7/3 – Fókuszban: Varga Kevin

Az elmúlt napok egyértelműen a csapatba berobbanó fiatal játékosunkról, Varga Kevinről szólnak, aki nagy sajtóvisszhangot váltott ki egyrészt teljesítményének, másrészt a Diósgyőr elleni meccs második Loki-gólja előtti mozdulatával. A Heti Hármas soron következő adásában így főként mi is vele foglalkoztunk.

73HD600

Ezen a héten CsibuJuveFan1897Lucas és Enderson beszélgettek.

Heti témák:

 1. Sajtóhadjárat Varga Kevin ellen?
 2. Lehet-e Varga Kevin a következő nagy sztárunk, azaz képes lesz-e hosszú távon is ilyen teljesítményt nyújtani? Befér-e Sós Bence, ha felépül sérüléséből?
 3. Az elmúlt három meccs után ismét bizakodóak a szurkolók, hosszú távon mire lehet képes csapat ilyen játékkal?

Újítás, hogy innentől kezdve minden podcast adásunkat feltöltjük MixCloudra is, így aki például mobiltelefonról hallgatja az adásainkat, az adatforgalmat takaríthat meg, ha ott hallgatja az adást.

 • Oshinoko a néma yakuza

  Bocs, hogy beleszólok Diósgyőr drukkerként, néhány pontosítás (egyébként meg szoktam hallgatni a legtöbb podcastotokat, jó gondolatok szoktak benne lenni):

  – Bódognak ez már nem az első viszonylag cizellált, de erős kiszólása volt meccsek után, és nem először szerepelt az indexnél sem. Viszont abban teljesen igaza van, hogy a második gól előtti szituáció egyértelműen mérkőzésbefolyásoló bírói hiba volt. (az újpest ellen a lesgóljukat is szóvá tette asszem ill. tavaly májusban az ellenetek vívott utolsó meccsen a tizenegyes elmaradását 1:0-nál a bíró elhízottságát kiemelve – bár ez miatt bocsánatot kért). Meccsek alatt eléggé felspannolja magát.
  – A média is leginkább a bírói hibát kapta fel, Varga Kevin ekézése nekem nem tűnt különösebben fel.
  – Liptákot egyébként eltalálta Varga, Bódog nyilatkozta is, meg is sérült a becsúszásban.

 • Oshinoko a néma yakuza

  ja és diósgyőri oldalon meg debreceni játékosok elmaradt kiállítását emelték ki, pl. Mengolo is megúszott párat, de ez már gondolom már csak így megy szurkolótáborokon belül.

 • Jamen

  Mivel Busai szabálytalansága hamarabb történt, mint Varga Keviné, ezért nem lett volna jogos, ha kiállítják, hiszen ha az előnyszabályból hátránya van egy csapatnak, akkor az első szabálytalanságig fújják vissza a szituációt.

 • DEBRECENIVSC

  Varga Kevin is úgy lépett előre, hogy Sós megsérült, Mengolo meg ilyen visszavont ék, csatár posztokra lépett előre, ha eltiltás jön ugyanúgy előre léphet az aki erre vár.

  Ahogy említettem, most megint a csípek,harapok,ütközök, védekezek és kontrázok típusú csapatok jönnek zsinórban, nagyon nehéz meccsek következnek. szerencsére/ nem szerencsére (formától függően) lesz egy szünet a válogatott miatt.

  Bényei azt mondta a szezon elején, hogy a reális az 5-6. hely.

  Én nem gondolom, hogy lesz formahanyatlás, mert majdnem minden poszton lenne olyan aki a lehetőségre vár, inkább a sérülés és az eltiltások miatt aggódnék és ott is inkább a védelmet illetően, mert belső védőre, csak Mészáros,Szilvási és Koval van, talán Szilvási akit nyugodtabban tennék be, de sok olyan játékos van aki joly jokerként funkcionál (Jovanovic,Bódi,Mengolo, Varga,Ferenczi), de nem bánnám, ha Ferenczi lerúgná valamelyik ellenfelet és kapna egy 2-3 meccses eltiltást (inkább mint a sérülés) és lássuk mit tud Barna, mert legyünk őszinték az előrejátékban nem sokat segít Ferenczi, hátul meg életveszély, aztán Barna vagy beválik vagy nem, ez is kiderülne.

