Úgy kéne, mint egy falat kenyér

Öt fordulón már túl vagyunk az OTP Bank Liga 2017-2018-as kiírásában, és bár győzelmünk még nincs, azért szerencsére nem igazolódtak be a legpesszimistább várakozások, hogy pont nélkül fogunk állni akár hetedik fordulóig. A helyzet még így is meglehetősen nyugtalanító, de koránt sem annyira reménytelen, hiszen a legutóbbi fordulóba a Videoton otthonában is bátran kijelenthető, hogy helytállt a csapat, és csak Kassai kártyamester jóindulata miatt vesztettük el az addig zsebben érzett egy pontunkat a ráadásban.

dvscvasasborito

Igaz, hogy azzal az egy ponttal sem lettünk volna sokkal beljebb, de valamivel szebben nézett volna ki a statisztikánk, hiszen így három vereség és két döntetlen a mérlegünk, ráadásul csupán két rúgott gólunk van, ami nevetségesen kevés és egyértelműen ebben kellene javulnunk pénteken a Vasas ellen. Az eddigi fordulók alapján azt már le lehetett szűrni, hogy idén korántsem olyan félelmetes csapat benyomását keltik az angyalföldiek, hiszen a Diósgyőr és az Újpest személyében két csapat már tudja a receptet, hogy mi kell ahhoz, hogy Michael Oenning csapatát felülmúlja. Ez a némileg gyengébb teljesítményük nagyban volt köszönhető annak, hogy a nemzetközi kupában voltak érdekeltek, és bár csak egy forduló erejéig álltak, így is hamarabb kellett kezdeniük a felkészülést.

Ráadásul a keretük is gyengült valamelyest, a védelemből Debreceni András (ETO FC Győr) és Korcsmár Zsolt (Midtjylland), illetve a támadószekcióból Novák Csanád (Mezőkövesd), Mahir Saglik (Sakaryaspor) vette a sátorfáját. Ezzel egy időben érkeztek is labdarúgók, a védő Vít Benes Csehországból (Jablonec), valamint a korábbi győri cerberus Lubos Kamenár Lengyelországból (Slask Wroclaw), míg a német bajnokságban korábban a Wolfsburgban is játszó Jan Simunek a prágai Dukla csapatából igazolt a Vasashoz. A Loki háza táján is történt nem is olyan régen változás, hiszen csapatunkban az utóbbi időben meglehetősen hektikus teljesítményt nyújtó Holman Dávid a pozsonyi Slovanhoz igazolt, míg a Videotontól Bódi Ádám érkezett vissza, egyelőre kölcsönbe, ami nagy erősítés lehet jelen helyzetünkben, akár már pályára is léphet pénteken a Nagyerdei Stadionban. Sós Bencére és Bereczki Dánielre ellenben nem számíthat a szakvezetés sérülés miatt.

dvlu

Ha a korábbi mérkőzéseinket megnézzük a Vasas ellen, akkor bizakodóak lehetünk, hiszen egy meccset kivéve a tavalyi kiírásban is partiban voltunk velük, sőt, idegenben 3-2 arányban sikerült is győzni ellenük, ami nagy fegyvertény volt. Debrecenben is fölényben játszottunk, de jobb helyzetkihasználásának köszönhetően 2-1-es győzelemmel távozott a pesti csapat, de nem is olyan régen, 2016 februárjában 4-0-ra lemostuk őket a remeklő Bódi Ádám vezérletével, habár akkor még sokkal ütőképesebb csapatunk volt, teszem hozzá gyorsan. Azonban ha a piros-fehérek úgy fognak küzdeni mint a Videoton, vagy a Ferencváros ellen tették, és végre rátalálnak csatáraink elveszett góllövő csukájukra, akkor lehet esélyünk a győzelemre, ami mondanom sem kell, hogy úgy kellene nekünk mint egy falat kenyér, ráadásul nagy lökést adhatna az őszi szezon hátralévő mérkőzéseire. A nehezebb mérkőzéseinken lassan túl leszünk, és jöhetnek a nyerhetőbbnek tűnő meccsek (Diósgyőr, Balmazújváros, Puskás Akadémia).

A pénteken 19.30 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz, a meccset pedig az M4 Sport élőben fogja közvetíti, de mindenki arra buzdítunk, hogy aki csak teheti, az a helyszínen tekintse meg a találkozót!

