Könyves is egy vicc volt – csetlik-botlik rosszul passzol, buta szabálytalanságok stb. – ennyit Tisza is tudna, sőt… Remélem, ha Takács bevethető lesz nem sokszor látjuk majd Könyvest.
  Tabakovic meg szegény mit csináljon oly egyedül, ha csak ívelgetnek fel rá. Nem könnyű 4 vidi védő között gólhelyzetbe kerülni háttal a kapunak.

  Néha azt hiszem, hogy direkt keltitek a feszültséget az ilyen írásokkal, hogy nagyobb figyelem szegeződjön rátok. Úgy néz ki ez be is jön..

  Félreértés ne essék, tisztelem a munkásságotokat, illetve tudom, hogy nektek is milyen sokat jelent a DVSC, hogy mennyi időt, energiát fordítotok a blogba és foglalkoztok a csapat körüli történésekkel, de néha már túllőtök a célon, ami sok emberben nem vált ki szimpátiát.

  Mindörökké Debrecen!!!

 • Severus

  “Amennyiben egy játékos a saját büntetőterületén belül olyan szabálytalanságot követ el, amely gól elérésében gátolja az ellenfelet, vagy nyilvánvaló gólhelyzetet hiúsít meg, és a játékvezető büntetőrúgást ítélt, a játékost figyelmeztetni kell, kivéve:

  • ha a szabálytalanság visszatartás, visszahúzás, vagy lökés történt (sic!), vagy

  • ha a vétkes játékos nem kísérli meg megjátszani a labdát, vagy nincs lehetősége,

  hogy támadást hajtson végre a labda megjátszására, vagy

  • ha a szabálytalanság piros lap felmutatásával jár, bárhol is történik a játéktéren

  (pl.: súlyos szabálytalanság, erőszakos cselekedet stb.).

  A fent leírt körülmények esetén a játékost ki kell állítani.”

  Hasturnak legyen hála, hogy Kassai velünk volt és nem állította ki Szacsát lélegzetvisszatartás okán.

 • jimm

  De mi van Vidmárral? Állítólag jól mozgott. 😀

 • Severus

  “A játékos fedezheti a labdát azáltal, hogy a labda és az ellenfél közé helyezkedik, amennyiben a labda megjátszható közelségben van, és a játékos nem tartja fel ellenfelét kézzel vagy testtel.” A labdarúgás játékszabályai 2016/17 | 12 szabály | Szabálytalanságok és sportszerűtlen viselkedés, 83. o.

 • Bence Nagy

  “bár a Videoton többek között az ilyen undorítóságai miatt érte el, hogy nem szurkolok nekik a nemzetközi kupában” – illetve ez a mondat is kiverte a biztosítékot.
  Mi köze van egy-két általad műesésnek hitt megmozdulásnak ahhoz, hogy szorítasz-e egy MAGYAR csapatnak Európában!?

 • jimm

  Még az, de hol érdekli a Vidit, hogy nem szurkol neki Csibu?

 • go

  Írásod minden betűjével maximálisan egyetértek.
  Kiegészíteném még Ferenczi megint csak túlzott lepontozásával

 • Tom Tom

  Na végre! Így kell írni!! Benne volt minden ami kellett!! Gratula!!

 • Tom Tom

  szívtok valamit vagy alpból vagytok ilyenek! Korrekt Írás volt!

 • Deb.
 • Bence Nagy

  Én sem értem ezt a Ferenczi fóbiájukat, állandóan lehúzzák. Az biztos, hogy nem egy Korhut Misi, azt is tudjuk, hogy nem balhátvéd eredetileg, de mindig küzd, vannak ígéretes megindulásai+nem egyszer fontos és nagy gólokat szerzett. Egy Jovanovic-nál semmikép sem gyengébb.

 • Tom Tom

  Nem baj! Ülj le! 1-es!

 • Deb.
 • JuveFan1897

  “Néha azt hiszem, hogy direkt keltitek a feszültséget az ilyen írásokkal, hogy nagyobb figyelem szegeződjön rátok. Úgy néz ki ez be is jön..”

  Én meg néha azt érzem, hogy egyesek habzó szájjal várják, hogy épp mibe kössenek bele. Negatívak vagytok! Most elfogultak! Most nincs igazatok! Most a hangulatot keltitek.

  Már bocsánat, de nekem kurvára elegem van ebből. Nem kell egyet érteni velünk, de ezeket a gyanúsítgatásokat kurva gyorsan fejezzétek be.

  Hogy az írásod többi részére is reagáljak: elég rosszul látod, hogy Filip szar, és elég szomorú, ha te Szekulicsot többre tartod. Az meg, hogy Ferenczit véded, és csak nekünk van fóbiánk vele kapcsolatban, egyenesen röhejes.

 • Tom Tom

  Egyetértek veled! Az ilyeneknek nem itt a helye menjenek a “Popsifoci”-ra(Csakfradi izé csakfoci) fröcsögni!!

 • Tom Tom

  Kassait “nyugdíjazzák”! Tavaly a Fagyi kérte nekik ne vezessen, nem is volt a meccseiken egy ideig. Kérjük mi is!!!! Menjen a megye II-be, ott kifiléznék egy ilyen meccs után!