  Ne mondd már, hogy fél vállról vette bárki is az FTC és vidi meccs után a Lokit.
  Ez a taktika kiismerős dolog meg olyan, hogy 4-1-4-1-ben kezdtük a szezont és talán a Vasas ellen váltottuk meccs közben 4-4-1-1/4-4-2-re, tehát én úgy gondolom tudnánk váltani ismét, ha valaki készülne külön erre, de egyébként erre a taktikára nagyon nehéz készülni vagy inkább nem lehet, hiszen mi a megszerzett labdával kontrázzuk le az ellenfelet olykor a saját térfelükön, van amikor meg csak pontrúgásból vagyunk eredményesek, talán az ellenszer a bunkerfoci és kontra (talán az elkövetkező meccseken találkozunk majd ilyenekkel), de ha van esze a társaságnak, illetve fel vannak rá készítve akkor azokban a helyzetekben ki kell harcolni a szabadrúgásokat és azokból próbálkozni.

 • DEBRECENIVSC

  Nem kérdés, hogy a bíró nem volt toppon, de szerintem Mengolo esetében, amikor kézzel dolgozott, kicsit az volt az érzésem a diósgyőri játékosok azért rájátszottak, még akkor ha szabálytalan és kellemetlen úgy közlekedni, hogy az ellenfél keze az arcodban van vagy a nyakadon. de ne hasonlítsunk össze egy rúgást, térdelést, egy mezfogással, kézzel való “munkával”, kiérdemelte a sárgát Mengolo kb a 3. hasonló szabálytalanságáért, utána talán még 1x ugyanazt csinálta. Egyébként annyira gondolkodott Berke azon a 2. gól előtti szituáción, hogy Busainak elfelejtette kiosztani a sárgát, Liptáknak is elmaradt egy sárga minimum, Nagy Tibornak még kettő az első után.
  Varga Kevin is megérdemelte volna a kiállítást, de ha megnézed azt a kivágott, kicsit felnagyított jelenetet, akkor láthatod elsőnek Varga a térdével éri el Lipták jobb lábát, de ott sípcsontvédő van elvileg és ekkor még csak érintkezés volt, aztán végül a combjával sodorja el Lipták jobb lábát, nem tudom miért volt szétrúgva Lipták lába, de nem valószínű, hogy annál az esetnél történt.

  Ami meg Bódog kirohanásait illeti, igen már tavaly is levágta hisztit, akkor nem volt jogos, most úgy gondolom jogos volt, bár azt is megemlíthette volna, hogy Nagy egy has/ágyéktájékára térdelés után illetve nem sokkal később egy odarúgás után, hogyan maradhatott fent a pályán egy sárgával a zsebében. Egyébként az előző rangadón 2:0-nál kaphatott volna egy tizit a diósgyőri csapat, de 2:1, sőt még 2-2-vel is a Loki maradt volna bent, tehát egyedül a győzelem biztosított volna be a DVTK bentmaradását, tehát az a kirohanása nem volt jogos.
  íme:
  https://www.youtube.com/watch?v=Fe_ZRSzY8fw

 • narrator

  Elolvastam az m4sport.hu írását, magában a cikkben nem érzékelek támadást, de a címadás kétségtelenül hatásvadász. Szerintem elég egyértelmű, hogy az eset alapvetően Bódog nyilatkozata miatt lett érdekes a sajtó számára.

  Nem volt ilyen vélemény az adásban, szerintem a helyes döntés Busai szabálytalanságának visszafújása, valamint Vargának valamilyen színű lap adása lett volna. Azaz mi jöttünk volna szabadrúgással, de már 10 emberrel, mivel volt sárgája. Varga belépője az előzetes diósgyőri szabálytalanságtól függetlenül a tárgyi súlya miatt önmagában is értékelendő, ezért az a véleményem, ami. Nem kell eltúlozni az ügyet, de a szitu relativizálásával sem értek egyet, könnyen lehetett volna belőle egy súlyos sérülés. Kevin szerencséjére nem így történt, mert akkor valóban össztűz zúdult volna rá.