 • Lucas

  Most sem az a papírforma, hogy mi nyerünk, de meg kell próbálni. Bódira nagyon kíváncsi leszek, hogy ilyen állapotban van. Na meg arra is, hogy Holman távozásával, milyen lesz a csapat teljesítménye. Egy fékkel kevesebb, vagy vissza kell sírni? Utóbbira azért nem sok esélyt látok.
  Rajtam mindenesetre nem fog múlni, megyek a szokott helyemre. Hajrá LOKI!

 • Levente Vertesi

  Nem tudom, mit nyertünk Bódival. Bár lehet, jobban fog játszani, mint egyesek, nekünk CSATÁR kell, nem pedig szélső középpályás!!!!!!!! Én azt várnám, hogy Tisza kapjon végre több lehetőséget, benne még mindig bármikor benne van a gól!

 • Lucas

  Bármikor benne is marad 🙂

 • Layash

  Nem csatár, hanem csapat kell(ene)..
  A védekezésünk már javult valamelyest az utóbbi hetekben, de az előre játékban csapat szinten vagyunk gyengék, ezen egy, vagy két csatár nem sokat tud változtatni – hogy jut el hozzájuk a labda?
  Egy jó Bódira szükség van, azt, hogy milyen állapotban van nem tudjuk, akaratilag biztos, hogy magasan Holman fölött áll, de az utóbbi hónapokban nem játszott sokat.
  Azt is látni kell, hogy az esetleges erősítésekkel is még mindig csak a bent maradásra lehet több az esély, csapat szinten egy-két igazolás most kevés a minőségi javuláshoz, 6-7 meghatározó játékos kellene most, hogy realitása legyen az 5- 6. helyre oda érni a bajnokság végére, ami érthetetlen, de sokan elvárnának ettől a csapattól

 • sisoko

  Tudom, mindenki utalni fog ezert, de ha mar itt vannak, nem tudom mennyire egeszsegesek, de el kellene gondolkodni Djemicen es Chukan, Tabakovic szerintem remenytelen. es magyon kellene egy veszelyes közeppalyas, akar Ferenczi közepen, Jovanovic vagy Filip helyett.

 • elvill miszki

  Chuka sérült, Djelmic szerintem a jelenlegi csapatban beférne egy félidőre, annyira nincs választék. Bal védőbe megpróbálnám Völgyit, akit itt a blogon nagyon utálnak, vagy esetleg Könyvest próbálnám ki ott lényeg, hogy ne janika legyen, mert láthatóan nem működik! Azért a védelemmel kapcsolatosan sem vagyok nyugodt. Félek egy sima vereségtől, úgyhogy szúrkoljunk, rajtunk ne múljon!

 • Asdert

  Bódi mindig johet, amíg hozza azt a hozzáállást, amit megszoktunk tőle. Nagyon örülök neki!
  A védelem egyébként nem reménytelen. A Fradi és a Vidi sem tudott gólt lőni nekünk – kassait most hagyjuk… A két belső védő 23-24 éves, ez jó út, de kellenek nekik a meccsek.
  En azért bízom az elso győzelemben.
  Nem lehetne reaktiválni Sidibe balbekk urat? 😉

 • gyberci

  Bizony jó gondolat. Filip balhátvédbe, Ferenczi középpályára. Ez a csere ígéretes. Hajrá Loki, most kezdődik a bajnokság hátralevő (sikeres) része!

 • Redboy

  Völgyi még a csapatfotózàson sem volt ott …..

 • Imre

  Én Jovanovicsot próbálnám ki balbekkben… Tudom, hogy jobblábas, de még mindig jobb, mint a bekknek kétballábas Ferenczi 🙂 aki persze mehetne balszélsőnek (hadd maradjak már én a hagyományos poszt-megnevezéseknél). Bódi jobbszélre szállhatna be, vagy ki kéne próbálni Holman helyett irányítóban? Csatárprobléma: ha ennyire nincs, nem lehetne “ék” nélkül játszani, mint pár éve a Barcelona? Mondjuk nem lett nagy sikere… De kipróbálhatnánk a négy támadó középpályással való felállást, úgy, hogy a két szélső és az irányító mellett beállna egy szabadon mozgó fiatal, mondjuk Kusnyír, vagy valamelyik Kevin. Tehát:
  Nagy – Bényei, Szatmári, Kinyik, Jovanovics – Tőzsér, Filip – Könyves, Bódi, Kusnyír, Ferenczi
  Egyébként valami azt súgja nekem, hogy akárhogy állunk fel, meglesz az első győzelmünk. Csakaloki!

