7/3 – Meddig tarthat a lendület?

Ha kedd, akkor Heti Hármas. Ezúttal is három témakört jártunk körbe, bár kicsit speciális volt a mostani adás, hiszen az egyik témakört az olvasói kérdések tették ki, így ezúttal összességében sokkal több kérdéskörrel foglalkoztunk.

73HD600

Ezen a héten CsibuJuveFan1897 és Enderson voltak az adás résztvevői.

Heti témáink:

 1. Számítottunk-e arra korábban, hogy tíz forduló után dobogón leszünk, és meddig tarthat még ez a jó széria?
 2. Válaszoltunk az olvasói kérdésekre
 3. Miért változik ilyen hirtelen a szurkolói és olvasói közhangulat?

 • Tylla

  Holman eladásából befolyt pénzből kifizették az elmaradt tartozást? Lehet.
  Utólag jól látszik, hogy Holmant játszatni kellett ahhoz, hogy eladhassák. Ha kispadon ült volna, még most is itt lenne.

 • Jamen

  Mondjuk számomra érthetetlen, hogy a Slovannál mit láttak benne? Egy jó meccse sem volt ebben a szezonban.

 • Tylla

  Teljesen egyetértek veled, de hál’ Istennek láttak olyat benne, amit mi nem. Azóta egy gólt már lőtt is. Ez mindkét fél részére jó üzlet volt.

 • tiberius

  1.Csibu! Tökéletesen egyetértek veled! Megint jó meccsekre járni.
  Herczegnek nagy érdemei vannak mert megmerte kihagyni Filipet s ezzel stabilabb ,agresszívabb lett a kp-s sorunk…de erről rengeteget irtunk itt az elözö szezonban.

 • DEBRECENIVSC

  “ÁTVERÉS,HAZUGSÁG,FIATALÍTÁS,TUDATOSSÁG HIÁNYA”
  Gyertek megint már ezzel a fiatalításos dologgal, nem volt ilyen kijelentés, a szezont fiatalabb játékosokkal kezdtük, aztán később az ankéton egy idősebb úr kérdezett rá, hogy ő bár örül a sok “fiatalnak”, de félti őket, hogy ennyit vetnek be egyszerre, bár ez még a felkészülés idején volt !!! A kutya fáját neki. 😀

  “ÁTVERÉS”
  Kezdjük az elején …. egyrészt hiába ígéri meg az elnök az edzőnek, hogy maradnak a játékosok (Danilovics,Osváth,Brkovic), ha a játékos, vagy a játékos csapata nem úgy dönt, felcsút jóval többet ígért no és Osváth sem gondolkodott nyilván túl sokat, hogy inkább a pénz és egy stabilabbnak beígért csapatot válassza ( Haon:
  A kívülállók számára úgy tűnik – ellentétben az elmúlt évekkel –, most nagyon nehéz Debrecenbe csábítani játékosokat. Ez csakis az anyagiakon múlik?
  Szima Gábor: Feltétlenül. Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, 4-500 ezer eurónál kezdődik. Azt az Osváth Attilát, aki a tavasszal nálunk szerepelt és szerettük volna megtartani, a Puskás Akadémia olyan összegért vásárolták ki a Vasasból, amit mi egyszerűen nem tehetünk meg, nincs rá lehetőségünk. Emellett a labdarúgók bérigényei is nőttek. ), Danilovics esetében nem tudjuk mi döntött valószínűleg a felcsút illetve a játékos magatartása egy csapattársával szemben .. ezt nem tudjuk meg sose, Brkovic esete meg megint érdekes, mert bár egészségesnek vallotta magát nem volt az és amúgy sem csatlakozott időben, mert azért azt meg szokták engedni, hogy amíg nem talál magának csapatot addig a csapattal kezdje meg a felkészülést, pláne, ha ott tervezi folytatni …. hát most vagy 2 szinttel lejjebb találta magát a butaságának köszönhetően, az utolsó meccsen lépett pályára “Virsligában”
  Így utólag persze okosabb az ember, de nem mondhatjuk, hogy rosszul jártunk, bár Laczkót szívesebben látnám itt, Ferenczi helyén, mint a Honvédban a padon, de itt is a játékos döntött, aztán mondták, hogy tárgyalásban vannak egy másik magyar balbekkel, úgy tűnik valami miért nem jött össze ez sem.

