Csapat van a Nagyerdőn!

Egy győzelem még lehet véletlen, kettő még lehet mázli, de ha egy csapat háromszor nyer zsinórban, az már egy győzelmi sorozat. Az “A nagy csapat” című amerikai sportfilm-klasszikus e némiképp átfogalmazott idézete már régóta az egyik mottóm, hiszen számtalanszor győződtem már meg szurkolói pályafutásom során az igazáról. Ha pedig egy futballcsapat a körbeveréseiről híres magyar NB I-ben diadalmaskodik háromszor egymás után, mégpedig nem is akárki, hanem három, a tabellán jóval fentebb elhelyezkedő csapat ellen, akkor az már egyértelmű intő jel a többi klub számára: számolni kell a szóban forgó focicsapattal. És ami a legszebb: végre mi, a Debreceni VSC vagyunk azok, ahol harmonikusan és sikeresen működik együtt játékos a játékossal, a meccskeret az edzővel, a csapat pedig a 12. játékossal, azaz velünk, a Loki-szurkolókkal. Egy hónapja még álmodni se mertünk erről. És lám, most az álmainkat éljük, hiszen a Vasas és a címvédő Honvéd skalpjának begyűjtése után a mérkőzés előtt még dobogós Diósgyőrt is sikerült legyőznünk, mégpedig 1:0-ás hátrányból fordítva. Lengtek a zászlók, remegett a lelátó, zengett a stadion, zörgött a háló, hason csúszott a csapat, illetve új csillag született 2017. szeptember 9-én, szombat este a Nagyerdőn. A Loki-család pedig a májusi bennmaradás óta nem volt ilyen boldog. Futball van Debrecenben, hölgyeim és uraim. Nem hibátlan futball, nem is világverő csapat, nem is a legprofibb klubvezetés, de egy Loki, amiért kiállnánk a pokol összes serege ellen.

dio1

Debreceni szempontból kicsit talán rosszkor jött a kéthetes válogatott-szünet, hiszen a Vasas és a Honvéd legyőzése után úgy éreztük, most tényleg magára talált és lendületben van a Loki. Örültünk volna tehát, ha ezt a hullámhegyet meglovagolva gyorsan lejátszhattunk volna még 2-3 meccset, ám ilyen opciónk nem volt. Csupán reménykedni tudtunk, hogy szeptember 9-én ugyanott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk. A feladat adott volt: keleti rangadó az idényt remekül kezdő Diósgyőr ellen. Ám félnivalója inkább Bódog Tamás tanítványainak lehetett: a DVTK 2011-es feljutása óta nemhogy nem nyertek, de pontot se szereztek még Debrecenben, ráadásul a borsodiak igazi mumusának számítunk: újabban idegenben is játszi könnyedséggel nyerünk ellenük, az örökmérleg pedig valami egészen elképesztő DVSC-fölényt mutat. Ugyanakkor valahol mélyen bennünk is ott motoszkált egy kis félsz: mi van, ha visszatér az első pár forduló kilátástalan, vállalhatatlan játéka, az előző két győzelmünk pedig csak mázli volt? Ilyen előjelekkel várta tehát a két gárda a találkozót.

A diósgyőriek kezdőcsapata láttán az én hitem is megingott kicsit: eltűnt ugyanis a kezdőjükből “kabalánk”, Ivan Rados, akinek a játéka már évek óta mindig szerencsét hoz a Lokinak. Emlékezhetünk, ő kapta be Tőzsér szabadrúgását még tavaly, ő védte be Osváth és Ferenczi bombáit, valamint a májusi meccsen is onnantól tudtuk, hogy meglesz a bennmaradás, amikor Mezőkövesd főutcáján araszolva bloggertársaimmal örömujjongásba törtünk ki a Rados nevével kezdődő összeállítást látva.  Egy szó, mint száz, Antal Botond nevével kezdődött most a csapat. Előtte a Nagy Tibor, Lipták, Dejan Karan védelem az időnként visszalépő Forgáccsal és Velával kiegészülve. Kezdett még Nono, meg az-i betűre végződő középpályások és támadók: Busai, Óvári, Ugrai és Makrai.

A DVSC kezdőcsapata immár három forduló óta egyezik meg minden egyes poszton az előző hetivel, Herczeg András tehát alighanem szó szerint veszi a “győztes csapaton ne változtass” elvet. Tegyük hozzá gyorsan, semmi oka változtatni egy olyan összeállításon, ami 3 meccsen 10 gólt rúgott, miközben mindössze 3-at kapott és minden találkozóját megnyerte. Sőt, inkább mindenkinek azt javaslom, jegyezze meg ezt a kezdőcsapatot, mert könnyen lehet, hogy évekig emlegetni fogjuk még: Nagy – Ferenczi, Kinyik, Szatmári, Bényei – Varga Kevin, Tőzsér, Bódi, Jovanovics – Mengolo, Könyves. Még akkor is, ha azért lenne egy-két ötletem, hogy hol lehetne még jobbá tenni, de amíg nyernek, ne legyünk telhetetlenek. dvscdvtkfelallasok

A mérkőzés kezdő sípszava utáni első három percről le is maradtam, de egyáltalán nem bántam: örömmel hagytam magam elvakítani és megsüketíteni a tábor pyrojától és a legalább 50 különböző zászló lengésétől, illetve a frenetikus hangerejű szurkolástól, amivel az egész miliő párosult. Azt már annál jobban bántam, hogy mire kitisztult előttem a levegő, azt kellett végignéznem, ahogy alig 4 és fél perc után megszerzi a vezetést a Diósgyőr. A Loki térfelének közepén Nono forgatta meg Jovanovicsot, majd Markainak passzolt, aki a beragadó Kinyik Ákos mögül előnyösebb helyzetből rajtoló Óvári Zsoltnak továbbított. A Diósgyőri csatárnak nem volt más dolga, mint a borzasztó ütemben kimozduló Nagy Sándor feje felett átemelni a labdát, 0:1. Hozzáteszem, Nagy annyira rosszul jött ki, hogy Óvári akár el is vihette volna mellette a labdát, még ahhoz is lett volna területe, hiszen Szatmári legalább fél másodperces késében volt a visszazárással (ami a fociban néha nagy idő). Ferencziről meg aztán ne is beszéljünk: ismét eljátszotta azt, amire már számos videós elemzésünkben rámutattunk. Rendszeresen későn zár vissza, sétálgat, és gyakran fordul elő, hogy védőként jó 5-10 méteres távolságból szemléli az ő oldalán végigfutó támadásokat. Ismét visszatért tehát a Herczeg-csapat egyik gyermekbetegsége, ami az elmúlt hónapban nagyrészt tünetmentes volt és azt hihettük, hogy elmúlt. Nevezetesen az, hogy borzasztó gyengén kezdjük a mérkőzéseket, gyakran még a második félidőt is.

Most azonban valami más volt. Volt valami a gyep, a szotyihéj, a sörhab és a pyro illatán kívül a levegőben. Nem zuhant össze a csapat, hanem egy perc alatt megrázta magát, és minden erejével az egyenlítésen volt. Véleményem szerint nagy segítséget nyújtott ebben a szurkolótábor is, de a pályán az lett vezéregyéniség, akire talán a legkevésbé számítottunk. Nem az Angliában, Görögországban és Belgiumban megfordult sokszoros válogatott csapatkapitány, Tőzsér Dániel. Ezúttal nem is a közönségkedvenc, ízig-vérig debreceni Bódi Ádám. Nem is az egyetlen idegenlégiósunk, Justin Mengolo (amennyiben a sok-sok éve itt játszó, szinte már magyar Jovanovicsot nem tekintjük annak). Hanem egy 21 éves szőke srác, akinek ez mindössze a harmadik meccse volt a Lokiban: Varga Kevin. a 10. percben lerázta magáról Nagy Tibort, felfutott az alapvonalig, majd nem rajta múlt, hogy végül se Mengolo, se Jovanovics, se Könyves nem talált be két méterről ebből a beadásból. Két perccel később azonban Mengolo Jovanovicsnak lefejelt labdáját inkább elvitte Aleksandar elől, majd hatalmas lendülettel elindult befelé. Hiába vették körül négyen, sikerült találnia egy tiszta ösvényt, amin betört Antal tizenhatosán belülre, majd 15 méterről védhetetlenül csavarta a labdát a hosszú alsó sarokba. 1:1, Varga Kevin a Vasas elleni góllal történő bemutatkozása után ismét betalált hazai pályán, a közönség pedig tombolt. Én magam is bevallom: utoljára Balogh Norbi első pár gólja után éreztem ilyen szintű eufóriát.

