Csak egy maradhat

Két jó formában lévő csapat találkozik szombaton a Nagyerdőn, az utóbbi négy bajnokiját egyaránt megnyerő Loki és Puskás Akadémia személyében. A két csapat múltja alapján esélyesebbek lehetnénk, de a nyári erősítésekkel a Felcsút kerete sokkal erősebbnek tűnik. A tét nagy, a győztes ugyanis jó eséllyel fellép a dobogóra a forduló után.

dsc38231

A Felcsút hozzánk hasonlóan kezdte a szezont, hiszen az első öt fordulóban nyeretlen maradt. A különbség, hogy mi nyerhető meccseket buktunk el, addig a PAFC ez idő alatt játszott a Vidivel, a Fradival és a Honvéddal is. A diósgyőri pontszerzéssel aztán megkezdték a felzárkózást, és négy kötelezőnek mondható sikert értek el, közte egy 5-1-es kiütéssel a Haladás ellen. A legutóbbi fordulóban a Mezőkövesdet verték otthon 1-0-ra. A csapat két leggólerősebb játékosa Ulysse Diallo és Josip Knezevics, akik öt-öt góllal párban állnak a góllövőlista negyedik helyén.

A mi csapatunk ezzel szemben elkönyvelt már pár bravúrgyőzelmet is, legutóbb pedig a másik kiesőjelölt, a Balmazújváros otthonában szenvedtük ki a sikert. A múlt heti mérkőzéstől eltekintve a játékunk is kezdett bizakodásra okot adni, remélhetőleg ebben a sorban az újvárosi találkozó csak egy kisiklás volt. A statisztikák mindenesetre mellettünk szólnak, a Felcsút rövid története során mindössze hétszer találkozott a két gárda, ezeken öt Loki siker mellett két döntetlen született, így szombaton a PAFC elleni veretlenségünk is kockán forog majd.

A hét közben egyébként mindkét csapat játszott a Magyar Kupában, mi a Csongrád otthonában győztünk magabiztosan, a Felcsút pedig az NB3-as Kaposvárt verte 3-1-re. A találkozókon mindkét vezetőedző pihentette legjobbjait.

21912963_1464651650238394_1179351225_n

Herczeg András dolgát sajnos sérülések és betegségek nehezítik, hiszen a régóta hiányzó Sóson, Bereczkin és Mengolon kívül kérdéses a játéka Bírónak és Tabakovicsnak is. Ezzel az amúgy sem túl bő támadósorunkból újabb játékosok esnek ki vélhetően. Könyves mellé így bekerülhet ismét a kezdőbe Takács Tamás, csereként pedig szóhoz juthat majd a hét közben öt gólt szerző veterán, Tisza Tibor is. Nagy kérdés továbbá az utóbbi hetekben gyengélkedő Bódi formája, ez ellen a Felcsút ellen nagy szükségünk lenne egy jó meccsre tőle is.

Pintér Attilának ezzel szemben nem kell nagyon törnie a fejét, hiszen komoly hiányzójuk nem lesz.  A meccs érdekességeként itt érdemes megjegyezni, hogy a Felcsút keretében több ex-debreceni is található, Szakály Péter hosszú éveket töltött nálunk, Osváth Attila idén tavasszal volt a keretünk tagja, és náluk játszik még Zsidai László és Szécsi Márk is, valamint a cserekapusukról, Danilovicsról is szép emlékeket ápolnak a Loki szurkolók.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, a játékvezető Erdős József lesz. A mérkőzést nem közvetíti a TV, így, aki nem tud kilátogatni a stadionba, az m4sport.hu élő streamjén tudja majd követni az eseményeket.

Hajrá Loki!

borítókép: dvsc.hu

 • volt debreceni

  Ez a meccs lesz a vízválasztó. Én az NB1-et 3 négyes csoportra osztom. Az első négy az érmekért hajthat, meg a nemzetközi kupákét, a második négy a semmilyen vizet nem zavaró középcsapat, a harmadik négy pedig a kiesés ellen küzdhet. Ha nyerünk az első négyes csoportba kerülünk, döntetlen vagy vereség esetén a második négybe.
  Vegyük a jobbik esetet. Nyerünk. Utána a gyengélkedő Újpesthez megyünk, majd Mezőkövesden vághatunk vissza az első fordulóban elszenvedett vereségért. A Kövesd sem igazán acélos most. A harmadik meccs otthon a Haladás ellen, itt van miért visszavágni. Azaz ha nem az Újváros elleni formánkat hozzuk és Megverjük az Akadémiát, akkor esélyünk van a második négy nyertes sorozatra, amire nem is emlékszem, hogy valaha meg tudtunk csinálni, nyolc meccset nyerni zsinórban.

