7/3 – Közel a változás?

A Heti Hármas aktuális részében a legfőbb témakör a közelgő változásokról szólt, egyre hangosabb a sajtó is, hogy bekövetkezhet a régóta várt tulajdonosváltás. Emellett természetesen visszautaltunk még a Videoton elleni mérkőzésre, és előretekintettünk a pénteki Vasas elleni meccsre is.

73HD600

Ezen a héten CsibuJuveFan1897 és Sammy beszélgettek a felmerülő témákról.

Heti témáink:

 1. Mi a véleményed a Videoton elleni mérkőzésről és Szatmári Csaba teljesítményéről?
 2. Feljebb léphet-e a csapat egy esetleges tulajdonosváltással?
 3. Meglehet az első győzelmünk a Vasas ellen?

 • Lazy Byrd

  Remélem eladják a görögnek a klubot. Kéne egy erős Debrecen a nemzetközi porondra és a bajnokságban is.

 • Madridista

  Szima takarodj

 • gyberci

  Ejnye, ejnye! Földön fekvőbe már nem rúgunk bele.

 • Imre

  A 2. kérdéssel kapcsolatban én még mindig kedvenc gumicsontomat rágom: a tulajdonosi struktúra átrendeződésének valószínű következménye lesz a vezetőség – legalábbis részbeni – kicserélődése is. Na most, azt nagyon nehéz megjósolni, hogy ennek milyen hatása lesz a csapat teljesítményére. Hogy látjátok?

 • JuveFan1897

  Szerintem csak pozitív hatásai lehetnek.

 • László Kiss

  Majd ha lesz időm, elmorzsolok egy kövér könnycseppet a szemem sarkából.

 • gyberci

  Nagy fellendülések várhatóak. Például a Békás tavon tengeri kikötő létesül a görög hajók számára. 😀 Én már jelentkeztem a nyugdíjas szövetkezetnél, a kikötői rémkocsma csaposának (ahol az úri közönség cipóra veri egymást :D) részmunkaidőben, mert már nem bírom annyira az italt. 😀

 • öcsisajt

  Jobb is ha nem iszol mert néha józanul is óriási baromságokat írsz,de gondolom neked teszik?

 • sisoko

  Szatmari szerintem mar tavaly is jobb volt , csak Pontes nem bizott benne.
  2
  A tulajdonosvaltassal önmagaban nem, egy rakat penzzel igen.
  3
  A Vasas vedekezesi szempontbol, az egyik leggyengebb csapat az NB1 ben, mar az elözö szezonban is igy volt. Gondoljunk mindenki kedvencere Burmeisterre. Plusz jelentös javulast varok a pontrugasokban azzal , hogy nem Tözser hanem Bodi vegzi el azokat.

 • narrator

  A wiki alapján azért elég necces figura a görög, a hazájában évek óta eljárások alatt áll pl. fogadási csalás, vesztegetés gyanúja miatt, óvadék ellenében lehetett szabadlábon, stb. Igencsak körül kell járni a témát, ha ő a vevőjelölt.

 • Tom Tom

  Hát Rejtő ennél jobbakat írt!!

 • Tom Tom

  Holmant eladja és vége nem tud többet kicsavarni, el kell adni a klubot!!!!

 • Loki4ever

  Fáj ezt mondani de akkor inkább Szima… :/

 • Loki4ever

  Szerintem Tőzsér fogja

 • Jamen

  Akkor ide való, ezt szoktuk meg!

 • Jamen

  Tán csak nem arra utalsz, hogy gyakran részeg is?

 • csibu

  Ha a görög viszi, várhatóan lemondunk az NK-ról, mert van más focicsapata is, az NK-ban pedig egy tulajnak csak egy csapata indulhat.

 • sisoko

  Remelem nem , mert amit eddig müvelt az kilatastalan volt.

 • JuveFan1897

  Viszont papíron simán kijátszható ez a szabály (lásd RB Leipzig és RB Salzburg)

 • Lazy Byrd

  Simán kilehet játszani, ha a Redbullék megtudták, akkor az Olimpiakosz és a Loki is megtudja.

 • gyberci

  Ezt a hozzászólásomat – az előző hozzászóló trágár szidalmazása miatt – eltávolítottam. 😀

 • DEBRECENIVSC

  Nem értem miért épp a görögöt várja mindenki, a legkorábbi ismert érdeklődés az orosz szállítócég volt, legalább is pletykaszinten (valami olyasmire emlékszem, hogy jött tárgyalni, de Szima el se ment és úgy megsértődött, hogy aztán meggondolta magát és nem fektetett be a hazai piacra sem [ ez volt a pletyó lényege ]), de akkor is az volt a legkorábbi, az is tízmilliárdos biznisz, ráadásul, ez a térségnek is jó lenne, nem csak a Lokinak, tehát ha az önkormányzat intézi, miért ne úgy intézné, hogy a kellemest a hasznossal, szerintem a görög nem sok forintot forgatna meg a térségben, de a lényeg az hogy szerintem az orosz is eléggé tőkeerős, ha meg lenne haverja a Gazprom-nál vagy valami hasonló nagy orosz cégénél akkor meg minden meglenne ami kell, bár miről beszélünk, a semmitől a kevés is sokkal több.
  Egyébként ha tőkeerős lenne a tulajdonos akkor valószínűleg szponzorokat is könnyebb lenne idecsábítani, az állami csecstől meg még Szima is jobb, legalább is morális szempontból.