Kevin ezután is vezéregyéniség maradt a pályán, illetve a többiek játékára is jó hatással volt az egyenlítő gól, adio3 második találat megszületésére mégis várni kellett. A Diósgyőr ugyanis feljebb tolta a védekezését és próbálta már a mi térfelünkön megfojtani a támadásokat, ugyanakkor ők csupán kontrákra, vagy legrosszabb esetben távoli lövésekre próbáltak játszani, ám egyik sem járt sikerrel. Nekünk is csak helyzetecskéink voltak, ezek pedig rendre Könyves vagy Mengolo gyenge lövéseiben értek véget. A 35. perc tájékán azonban a Diósgyőr került némi fölénybe: sokkal többet volt a mi tizenhatosunk előtt a labda, ám vagy a védelmünk szuperált jól, vagy ők rontották el a beadásokat, ami egyébként látványosan a DVTK egyik gyengesége. Ám ez nem tartott sokáig: a 39. percben Bódi lépte át remekül a labdát, amivel Könyves mehetett. Két csellel helyzetbe hozta magát, majd Antal csak vetődve tudta hárítani erős löketét. A kipattanóra rástartoló Varga Kevin a kapu túloldalánál sajnos csak az oldalhálót találta el hirtelen lövésével. A félidőben azonban nem esett már több gól, de a mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy a 41. percben osztotta ki az első sárgát Berke Balázs a Mengoloval szemben szabálytalankodó Nagy Tibornak, holott jó pár esetben a zsebébe nyúlhatott volna, amikor a vendégek Varga vagy épp Könyves ellen sorozatosan szabálytalankodtak.

Őszintén szólva nem vártam látványosabb játékot a második félidőben, mint az elsőben. Arra számítottam, hogy a Diósgyőr innentől bekkelni fog, mi pedig azt az idegőrlő feladatot próbáljuk majd megoldani, hogy egy betömörülő védelmet valahogy 45 perc alatt feltörjünk. Szerencsére kellemesen csalódtam, hiszen a vendégek ugyanolyan nyílt sisakos támadófocit vállaltak fel, mint mi, így minden adott volt egy jó meccshez. Nálunk Könyves, Mengolo és Varga nagyon éltek a pályán, az ellenfélnél Makrai és Ugrai játszottak a legjobban. Sajnos azonban a durva belépők és a lerántások is megszaporodtak: hamar besárgult Ugrai Roland, majd Mengolo és Varga is. dio4A bosszantó azonban inkább az volt, hogy Berke számtalanszor megtorolatlanul hagyott több szabálytalanságot is Varga és Mengolo ellen, ám amint támadóink először törlesztettek, egyből villant a sárga nekik. Kevin esetében ez úgy nézett ki, hogy az 58. percben nagyon nagy rúgást kapott a vádlijára, ápolni is kellett, majd egy perccel később ugyanő kapott egyből lapot egy feleannyira súlyos szabálytalanságért. A 62. perc környékére, kicsit talán szokatlanul korán kettészakadt a pálya és futószalagon jöttek a helyzetek mindkét oldalon: előbb Mengolo indulhatott saját térfélről kettő a kettőben Könyvessel, ami hamarosan négy a kettőben lett, mivel hamar felért Varga és Bódi is, ám ezt a helyzetet a nedves fű védekezte ki a Diósgyőrnek. Varga Kevin ugyanis épp a lövés előtti labdára forduláskor csúszott el. Ezután 3 Diósgyőr-helyzet jött zsinórban, de mind kimaradt vagy Nagynak, vagy valamelyik védőnknek vagy Tőzsérnek köszönhetően. A 68. percben aztán felküldtük Tabakovicsot, a 81. minutumban pedig Takácsot. Álmomban se hittem volna, hogy ennyire nyerő cserék lesznek, pláne nem Tabakovicsról, aki látványosan “ugatta a focit”, “harapta a labdát”, “taszította a helyzeteket”, hogy csak néhány viccesebb fociközhellyel próbáljam szemléltetni a játékát. A 82. percben ráadásul meccslabdát hagyott ki, mikor a ziccerét a lehető legkiszámíthatóbb módon hagyta ki: belebikázta a kimozduló Antalba.

A 85. percben aztán -vitatható körülmények között ugyan-, de megszületett a várva-várt, hőn áhított, mámorító debreceni vezető gól. Varga (ki más?) indult meg a félpályánál, és Busai hiába próbálta lerántani, állva maradt. Berke előnyszabályt ítélt. Busai mutatványa miatt azonban messzire pattant tőle a labda, így a támadás hevében nyújtott lábbal csúszott rá Liptákra. Berke ismét előnyszabályt ítélt, holott -és ezt debreceniként is muszáj elismerni-, mind Busai, mind Varga mozdulata szabálytalan volt, és bármelyiket lefújhatta volna. Kevinéért ráadásul sárga járt volna, ami méltatlan befejezését jelentette volna élete egyik legjobb meccsének. Ám debreceni szempontból nagyon nagy szerencse, hogy így tett, mivel Kevin elvesztett labdáját Tabakovics juttatta Ferenczihez, ő Könyveshez. Norbert beadásába olyan szerencsétlenül ért bele a védő, hogy a laszti épp a túloldalt érkező Takács elé került, aki közelről nem hibázván ismét győztes gólt lőtt volt csapata ellen. 2:1, a Stadion valósággal felrobbant, a Diósgyőr pedig összezuhant. A vendégek kétségbeesésükben mindent megpróbáltak, szinte mindenki felment Nagy kapuja elé, hátha kiegyenlítenek még a hátralévő időben, és ez lett a vesztük. Két perccel később ugyanis, Takács zseniális sarokpassza után…

harmadik gól“Egy okos gyerek elbánik 3 hülye felnőttel”

…egy kontra során a Diósgyőr védekezés gyanánt 3 emberrel kiment Vargára, ráadásul tök fölöslegesen, mert előtte nem volt senki, így nyugodtan passzolhatott a fentebb üresen érkező Tabakovics-Könyves duó bármelyikének. Végül előbbi csatárunk kapta a labdát, és a meccs legelképesztőbb jelenetsorának lehetett szemtanúja a bő 5500 néző. A messze kinn álló Antalra rá is vezethette volna a labdát, vagy ellőhette volna mellette, vagy passzolhatott is volna, de ő ehelyett előbb nagy nehezen levette a bőrt. Látszólag ez is elpattant tőle messzire, de valójában tudatosan csinálta Haris. Olyan sok terület volt előtte, hogy kvázi lekészítette magának, és a szinte álló helyzetben lévő labdát a legkorszerűbb futballnyelven szólva beb@szta a hosszú felsőbe. Igazi slusszpoén volt ez, a hab a tortán, a méltó lezárása egy a végsőkig harcoló Debrecen győzelmének. A hátralévő 2+3 percből már semmire sem emlékszem, mert egyrészt próbáltam átélni és egyben megörökíteni a B-középben uralkodó fesztiválhangulatot, másrészt ismét eltakarta a kilátást előlem a zászlóerdő. Így én is inkább zászlót ragadtam és együtt ünnepeltem a srácokkal, akik ráadásul végre megtették azt, amire már hetek óta kérjük őket: hason csúsztak nekünk. Ez Debrecen!

dio2Nem megyek hazaaa, nincs is már hovaaa!