 • elvill miszki

  A keretben viszont benne van.

 • László Kiss

  Chuka műtéte után lábadozik, valószínűleg soha többet nem látjuk a DVSC mezében játszani (nem mintha bánnám).

 • Redboy

  Sztem ő màr felejtős ….és következő bejelentés vele kapcsolatban az,hogy tàvozik Chuka felügyelővel együtt 😛

 • JuveFan1897

  Filip, mint balhátvéd? Ez hogy? Akkor már próbáljuk ki Kinyiket csatárként, Nagy Sanyit meg jobb futóba, úgyis szeret szaladgálni… 🙂

 • JuveFan1897

  Kusnyír védekező középpályás..

 • Lucas
 • Lucas

  Sssssh, hagyjuk meg nekik, hadd variáljanak. Olyan jó a keretünk, hogy mindenki minden poszton helyt állna, és hatalmas a merítési lehetőség. 😉

 • gyberci

  Ferenczi, mint balhátvéd? Ez hogy? Ő középpályás. Már régen ott kellene játszania. Filip jól védekezett az utóbbi két mérkőzésen éppen a baloldalon. Sajnos támadáskor az indításai voltak pontatlanok. Ez a csere megérne egy próbát.

 • Carlo

  Most akkor mikor kezdődik a meccs? Én 18h-t rtam be a naptáramba, az MLSZ honlapján is ez van.

 • JuveFan1897

  Azért az más, ha valaki balszélsőből lesz balhátvéd. Filip védekező középpályás. Nem lehet csak úgy ide-oda dobálni az embereket a posztokon. Pláne egy 28 éves játékost, aki világéletében vkp volt. (Ferenczi már legalább 3-4 éve balhátvédet játszik.)

 • gyberci

  A vidi le akarja igazolni Taras Romanchuk ukrán középpályást, Varga József posztjára. Jó lenne kölcsönkérni Józsit is, ha kispadra szorul.

 • JuveFan1897

  Varga nem fog a padra szorulni, eléggé alapember.

 • JuveFan1897

  19.30

 • gyberci

  Én feltételes módban fogalmaztam, te pedig állítod.

 • gyberci

  Egyébként nem kívánom neki, hogy a kispadra szoruljon.

 • JuveFan1897

  Leírtam a saját véleményem a te feltétles állításodról.

 • Róbert Mándi

  Filip miért nincs csapatban?

 • sisoko

  Hat a 3-4 ev alatt sok fejlödest nem mutatott ezen a poszton 🙂

 • sisoko

  A vidinek 2 belsö közeppalyasa van , Varga es Patkai, az meg az NB1 re is keves, Hadzic, inkabb a szelen jatszik, nem hiszem, hogy barki elmenne a plusz egy közeppalyas miatt,

 • Lazy Byrd

  Ez a Varga Kevin sokkal jobb,mint a trágya Holman.

 • Madridista

  Szerintem most Bandibá a 2.félidőben kísérletezik

 • Madridista

  Tisza szépen bemutatkozott

 • gyberci

  A jövőről mindig csak feltételes módban lehet beszélni.

 • elvill miszki

  Szuper volt az elaső félidő! Na most én is azt mondom, hogy erre lehet építeni!

 • jimm

  Bódi tud szögletet rúgni, jól ad be, gyors, és a szabadrúgásai is veszélyesek. Egyértelműen erősödtünk vele. Nem tudom mit vársz Tiszától, de én szívesen elfelejteném. Szemtengelyferdüléses, a kaput se találja el.

 • jimm

  Szerintem te egy párhuzamos univerzumban élsz 😀

 • gyberci

  Nem 3-4 éve, hanem háromnegyed éve.

 • Kálmán Horváth

  Nem is értettem azt a cserét! A Mengolo-t végig fent hagytam volna. A Tabakovic helyett meg a Bíró mehetett volna be.

 • csibu

  Mengolo már a 60. perctől hulla volt, kellett a cseréje.
  Bíró nem volt a kispadon sem, azt pedig előre nem tudhatta Herczeg, hogy épp 3-4 góllal vezetünk majd a Vasas ellen. Ráadásul, ha Tabakovic is meglőtte volna első gólját (amire 10 ember ellen komoly esély volt), az egyénileg és csapatszinten is jó lett volna.

 • Tom Tom

  Megemeltem a nemlétező kalapom!!! GRATULA!!!