 • elvill miszki

  1. Szatmári szerintem nem jó focista. Sokszor meggondolatlan, lassú (nem csak mozgásban, hanem fejben is) nem labdabiztos. A kifelé fejelt, passzolt, kivágott, pattant labdái gyakran mennek ellenfélhez, de ami aggasztóbb sokszor középre. A vidi mérkőzés leképezte az egész karrierjét. Mérkőzések mehetnek el rajta egy személyben.
  2. Ez egy bonyolult és összetett kérdés. Elsődlegesen nem védeni akarom Szima urat, de igenis van helye a debreceni futball közegben. Lokálpatrióta és nem mellesleg üzletember. Az ő szerepe a jelenlegi kilátástalan helyzet miatt meglehetősen árnyalt. Mondhatja azt, hogy egy lokális fociközeg óhaját teljesíti a jelenlegi kerettel. Ő korábban vásárolt, kukázott stb. más játékosokat, de a közeg úgy ítéli meg, hogy nem rájuk, hanem az nb2-nb3-ban pallérozott “fiatalokra” kíváncsi mindenki, ha így van ám legyen. Ez még üzletileg is megéri neki, az alacsonyabb bérek miatt. (szerintem egy-két mérkőzésig még hagyja Herczeget szerencsétlenkedni ezzel a gárdával, de ha szükség lesz rá beavatkozik)
  A másik megközelítés szerint tőkeemelésben gondolkodik. Ennek keretében új befektetői kört látna szívesen a csapat körül úgy, hogy nála futnak össze a szálak. Erre tett is nyilatkozatot, hogy a többségi tulajdonára jelentkezhetnek befektetők, főleg helyiek, akiknek átengedne a tulajdonából, akár 1 ft- ért is. Ez tőke bevonást jelenthet, hiszen a tulajdonhányad rész szerint az új tulajdonosoknak is friss pénzt kell behozni a cégbe. Ha az ő tulajdon részéhez a betéte maradna a jelenlegi szinten, ez többszörös tőkeemelést hozna. Csak kérdés, hogy az ő tulajdoni hányada mekkora döntési jogot hagyna, mivel nem hinném, hogy lemondana a többségi jogról. Erről beszélhetett az önkormányzattal. Az is kérdés, hogy az új beszállók hajlandóak e pénzt betenni, úgy, hogy többségi tulajdonos van?
  Persze az is lehet, hogy teljesen kiszáll a buliból, eladta most az utolsó eladhatót is, viheti más a megmaradtakat.
  Hogy mi lesz, sajna ezekről semmi infó nincs, szerintem még a legközelebbi ismerősök sem tudnak semmit. Napokon belül eldől, szerintem az elsőn kívül minden opció jó lehet.
  Egyébként azt nem értem, ha ő is szeretne egy hazai kötődésű csapatot és ezért hajlandó lenne átmenetileg nb2-be is visszaesni, akkor miért nem az nb3-as DEAC-ban gondolkodik? Ugyanúgy nb2-es lehetne jövőre, ha ezeket a játékosokat és szakmai stábot oda gyűjtené. Miért kell erre feláldoznia az ország egyik legjobb klubját? (szerintem lehet, hogy errefelé is megtörténtek már az első lépések… Ezt én nem tudhatom.)
  3. Ezekben a játékosokban én nem érzem a győztes szellemet. Ez a keret egy tévedés!

 • László Kiss

  A jelenleg az Nb3-ban vitézkedő DEAC az Debreceni Egyetem csapata, semmi köze (gazdaságilag) Szima Gáborhoz. Megoldhatta volna ezt a Létavértes csapatával, azonban olyan embereket gyűjtött maga köré, akik nem megfelelően végzik a munkájukat. A jelenlegi DEAC-ból nem lesz DVSC fiókcsapat.

 • Imre

  Lehet abban valami, amit mondasz a tulajdonosi viszonyok átrendezéséről, mármint hogy Szima Gábor elad (vagy átad) egy hányadot egy magánbefektetőnek, akivel együtt majd tőkét emelnek. Eddig ez nekem nem jutott eszembe. Ráció van benne, bár a háttérben olyan dolgok lehetnek, amiről fogalmuk sincs.
  Viszont ebben a szcenárióban az önkormányzatnak is be kell szállni a
  tőkeemelésbe, mert ha nem, akkor lecsökken a tulajdoni hányada. Nos,
  hamarosan meglátjuk.

 • Imre

  Hát, nem tudom. Akármilyen új tulaj jön, az keletről vagy délről fog jönni (ahogy a pletykák is megerősítik), és hozza majd magával a sleppjét, kedvenc játékosait, stb. A mostani csapat és vezetőség Szima Gábor “köpönyegéből bújt ki”… Rövidtávon lehet, hogy romlás lesz. Középtávon meg attól függ, hogy milyen sleppet hoz magával Alekszandrosz Bojárovics.

 • Jamen

  A görögnek sok cége van, megoldható,hogy ne ugyanaz legyen a tulajdonos, de jelenleg az orosz vonal a befutó.

 • Jamen

  Ez a legvalószínűbb most.

 • Zsolt Bereczki

  igen, ezt én is úgy tudom. De “láttam én már karón varjút!” Egyébként sem arra gondoltam, hogy tisztán fiók csapatot csinálna, hanem beszállna egy másik üzlet erejéig a DEAC-ba. Az egyetem nem hiszem, hogy képes az nb2-re, egy közös tulajdonú klub, viszont biztosan. De, ez csak egy gondolat…

 • Zsolt Bereczki

  Persze. Elképzelhető, hogy erről tárgyalhattak az önkormányzattal. Így nekik is meg kell válni a tulajdonuk egy részétől. De ki tudja?