A végeredmény tehát a már-már megszokottnak, slágereredménynek számító 3:1-es debreceni siker. Még egy kis érdekesség: az elmúlt 5 Loki-Diósgyőrből, legyen akár itthon vagy idegenben lejátszva, négy is 3:1-re végződött. 2016 óta tart az a sorozat, hogy stabilan 3 gólt rúgunk nekik, utoljára pedig még Leonel Pontessel nem kaptunk gólt ellenük a 2017 március 4-i meccsen, akkor 3:0-ra diadalmaskodtunk. Ezen győzelmünkkel pedig 3 forduló alatt 11. helyről az 5. helyig repültünk, 1 pontra megközelítve a fölöttünk tanyázó Diósgyőrt és 2 pontra a dobogós Fradit.


Azok kedvéért, akik nem voltak ott: erről a hangulatról beszélek

Játékosok értékelése

Nagy Sándor – 6
Nagy_SandorA bekapott gólunk sajnos legalább 30%-ban az ő sara, hiszen borzasztó rossz ütemben lépett ki a kapujából Óvári lövésénél. Ugyanakkor a maradék 70% eloszlik Kinyik, Szacsa és Ferenczi között, és meg kell hagyni, hogy eléggé lehetetlen helyzet elé állították védőink. Teljesítménye viszont feljavult a mérkőzés későbbi periódusaiban, egyszer szépen öklözött ki egy ravaszul eső diósgyőri beadást, illetve mindig a helyén volt és nem is kapott több gólt. Bár a Honvéd- és a Vasas- elleni meccshez képest visszaesett a teljesítménye, ha minden meccsen továbbra is csak egy gólt kap be, azt aláírom.

Bényei Balázs – 4
Benyei_BalazsNincs mit szépíteni rajta, ezen a meccsen nem nyújtott jó teljesítményt. Többször is hagyták nagyon könnyen faképnél a vendégek támadói, a leglátványosabban Ugrai Roland a 63. percben. Amiben (legalábbis szerintem) a legjobb, azaz a keresztlabdákban és az előre ívelésekben, abban ma sem volt rossz, viszont többször volt lassú vagy helyezkedett rosszul.

Szatmári Csaba – 5
Szatmari_CsabaFelemás teljesítmény. Nagyot hibázott társaival együtt a bekapott gólunknál, ugyanakkor fokozatosan feljavult és egyre magabiztosabban játszott. Kicsit úgy érzem, annál jobban inába száll a bátorsága, minél jobban megközelíti az ellenfél térfelét. Ugyanakkor továbbra is azt tartom róla, hogy kész NB I-es játékossá érett.

Kinyik Ákos – 5
KinyikAkosUgyanaz, mint kis Szacsa: a bekapott gólnál hiba, utána fokozatosan feljavuló, de azért nem hibátlan teljesítmény. Az a baj ezzel a hátvédsorral, hogy mindegy, milyen jól játszunk, meccsenként minimum egyszer mindig kihagy a figyelmük, és abból rendszerint kapunk egy gólt. Persze amíg a csatáraink 3 felett termelnek, addig ez belefér, de egy Vidi ellen például már kevés volt.

Ferenczi János – 4
Ferenczi_JanosEnderson barátommal nemrég Budapesten buszoztunk, és viccesen megjegyezte: “a Ferenciek terében és Ferencziben az a közös, hogy mindkettőt nagyon könnyű megkerülni mindkét oldalról”. Egyszerűen nincs egy meccse, amikor ne hagynák párszor csúnyán faképnél, vagy ne fognám a fejemet néhány többméteres lemaradásánál. Pedig most direkt megfogadtam: csak a pozitívumaira figyelek ezen a meccsen, és végre nem kap citromot. Aztán bekaptuk azt a gólt a negyedik percben. A második félidőben meg, főleg amikor oda-vissza csapongó volt a játék, rengetegszer volt üres az oldala. Csakis azért nem kap hármast, mert a 70. perces bombáját (amiről eddig nem esett külön szó, mert nem ment be) hajlandó voltam +1 jegyként beszámítani, valamint mert jó kedvem a győztes meccs után.

Bódi Ádám – 5
Bodi_AdiMa ő sem fogott ki erős napot, egyesek szerint még az ötös is túl jó neki. Én azonban hajlandó voltam enyhítő körülményként figyelembe venni, hogy védekezésben ma érdekes módon sokkal hasznosabb volt, mint támadásban. Sokszor nem derogált neki visszalépni a saját alapvonaláig se, hogy Bényeit kisegítse.

Tőzsér Dániel – 6
Tozser_DanielGólt ezúttal nem szerzett, de ez nem hiba, mert neki ebben a csapatban nem is ez a feladata. Sokkal inkább fontos megemlíteni a fontos közbelépéseit védekezésben, illetve a legtöbbször jó helyre menő passzait is, még ha kulcspassza nem is volt a meccsen. Ennek ellenére úgy vélem, megint magas Instat pontszámot fog kapni.

Aleksandar Jovanovic – 7
Aleksander_JovanovicRá mindig lehet számítani, Aleksandar megbízhatóan végigrobotolja a meccseit, bárki legyen is az ellenfél. Stabilitást nyújtott középen, jól játszott össze Bódival is és Könyvessel is.

 Varga Kevin – 8
Varga_Kevin21 éves, ez a harmadik meccse a DVSC-ben, csomóan talán nem is tudták, ki ő. Most pedig 5000 ember skandálja a nevét, és sorban állnak érte autogramért a kissrácok. Nem is ok nélkül, hiszen saját nevelésű balszélsőnk megmutatta, hogy fiatal kora dacára is képes vezéregyéniség lenni a Lokiban. A mostani termése gól és gólpassz, de ha nincs az a csúszós fű a helyzeténél, vagy Könyvesék pontosabbak a 10. percben, lehetne akár két gól és két gólpassz is. Üstökösként robbant be, mégis szerény és alázatos maradt, ezt hamarosan látni fogjátok. Ezen a találkozón egyértelműen az ő csillaga ragyogott a legfényesebben a debreceni égen.

Könyves Norbert – 7
Konyves_NorbertLehet, hogy sokan nem fogtok velem egyetérteni, és azokat is megértem valamilyen szinten, aki szerint egy csatárt a góljai minősítenek, de Könyvest én az ismételt góltalansága ellenére nagyon hasznos játékosnak tartom a csapat számára. Bár a második gól előtti lövése nem ment be, végül ebből a lecsorgó labdából szereztük meg a győztes találatot. Sokszor került helyzetbe is, és ha kicsit pontosabb, lőhetett volna ma is nem egy, de akár több gólt is. Amit a hibájának tartok, hogy akkora lendülettel vezeti a labdát, hogy mindig túlságosan kisodródik lövés előtt. Így aztán sokszor lő éles szögből fölé-mellé. Ha hamarabb tüzelne, nem lenne kapus, aki leér a lövéseire.

Justin Mengolo – 7
Justin_MengoloJustinról is azt mondhatom el, mint Könyvesről. Bár gólt nem szerzett, rengeteg helyzet kialakításában vállalt tevékeny részt. Villámgyors, borzasztó nehéz tartani. A kapu elé érkezésekben kicsit fejlődnie kéne, de tudom azt is, hogy képes rá: a Vasas ellen megmutatta már. Bízom benne, hogy legközelebb szerez gólt, mert amúgy benne van a játékában.