  Lehet mondani: álom álom édes álom, ó be szép! Pedig nem álom és ezért mondta a legelején, hogy az Akadémia elleni meccs lesz a vízválasztó. Persze az álom beteljesüléséhez a Vasas, a Honvéd, a Diósgyőr elleni játékot kellene produkálni.

  Annyira nem szeretnék felébredni!!

 • Szabó Béla

  Bármennyire is fáj kimondani, Pinyő összerakta a Felcsútot (nem Puskás és nem akadémia), még az útjuk is nagyon hasonló, mint a Lokié. Jól igazolni nem volt nehéz, le tudták rabolni a mennyeit, sőt most már Eszék megszerzésével a horvát piac is igen közel lett, és pl Knezevic eddig igen jó igazolásnak tűnik. Nevekre tényleg jónak tűnik, de talán a védelmük sebezhetőbb, hiába magyar szinten jó játékosok vannak abban a csapatrészben

 • narrator

  Semmiféle olyan vízválasztót nem érzek, amiről írsz. A lényeg egyelőre számomra annyi, hogy minél inkább távolodjunk el a kiesőzónától (ami jelenleg 6 pontra van). Ezért örülnék neki, ha minél tovább tartanánk a győzelmi, de legalábbis a veretlenségi sorozatot.
  Ne feledjük, hogy 4 meccsel ezelőtt még kiesőhelyen voltunk, és majd mindenki NB2-t vizionált. Nem érzem annyira stabilnak a csapatot, illetve erősnek a keretet, hogy formahanyatlás vagy sérülések miatt ne kerülhessünk bele újra egy hullámvölgybe. A reményem az, hogy ez minél később következik be.

 • narrator

  Apróság, de a diósgyőri pontszerzésük valójában a Diósgyőr elleni debreceni döntetlen volt. 🙂
  Megmosolyogtat Tisza veteránnak nevezése. Az életkora alapján indokolatlan, még nincs 33 éves. A jelenlegi csapatban persze az egyik legidősebb, de Tőzsérnél pl. csak fél évvel, Jovanovicsnál 1 évvel korosabb, velük kapcsolatban mégsem szoktam ezt a jelzőt olvasni, inkább csak azt, hogy rutinosak.
  Ha a játéka, teljesitménye alapján tekintjük veteránnak, az jogos lehet, bár ez alapján szerintem 5-6 éve annak nevezhetnénk, mert kb. 26-27 éves korára kiégett, azóta lejtmenetben van.

 • volt debreceni

  Hogy miért is vízválasztó? Egy milliárdokból összevásárolt csapat (amelyik egyedül több TAO-t kapott, mint az őt követő 6 másik csapat) és egy zsugori, a csapattal már nem törődő tulajdonossal rendelkező kispénzű, de zömmel hazai nevelésű játékosokkal felálló csapat csap össze. Kiderül a pénz le tudja-e győzni a debreceni szívet. A két csapat lehetősége közötti különbség alapból a Felcsút mellett szól, de a Premier Ligában is volt egy Leicester, akik kis pénzzel, de nagy szívvel bajnokok lettek. Mi nem leszünk azok most, de talán a szív megvan…

 • narrator

  Most másról írsz. Az előbb a bajnokság alakulása, a csapatok csoportokba sorolása és a következő ellenfeleink kapcsán nevezted vízválasztónak, míg itt konkrétan ennek a két csapatnak az összevetésében.
  Engem a 33 meccs összteljesítménye érdekel, hiszen annak alapján dőlnek el a dolgok. Nem hiszek abban, hogy egy-egy meccset kiragadunk, pláne nem így az NB1 első harmadában.
  A meccsről annyit, hogy a keretek erőssége alapján valamivel esélyesebbnek nevezném őket, még akkor is, ha mi játszunk otthon. Szerintem nem történik tragédia akkor sem, ha netalán kikapunk (bár így előzetesen azért csalódott lennék), amennyiben a játékunk nagyjából, a hozzáállásunk pedig teljesen rendben lesz.

 • volt debreceni

  Mindig kötözködsz velem, de én békejobbot kínálok. Természetes, hogy 33 meccs alapján dőlnek el a dolgok “végeredményben”. De pl. vízválasztó volt a Vasas elleni meccs is. Az addig semmit el nem érő pályán lévő 11-14 labdát kergetőből, ezen a meccsen csapat lett, amelyik focit játszott. És ezt a meccset három győzelem követte, a korábbi semmi helyett. Azért a 33 meccsen belül is vannak sorsfordító és igen fontos, mondhatnám presztízs meccsek. Pl. a helyezésektől függetlenül, a Fradi-Ute, a Debrecen-Diósgyőr, a Debrecen-Felcsút, a Vidi-Honvéd, csak hogy párat soroljak.
  Béke veled és velem!

