Folytatni a jó szériákat

Két hét után végre folytatódik az OTP Bank Liga, az utóbbi hetek jó eredményei után ezúttal a Diósgyőr látogat hozzánk. Keleti riválisunk ellen általában jól megy nekünk, így a csapatok helyezésétől függetlenül is bizakodhatunk egy jó eredményben. Egy győzelemmel pedig tovább távolodhatnánk a veszélyzónától, sőt egyenesen a dobogó közelébe repíthetne előre a siker…

dsc_0222_custom_

A két csapat kissé ellentétes utat járt be eddig a szezonban: a Diósgyőr erős kezdéssel tapad folyamatosan az élmezőnyre, viszont utóbbi négy mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni, pont a legutóbbi fordulóban, a Mezőkövesd ellen, de ebben a sorozatban található a Balmazújvárosban kapott zakó is. A Loki ezzel szemben borzasztó rajtot produkált, az első öt fordulóban nyeretlen maradt, azután viszont megvertük a Vasast és a Honvédot is, ráadásul a két csapatnak összesen hét gólt rámoltunk be, ami mostanában nem volt jellemző a csapatra. Bódi visszatérése és Holman távozása valamit megváltoztatott a csapatnál, az újonnan bekerülő játékosok (Mengolo, Bódi, Varga Kevin) jól szálltak be, a többiek játéka pedig feljavult, leginkább Nagy Sándor és Tőzsér kiemelendő ilyen szempontból.

A másik jó széria, amire a címben utaltam, konkrétan szombati ellenfelünkhöz kötődik: leírni is hihetetlen, de a két csapat utóbbi hét találkozóját egyaránt megnyertük, még a tavalyi szerencsétlenkedésünk közepette is legyőztük őket mindhárom bajnokin, többek közt az utolsó fordulóban, a kiesési rangadón is. A miskolciak utoljára több mint három éve, 2014. augusztus 31-én tudtak egyáltalán pontot szerezni ellenünk, az utolsó győzelmüket pedig 2009 nyarán (!) aratták felettünk. Szokás mondani, hogy egyszer minden rossz sorozat véget ér, de reméljük erre nem most kerül majd sor. Ezek után annyira talán nem is meglepő már, hogy az örök mérleg elég durva Loki fölényt mutat, 32 győzelem és 10 döntetlen mellett mindössze 7 vereséget számlálunk a DVTK ellen.

loki-dvtk2017

A keretből továbbra is csak Sós Bence hiányzik, így az elmúlt hetekhez képest nem várhatunk nagy változásokat a csapatban. Az egyetlen kérdőjeles hely a csatár poszt lehet, ahol vagy Könyves, vagy Tabakovics kezdhet Mengolo mellett. Mivel valószínűleg a DVTK nem fog ellenünk bunkerfocit játszani (miért is tenné) én ezúttal Könyvest játszatnám, általában egy nyíltabban játszó ellenfél ellen jobban szokott neki menni. A Diósgyőrnek nincsenek hiányzói, a legerősebb csapatukkal állhatnak ki a Nagyerdei Stadionban. Legveszélyesebb játékosuk a négy gólos Diego Vela, de oda kell figyelni a csatárjaikra is, akik közül többen is szereztek már gólt a szezonban.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, a játékvezető Berke Balázs lesz, aki idén már fújt nekünk, akkor a Haladástól vereséget szenvedtünk. A mérkőzést nem közvetíti a TV, így aki nem tud kimenni a stadionba, az m4sport.hu élő streamjén követheti az eseményeket.

Hajrá Loki!

borítókép: dvsc.hu

 • gyberci

  Amit jósoltam, hogy őszre kiegyenesedünk, bekövetkezett. Remélem a dobogóért fogunk küzdeni.
  Érzésem szerint Takács kezdő lesz a DVTK ellen.

 • DEBRECENIVSC

  Ahogy a negatívkodókat próbáltam türelemre inteni, úgy a “kiegyenesedtünk” címre is azt mondom, nyugtával dicsérd a napot, hiszen bár játékban fejlődtünk, 3 pontra van az utolsó helyezett, 2 pontra a kieső pozíció és van még hová fejlődni, van még bőven mit javítani a csapat játékán, most olyan 7 meccs következik, ami megmutatja, hogy mennyire sikerült összekovácsolódnia, mennyire sikerült összerakni ezt a csapatot, most olyan csapatok jönnek amelyek elsősorban nem a támadásra fektetik a hangsúlyt, Diósgyőr Újpest kiegyenlítettebb, hasonló stílussal mint a miénk, a többi inkább védekezőbb felfogású, nagyon nehéz meccsekre számítok, de minimum 15 pontot várok a következő 21-ből, Takács szerintem nem lesz kezdő, de szerintem most ő lép majd pályára Tabakovics helyett.

 • tiberius

  Jó hangulatú mérközés lesz,talán 5-6000 néző várható.Egy kicsit hiányolom a DVTK várható kezdöjét a beharangozoból…..

 • Róbert Mándi

  Én azt szeretném látni mint az elmúlt 2-4 meccsen.Alázat,küzdelem,hajtás s meg lesz az eredmény….Hajrá Loki

 • Jamen

  Véget ért a meccs és azt érzem, hogy végre tényleg megváltozott valami.Szeretném, ha még több Varga Kevint építenénk be a csapatba.

 • Kálmán Horváth

  Én vártam volna egy Csősz Richárd beállást mondjuk Bódi helyett, aki semmit sem mutatott. Őt is megnézném. Tőzsér helyett viszont ma Jovanovic duplán melózott sokszor.

 • Tylla

  Gratulálok a Csapatnak. Bandi egy hatalmat stratéga, jól készíti fel a csapatot az aktuális ellenfelekből. Varga Kevin fantasztikusan játszott, Bódi viszont nagyon kilógott lefelé. Ha Újvárost is elverjük, nagyon közel kerülhetünk a dobogóhoz. Augusztusban nem hittem benne, de Bandi csodát tett a csapattal.