 • go

  Itt valami cenzúra nélküliséget reklámoztak, itt meg lehet mondani..vagy mi. Míg emberi módon megy a vita ,addig viseljed csak nyugodtan!

 • JuveFan1897

  Abban mi az emberei, hogy egyesek folyton személyeskednek meg gyanúsítgatnak? Majd ha érvekkel alátámasztja, hogy ő miért érzi azt, hogy a hangulatot keltjük, akkor normálisan reagálok rá. Amíg egyesek csak így behányják ide ezeket, addig hasonló reakció lesz a részünkről is.

 • elvill miszki

  ferenczi?? :)))

 • narrator

  Szíved joga.

 • elvill miszki

  Filip miatt kaptuk a tizit? Bár élőben láttam, de lehet nem azt a mérkőzést, amit te láttál. Könyves sokat besegített a bal védekezésbe, mert janika ismét inpotens volt. Nem hinném, hogy a blog hangulatkeltő! Egyszerű és őszinte. Ez nem mondható el a haon-ról és a klub honlapjáról! Ki kell mondani, hogy a király meztelen! 15 megszerezhető pontból 2-őt szerzett ez a társaság! Ez azt hiszem mindent elárul!

 • Severus

  Az első pontban a hiba. Kézzel akadályozza.

 • narrator

  Nem feltételezek rólatok ilyesmit, de néha azt érzem, hirtelen felindulásból alkottok véleményt. Ebből a cikkből is kiérződik a düh, az utálat, ami nem segíti a tisztánlátást. Emberileg megértem, én mondjuk már kinőttem ebből, valószínűleg 5-10 év múlva ti is megfontoltabbak lesztek.

 • Lazy Byrd

  Kassai csak ilyen. Míg 2013-ban a Bayertn fújta tovább a Real ellen,idén a Bayernt ejtette ki. Ha nektek fújják be ezt,akkor meg nem szóltok erről.

 • JuveFan1897

  De, hidd el, szóltunk volna. Elég ha megnézed az értékeléseinket korábbi meccsekről, amikor a mi javunkra tévedtek (mostanság nem jellemező), akkor is lehúztuk a bíró teljesítményét.

 • Soulswap Ragnaros

  A népszerűséggel egyenes arányban az idióták és irigyek száma is nő. Most dől el igazán a blog sorsa, hogyan tudja ezt kezelni.

 • csibu

  Nem is érdekel, hogy érdekli a Vidit, pont leszarják ők is, ahogy én is őket. De ez egy blog, nekem meg ez a véleményem. Ami azért durva, mert 5-10-15 éve minden magyar csapatnak szurkoltam az NK-ban. Aztán pár csapat elérte, köztük a Videoton, hogy már ne érdekeljen. Ez van.

  Műesésnek hitt megmozdulás? 😀
  Igazad van, Lazovic ezek után megérdemelte a tavalyi év legjobbja kitüntetést. 😀 https://www.youtube.com/watch?v=a2mTpOTxHlk

  Csak a fél világ röhögött a Videotonon és Lazovicon.

 • csibu

  Hidd el narrator, a cikkeink végiggondoltak, nem indulatból születnek. Ha így lenne, csak fröcsögést olvastál volna belőle. És nem is azért írjuk, hogy minél nagyobb olvasottságot érjünk el, akkor bulvár irányba mennénk. Leírtam a véleményem, azzal lehet vitatkozni vagy nem egyetérteni. De azt feltételezni, hogy direkt feszültséget generálunk, aljas és szánalmas dolog.

 • joel

  Ki lok vagy huz kit, nehez eldonteni, valszeg mindketto ludas. A lenyeg az, hogy Szatmarinak nem szabadott volna belemennie egy ilyen szituacioba ahol ha osszeakaszkodik vele es elesnek, a biro a hazai csapatnak be fogja fujni a buntetot. Ha nem csinal semmit csak elengedi, a masik vedo siman kibikazza a labdat a picsaba es vege a meccsnek! Meg sem probalt a labda iranyaba menni, csak az embert nezte, ezert adta meg a biro.

 • Jamen

  Igen, szerintem is méltatlanul le lett pontozva, hiszen az 5-ös egy átlagos teljesítmény, ő meg átlag felett teljesített.A velünk nem igazán szimpatizáló NSO például a meccs emberének választotta hetes osztályzattal.

 • Javier

  Ferenczi helyezkedése katasztrófa. Szinte mindenhol ott van a gyerek, csak a helyén nem. Nem egyszer Tőzsérnek, Könyvesnek kellett visszasegíteni, mert Janika elkésett, átverték, stb. Kinyik vagy Bényei játéka sem életbiztosítás, de jóval kevesebb tapasztalattal is jóval stabilabban megállnak a lábukon.