  KÉNYSZER,HAZUGSÁG, FIATALÍTÁS, TUDATOSSÁG HIÁNYA
  Tehát maradt a szokásos kukázás, illetve az ami van abból kellene főzni, ráadásul eladhatót, nah most ez azért érdekes, mert mielőtt elkezdődött a felkészülési időszak, már akkor lenyilatkozta Herczeg, hogy bizony kemény időszak elé nézünk és legelső sorban az a cél, hogy debreceni kötődésű elsősorban rutinosabb magot alakítsanak ki, akinek nem lesznek kiesési gondjaik és miután biztosnak látszik, hogy bentmaradunk (és már mint kiderült, már hamarabb menet közben is szoktatjuk a játékosokat az nb1-hez.) vélhetően elindulhat a tényleges fiatalítás, tehát beépíteni a 19 éves vagy fiatalabb játékosokat. De ennek fényében butaság lett volna bárki részéről mást kifelé kommunikálni, mint amit az edző eltervezett a vezetőséggel egyetemben, majd mind az edző, mind a klub részéről hasonlóan nyilatkoznak a szezon kezdete előtt, nemde? DE AMÚGY IS ÓTVAR NAGY BAROMSÁG, MÁR A GONDOLAT IS, HOGY A FIATALÍTÁS ( a tényleges) EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA LÉTREJÖHET, ÚGY HOGY KÖZBEN MASÍROZUNK ELŐRE A TABELLÁN, DE LEGALÁBB IS NINCSENEK KIESÉSI GONDOK, de a jó életbe már, sohasem mondták, hogy most akkor fiatalítanak (tehát amit ti vártok az a 19-től lefelé), még is hangoztatjátok, foglalkoztok vele, a bácsi nyilván nem tudta, hány évesek azok a “fiatalok”, az viszont kétségtelen tény, hogy a kezdő átlagéletkora annak ellenére csökkent, hogy idősebb lett egy évvel Jovanovics,Tőzsér és Mészáros (már amikor kezdett), sőt a kapusok is idősebbek mint amilyenek távoztak és így is csökkent, tehát ez a bugyuta, az éterből kiragadt, valamiért tényként közölt információs szakadás is megállja a helyét, hiszen fiatalabb lett a csapat. A Köz-Ügyes interjú közben már nem elérhető, de a dvsc.hu összefoglalta a lényegét 2017.06.16-án :

  Herczeg András a Debrecen Televízió Köz-Ügy című műsorában elmondta, hogy nem kis fába vágta a fejészéjét. Elárulta: amikor véget ért a bajnokság, nem tervezte, hogy tovább folytatja a munkát a csapat élén.

  (én írom ezt ide: íme a kényszer szülte terv, de úgy mondjátok, mintha 5 éve ígérték volna azt amit igazából nem)

  Az egyik legfontosabb kritériumnak nevezte, hogy a debreceni mag meglegyen, mivel mindig akkor volt ütőképes a Loki, amikor helyi játékosok alkották a csapat gerincét. Ennek felépítése szerinte nem megy egyik pillanatról a másikra.
  Ahhoz, hogy a fiatalokat gond nélkül be lehessen építeni, szükség lenne arra, hogy legyenek olyan helyi focisták, akik idősebbek, tapasztaltabbak, és tudnak segíteni a fiataloknak a beilleszkedésben és a fejlődésben is. Sós Bence ilyen lehet, hiszen neki helyi kötődése van, saját nevelésű játékosról van szó, de már most több csapat érdeklődik iránta. Herczeg András szerint nehezíti a helyzetet, hogy mindig eredménykényszerben kell játszani a DVSC-ben, a debreceni labdarúgás nem engedheti meg ennek ellenkezőjét. Hangsúlyozta, meg kell találni azt a tapasztalt magot, ami mellé be lehet építeni új, fiatal játékosokat.