∼•∼

Haris Tabakovic – 6
ktabakovicMondtam én rá mindent a meccs hevében, amikor nem tudott levenni egy egyszerű beívelést, vagy épp amikor az elképzelhető legrosszabb módon oldotta meg a ziccerét. Nagy talány számomra ez a gyerek. Testalkatra valahol félúton van egy kosárlabdázó és egy pankrátor közt, néha hangosan sír nála a labda… Aztán meg lő egy olyan gólt, mint most a 88. percben. A Honvéd meccs óta látványosan felpezsdíti a csapat támadójátékát, ha beáll.

Takács Tamás – 7
Takacs_TamasLesipuskás csatárunk ismét lecsapott. Nagyon utálhatják most már Borsodban. Külön pluszpont a második gól előtt Vargának adott fineszes, sarkazós passzáért.

Mészáros Norbert – 0
Meszaros_NorbertIdőhúzó csere volt.
 

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasMióta Holman elment, szárnyal a Loki, és minden arannyá válik, amihez hozzáér. Varga Kevin az idei szezon nagy felfedezettje, akit ő rakott be először a Vasas ellen. Továbbra is szinte minden csere beválik, akit beküld: Tabakovics és Takács ezúttal is telitalálatnak bizonyultak. Az egyetlen, amit még rendbe kéne tenni a csapatban, az a borzasztó meccskezdés. Nem mindig fog ez beleférni. Nem hittem benne, és sokáig úgy is nézett ki, hogy igazam lesz, mikor azt mondtam: a végleges kinevezésével meg fog szűnni a “Bandi-mágia”. Most viszont valami tényleg összeállt Debrecenben. A győzelmet nem kell magyarázni, pláne hármat egymás után, erős ellenfelek ellen. Megtalálta a jelenlegi Loki legjobb összeállítását, amiben ideális arányban vannak rutinos futballisták, és sikerre éhes fiatalok. Tartson minél tovább ez a sorozat, én azt kívánom!

dvtkeredmeny1


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Egy Loki-Diósgyőr sose hoz rossz meccset, mindig sok izgalmat és gólt tartogat, nem is beszélve a hangulatról. Ismét egy remek mérkőzést láthatott a kilátogató közönség. Pár rövidebb periódust leszámítva egymást érték a helyzetek mindkét kapu előtt, kiegyenlített csatát láthattunk, ráadásul mindkét együttes szép támadásokat vezetett. A Loki azonban megérdemelten győzött, a hajrában fizikálisan és mentálisan is erősebbek voltunk. A csapat erejéről szép bizonyítványt állít ki az is, hogy ezúttal hátrányból fordítva sikerült győztesként levonulni a pályáról. Az egyetlen szereplő a pályán, akin mindkét csapat jogosan kérhet számon elmaradt sárgákat, vagy épp egy lélektanilag nagyon fontos bekapott gólt, az Berke Balázs játékvezető. Csak azért nem egyes, mert az első félórában jók voltak az ítéletei, és nem volt kimondottan rosszindulatú velünk szemben.

kevinmém3Reszkessetek, kapusok!

Végezetül egy kis meglepetéssel készült nektek Lucas bácsi. Nem megszokott, hogy közvetlenül a mérkőzés után megszólaltatunk játékosokat. A legelvetemültebb LokiBlog-olvasók emlékezhetnek rá, hogy még csak egyszer fordult elő ilyen. Még 3 éve a DEAC meccsén kaptam mikrofonvégre Balogh Norbit, azóta nem volt ez jellemző. Most viszont sikerült egy villáminterjút készítenem a mérkőzés hősével, Varga Kevinnel.

– Mindenekelőtt gratulálok a gólodhoz és ahhoz, ahogy nagyon szépen a hátadon vitted a csapatot. Ez már a harmadik meccs, amin kezdőként kapsz szerepet, illetve a második NB I-es gólod. Mi az oka annak, hogy sikerült így, valóságos üstökösként berobbannod a DVSC-be?

– Először is nagyon köszönöm a csapat nevében is. Nehéz erre választ adni, ugye hirtelen kaptam lehetőséget, de úgy voltam vele, hogy mindenképpen meg kell hálálnom ezt a Mesternek. Azt kérte tőlem, hogy vállaljam fel nyugodtan a bátor támadójátékot, nyugodtan csináljam meg a cseleket, nem probléma, hogy ha nem jön össze. Azon vagyok hétről-hétre, hogy a csapatot segítsem és persze nyerjünk.

– A Vasas ellen a maihoz nagyon hasonló gólt szereztél. Különösen erősséged neked ez a balról befelé cselezés, majd a hosszú sarok kilövése?

– Igen, hiszen bár szélsőt játszok és inkább bal oldalon szeretek játszani, nem vagyok az a tipikus „vonalszélső”, aki lefut az alapvonalig és bead, hanem szeretek befele szervezni és onnan lőni. Úgyhogy inkább ez a posztom, hogyha lehet így fogalmazni.

– A második félidő elején nagyon csúnyán lerúgtak téged, ápolni is kellett. Azzal a sérüléseddel mi a helyzet, nem komoly?

– Késett egy ütemet a védő, kaptam a vádlimra egy rúgást, de ilyenkor az adrenalin olyan erősen dolgozik az emberben, hogy a meccs hevében nem is törődtem a fájdalommal. Nyilván rosszul esett, de mindenképp folytatni akartam a játékot. Pár nap alatt kipihenem.

– A Vasas ellen, az első meccseden, amin kezdő voltál még viszonylag hamar lecseréltek és látszott is rajtad, hogy hamarabb elfáradtál. Most viszont tovább voltál fenn a pályán és tovább is bírtad az elképesztő iramot, amit diktáltál. Te is érzed úgy, hogy fejlődött az erőnléted?
– Igen, de olyan ez, hogy hiába dolgozunk hétről-hétre keményen az edzésen, az igazi meccsterhelést csak itt kapja meg az ember. Én is úgy érzem, hogy minden héten jobb lesz. Persze most is figyelnem kellett arra, hogy jól osszam be az erőmet, de én is azon vagyok, hogy minél tovább bírjam szusszal és ezzel is a csapat segítségére legyek.

– Jövő héten a volt csapatod ellen, a Balmazújváros ellen fogunk játszani. Jelent ez neked plusz motivációt?

– Valóban különleges esemény lesz számomra, de ezt most félre kell tenni, hiszen a pályán nincs barátság. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy Balmazújvárosból is 3 ponttal térjünk haza.

– A Balmazújvárosban eltöltött időre hogyan gondolsz vissza?

– Nagyon szép másfél évet töltöttem ott, nagyon sokat fejlődtem, remek volt a társaság, a szakmai stáb, a körülmények. Kellett nekem az az időszak, hogy itt és most hozzá tudjak tenni a csapat játékához.

– A Loki immár a harmadik meccsét nyerte meg zsinórban. Mit gondolsz, meddig lehet elnyújtani ezt a győzelmi szériát?

– Nehéz ezt megmondani, de azon vagyunk, azért dolgozunk hétről-hétre, hogy minél tovább nyújtsuk a nyertes sorozatunkat, hiszen ezt érdemli a debreceni szurkolótábor és az egész város. Ha már szóba kerültek, a drukkereinknek is nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen szép számban kilátogattak a mérkőzésre és buzdítottak minket. Tényleg rengeteget segít.