 • Layash

  Csibu!!
  Az esetek nagy többségében egyet értek veled, sokszor csak árnyalatnyi a vélemény különbség, bár nem ismerjük egymást.
  Most azonban lényegi különbség van közöttünk, ami, nem biztos, hogy baj, de ez van 🙂
  Kassai ténykedését nézve nem lehet nem észre venni, hogy a mesterségesen túlsztárolt bírónk milyen hibákat halmoz meccsekről meccsekre, ráadásul arrogáns is.
  Nem történt ez másképpen tegnap sem, ezzel együtt bennem mégsem az maradt meg a meccsről, hogy Kassai agyon veretett bennünket.
  Meglett volna a lehetősége a rendes játékidőben “elintézni” bennünket, azt még ő sem tudhatta előre, hogy a hosszabbítás utolsó percében úgyis lesz egy buta mozdulat… mert igenis amit Szatmári ott csinált nagy butaság volt, ott volt előtte a labda, látnia kellett, hogy van keresztező játékostársa, nincs esélye a támadónak, ki sem kellett volna tenni a kezét.
  Eddig a pillanatig a második félidőt nézve úgy éreztem, a Videoton nem is akar gólt rúgni, szalonremi lesz.
  Részünkről az X-nél több egy pillanatig sem volt a meccsben, egyetlen gyenge kapura lövésünk volt csupán, és nem Kassai miatt.
  Ennyire képes most a csapatunk, s az utolsó pillanatokban még a szerencsénk is elfogyott.
  A befújt tizenegyesről meg elég azt megnézni, hogy még a Loki szurkolókat is mennyire megosztotta, s megmondom őszintén, hogy a visszajátszásokat megnézve is megadhatónak látom, totálisan fölöslegesen birkózik Szatmári

 • Madridista

  menj már vissza a saját oldaladra

 • go

  Volt itt az előző bajnokságból a Ferenczi elemzése a honvéd ellen. Valaki leírta hosszan,hogy nem volt az annyira katasztrófa mit ahogy ti vélekedtetek róla.Szerintem sem
  Kíváncsi vagyok hányan éltetek együtt a játékkal legalább úgy megye2-től nb3-ig. Mert egy dolog elfogultan bűnbakot szidni és más egy éles helyzetben megélni azokat a rosszul helyezkedéseket.
  Amit még hozzá akarok tenni, hogy a pálya legszélén a legkönnyebb játszani, Ferenczi ha jól tudom amúgy is szélső. 10 meccs alatt meg lehet tanulni

 • Javier

  Én Ferencziben személy szerint nem bűnbakot látok, hanem egy olyan futballistát, akinek a balhátvéd posztján alapvető hiányosságai vannak és nem üti meg az NB1 szintjét. 10 meccs alatt meg lehet tanulni a pálya szélén játszani. Wow, az komoly, mert ezen az elven Ferenczinek már régen meg kellett volna tanulnia. Azt aláírom, megélni teljesen más, mint megítélni, de attól még a hiba sajnos hiba marad.

 • go

  Igen egy kicsi korától szélen játszónak meg lehet tanulni, más az ha valakit betesznek szélről a pálya közepére vagy fordítva. Hidd el teljesen más mozgások,ütközések,erő,dinamika..stb kell hozzá.
  Én az elemzésben nem láttam akkora hibákat tőle viszont volt sok olyan szitu amikor az elemzők direkt hibát kreáltak csak hogy legyen valami ellene.
  De egészen alap,meg nevetséges dolgok.
  Nekem is volt kapus aki ordított velem mert nem ugrottam fel úgy fejelni ahogy ő azt a kirúgás után elképzelte, viszont a mérkőzés egészén meg elfogadható teljesítményt nyújtottam.Csak egy példa

 • narrator

  Ha ez nem volt indulatos, milyen cikk született volna, ha idegből írod? 🙂

  Vitatkozok, aminek a gyökere a gondolkodásmódban rejlik. Értem persze, hogy Henty befogta kis Szacsa kezét, de a dolog azzal indult, hogy Szacsa látványosan kitette az evezőt, az embert figyelte, a labdával nem foglalkozott. Azt mondanám, hogy a vidis gyerek okosan megcsinálta a büntetőt, kihasználva a védő rutintalanságát. Rutintalanság: a meccsnek volt egy dinamikája, amit érezni kell a játékosoknak. Ez a dinamika abban összegezhető, hogy nyom a hazai csapat, mi bekkelünk, a játékvezető nem barátságos velünk, szórja nekünk a lapokat, pár perccel korábban pedig már volt egy tizigyanús szitu, amit elengedett és amit igencsak reklamáltak a hazaiak. Nos, ha ezek az előzmények, akkor még a lehetőségét is el kell kerülni annak, hogy a bírót kísértésbe hozzuk, és nem szabad akkora magas labdát adni, amit Szatmári csinált. Ez az én nézőpontom. Szerintem sehova nem vezet, ha kassaizunk. Inkább okulni kell Szatmárinak az esetből, nem tragédia, majd ha lesz meccsrutinja, és van egy kis agya, akkor nem így fogja megoldani a hasonló szitukat.

 • JuveFan1897

  Nem kell elüldözni, amíg kulturáltan nyilvánít véleményt egy ellendrukker, addig szívesen látjuk.