  Haon, Szima Gábor interjú:
  Változott a koncepció, a légiósok helyét magyar, főként debreceni kötődésű játékosok veszik át. Átalakul a csapat, ehhez mérten módosulnak az elvárások is?

  Szima Gábor: A célokat csak akkor tudjuk kitűzni, ha kialakult a végleges keret. Viszont egy dologban biztos vagyok, ez idei Debrecen a bajnokság utolsó fordulójában nem a kiesés ellen fog küzdeni. Vannak olyan játékosaink, akik az OTP Bank Liga meghatározó focistái, s nagyon bízok azokban a labdarúgókban, akik most jöttek vissza a klubhoz. Tisztában vagyunk a képességeikkel, biztosak vagyunk benne, hogy tudnak segíteni a Lokinak. Ha Leonal Pontes, Szuk, Handzic és Feltscher bizalmat kapott, akkor ezt a lehetőséget meg kell adni Herczeg Andrásnak, Kuti Krisztiánnak, Kinyik Ákosnak, Varga Kevinnek, Bíró Péternek, Barna Szabolcsnak, Sós Bencének, Bényei Balázsnak, Csősz Richárdnak és a többi keretben lévő focistának. Ha bizalmat kapnak, akkor meg fogják állni a helyüket, hiszen nagyon fontos a játékosok számára a szurkolók szeretete.

  http://www.dehir.hu/videogaleria/szurkoloi-anketot-tartott-a-loki-2/
  http://www.haon.hu/dvsc-szima-gabor-interju/3539668
  https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/herczeg-andras-fontos-hogy-a-debreceni-mag-meglegyen
  http://civishir.hu/labdarugas/2017/06/herczeg-majd-elvalik-jol-dontottem-e

  Már ne is haragudjatok, de ezt hamarabb eltervezték, az hogy kényszerből ennek időben hamarabb kellett bekövetkeznie,( mármint az eredménytelenség miatti kísérletezés következménye Kinyik,Bényei) Sós sérülése miatt Varga beépítésének (PEDIG Ő SEM A FIATAL KATEGÓRIÁBA TARTOZIK (U19)) az nem jelenti azt, hogy nem tervszerű, hiszen lett volna más megoldás is, ha Völgyi balbekk és Ferenczi előre megy Sós helyére és máris kimarad Varga, de ha a másik megoldást választja az edző, hogy Barna Szabolcs a balbekk és Ferenczi ugyanúgy előre megy akkor is kimarad, de Herczeg fejében bizonyára van egy ranglista és ennek az elején Varga Kevin volt, hiszen már a felkészülési meccsek alkalmával is ő volt a leggyakrabban alkalmazott “fiatal”.
  Nem tudom miért állítotok ilyen dolgokat, de nekem úgy tűnik eddig, hála a jó Égnek eddig minden tervszerűen, tudatosan halad előre … a továbbiakban úgy tűnik számomra a következő beépítendő sorrend Csősz,Bíró,Kusnyír,Bárány, de ha eljutunk a téli szünethez lehet változik majd a sorrend.