Végtelenül szimpatikus, szerény gyereket és tehetséges futballistát ismerhettünk meg Varga Kevinben, aki a csapat érdekeit mindig az egyéni érdekei fölé helyezi. Lecke lehet ez mindannyiunk számára. Ennyit számít, ki húzza magára a DVSC mezét: egy saját nevelésű, debreceni kötődésű fiú kellő alázattal, vagy egy Fradi-nevelésű, zselés hajú primadonna havi több milliós fizetéssel.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

 • Várbíró István

  Jó értékelés, mindenben egyet tudok veled érteni 😉

 • Lucas

  Köszi szépen! 😀 Meccs előtt láttalak mikor mentél jegyet venni, de sajnos én már felfele mentem akkor. :/

 • JuveFan1897

  Én voltam az az egyesek, aki szerint Bódinak most nem járt volna négyesnél jobb 😀 Szerintem fejben máshol járt, rá nem jellemző hibák, eladott labdák jellemezték a játékát, nem is nagyon tudtam mire vélni a teljesítményét. De neki sokkal inkább elnézzük az ilyet, mint Holmannak, mert tudjuk, hogy nem alibizés miatt játszott így, egyszerűen rossz napot fogott ki.

 • Jamen

  Ezen a meccsen a védelmünk sajnos elég bizonytalan volt.Viszont mentálisan nagyot fejlődtünk, már hátrányból is tudunk fordítani és mikor a Honvéd kiegyenlített, akkor újra fel tudtunk pörögni és megnyerni a meccset.

 • Enderson

  Én még annyit tennék hozzá az értékeléshez, hogy nálam kiemelkedett Tőzsér védőmunkája, többször is mentett nehéz pillanatokban, szerintem egy 7-es neki is járt volna, de ez szubjektív. Nagy szerintem nem tehetett a gólról, ez egy szerencsétlen helyzet volt, ha a kapuban marad, az a baj, ha kijön, az a baj.
  Varga Kevin játékát tényleg élmény volt nézni. Remélem, hogy sikerül két lábbal a földön maradnia, és töretlenül fejlődnie. Egyúttal érdekes kérdés, hogy Sós befér-e majd a csapatba, ha felépül; és ha igen, akkor kinek a helyére.
  Ja, és ne feledkezzünk el arról, hogy mennyi fiatalunkról mondtuk már azt, mint Varga Kevinről, hogy talán csak azért nem kapnak lehetőséget, mert nem elég jók. El lehet rajta gondolkozni, hogy vajon nincs-e köztük (pl. Csősz, Bíró, Nagy Kevin stb.) valaki, aki legalább fele ennyire kellemes meglepetés lenne a posztján. Remélem, hogy az idei szezonban ők is megkapják majd a lehetőséget, mert aggasztó, hogy az elmúlt években hány Vargához hasonló tehetséget vesztettünk el azzal, hogy nem adtunk nekik esélyt.

 • DEBRECENIVSC

  Szünetben a fizikai edzésre jobban fektették a hangsúlyt, fáradt volt, ahogy a társaság jó része is lomhábban mozgott.

 • DEBRECENIVSC

  Érdekes amikor Nagy teszi a dolgát, nem remeg nem kap értékelést vagy csak 5öst, most nem húzta le a labdákat, öklözött helyette, az első félidőben alig, a második félidőben szerintem nem kellett hárítania, bár volt néhány közbeavatkozása, most kifejezetten bizonytalan volt összességében.
  A védelem ma nem nagyon klappolt, hibák, lassúság, Bódi is eladogatott pár labdát, talán azért mert kicsit több volt most a fizikai edzés a szünetben, de kell is az, majd a következő időszakra, mert lesz még megszakítás válogatott meccs miatt és jópár embernek van lemaradása e téren …
  A meccs számunkra nem kezdődött jól, de valahogy most nem éreztem, hogy ne tudnánk legalább egalizálni, a partvonal mellett folyamatosan Bódogot néztem, hogyan reagál az eseményekre, hát kicsit idegállapotban van a fickó, a nyilatkozata is arra utal, utál veszíteni, de viszont nem is tud emelt fővel, kicsit unszimpi … de van valami alapja a siránkozásának, de az elmúlt szezon végén ugyanezt csinálta és akkor is hasonlót művelt le, akkor nem volt ….
  A bíró befolyásolta a meccset, egy mert nem állította ki Nagy Tibort, kettő mert nem állította ki Vargát, bár lehet ha az első bekövetkezik, akkor a második nincs, de ezt már nem tudjuk meg, viszont 2 góllal mi lőttünk többet, kapuralövésünk szerintem jóval több volt mint a Diósgyőrnek, ha 3-4x lőttek kapura akkor lehet sokat mondok.
  Ez a meccs sem volt egyszerű, de a következőek is hasonlóan nehéznek ígérkeznek, de további fejlődést várok a csapattól.
  Hajrá Loki !!!

 • JuveFan1897

  Nagynak én sem adtam volna most (sem) osztályzatot, egyszerűen nem volt értékelhetőnek mondható megmozdulása, tipikusan nullásra “védett”.

 • Kálmán Horváth

  Nagyon jó az összefoglaló! Nálam Bódi és Ferenczi a legrosszabb. Utóbbi tudjuk miért, előbbi körülményes volt, sok eladott labdával kiismerhető csellel. Bényei szerintem egy 5-öst megérdemelt volna, sokat zárkózott fel, főleg a 2.félidőben. Tabakovic lehet nem kapott volna 4-esnél többet, ha nem rúgja be. Tőzsér helyett meg szerintem Jova sokszor melózott.

 • Carlo

  Viszont értékelhetetlen megoldásai voltak: rossz kidobások, Bódira fellőtt kirűgások. Érdekes volt, bár látszólag próbálta gyorsan elvégezni a kirúgásokat (a pályán lévő labdát a gyerekek szedték össze), de az új labdát is olyan gyorsasággal rúgta ki mintha már az idő kellene húznunk.

 • Szabó Béla

  Jó az összefoglaló, az első bekezdés utolsó mondatai hidegrázósak. 🙂
  Sajnos nem tudtam kimenni a meccsre, nyilván ilyen játékról marad le az ember.
  Kb a meccs felét láttam, azt se vegytisztán, de abból is látható volt, hogy volt lendület a csapatban, azt viszont sajnálom, hogy a csudálatos m4sport stream-en nem jön át semmi, szaggat, halk, nem jön át belőle a hangulat, pedig a beszámoló alapján eléggé jó lehetett, erre tessék…

 • Madridista

  sziasztok

  az m4 sport.hu-ról élő meccsközvetítést a tv-re át lehet irányítani?
  mint a youtubet

 • Madridista

  szerdán az m4 visszajátssza
  amúgy vagy 20x néztem streamen ,eddig sose volt baj
  a netedben keresd a hibát

 • Madridista

  amúgy a balmaz ellen tv-s meccs lesz vagy stream?

 • JuveFan1897

  Adja az M4 Sport, tehát TV-s.

 • JuveFan1897

  Ha a TV-d össze van kötve valahogy a számítógépeddel, vagy rendelkezik internetkapcsolattal, akkor igen.

 • Madridista

  nyilván (:
  hálózaton keresztül…csak még nem próbáltam ki,de akkor a következő alkalommal megnézem (mégis más nagyban mint laptopon)

 • Carlo

  Nálam Mengolo a citromdíjas. Csetlik-botlik, egy kis könnyű szellőtől összeseik amit mindig meg is reklamál, már jönnének be Dankó Misiék amikor feltámad. Lehet, hogy gyors, de nagyon zavarja a labda. Annál a helyzetnél amikor Varga elcsúszott simán lefutották (nála volt a labda). Nagyon várom vissza Sóst a helyére. A cseréjénél 1-1-es állásnál úgy kocogott le és ünnepeltette magát mintha több góllal vezetnénk.
  Az egész védelem bizonytalan volt, hajmeresztő dolgokat művelt. (Egyébként Ferenczi kétszer is jól szerelt a félpályánál amikor feltoltuk a vésdekezést.)
  Egy hasonló meccset a Mezőkövesd ellen leveszítettünk, most magabiztosan hoztunk. Hol van a Szima takarodj, vagy most játszik a csapat minden hapy?

