Bajnokverésre fel!

Két-három hete még aligha lett volna indokolt a címben foglalt vezérkiáltás (szögezzük le gyorsan, most sem feltétlen az!), ám az azóta eltelt időben történt egy s más a DVSC háza táján. Bár a hangok egyre erősebbek, nagyobb, rendszerszintű változások továbbra sincsenek. Még mindig Szima Gábor a többségi tulajdonos, és jelentősebb erősítések sem történtek, egyetlen személycserét leszámítva: a Pozsonyhoz szerződő Holman Dávidért elmorzsolt oroszlánkönnyek után Bódi Ádám hazatérése deríthette jobb kedvre a cívisvárosi szimpatizánsokat. Hogy mindez elég lenne ahhoz, hogy végleg kilábaljunk a totális kilátástalanságból? Kétlem. Viszont az tény, hogy a csapatunk rátalált a helyes útra, egy hete pedig összeszedett, koncentrált és helyenként kifejezetten ötletes futballal verte magabiztosan a tavalyi szezon bronzérmesét. Így a kilátástalanságot felváltotta némi perspektíva.

lok41

Az angyalföldiek elleni találkozón debütáló Varga Kevin gólt szerzett és végig agilisan, bátran futballozott. De nem lehetett panasz többi középpályásunk játékára sem, Tőzsér Dániel például hosszú idő után nyújtott olyan teljesítményt, amely csapatkapitányhoz, egykori válogatott játékoshoz méltó. Mindez köszönhető volt annak, hogy Holman távozásával kikerült a fék a csapatból, mindenki tette a dolgát, energiáinkból pedig több remek egyéni villanásra is futotta.

A magabiztos győzelem, és az egyre inkább összeálló csapatjáték mintegy determinálja is a „győztes csapaton ne változtass”-elvet a következő bajnoki fordulóra. Herczeg András ennek függvényében aligha fog komolyabban belenyúlni (akár szerkezetileg, akár személyileg) az angyalföldieket megsemmisítő tizenegybe. Nagy Sándor az utóbbi meccseken megbízhatóan, megingások nélkül tette a dolgát. Előtte a védelem is fixnek tűnik, mert bár nem bővelkedünk variációs lehetőségekben, a Kinyik-Szatmári páros nagyon stabilnak tűnik, Bényei pedig meccsről-meccsre meggyőzőbb: jó ütemben lép közbe, jók a megelőző szerelései, a támadásokhoz is igyekszik fellépegetni. Persze nagy kérdés, hogy átmeneti, vagy tartós állapot ez a részükről, jelen pillanatban viszont nem látom esélyét annak, hogy ez a három srác bárhol, bárki ellen szétbetlizze a kilencven percet, és ez mindenképp biztató. Egyetlen hibapont a történetben Ferenczi János, aki továbbra sem életbiztosítás a balbunkó szerepkörében.

Legutóbb a középpályáról (egyben a keretből) kikerült Ioan Filip, nagy kérdés, hogy ő vissza tudja-e játszani magát a csapatba. Tőzsér és Jovanovic Vasas ellen mutatott formája és szűrőmunkája után mi sem egyértelműbb annál, minthogy ők is ott lesznek a kezdőben Kispesten. A meccshiányosan, ám mégis jó formában visszatérő Bódit, a pazarul bemutatkozó Varga Kevint is hiba lenne kihagyni, és minden bizonnyal Könyves is kezdeni fog. Tabakovic is könnyen bekerülhet Mengolo helyére, hiszen idegenben erősen sanszos, hogy egy defenzívebb felfogásból és felállásból kifolyólag égető szükségünk lesz egy faékre elöl, aki támadásszervezésünket könnyítendő megkíséreli majd lekezelni és megjátszani, adott esetben kapuba lőni az idő szűkében előrevágott labdákat.