 • sisoko

  Nos amikor egy csapatban lesz Takacs es Tabakovic akkor garantalom neked a legalabb 3 golos vereseget, 2 toroszerü lassu csatarral meg az NB1 ben sem mesz semmire. Tisza mint mar irtam parszor tavaly 29 meccsen 3 golt lött az NB2 egy közepcsapataban lehet , hogy nosztalgikus emlekeidben meg jo, de mar nem az ö is megöregedett. Nos ha mar velemenyszabadsag van , ennyi hülyeseget regen nem lattam összehordani.

 • Javier

  Nem elhiszem, hanem tudom ezeket. Mindenesetre abban megállapodhatunk, hogy a bal oldali középpályás nem véletlenül bal oldali középpályás, a balbekk pedig nem véletlenül balbekk. Vannak kivételes játékosok, akik több poszton, több csapatrészben, vagy ugyanazon az oldalon jóformán bárhol bevethetők, de Ferenczi nem ilyen, túltolt elemzés ide, vagy oda, balhátvédben ő kevés az NB1-hez. Persze az, hogy stabil kezdő ebben a szerepkörben, nem az ő hibája. Egész egyszerűen nincs jobb megoldás. A teljesítményét célzó jogos kritikák ettől függetlenül meg kell, szülessenek. Hibát, hibára halmoz, ez a keserű igazság.

 • csibu

  Bár a tizenegyest továbbra is nevetségesnek tartom, köszönöm hozzászólásod és korrekt megfogalmazásod!

 • go

  Jó amit írsz, de szerintem ilyen meleg szitukban azért van mindig néhány olyan szitu(pont a dinamika miatt) amit egyszerűen nem tudsz megkerülni. Megtörténik és vagy jól jössz ki belőle vagy nem.

 • go

  Jó nincs több vita, annyit még hozzátennék, hogy a középpályának kell széltében-hosszábban jól teljesíteni és akkor a védelem sincs olyan kiszolgáltatott helyzetben.

 • Isti

  Barnát kéne betenni a helyére és te is látnád,hogy a középpályán is hatalmas nagy nulla lenne.

 • Kis János

  Barna Szabi végigjátszotta tegnap a Hajdúsámson elleni meccset a Megyei I. osztályban. Ott sem nyújtott kiemelkedőt, sőt az első félidőben őt és Szilvásit is többször hibára kényszerítették a sámsoni fiúk! Ott voltam, láttam… Aztán végül két távoli átlövésgóllal nyert a DVSC II, de az tény, hogy nem nagyon emelkedtek ki a megyei szinvonalból…

 • Javier

  Ez is igaz, csak sajnos egy élvonalbeli bajnokságban minden poszton komoly felelősség van a játékosokon, és nem lehet azzal magyarázni egy védő sorozatos gyengélkedéseit, hogy az előtte futballozó társak nem teljesítenek megfelelően. Ferenczi nem érzi a helyezkedést, a védekezést, egy az egy elleni párharcokból pedig kínosan rossz százalékban jön ki jól. És sajnos azt lehetetlen elkerülni, hogy egy szélsővédőnek egy komplett 90 percen keresztül ne kelljen érdemben megmozdulnia, vagy veszélyt elhárítania. Jellemzően, amikor Janikára ilyen feladat hárul, vagy nem oldja meg, vagy más oldja meg helyette, mert ő épp a fasorba sincs. Ha tegnap nem lett volna megfelelő, több esetben erőn felüli besegítés a társak részéről, két-három gólt lazán kapunk róla. Persze, emlékszem én olyanra is, hogy annak idején Pápán Lovrencsics is elég rendesen tönkreverte Korhutot, szűk tíz perc alatt háromszor futott be gólhelyzetbe. Azt a meccset végül simán megnyertük, mert volt csapatjáték, tartás és kohézió. Most egészen más a helyzet, így az ilyen fokú bénázások is sokkal élesebben kristályosodnak ki.

 • Jamen

  Szerintem kár arról vitatkozni, hogy jogos volt a 11-es, vagy nem.Amíg nem tudunk gólt lőni, addig a legjobb esetben is csak döntetlent játszhatunk.

 • Jamen

  Pláne nincs jobb, ha meg sem próbálunk mást.

 • Jamen

  Apropó Lovrencsics.Mióta jobbhátvéd a Fradiban, látványosan szenved és romlott a játéka.Szerintem nem véletlen.

 • Jamen

  Gondolom nem túlságosan motiválja őket a megye I.