 • Lucas

  Megerősíthetem: ha nincs a gólja, Tabakovicsot lehúztam volna. De ez az értékelésből is érződik szerintem. 😀 Ez szubjektív, én Bódiból azt láttam, hogy sokszor védekezik közvetlenül előttem, és azok a cselei ültek. Juvefan a C-ből már tök máshogy látta.

 • tiberius

  Több mindennel nem értek most egyet!A mérközés szinvonala a gyözelem ellenére nem volt 5-ös.Föleg az első félidöben a 25 perctől nagyon csapkodó volt a játék.
  Ferenczit továbbra sem kedvelitek pedig / szerintem ,/most nem volt rosszabb mint bármelyik védő társa.A gólnál Kinyik helyezkedett rosszul.Bódinak most nem ment ,de van ilyen Ő is hasonloan játszott mint Ferenczi….Tabakovics a nagy talány…rossz volt nézni mit szeretcsétlenkedett a Vargától kapott labdával.A nagy szerencséje,hogy bevarta kegyetlenül.Nálam csak 5-öt kapna,hisz egy nagy ziccert azért kihagyott!
  Citrom díjat én most nem adnék senkinek sem,mert CSAPATKÉNT játszottunk .
  A mérközés elején fura volt a vendégek bemelegítése ,minden játékos még a cserék is együtt melegitettek.Nem igazán láttam még ilyet.
  Nálunk úgy láttam inkább a labdás gyakorlatokon van a hangsúly,a “cicázás” az kevesebb időt kap.
  Valoban érdemes megint LOKI meccsekre járni.Úgy tünik lehet egy jó csapatunk,s vannak olyan fiatalok akik meghálálják hogy LOKI mez van rajtuk.Legutoljára Balogh Norbi kapott ekkora vastapsot mint VARGA KEVIN!

 • Nationalelf

  Varga Kevin nagyon jól játszott! Bár a második gólotok előtt ki kellett volna állítani. De ezen kívül nagyon meggyőző volt.

 • Tom Tom

  A “csakFagyi” oldalon szétszídja Kevint a sok gyökér!!!!

 • JuveFan1897

  Szerintem meg nagyon jó meccs volt, végig élvezetes küzdelem folyt.

 • Róbert Mándi

  Bódi tényleg nem volt az igazi,de ne feledjük van egy újszülött kislánya aki esténként nem biztos, hogy sokat hadja pihenni.

 • Kálmán Horváth

  Én most az A-ból néztem onnan Ádám most gatya volt. Remélem a kövi meccsen az összes szektorból jó lesz!

 • joel

  Nem csak ott, mindenhol. Gyilkos becsuszåsrol irkålnak meg låbtöresröl…Szerintem is le kellett volna fujni de nem låbra ment es föleg nem szåndekosan.

 • Jamen

  Net probléma.

 • Tom Tom

  Ja! Bezzeg ha Fagyis vagy Fideszotonos lett volna akkor még cikk sem lenne, sőt agyondícsérnék a harciasságát! Sok kötsög!!!

 • Szabó Béla

  Ezzel abszolút egyetértek, és tudok vele azonosulni, van amikor én is pihenni járok be a munkahelyemre 🙂

 • Szabó Béla

  Most direkt megnéztem, de holnap ismétlik, legalábbis azt láttam, de olyan időpontban, amikor tart a munkaidő 🙂
  Lehet a netben keresni a hibát, de nem régen lett felturbózva és üzembiztos. Jelezték ezt már többen is, hogy néha gondol egyet és nem működik 🙂

 • narrator

  Szerintem a szerzőt túlságosan elvitte a lelkesedés.

  5/5 ennek a mérkőzésnek a színvonalára? Mintha keveredne a hozzáállás a színvonallal. Jóindulattal közepes volt a nívó. A cikkben maga is leírja, hogy sokszor csapongó volt a játék. Iszonyatos mennyiségű hiba jellemzett egyes periódusokat, ami olykor élvezhetetlenné tette a meccset.
  A csapat teljesítményét sem gondolom ötösnek az előzőek miatt.

  Szerintem Varga Kevin dicsőítését is túltolja, amit valószínűleg a személyes kötődés okoz. Ügyes gyerek, de néhány meccs után semmi nem indokol ennyire túlhájpolt értékeléseket. Szolid dicséretet, vállveregetést érdemel, na meg továbbra is helyet a kezdőben. Az áradozásokkal várnék, ha másért nem, az ő érdekében.
  Azt korrekt módon leírja, és egyet is értek vele, hogy a második gól előtt a srácot ki kellett volna állítani.

 • volt debreceni

  A beszámoló jó, néhány aprósággal nem értek egyet, de én képernyőn, a szerző a helyszínen látta a meccset. A helyszínen sokkal több látszik összefüggésben, a játékosok helyezkedéséből, teljesítményükből, viszont nincs lassítás, mint a TV-ben. Az egész írásból süt, hogy Loki drukker írta, s ez nem is baj, csak ez még nem “csodacsapat”, de már érdemes kimenni a meccseikre, s aki nem tud, annak leülni a képernyő elé.

  Sajnos a második gól – bár nekünk nagyon kedves – bírói hiba volt. Vargával szabálytalankodtak, de nála maradt a labda – előnyszabály -, viszont kissé elpattant, s talppal csúszott eléggé csúnyán a védőre. Itt két helyes ítélet létezik: az első: Loki szabadrúgás az előző szabálytalanságért, mert bár Varga továbbment, de ütemet vesztett a szabálytalan szereléstől, és Vargának sárga lap a talpalásért.
  A második: mivel a bíró a Varga elleni szabálytalanságnál előnyszabályt alkalmazott, s utána Varga szabálytalankodott, Diósgyőri szabadrúgás és Varga sárga.
  Ez viszont azt jelentette volna, nincs második gól, s a harmadik gól passzát is Varga adta, ami megint csak nem lett volna. Ezt el kell ismerni, még akkor is, ha nekünk nagyon fájó, s ha egyértelmű, hogy Varga nem akart sérülést okozni, a labdára ment, csak sajna nyújtott lábbal. Ha akkor lábat talál….

  Nekem az első verzió a szimpatikusabb, de teljesen mindegy, mert a bíró továbbengedte a játékot, a többi már történelem.

  Varga játékához, és a gyors riporthoz gratulálok, jó ötlet volt, s jól sikerült.

  Amit én láttam a meccsen – TV-n át – az első félidő 25. percétől a második félidő kb. első 10 percéig eléggé leült a meccs, de még így is volt valamennyi játék. Csak ez a rész, olyan 3-as 4-es közötti. A többi viszont tényleg élvezetes volt.
  Bandi jól cserélt, csak szerintem megint későn, és más sorrendben. Én előbb Bódit hívtam volna le, nem úgy ment neki a játék, mint a Honvéd ellen, és utána Mengolót. Ferenczi a szokásost hozta, ugyanúgy ahogy eddig. Nagyon kellene már egy jó balhátvéd.
  S egyetértek egy hozzászólóval, a sikerek nem homályosíthatják el, hogy Szimának mennie kell, s minél előbb. Amíg itt van, addig normálisan nem fogunk igazolni.

  Kívánok minden Loki drukkernek ilyen meccseket, és ilyen tudósításokat!

 • Lucas

  Köszi a hozzászólást.