honvk

Mert a bajnoki címvédő elleni kiruccanás nagyon nem ígérkezik egyszerűnek. A kispestiek két nyerhetőnek tűnő meccsen is ikszeltek ugyan hazai pályán (mindkétszer 2-2, előbb a DVTK, majd a Balmazújváros ellen), ezen felül viszont valamennyi meccsüket megnyerték. Tizennégy pontjukkal veretlenül vezetik a bajnokságot, bár legutóbb jókora szerencsével hozták el a három pontot a Mezőkövesd otthonából. Az Eppel-Lanzafame kettős nagyon érzi a kaput, előbbi 3, míg a talján támadó 5 gólt szerzett, mi több, három olyan meccs is volt már az idei kiírásban, melyen mindketten betaláltak egyszer-egyszer. Visszatért hozzájuk az a Danilo is, aki korábban már eltöltött két szezont Kispesten. A szívünknek oly kedves és emlékezetes 2011/12-es évad közepén távozott a Sionhoz, és bár azóta nem igazán találta a góllövő cipőjét, iszonyatosan gyors és veszélyes támadó. Mezőkövesden már kezdő volt, nem lenne meglepő, ha ismét megkapná a bizalmat holland trénerétől. De a vendéglátót nem kizárólag gólveszélyes csatáraik teszik igazán erőssé. A tavalyi idényben megtestesített egység, fegyelmezettség és stabilitás az idei szezonban is állandó faktorokként vannak jelen a fővárosiaknál, így a honi mezőnyben a Videoton mellett talán ők festenek a legjobban jelen pillanatban. Bár én tartom, amit tudnak, azt az esetek 90%-ában megmutatják a pályán, ám igazán nagy dolgokra nem képesek, így mindenképp lehet keresnivalónk. Persze, ehhez legalább annyi, vagy még több kell, mint múlt héten a Vasas ellen.

Jómagam egy döntetlent jelenlegi állapotunkban egyáltalán nem tartok elérhetetlennek. Persze, rendkívül törékeny az a harmónia, amely uralmába kerítette egy hete a nagyerdei légkört. Egy azonban biztos, végre fellélegezhettünk, hiszen tudunk gólt, gólokat lőni, tudunk küzdeni és győzni, sőt, helyenként még futballozni is. Így hát lekerülhetett a teher a játékosokról, ennek hozadékaként pedig felszabadult, görcs nélküli, de legalább annyira elszánt és határozott futballt várok a srácoktól!

Mindörökké, hajrá Debrecen!

Javier

 • Loki4ever

  Annyit szeretnék hozzá tenni hogy hogyha jól tudom Danilo azért volt kezdő mert Eppel sérült volt 😉 egyébként nagyon tetszik a beharangozó 🙂

 • gyberci

  Javier! Le a kalappal az írásod előtt! Örülök annak az optimizmusnak (ha még egy kicsit visszafogott is), ami sugárzik a beharangozódból. A Honvéd védelme eléggé gólképes, a mi védekezésünk (ld. utóbbi 3 mérkőzés) viszont jobb. Ami a mérkőzést eldöntheti, hogy mennyire tud érvényesülni a Lanzafame – Eppel páros.

 • pghempy

  Bódit nem sérülés miatt cserélték le a Vasas ellen? Akkor ezek szerint nem komoly.

 • LokiFan16

  Csak begörcsölt a terhelés miatt.

 • Loki4ever

  Herczeg mondta hogy bevethető

 • sisoko

  Ez lesz az eddig legnehezebb meccs, a Vidi nem ide koncentralt, a Fradi , meg a Vasas pedig csak szimplan felvalrol vette. Pozitivnak latom a fejlödest, de a Honvednak van 4 elit tamadoja, ha lesz annyi esze a holland edzönek , hogy Danilot vagy Lanzafamet, kiraja a jobb szelre, Ferenczi ellen, szerintem semmi esely.

 • Marko Nikolic

  Szorítok a szülővárosom csapatának a kedvenc csapatom vendégeként is! CS.A.K.!

 • elvill miszki

  Sajnos nem hinném, hogy jobb a védelmünk! Nagyon kiismerhető! Bal szélre öszpontosít a honvéd, előbb agy utóbb becsúszik valami hiba! Bár a vasas is ezt tette, de jókor jött a 11-es és ez teljesen felborította a taktikájukat! Ezt a forgatókönyvet ma is elnézném!

 • gyberci

  Valóban a védelmünk nem jobb, de a védekezésünk (az eddig kapott gólok száma alapján) jobb (ha nem is sokkal).

 • Loki4ever

  Honvéd fan a Lokinak szurkol, Partizan címer és Marko Nikolic a profilon? 🙂

 • Loki4ever

  Miért nem lehet elismerni hogy jók voltunk? Több közünk volt a jó eredményekhez mint az ellenfeleknek.

 • sisoko

  Jok voltunk, de ez most egy szintel nehezebb lesz. A Fradi ugyanezzel a hozzallassal siman verte a Haladast.

 • volt debreceni

  A múltkor írtam, hogy a Vasas elleni sikert, majd a Honvéd elleni meccs fogja értékelni. Most már megvan az értékelés, nem szuper játékkal, de a Honvéd is kipipálva. Két meccs 7 rúgott, 2 kapott gól. S nem kutyaütő csapatok ellen. Most már a gyengébb csapatok jönnek, nem szabad elbíznunk magunkat, így kell folytatni. GRATULÁLOK!