 • volt debreceni

  Bocs Csibu, de a meccset eldöntő szituációban nem értek egyet. Ha elolvastad a fradi elleni meccs után írt elég hosszú értékelésemet, már ott írtam, hogy Szatmári feleslegesen szabálytalankodik. Ahelyett, hogy felugrana és elfejelné a labdát, amit magassága miatt meg is tudna csinálni, inkább kilöki az ellenfelet a labda alól, de nem ugrik fel. S ezt a fradi meccsen háromszor megcsinálta. Ezen a meccsen maximálisan a csapat legjobbja volt, számtalan nagy mentéssel, a vidi gólhelyzeteinél. Viszont a 11-esnél előjött a fradi elleni Szatmári. Nézd meg a visszajátszásokat. Nem a labda felé indul, holott ő volt kedvezőbb helyzetben, hanem ment a vidi csatár felé, kitéve a bal karját, ami el is érte a csatárt. Volt testi kontaktus és sajnos ha nem is nagy de lökés. Sajnos, de jogos volt a tizi. És még Kassai tett jót, mert Szatmári a szabálytalanság elkövetésekor nem a labdát akarta megjátszani, s ilyenkor minimum a sárga, amit nem adott. Nem védem Kassait, mert 2 olyan sárgát adott nekünk, amit a vidinek ugyanilyen szabálytalanságért nem adott.
  Eddig védtem Herceg Bandit, de most rá vagyok dühös. Tabakovicsot a szünetben le kellett volna cserélni, semmit nem mutatott. Mengolo a beállása után 32 másodperccel helyzetbe került, igaz nem tudta megoldani. Tabakovicsnak ehhez 65 perc kevés volt. Hiba volt Mészáros beállítása, mert csak megzavarta a védekezést, mint ahogy írtad is majdnem gólt kaptunk miatta. Ez is azt mutatta, hogy nem bízott a győzelemben. Az utolsó csere már ott volt a tizi helyzet előtt, s a labda játékon kívül volt. Nem tudom mire várt. Ha cserél, 75-80 százalék nem jött volna össze a tizi. Telt volna az idő és más szituáció alakulhatott volna ki.
  Még egy értékeléseddel nem értek egyet. Ez pedig a Filip-ről írtak. Tényleg rengeteg labdát szed össze, sok támadást akaszt meg, De nézd vissza a meccset, 10-ből 8 fejese, vagy passza ellenfélhez megy, amiből sokszor veszélyesebb helyzet alakul ki, mint a labdaszerzés előtt.
  A többi rendben van, azzal egyetértek.

 • Asdert

  A tizenegyes vitatható, de szerintem jogos volt. Es volt egy masik eset kb 10-15 perccel korábban, amikor talán Bényei a karjánál fogva rántott le egy támadót. Az szerintem szabálytalan volt, de nem fújt Kassai.
  Nem értek egyet azzal, hogy a Vidi az el meccs miatt lett volna gyenge. Minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják. En ugy láttam, hogy nem hagytunk nekik teret, amiben Tőzsérnek is nagy szerepe volt, miatta nem voltak atlövések 20-25ről. Érdemes visszanézni! A védelemben így mindenkinek eggyel magasabb pontot adnék.
  Előre sajnos krva gyenge, de hátha jönni fog az is. Holman és Tabakovics vállalhatatlan volt. Mengolo sebessége jobban kijöhetett volna, kb az 55 percben tuti behoztam volna Dávidka helyett.

 • Tylla

  Szerintem ne menjen az NBII-be, mert jövöre találkozunk vele.

 • tiberius

  Egy adalék még az mlsz soraidhoz? válogatott meccsek csak a fradi stadionjában vannak.Itt van nálunk az ország legszebb környezetében lévő stadionja s az egy Dánia elleni meccs óta nem játszott itt a válogatott barátságos mérközést!!!! Pedig Kelet -Magyarországon is szeretik a focit!

  Nad jól védett nálam most 7-et kapna,ismerjük el bárkinek is a jó teljesítményét.Filip nálam nem biztos,hogy 5-öt kapott volna.Sok labdát szerez de képtelen megjátszani őket!Sürgösen kellene valaki a helyére..Mengolo gyors de zavarja a labda….
  Szatmári buta hibát csinált ,nálam csak 5-öt kapna.

 • Imre

  Abba a táborba tartozok, akik belátják, hogy a Videoton ellen látott teljesítmény a maximum, ami kijöhet manapság a csapatból. Nekem se tetszik, de ez van. Drukkoljunk annak, hogy elinduljon egy lassú javulás (gyors javulás nem lesz, bár egyszeri “csodák” ebben a szánalmas bajnokságban bármikor lehetnek). A javulás feltételei, szerintem:
  1. Rendeződik a tulajdonosi háttér. Úgy ítélem meg, hogy a helyzet kulcsa az Önkormányzatnál van.
  2. A klub menedzsmentje is szembenéz végre a helyzettel.
  2. Az újonnan lehetőséget kapó játékosok rutinra tesznek szert, és kevesebbet fognak hibázni.
  3. Bandi kitalál már végre valakiket Ferenczi és Holman helyére.Valami kreatív húzás kellene…

  Kérem, ne tartsatok opportunistának (vagy nyugodtan tartsatok annak :-), de szerintem el kellene fogadnunk, hogy a fénykornak vége, egy magyar “kiscsapat” lettünk, és hosszú, gyötrelmes munka vár ránk, hogy ismét az élmezőnyben legyünk. Ha egyszer csak össze nem dől a mesterségesen felpumpált magyar “színvonal”, és a jelenlegi él- és középcsapatok le nem süllyednek a mi szintünkre…

 • Soulswap Ragnaros

  Jó gondolatok, nagyjából ennyi kellene és valóban: ha a fidesz, vagy csak azon belül viktor befolyása megszűnik, akkor megint lesz esély akár 1 milliárdból is. Más kérdés, hogy nemzetközi szinten ez semmire sem lesz elég.