 • narrator

  Ha kötözködésnek éled meg, akkor hagyjuk. Úgy gondoltam, kulturált hangnemben lehet eszmét cserélni, reagálni egymás hozzászólásaira, főleg ha nem teljesen ugyanúgy gondolkodunk. Neadjisten még vitára is módot ad a kommentelés, az érintettek épülésére. Persze monológoknak is teret lehet adni, de az nem túl izgalmas. A békejobbot elfogadom, csak szükségtelennek érzem, lévén semmi problémám nincs veled. Egyébként ki is veséztük a témát. Üdv.

 • tiberius

  Remélem jobb idő lesz este……Belenéztem az ns.be s valoban jó nevekből áll az ellenfél! Ha a LOKI ugyan úgy fog küzdeni mint az elmult meccseken akkor nem lesz baj! S bizom abban is,hogy ha folyamatosan is de emelkedni fog a néző szám mert ez már egy szerethető CSAPAT amelyik tud küzdeni ,harcolni…..

 • Jamen

  Szerintem döntetlen lesz a meccs, ha úgy nézzük egy sem marad, ha amúgy mindkettő!

 • volt debreceni

  Nem kellett felébrednem, nem álom volt, hanem okos és szép győzelem. Pinyő most a bírót sem hibáztatja, a csapata játszott sz@rul. Mi sem voltunk egy darabig elől acélosak, viszont a középpálya és a védelem nagyon jól állt a lábán, még akkor is ha sok labdát elszórtunk. A felcsútnak támadnia kellet – igaz azt is vérszegényen tette – és menetrend szerűen jött a két gól az utolsó 8 percben. A bíróval kapcsolatban: kicsit kímélte a felcsútot, ennek köszönhető, hogy 11-en fejezték be. Dialló a játékon kívüli szándékos lökésért, Heris pedig a sorozatos durva belépőiért és lökéseiért érdemelt volna egyik egyből pirosat a másik két sárgával pirosat. De szerintem ezt Pinyő most nem kéri számon a bírótól. Megvan a presztízsmeccs, ötből öt győzelem, jelenleg a 3. helyen, s csak a honvéd tudna elénk kerülni. Sajna az UTE kezd magához térni 4-2-re verte a Mezőkövesdet idegenben, de ha így játszunk ellenük is, akkor meg lesz a hatodik. Gratulálok a fiúknak, és Bandinak is. Jó taktika, jó felállás, harcos hozzáállás 3-0!

 • Nationalelf

  Nagy győzelmet arattatok ma! Gratulálok!
  #szarfelcsút

 • Kálmán Horváth

  Én ezt tippeltem. Tudtam, hogy nem kell besz@rni ettől a műegylettől. Nagyon okos és magabiztos volt a csapat. Bitang jól játszottunk! Hihetetlenül jó volt látni, hogy mennyire stabilak voltunk hátul, és ahogy átmentünk támadásba, az tankönyvekbe illik! Összes gratulációim!

 • Róbert Mándi

  Na ilyen nem volt velem mióta elösször bajnok lett a csapat,de Könyves gólját megkönnyeztem.Annyira megérdemelte!!!Szép győzelem volt s ki lehet jelenteni ez egy NAGYON SZERETHETŐ CSAPAT!!

 • Jamen

  Valóban a Felcsút kilenc emberrel is befejezhette volna nyugodtan, viszont akárhányszor nézem nem láttam szabálytalanságot Latifi meg nem adott gólja előtt. A védőnk a saját lábában esett el.

 • Jamen

  Szerencsére nem lett igazam, nagy gratuláció a csapatnak!

 • volt debreceni

  Igen, sajnos ennél a szituációnál a védőnknek “két ballába” volt, viszont ahonnan a bíró látta a védőnk és a bíró között volt a csatár, s onnan elég nehéz volt megítélni, hogy találkoztak-e vagy sem. Ne feledjük, a bírónak nincs videója, több kameraállásból visszajátszása lassítva, mint nekünk. Ezt köszönhetjük, de a két piros akkor is elmaradt. Olyan jó lett volna utánuk hallgatni, ahogy Pinyő szidja a bírót.