  Lazovics műesésének párhuzamba állítását csibu részéről rossz összehasonlításnak tartom. Az egy gusztustalan színészkedés volt, de más testi épségét nem veszélyeztette vele.

  Somogyi Zsolt nyilatkozatát nem láttam, magáról az emberről elég negatív a benyomásom, komolytalan, hozzá nem értő figura, bármit is mondott.

  Összegezve: a srác ellen semmi szükség támadásokra, de a dicséret mellett egy kisebb fejmosást is megérdemel, remélem, a stáb megtette.

  Üdv.

 • csibu

  Azt az ST-ben kitárgyaltuk, mi lett volna a helyes ítélet. Busai ellen szabálytalanság megítélése.

  Azt nem tudom elfogadni, hogy “lehetett volna belőle súlyos sérülés”. Ezer meg egy eset van, amiből lehetett volna súlyos sérülés, ez önmagában az utólagos elemzésnél nem mérvadó, mivel nem történt ilyesmi.

  A műesést nem Varga Kevin becsúszásával, hanem a médiszenzációval állítottam össze. A sportsajtó akkor szinte csak arról írt, hogy ő lett az év labdarúgója, arról ne, hogy előtte az év színészkedését hajtotta végre, ami önmagában nézve komolyabb és súlyosabb dolog, mint egy rossz mezőnybeli bírói ítélet, vagy egy elkésett becsúszás.

  Én nem mosnám meg a fejét. Küzdjön, hajtson, és vigyázzon ha már van sárgája, de a vezérletével megnyertünk egy fontos meccset, hátrányból, ez nagy szó.

 • narrator

  De nem kizárólag Busai szabálytalanságának visszafújásáról beszélek, hanem egyben Varga szankcionálásáról is. Nem rémlik, hogy az ST-ben e kettő együttes alkalmazása felmerült volna.

  Ez nagyon sántít. Nagyon is mérvadó. Az érveléseddel a tudattartalom önálló megítélését tagadod, ami pedig hosszú évek óta része a bíráskodásnak. Nem eredményhez kötött az ítélkezés, nem kell ripityára tört sípcsont ahhoz, hogy egy becsúszást lefújjanak, illetve lappal büntessenek. A szabálykönyv a felelőtlenséget és a gondatlanságot is büntetni rendeli ezeknél a szituációknál, függetlenül attól, hogy történt-e sérülés, illetve, az mennyire lett súlyos.

  Szerintem rosszul emlékszel. Több cikk volt, ami önálló írásban az ominózus színészkedésről számolt be, nevetségessé téve Lazovicsot. Pl. lehozta az nso, a csakfoci is.

 • Enderson

  Én a magam részéről mindig nagyon örülök, ha egy másik csapat szurkolójától érkezik hozzászólás, és voltak benne kifejezetten érdekes gondolatok, viszont 1-2 helyen én is pontosítanék:
  – Az Újpest ellen Bódog még korrekt módon nyilatkozott. Mondták neki, hogy les volt a kapott gól, erre azt mondta, hogy nem baj, mindenki követ el hibákat, már hamarabb el kellett volna dönteni a meccset.
  – A tavalyi utolsó fordulós nyilatkozata azért volt számomra nevetséges, mert a 10. perc környékén egy teljesen egyértelműen szabályos gólt vettek el tőlünk les címén, de valahogy azt nem említette meg Bódog. Ráadásul a büntetős szituáció sem volt annyira egyértelmű emlékezetem szerint.
  – Varga Kevin szabálytalansága szerintem is csúnya volt, bár nélkülözte a tényleges szándékosságot. A bíró magát hozta szinte megoldhatlan helyzetbe egy rosszul alkalmazott előnyszabállyal. Ami Mengolot illeti, valóban érett már neki a piros, de Nagynak ezerszer jobban, az ő elmaradt pirosa sem volt sokkal kisebb tévedés, mint a mi 2. gólunk.
  – Egyébként a debreceni szurkolók eléggé átérzik, milyen frusztráló a konstans bírói ellenszél, az elmúlt években folyamatosan ellenünk fújtak, talán idén enyhült ez a nyomás valamiért, mostanában már a javunkra is tévednek néha.