 • gyberci

  A helyzet kulcsa valóban az Önkormányzatnál van. Ki kell békülnie a többségi tulajdonossal és újra szabad kezet kell adnia neki. Most patthelyzet van: se előre, se hátra. A csapatot közmunkásokkal feltölteni nem lehet, és nem érdemes, ugyanis a városnak nincs pénze a focira. Egy fontos teendője lehetne: minél több szponzort szerezni, de sajnos nem tud.
  Első győzelmünket most pénteken fogjuk megszerezni a Vasas ellen. Aki kíváncsi rá legyen ott.

 • Imre

  Abban én tamáskodék, hogy Szima Gábornak szabad kezet kéne adni. Ő már eljátszotta a sikeres évek alatt megszerzett hitelét mindenki előtt. Nem hiszem, hogy képes lenne megújulásra. Szerintem inkább “rá kellene beszélni”, hogy vagy adja át ingyen a tulajdonrészét az önkormányzatnak, vagy adjon át annyit, amennyitől az önkormányzat többségi tulajdonba kerül. Az önkormányzat meg, a többségi részesedése után kinevezhetne egy olyan menedzsmentet, amelyik felelősen gazdálkodik, szakmailag önállóan irányít. Szima Gábor, ha akar, maradhat kisebbségi tulajdonos, de el kellene őt távolítani a klub menedzsmentjéből. Értem én, hogy akkor nem lesz pénz befektetésre, de hát most sincs. Az új menedzsmentnek abból kell gazdálkodni, ami van, illetve a klasszikus bevételnövelő-kiadáscsökkentő stratégiát kellene követni. Kéne a klub élére egy focit és a Lokit szerető profi menedzser.

 • gyberci

  A háborúhoz (a focihoz is!) három dolog kell: pénz, pénz, pénz (lásd. Mond te kukkoló 🙂 ). Ha nincs, jöhet ide akárhány menedzsment semmit nem ér. Pénz nélkül még focit sem lehet csinálni. A hokisoknak a város odanyomott 50 milliót. Nesze neked, fogd meg jól! Focira sincs több.
  A sorrend a lényeg:
  1. A város felmutatja a pénzt, ha sikerült összetarhálni.
  2. Átveszi a Lokit.
  Ezt a sorrendet a sikerhez be kell tartani!

 • Imre

  Attól tartok, elbeszélünk egymás mellett. Vagy mégse. Hadd részletezzem egy kicsit, hátha egy nevezőre kerülünk. A Lokinak, mint vállalkozásnak, nyilvánvalóan van (?) egy üzleti terve 2017-re, amit a kontrollingolnak, azaz nézik a terv-tény alakulását és ez alapján becslik az év végi várhatót (?). Feltéve, de nem megengedve, hogy az év végi várható mínuszos, azonnal ki kellene a tulajdonosoknak nevezni egy olyan profi menedzsert, aki egy bevételnövelő-kiadáscsökkentő stratégiával csökkenteni tudja, ne adj Isten pozitívba tudja fordítani a mínuszt. Ehhez kellene szerintem a tulajdonviszonyok általam fentebb javallott átrendezése, mert Szima Gábor, mint jelenlegi többségi tulajdonos, erre nem lesz hajlandó. Az önkormányzat, mint új többségi tulajdonos, természetesen támogathatja az új menedzsmentet azzal, hogy a bevétel-növelést támogatja, legfőképp új szponzorok felkutatása révén. Amint korábban, egy más témához való hozzászólásomban írtam, lehet, hogy Szima Gábor háttérbe szorulásával ez nem is lesz olyan nehéz. Így már jó?

 • JuveFan1897

  “A helyzet kulcsa valóban az Önkormányzatnál van. Ki kell békülnie a többségi tulajdonossal és újra szabad kezet kell adnia neki.”

  Ezt ugye nem gondolod komolyan? Szerinted most nincs szabad keze Szimának? Pont ez a baj, hogy azt csinál, amit ő akar. Bármit meg tud vétózni, amit a város szeretne, és bármilyen döntést meghozhat a város beleegyezése nélkül, mivel többségi tulajdonos.

 • gyberci

  Hát akkor mégiscsak ki kellene békülniük.

 • gyberci

  A mi Nagy Sándorunk a forduló válogatottjában van. Így tovább Sándor!

 • bakberci

  Ez a legőszintébb írásod, nekem tetszik. Mivel az érzelmekről szól, ezért a tartalommal kár is vitatkozni.

 • JuveFan1897

  Nem fognak kibékülni. Itt csak egy megoldás létezik, ha Szima lelép.

 • gyberci

  Jóslásba nem bocsátkozom. A megoldásod egyenlő a Loki halálával.

 • JuveFan1897

  Szima előtt is volt élet, és Szima után is lesz. Ezt sokan nem képesek megérteni.

 • gyberci

  Én mindent megértek, csak a közhelyeket nem.

 • sisoko

  En ebben azert lennek pesszimista, mert ha egy profi menedzsment ajanlatott tenne, az kapasbol egy teljes szamviteli atvilagitassal kezdene, akkor szerintem kiesne egy par csontvaz a szekrenyböl. Ha vannak kölcsönadott penzek akkor azokat vissza kellene fizetnie, es nem tudom van e valami összeborulas a kaszinokkal. Szerintem nem veletlenül ragaszkodik ennyire.