 • gyberci

  Azt hiszem, hogy Herczeg András valamit nagyon tud: középszerű játékosokból jó csapatot formálni, ahol a játékosok – a csapatnak köszönhetően – kezdenek kiemelkedni a középszerűségből. Nagy élmény volt látni a mérkőzést!

 • öcsisajt

  A lényeg! Én sokáig nem bíztam Bandiban mert úgy gondoltam,hittem,hogy Győrky Szima utasításira teszi azt amit? Nos megkövetem Herczeg Andrást és kalapot emelek az eredményei és a tudása előtt. Kicsit korán alkottam véleményt mert nem láttam előre,hogy Bandi tudása és a jelenlegi játékos állomány mire képes. Nos úgy gondolom nagyot hibáztam Bandival és a csapattal kapcsolatban. Remélem továbbra is ezen az úton halad és talán nem a kiesés ellen kell küzdeni. Azért elgondolkodtam ha esetleg hoztak volna neki pár játékost balhátvéd csatár vajon hol tartana a csapat?? Egy szó mint száz Bandikám sok sikert és ha olvasod ezt az oldalt nagy respekt neked!!

 • gyberci

  Öcsisajt! Nagyot nőttél a szemembe!!! 🙂 (persze ha az én dicséretem jelent valamit)

 • Jamen

  Meg Ha Holmant hamarabb eladjuk.

 • Jamen

  Mind a két lába begörcsölt, ezért kellett lecserélni.

 • volt debreceni

  Most jön két hét szünet. Ezalatt lehet a fájó sebeket nyalogatni, javítani, és a műtöttek kivételével a teljes csapatot rendbe szedni. A következő meccs a Diósgyőr elleni, otthon. Nagyon fontos lenne a megkezdett utat tovább folytatni, s a most nem rossz, de nem acélos diók ellen is győzni. Utána két presztízsmeccs! A Balmaz ellen idegenben, és a Pinyő sztárok ellen otthon. A Balmaz otthon nem könnyű ellenfél, ezt a Diók megtapasztalták, de nekünk be kell húzni a meccset. Azután a milliárdos P. (nem akarom velük összefüggésben a teljes nevet kiírni) Akadémia jön, és remélem méretes zakóval küldjük őket haza. Ha úgy játszunk mint az előző két meccsen, akkor ha jól számolok ez 9 pont, összességében 17 pont, amivel ott lehet lenni a 4-5 helyen. Csak annyi kell, hogy ne higgyük el, ez a három meccs megvan, akkor is, ha csak a csukákat küldjük a pályára. Teljes alázat, komoly csapatjáték, és maradéktalan odafigyelés kell. Remélem, aki Loki drukker egyetért velem!

 • öcsisajt

  Köszi!
  Minden dicséret jól esik pláne ha úgy is gondolod?

 • gyberci

  Őszintén úgy gondolom!

 • DEBRECENIVSC

  Hát aki azt hiszi, hogy zsúrparti lesz a “kiscsapatok” elleni meccs, azt ki kell ábrándítani, a fradi-vidi-vasas-honvéd sorozat előtt azt írtam, hogy könnyebb lesz ellenük játszani mivel a játszó csapatok ellen működik inkább a taktikánk, de a kisebb inkább kontrázós, tehát nem kezdeményezős csapatok ellen meg fogunk szenvedni, ott majd inkább a pontrúgásokban lesz több keresnivalónk.

 • SZTACSÁK j.

  ÖCSISAJT .
  Kiváló .magvas önvizsgálatod őszinte közreadása megerősiti bennem azt a felismerést,hogy mi aktiv szurkolók / beleértve az adminokat is / ” anyai szeretettel” vesszük körűl a Lokit.De az is kiderült, ahhoz tul kevés a szakmai látásunk,hogy Herczeg tanár és tanitványai várható teljesitményéről előre sommás itéleteket mondjunk.Most kezdem belátni ,hogy a profilabdarugás tanitása,irányitása,szervezése nagyon komoly szakma! / Ezt nálunk Herceg Tanár műveli. /

 • joel

  Kar h nem volt a meccs alatt Kibeszelo, mint a Videoton ellen,lett volna mirol tarsalogni. Gratula Herczeg Andrasnak es a csapatnak, nagyszeru estet szereztek minden Loki szurkolonak!

 • Marko Nikolic

  Kell egy jó Loki, ez pedig most szimpatikus! A zsoldos csapatokat utálom! Ha Debrecenben születtem, a Loki is szimpi, miért ne!? Amúgy hajrá Kispest, hajrá, Loki!