 • The_Taker

  Döbbenet, hogy összerakta Herczeg ezt a csapatot. Pécsi vagyok, de már hónapok óta olvasom a Lokiblogot, mert öröm látni egy ilyen színvonalas rajongói oldalt a fociról. Az évad elején picit osztottam azt a véleményt, hogy ez a csapat reménytelen. A védekező harmadról úgy nézett ki, egyszerűen nem üti meg a szintet, a középpálya morálisan tűnt gyengének (talán Jovanovics kivételével), támadó meg konkrétan nem volt. A bajnokság így is kezdődött, de ez az öt győzelem zsinórban bámulatos. Nyilván ezek a dolgok nem egy emberen múlnak, de tényleg Holman lett volna ennyire neuralgikus pont ebben a csapatban, hogy az ő távozásával indult be a henger? Miután a saját csapatomnak csak az NB3-ban szurkolhatok, azt hiszem egy picit Loki-drukker lettem az idén, szóval csak így tovább, srácok! 🙂

 • Róbert Mándi

  Nem tudom ki,hogy van vele de Tőzséren erőssen érződik az,hogy Holman távozásával felszabadult!!!Sokkal jobban játszik!!

 • Jamen

  Én is ezt mondtam.A két dudás egy csárdában esete.

 • Jamen

  Én nagyon sajnálom, hogy egy olyan nagy városnak, mint Pécs nincs első osztályú csapata.Pécsett voltam katona és kijártunk szurkolni a csapatnak.Akkor volt a csúcson Mészárossal és a többiekkel.Kívánom, hogy Ti is újra az NB1-be legyetek Szegeddel együtt! Nem Felcsútnak kell első osztályú csapat, hanem ahol vannak nézők is!

 • The_Taker

  Hát, bár úgy lenne! De ha őszinték akarunk lenni, nálunk sem volt néző. Azok az anomáliák, amelyek miatt a nézőszám mindenhol szar, nálunk is megvoltak. Persze az igaz, hogy régiós központokban a lehetséges bázis sokkal nagyobb lenne, mint azon helyeken, ahol csakis a politikai háttér miatt létezik egyáltalán futball. Viszont a pécsi városvezetés egy tragédia, az állami segítség ellenére is sikerült csődbe vinniük a várost, az elmúlt tíz évben pedig az összes sportcsapatot tönkrevágták, többnyire azzal, hogy kicsinálták a tulajdonosokat, aztán az ígéretek ellenére semmit nem raktak a helyükre. Szóval nekünk marad az NB3, ha egyáltalán marad, mert most az is veszélybe került. Mindegy, ez nem a Lokihoz való téma, örülök, hogy ti magatokra találtatok, és szurkolok, hogy ez így is maradjon!

 • Imre

  Egy hónapja csak nézek, mint a moziban… Olyanokat írtam ide, hogy “úgy látszik, bele kell nyugodnunk, hogy kiscsapat lettünk…”. Alaposan rám cáfolt a kiscsapat. Bravó fiúk, bravó Bandi! A blog-on szívesen olvasnék egy mélyebb elemzést arról, hogy mik lehetnek ennek a megtáltosodásnak és főleg a hozzáállás változásának a hátterében. Júliusban és augusztus elején a problémákat boncolgattuk, most boncolgassuk a sikertényezőket 🙂 Sokkal kellemesebb feladat, nem?
  Hajrá Loki!

 • Jamen

  Nekem a vidéki foci a szívügyem, ezért írtam le.Debreceniként a Lokinak szurkolok, de szorítok a többi vidéki város csapatának is.

 • öcsisajt

  Biztos sokan olvastátok anno nagyon ekéztem Bandit meg a csapatot! Nos már egyszer megkövettem Bandit és most csak gratulálni tudok neki!! Látván azt a munkát,TUDÁST amit Ő elvégzett és átadott a csapatnak az nem semmi. Tényleg olyan érzékkel nyúlt hozzá a fiatalokhoz és összerakta az ideális csapatot. Ehhez kell a tudás nem az össze vásárolt zsoldosokkal kísérletezve milliárdokat elköltve “csapatot csinálni”? Láthattuk a Magyar kirakatcsapatok meddig jutottak a BL EL selejtezőkön. A legutolsó csoda is Bandihoz és a Lokihoz fűződik. Szerintem nagyon sok szép élményben és meccsekben lesz részünk és messze még a vége! Ezek a fiatalok nincsenek jól lakva mint Holman Szakály meg egy páran! Éhesek a sikerre,Hajrá Loki és Bandikám csak így tovább szerényen,okosan mint mindig!!

 • Jamen

  Herczeg András emberi kvalitásai teljes összhangban van a tudásával!

 • Jamen

  Elment Holman, jött Bódi, Varga, Bényei és Kinyik.Ez egy másik és ás felfogású csapat!