 • Granero

  Semleges szemmel nezve nem (sem) volt tizenegyes. Szatmari jobb helyzetben van, Henty megprobalja athamozni magat rajta majd osszeesik.

 • Jamen

  Szerencsére nem ez lesz!
  Hamisgulyás – Loki módra
  2017.aug.14. 22:51
  Pincérököl vasököl…hova köll?
  Rendezgetem a régi naptáraimat, bejegyzéseket, és egy pontosan negyven évvel ezelőtti esemény kerül a kezembe. 1977. augusztus 15-én Kovács Kati műsort vezettem az akkori Újvigadóban, a Csónakázó tó mellett. Volt még egy óra a kezdésig, úgy döntött a stáb, vacsorázunk valamit. Én gulyást kértem, mire a fiatal felszolgáló csak annyit mondott, nem ajánlja, kevés benne a hús, inkább hamisgulyásként aposztrofálná. Annyira tetszett a srác őszintesége, hogy a teremfőnöknél érdeklődtem a neve után. Megmondták. Akkor szakvizsgázott és Szima Gábornak hívták.

  Miért írom mindezeket? Most, 2017. augusztus 15-én állítólag megvásárolja a DVSC-t a debreceni önkormányzat. A kisebbségi tulajdonosnak elege lett. Kezébe veszi az irányítást még akkor is, ha a tányéron jelenleg egy hús nélküli, aszott, kissé büdösödő árut talál. Aki az asztalra teszi a mostanra teljesen szavatosságát vesztett terméket, aki felszolgálja, egy korosodó vendéglátós szakember: Szima Gábor. A hamisgulyás úgy tűnik negyven év után újra előkerült.

  Néhány hete hősünk úgy nyilatkozott, szívesen eladja részét egy, azaz egy forintért, de csak olyan vevőnek, aki debreceni, aki gondoskodik a jövőről. Hát akkor itt van, tessék, vegyék, vigyék. Hogy a politika beleszól-e a cívis fociba, nincs biztos értesülés, de tény, a városban van a frakcióvezető ex-polgármester, és a jelenlegi is tárgyalt a „pincérrel”. Kérik a számlát és fizetnek.

  Épp itt az ideje. Eltelt öt forduló a bajnokságból, és mindenki becsapottnak érzi magát. Edző, szurkoló, játékos egyaránt. A jelenlegi garnitúra képességeit mutatja a tabella. Leszakadóban van a Loki, már három pont a hátránya a bent maradást jelentő tízedik helytől. És a következő fordulók sorsolása sem a mi sikereinket vetítik előre. Herczeg Andrással a kispadon próbálgatnak a srácok, mennek is előre – bár van, aki inkább álldogál, de őt meg viszik a szlovákok – csakhogy más a tudás és más a hatalom.

  A hamisgulyás után éhen marad mindenki. Az elnök azt mondta a nyár közepén, hogy a DVSC költségvetése a középcsapatok költségvetésével egyenlő.

  Akkor hol a hiba?

  Talán ott – ami nemcsak elgondolkodtató, de felháborító is -, ami például most hétvégén történt Hajdúsámsonban. Ott játszott ugyanis megye egyes bajnokit a DVSC II. a helyiekkel. És most tessenek kapaszkodni, nyugtató után nyúlni: amíg a sámsoniak éves költségvetése kétmillió forint, addig a kis Lokiban focizók havi bére ötmillió!

  Hol a pénz kérdezhetnénk, hol a kaszinó jutalék, hol van az elmúlt tíz esztendő siker szériája, amit tény, nem akarunk és nem is fogunk elvenni senkitől.

  Olyan játékosok után kell jelentős pénzeket utalni számlákra manapság is, ami megkérdőjelezi az utóbbi két esztendő szakmai hozzáértését. Idehozták a nagy reklámmal beharangozott Chukát, most második térdműtéte után lábadozik. Hol van Völgyi, mi van Szilvásival, Djelmiccel és a többiekkel? Miért távozott sértődötten a tavalyi év legjobbjának választott Dusan Brkovics?

  Szóval, nagy a baj, a stadion üres, most kellene és kell 19-re lapot kérni. Csak ne a főnök legyen az osztó.

  Mert akkor vacsorára megint nem marad más, csak hamisgulyás. Éhesen pedig mindenki veszi a kalapját és elköszön.

  Szia! Gábor!

  “Diszpolgár” közéleti magazin.Weisz György tollából

 • Jamen

  Ezért nem külsős veszi meg, hanem az önkormányzat, aztán rendbe teszik-lehet, hogy az új tulajdonos pénzéből- és úgy adják el.

 • Jamen

  Nem a város pénzéből veszi meg a város a klubot.

 • sisoko

  Igazabol, ebben sem hiszek, en erösen Györ helyzetet latok, barkinek is engedi at Szima teljes bizalma kell , hogy legyen benne. Ezert is adna külsösnek több milliardert, gondolom abbol mar rendezni lehetne a csontvazakat. Az önkormanyzat fele szerintem ez nincs meg.

