7/3 – Elvárás a győzelem?

A Heti Hármas soron következő adásában szigorúan mérkőzésekről beszélgettünk, egyrészt a szombati, Balmazújváros elleni bajnokiról, másrészt pedig az előttünk álló két tétmérkőzésről, a szerdai Csongrád elleni kupameccsről, illetve a hétvégi Felcsút elleni bajnokiról. A kérdés már csak az, hogy elvárás-e a győzelem ezen a két meccsen?

73HD600

Ezúttal JuveFan1897 és Enderson foglalkoztak a felvetődött témákkal.

Heti témáink:

 1. A korábbi meccseinken sziporkáztunk, sok gólt lőttünk és szép játékkal nyertünk, ehhez képest a Balmazújváros ellen “csak” egy góllal nyertünk szenvedve, mi lehetett az oka a tompább játéknak?
 2. Mire számítunk a szerdai kupameccsen, kik játszhatnak, beleeshetünk-e abba a hibába, mint tavaly a Győr ellen?
 3. A Felcsúttal játszunk a hétvégén, a két legjobb formában lévő csapat találkozik. Mi várható, mennyire kell tartanunk a meccstől?

 • t-vitamin

  Végre volt nekem is időm meghallgatni egy podcastet!
  1. ‘újvárosból a 3 pont volt a lényeg. Mindegy hogyan, de megvan.
  2. A kupameccsnek értelemszerűen egy erősen rotált kezdővel kell nekimenni. Majd a legjobb 32 körül már el lehet azon gondolkodni – az addigi bajnoki eredmények függvényében – hogy mi is a prioritás. Szerintem ez a gárda egy tökéletes kupacsapat lenne, és úgy kb. addigra ki is derül már, hogy a bajnokságban hányadán állunk. Én őszintén szólva elengedném a bajnoki dobogót, ha ez a szimpatikus csapat rámenne a kupagyőzelemre.
  3. Azért ne szarjunk már be a Felcsúttól. Én kifejezetten nem írnám alá a döntetlent. Pinyőn is lehet fogást találni azért. Hajrá!

 • narrator

  Nagy Sándorról azt gondolom, hogy egyrészt egy erős-közepes képességű kapus (de pl. Verpecznél sokkal jobb), másrészt valószínűleg kifejezetten érzékeny, “lelkis”. Az első meccsein nagyon ideges lehetett, ezért véthetett amatőr hibákat. Hatalmas eredmény, hogy a negatív közhangulat ellenére a hibái nem fokozódtak, hanem szinte eltűntek. Ez nyilván az ő személyes sikere (kimászott a maga ásta gödörből), valamint a kapusedző, az edzői stáb, esetleg egy pszichológus munkájának gyümölcse. Az önbizalma megerősödött, és mivel a belső egyensúly jelentősége nála hatványozottan fontos, ennek folytán annál is jobb benyomást képes kelteni, mint amire egyébként a kvalitásai predesztinálnák. Persze ez csak egy teória – látatlanban.

  MK: óvatos duhaj vagyok, főleg a tavalyi kiesés után. Most látom a kezdőt, bejött, amit jósoltatok, ez totál B csapat, és még a padon is csupa rutintalan gyerek ül. Én inkább egy A-B vegyessel futottam volna ki, és a padon 2-3 rutinos embert mindenképp tartalékoltattam volna baj esetére. Nem így döntött a stáb, remélem, nekik lesz igazuk.

  Felcsút: az biztos, hogy a védekezésre nagy hangsúlyt fognak fektetni, mint általában Pintér csapatai. Ugyanakkor bőven látok arra esélyt, hogy időnként kifejezetten támadó szellemben fognak játszani, amit a keretük minősége simán meg is enged. Nem tartom kizártnak, hogy akár egy nyílt sisakos küzdelem is kialakulhat az idő előrehaladtával, és persze az aktuális állás függvényében.
  Szerintem nem kell beszarnunk, szervezett játékra van szükség, de vannak náluk is gyenge pontok. És azért azzal is kalkuláljatok, hogy ők is tarthatnak tőlünk a formánk alapján. Összességében csalódott lennék, ha kikapnánk.

  Üdv.

 • JuveFan1897

  Egy megye1-es csapat ellen nincs okunk óvatoskodni, ezt a kupameccset fiatalokkal felállva is illene hozni (lásd a DVSC-DEAC-ot, akik simán kimagaslanak a saját megye1-es csoportukból). Amúgy is vékonyka a keretünk, alig van minőségi cserénk, úgyhogy pihenjen csak az alapcsapat.

  Nyilván könnyen okoskodok úgy, hogy látom, hogy 3-0-ra vezetünk a félidőben, de én nem is tartottam előzetesen sem ettől a meccstől. 🙂

 • gyberci

  Szilvásin van vagy öt kiló plussz.

 • narrator

  Belátom, hogy túlóvatoskodtam. A rossz emlékek…

 • gyberci

  Tavaly is egyet kaptunk. :-))

 • Csepreghy

  Biztos, hogy Szilvásit akartál írni? Mert szerintem egy deka felesleg sincsen rajta. 😀