  “A cikkben maga is leírja, hogy sokszor csapongó volt a játék.” – A csapongót itt úgy értettem, hogy kevés volt az aprólékosan felépített akció, viszont gyorsan alakult ki helyzet az egyik kapunál, majd pedig közvetlenül utána a másiknál. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lett volna élvezetes a futball. Van akinek ez tetszik, valaki meg a Barca-féle dominálós, tiki-takás végtelen építkezésekben leli örömét.

  “Iszonyatos mennyiségű hiba jellemzett egyes periódusokat, ami olykor szinte élvezhetetlenné tette a meccset.” Ami engem illet, lassan 6 éve vagyok ott a hazai Loki-meccsek 95%-án, néha még idegenben is. Épp elég élvezhetetlen meccset láttam ezalatt, amiken azt gondoltam, mindegy lenne, ha egy megyei meccsre mentem volna ki, azon se lett volna több technikai hiba. Végignéztem a késői Kondás-éra legkilátástalanabb csapatteljesítményeit, Pontes korai kaotikus, a csapategységtől messze lévő játékait. Tudom, milyen az, hogyha sok hibával játszunk élvezhetetlen meccseket. Ez nem volt az. 😉 Ez pedig már szubjektív vélemény, de én ennél nagyobb színvonalat egész egyszerűen nem várok el a magyar NB I-től. Kész. Nem a színvonalért vagyok Loki-szurkoló.

  Ami Kevint illeti: valóban ismerem már lassan 3 éve. Ez is segített engem abban, hogy ezt az interjút megvalósíthassam és kedveskedjek az olvasóinknak. Egy órát vártam ezért a 3 perces diktafonfelvételért. 😉 Sokszor beszélgettem vele edzésre menet a pallagi buszon, de nem kötődök hozzá jobban, mint bármelyik saját nevelésű játékosunkhoz, akinek szimpatikusnak tartom a hozzáállását. Biztosíthatlak: nem fog ettől a cikktől megnőni az egója. Sokat mondó, hogy mikor az egyéni eredményeit méltattam az interjú során, azonnal és teljesen magától a csapatot és a szurkolókat kezdte méltatni. Ennél profibb és egészséges hozzáállást nem lehet manapság elvárni egy fiatal labdarúgótól. Ja és nem túlhypeolom, de a tények azok tények: 3 meccs, 2 gól baloldali középpályásként egy Debrecenben.

  Zárásként csak annyit, nem feltétlenül neked címezve, hogy milyen érdekes, hogy amikor a LokiBlog ír egy lelkes, pozitív kicsengésű cikket (amiben azért az építő jellegű kritikának is jutott hely), akkor mindig van pár kommentelő, aki a NEGATÍV dolgokat külön kihangsúlyozza. Ki kellett volna állítani? Lehet. Örüljünk bazdmeg, hogy nem ez történt! A csapateljesítmény legyen csak hármas? Nyertünk a mérkőzés hajrájában, hátrányból fordíva, egy fiatal debreceni srác vezérletével! Mi a francot akarunk még?! 😀

 • Lucas

  Köszönöm a hozzászólásod. Valóban, ez a LokiBlog, így a legtöbb cikket Loki-drukkerek írják. 😉
  Sajnos igazad van Kevinnel kapcsolatban, de ezt én is elismertem. Ugyanakkor Lokistaként inkább örülök, hogy tévedet a bíró és nem ért csúnya véget a történet.
  Szimának valóban mennie kell. Nálam jobban kevesen várják már azt a napot, mikor végre szedi a sátorfáját. De nem tudunk más tenni, mint várni. Viszont vedd figyelembe azt is, hogy én is, meg a szerkesztőtársaim is egyszerű szurkolók vagyunk. Nem az a dolgunk, hogy a klub napi ügyeibe beleszóljunk. Nem is jön ki abból jó dolog, ha a szurkolóknak túl nagy befolyása lesz egy klub életében (van a Balkánon pár extrém példa). Alapvetően én is azt vallom, hogy mindegy, ki az elnök, mindegy, ki adja a pénzt, mindegy, ki az edző… CSAPATOT akarunk. Egy olyan csapatot, aki alázattal, de lelkesen harcol önmagáért, a szurkolókért és a városért. Most valami megcsillant ebből. Ezért lelkesedtem be.
  Még egyszer köszönöm a kedves szavakat és a dicséretet. Hajrá Loki!

 • narrator

  Nekem nem élvezetes az a foci, ahol akár percenként alakulnak ki itt és ott is helyzetek, de ennek a brutális mennyiségű hiba, az átjáróház középpályák képezik az alapját. Ha az a kérdés, milyen volt a mentalitás, elfogadom az 5/5-öt. Ha az, volt-e elég izgalmas kapu előtti szitu, szintén hajlok rá. De a teljesítmény szerintem egy más kérdés. A Honvéd elleni teljesítményünk, koncentrációnk, stb. szerintem sokkal jobb volt.
  Köszönöm az interjút. Az egóval kapcsolatban szerintem nincs biztosíték. Túl sok gyereket láttam már tönkremenni akár az idő előtti agyondicsérés, akár az indokolatlan sárba tiprás miatt.

  Vedd úgy, hogy ahhoz szólok hozzá, amivel nem értek egyet. Amivel igen, azért ritkábban ragadok billentyűzetet. Maximum annyit tudnék írni, hogy “egyetértek”, ebből pedig nincs diskurzus. De megtettem dicsérő jelleggel pl. a klubot ért bírálatoknál, ha különösen jól sikerültnek, színvonalasnak tartottam az adott írást.

  Nem is érzem magam címzettnek. Akkor is hozzászóltam, amikor pl. Nagy Sándort – szerintem igazságtalanul – pellengérre állítottátok, tehát negatív volt a kicsengés.

 • Lucas

  Korrekt válasz, elfogadom, hogy Neked más az élvezetes foci. Ez van, nem vagyunk egyformák. Én személy szerint nagyon jól szórakoztam a meccsen és mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nincs alacsonyan az ingerküszöböm. Ha rossz a meccs, azt is mindig elismerem. Sokan voltak körülöttem, akik szintén el voltak ragadtatva. Ez habitus kérdése is, illetve sokat számíthat, hogy a B-szektorban érzem a legjobban magamat.
  Érdekes kérdés a fiatal labdarúgók lélektana. Épp itt van az éjjeliszekrényemen Orosz Róbert és Bíró Zsolt sportpszichológusok kötete, az “A siker kapujában”. Esetleg egyszer vess egy pillantást a 73. oldal körüli “tehetségelméletek” részre, nagyon érdekes dolgok vannak leírva azokról a játékosokról, akik később sikereket értek el. A legtöbb ráillik Kevinre, de egyébként nem csak őrá azok közül, akiket ismerek. Sajnos olyat is ismerek, akivel már 17 éves korára elszaladt a ló. Igazad van, biztosíték nincs. De 21 évesen már nem olyan sebezhető a játékosok helyes önértékelése. Persze minden egyes labdarúgó más. Csak reménykedni tudunk.
  Igazad van, csak egyetértő kommentet kevésbé ír az ember, de azért sokat számít, ha azért egy félmondatban megemlíti azokat a dolgokat is, amivel egyetért. Természetesen így is elfogadom az álláspontod. Legyen szép estéd és hajrá Loki! 🙂

 • volt debreceni

  Szép vircsaft is lenne, ha a Loki blogot nem Loki drukkerek írnák! Ezt csak azért említettem meg, mert sütött az írásodból, mindent a Lokiért!

 • Norton

  Jogos! Akkor ezek szerint Bandi banak megis sikerult Szimat (es onmagat) megmenteni a szurkolok haragjatol?

 • Norton

  A masodik iteleted nem helyes itelet. Ha a szabalytalansag utan a csapat nem tudja megjatszani a labdat, akkor le kell fujni es nem lehet elonyszabalyt alkalmazni.