 • gyberci

  Kinek a pénzéből? Ezt nem tudja senki. Cseberből vederbe.

 • Imre

  Már miért kéne, hogy az önkormányzat fizessen az átveendő tulajdonrészért? Nem azt mondta Szima Úr, hogy debreceni illetőségű vállalkozóknak átadná 1 rénes forintért a tulajdonrészét? Ha így van, akkor a várostól miért is kérne ennél többet?
  Persze, tudom, hogy a problémák sokkal mélyebbek a tisztelt tulaj-társak között (el nem számolt ügyletek, keresztfinanszírozások) ahhoz, hogy a megoldás ilyen egyszerű legyen. A látszat ellenére nem vagyok naiv. Viszont 25 éves menedzseri tapasztalatom sugallja, hogy néha el kell játszani… 🙂

 • Imre

  Ez durva jó bejegyzés volt! Bár tényleg nyélbe ütődne az “üzlet”, mármint hogy a város átveszi a klubot. Vagy megveszi, annyiért amennyit neki ér. Erről – a vételárról – jut eszembe a klasszikus vicc: Egy úr a szálloda bárjában megismerkedik egy hölggyel. Rövid beszélgetés után az úr a tárgyra tér: “Eljönne velem 50 ezer dollárért egy karibi nyaralásra?” “Örömmel”, válaszolja a hölgy. “És feljönne velem a szobámba most 50 dollárért?”, kérdi az úr. “Na de uram, minek néz maga engem?”, háborodik fel a hölgy, mire az úr: “Hogy én magát minek nézem, azt már azt hiszem, tisztáztuk. Most a vételárról beszélgetünk.”

 • gyberci

  Nem a megvételről van szó. Gondolom 1 forintja mindenkinek van. A klub fenntartása rengetegbe kerül, mert a jelenlegi 1,2 milliárd nem elég, legalább 3 milliárdra lenne szükség. Ez az ami egyáltalán nem látható. Mielőtt rombolunk, tudni kell, hogy mit építünk és azt mennyiből.

 • Imre

  Akkor itt megint keveredik a megvétel és a finanszírozás. A 3 milliárd éves kiadás csak sejtés, vagy vannak konkrét ismereteid is? Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy egy klasszikus, profi, hidegfejű (de a Lokit, és nem Szima Gábort, a jelenlegi klubot, hanem a LOKI-t, csupa nagybetűvel, szerető) válságmenedzser kellene a klub élére, aki ezerrel dolgozik holnaptól a költségcsökkentésen, bevételnövelésen és a likviditás kezelésén.

 • gyberci

  Miért? Még lehet költséget csökkenteni? Bevételt növelni (jelentősen) csak szponzorok által lehet. Én kizárólag azt kifogásolom, hogy minden áron rombolni akarunk és nem tudjuk, hogy miből építünk. Ez nekem 67 éves tapasztalatom. Én lennék a legboldogabb, ha a város előállna azzal, hogy sikerült egy konzorciumot alakítani helyi szponzorokból és akkor jöhet a régi leépítése.

 • Imre

  Költséget csökkenteni mindig lehet. Bevételnövelésen pedig én is a szponzorációt értem.

 • Jamen

  Akiknek kell pontosan tudják.Lesz itt igen csak nagy meglepetés.

 • Jamen

  Nem kell hinned, úgyis kiderül minden. Most csak egy dolgot mondok.Augusztus 28.-a lesz Debrecen történetének egyik legjelentősebb napja.

 • gyberci
 • Imre

  Épp olvastam. Ez egy másik pálya ahhoz képest, amit én gondoltam. Abból indultam ki, hogy nincs érdeklődő befektető, aki egyrészt hajlandó lenne valamit fizetni Szima Úrnak a semmiért, plusz hajlandó lenne még tőkét is emelni a klubban. No, meglátjuk.

 • LokiFan16

  Foci szempontjából jól fogunk járni?

 • Jamen

  Minden szempontból.

 • Tylla

  Az új tulajnak nem lesz ideje igazolni. Ez nagyon nem jó.

 • Jamen

  Szokás szerint augusztus 31-én igazolunk majd 3-4 játékost.

 • LokiFan16

  De legalább hátha minőségit….

 • LokiFan16

  Akkor ha minden igaz holnap jön a nagy nap?!

 • Jamen

  Már nem jön.Úgy volt, hogy Putyin elnök Debrecenbe jön és valamit hoz nekünk, amit rég vártunk…..De nem jön.Ettől még az orosz vonal jöhet, meglátjuk.

 • LokiFan16

  Megint nem lesz ebből akkor semmi…

 • Tylla

  Nincs cikk, ami a legjelentősebb napról szól. Putyin megvette volna, ha díszdoktor lesz?

 • Jamen

  Nem,de jó esély lett volna egy orosz szponzor érkezésére.

 • Tylla

  1-2 éve felmerült, hogy az orosz Magnet megvenné Szima részvényeit, de Szima elhajtotta őket (vagy nem is ment el a találkozóra).

 • Jamen

  Valóban nem ment el, de most más a helyzet, vannak kényszerítő körülmények.