 • Norton

  Ha Szima lelepett volna, akkor szerintem inkabb haragudtak volna ra, hogy miert hatral ki es sodorja veszelybe a csapat jovojet.

 • volt debreceni

  Kicsit el vagy tévedve a dolgokban. Évekig tette be a pénzt és szponzorálta a csapatot, majd amikor jöttek az eredmények, BL csoportkör, Európa liga, aminek következtében játékoseladások, már csak kivett, és nem törődött a fejlesztéssel, első lett a Casino biznisz. Kölcsönök felvétele a Lokitól egyszemélyi döntéssel, és soha vissza nem fizetés. Ha a veretlenül megnyert bajnokság után feláll, mindenki elfogadta volna, és ő lenne a Loki nagy vezéregyénisége. És abban az időben többen is megvették volna a csapatot, de Szima még tárgyalni sem volt hajlandó. Így aztán amit nagyszerűen felépített, saját maga rombolta le, s olyan mértékben, annyira elvakultan, azt gondolva ő mindent megtehet, hogy sajnálta a pénzt a csapat minimális megerősítésére is, lásd a Bate elleni kiesést, pedig ha az a meccs meg lett volna százmilliókat kaszál. De beszűkült aggyal, azt hinni, hogy kézrátétellel győzelemre viszi a csapatot, beleugatva az edző dolgába, s ha az edző nem bólogat, akkor mehet. Kukázva is lehet gyöngyszemet találni, ha azt a szakember teszi, s nem egy focihoz analfabéta pénzember mondja meg kit kell a kukából kiemelni. Hidd el senki nem haragudott volna rá, ha a csúcson lelép és átadja a csapatot egy másik befektetőnek. Így viszont mindenki ellenségévé vált. Nagy duma, hogy 1 Ft-ért átadja a csapatot bárkinek. Csak éppen senkivel nem hajlandó még tárgyalni sem erről. Az az óriási baj, hogy erről kell beszélni, amikor a visszakerült Bandi bá, ismét összerakott egy szerethető csapatot. Még csak annyit, ahogy Herczeg megszabadult Holman kényszer játszatásán, (mindenáron játszatni kellett, hogy jó pénzért el tudja adni, és csak halkan: hol van az érte kapott pénz?) egyből csapatot tudott varázsolni. A Holman pénzéből bőven telt volna egy használható balhátvédre és egy csapatba illő, gólképes csatárra. Remélem megértetted amiket írtam, s elfelejted azt, amit a hozzászólásodban nekem írtál. Persze ettől még szeretheted Szimát.

 • volt debreceni

  Bocsi. Gondold végig: a csapat meg tudta játszani a labdát, annál is inkább, mert ebből lett a második gól. Csak ott a bibi, amiről elfelejtkezel, hogy itt a Lokista, Varga volt szabálytalan, tehát előnyszabályról szó sem lehet, mert nálunk maradt a labda. Előnyszabály akkor van, ha a szabálytalanságot elszenvedőnél, vagy a csapattársánál marad a labda és azt meg tudják játszani. Ezért is írtam a két verziót, mert bármelyiket befújja a bíró, helyesen ítél, s sajnos akármelyiket fújta volna be, a szabályok szerint Vargának minimum járt volna a sárga. S ez már a második lett volna, ami már piros. Sokszor tévedett a bíró, ennél az esetnél is, de szerencsére mi jöttünk ki ebből jól. Néha ilyennek is kell lenni.

 • DEBRECENIVSC

  Nincsen ha, mert már az első félidőben Varga adhatott volna egy gólpasszt, ha… ha Tabakovic berúgja azt a ziccert, és nem utolsó sorban ha kiállítják Nagy Tibort az ellenféltől jogosan … egyszerűen nincs ilyen, azt kell értékelni, ami már megtörtént, amin nem lehet már változtatni, le kell vonni a tanulságot, tanulni kell a hibákból, de könyörgöm ne kelljen egy győzelmet megmagyarázni.

 • volt debreceni

  Nem írtam ha… dolgokat. Pusztán tényeket. A győzelmet soha nem kell magyarázni, én se magyaráztam, csak örültem. A tények ettől még tények maradnak, s az tény: a bíró nem fújt, gól lett. Az is tény: Varga nem kapott második sárgát, s így tudott adni egy gyönyörű gólpasszt, amit Tabakovics nem ha-házott el, hanem szépen bevarta. A hibákból az okos tanul, a buta kesereg rajta. Én azt tartom nálunk a csapatban és az edzői stábban okos emberek vannak. Bár a vezetőségben is azok lennének!!

 • Norton

  Nem tudta megjatszani, mert Varga egybol elveszitette a szabalytalansag kovetkezmenyekent. Nem tudom szoktal-e FIFA-val jatszani, de ott is az van, ha szabalytalansag utan az elonyszabalyt elvezo csapat egy vagy 2 passzon belul elvesziti alabdat, akkor visszafujja a biro. 🙂

 • Norton

  Egy szoval sem irtam, hogy szeretem Szimat. Es meg csak azt sem, hogy szimpatizalok vele. Sot, meg azt sem, hogy egyetertek barmelyik dontesevel, cselekedetevel. En is tisztaban vagyok vele, hogy mi tortent es mi tortenik a csapat korul, es egyaltalan nem tetszik. De honnan tudod ennyire pontosan, hogyan reagalt volna a szurkolok legtobbje, akiknek tobbnyire nincsen akkora ralatasuk a dolgokra, mint az itteni okostojasoknak?

  Es miert ne lennek kepes megerteni dolgokat? Nem lehetne egy kis tiszteletet mutatni egy szurkolotarssal szemben, aki lehet, nem tudhatod, hogy talan bonyolultabb dolgokat is meg tud erteni, mint amivel te valaha is talalkoztal. Attol, hogy egy ilyen lenyegtelen dologban valaki felvet egy masik feltetelezest meg nem kell igy kiakadni.

 • volt debreceni

  Legyen igazad! Csak akkor azt magyarázd már meg nekem, hogyan született a második gólunk, ha a Vargával szembeni szabálytalanság után elvesztettük a labdát.

 • volt debreceni

  Kérdeztél, én válaszolok. A kérdésed: “De honnan tudod ennyire pontosan, hogyan reagalt volna a szurkolok legtobbje, akiknek tobbnyire nincsen akkora ralatasuk a dolgokra, mint az itteni okostojasoknak?” A válasz: aki szurkoló, kijár vagy nem jár ki a meccsre, de Loki drukker, az figyelemmel kíséri a csapat alakulását, s mit lát, hogy most már évek óta csak elmennek tőlünk, olyanok is akikre még véletlenül se gondoltak, s Szima sír, hogy nincs pénz igazolni. Ugyanakkor nyílvános volt, hogy Balogért 2 millió, Holmanért 900000 Eurót kaptunk. Ez dúrván 900 millió forint. Azok akiknek nincs rálátásuk az ügyekre, ezeket ugyanúgy tudták, tudják, mint Te vagy én, vagy itt néhány szerkesztő. Akkor miről is beszélünk? Az megértéssel kapcsolatos megjegyzésemért elnézést kérek Tőled!

 • Norton

  Ezt elfogadom. Tenyleg nem forgok szurkoloi korokben sajnos, pedig jot tenne a lelkemnek.
  Az elnezes kerest is elfogadom. Tudom, hogy nem lehet igazam. De szeretek felvetni olyan nezopontokbol dolgokat, amelyek szembemennek a tobbseg velemenyevel. Nem provokaciobol, csak igy konnyebben kizarhato az elfogultsag.

 • Norton

  Termeszetesen szabalytalanul. A bironak csak az elso altalad emlitett itelet lett volna helyes. Sargalapostul Loki szabadrugasostul. De szerencsenkre, kivetelesen, nekunk hibazott a biro.