 • Ami Whand

  Ezek valószínűleg valamilyen érdekcsoporthoz tartoznak, ha végighallgatod miket mondanak Szima neve folyamatosan felmerül mint negatív dolog, még ilyenkor is…meg amiket ez a Csirke mond, hogy senkinek nem javasolja, hogy menjen meccsre ,majd ha valóban fiatalítanak…meg amiket a semleges térfélben mondott hogy Herczeg nem is jó szakember, mert azt hallotta hogy Varga Kevin úgy került a csapatba, hogy megkérdezte a 2. csapat edzőjét ki lőtt gólt a 2. csapatban 😀 wtf 😀 meg megkérdezik, hogy kit szeretne edzőnek és nem vágja rá Herczeget vagy Garamvölgyit? milyen drukker az ilyen? meg a másik…Kezdték azzal hogy a fradi, a vidi, a vasas rossz napot fogott ki nem a mi taktikánk ölte meg a játékukat, hanem rossz napot fogtak ki 😀 miközben a tvben a szakértő levezett, hogy a védő 3 szög milyen jól mozgott együtt, lezártuk a széleket ezzel megölve a Fradi játékát. Meg a játékunkban rengeteg olyan tudatos elem látszik, amivel a napnál világosabb, mi a taktikánk. Modern focit játszunk, stabil védekezés, abból gyors ellentámadások.

 • JuveFan1897

  Örülnénk ha nem állítanál rólunk hazugságokat ember. Kicsit unalmas már ez a stílus, amit nyomatsz youtubeon meg itt.

 • Ami Whand

  Ezt a pletykát hallottam…ezek a hírek terjengenek…ez szűrhető le a hozzáállásotokból… ugye milyen kellemetlen?

 • JuveFan1897

  Csak az a különbség barátom, hogy mi nem állítunk semmit, amiben nem vagyunk biztosak. Te meg most konkrétan olyan hazugságot állítasz, ami visszaellenőrizhető. Pl hol mondott olyat Csibu, hogy nem javasolja a meccsre járást? Ennél nagyobb ordas hazugságot nehéz kitalálni, hiszen amióta blog a blog, úton útfélen biztatjuk az embereket a meccsre járásra, mivel mi is ott vagyunk hétről hétre.

  A másik hazugság amit állítasz, hogy a Vasas elleni győzelem után olyat állítottunk, hogy nem a mi érdemünk a siker, hanem az ellenfél fogott ki rossz napot. Szeretném azért látni, hogy hol írtunk/mondtuk ezt így konkrétan.

  Az meg a legalja, és legszánalmasabb dolog, hogy amiért van egy kialakult véleményünk, ami történetesen nem egyezik a tiéddel, akkor már mindjárt valami érdekcsoporthoz tartozunk.

  Jó lenne, ha ezt a bicskanyitogató stílust mellőznéd.

 • csibu

  – Igen, érdekcsoporthoz tartozunk: a DVSC szurkolók érdekcsoportjába, örülök, hogy észrevetted.

  – Szima neve talán összesen egyszer hangzik el a 60 perces adás során, az pedig alapvetően miért gond, ha negatívan hangzik el? A véleményünket alátámasztjuk, nem csak dobálózunk vele.

  – A következő mondatod miatt megy a ban, ég veled: “senkinek nem javasolja, hogy menjen meccsre”. Ugyanezt megírtad youtobe-on is, és már ott is megírtuk, hogy ilyen nem hangzik el, sőt, ahogy JuveFan jelezte, folyamatosan arra buzdítunk mindenkit, hogy jöjjön meccsre. Az, hogy szándékosan újra leírod az egyértelmű hazugságodat (és nem csak ez az egyetlen), és folyamatosan érvek, gondolatok helyett csak a sárdobálás és a

  – Ha hallgatod a Semleges Térfelet jól hallhattad azt is, amint ott is örültem, hogy ismét van szurkolás a lelátónkon és egyre többen vagyunk a hazai meccseken. Herczegről sem az hangzott el, hogy nem jó szakember, hanem az: jobb pedagógus mint szakember. A Varga Kevin “sztorit” az egyik érintett maga mesélte el, de nem akarta, hogy megírjuk, hogy tőle tudjuk. Ha te máshogy tudod, figyelünk, hogy is történt ez? Vajon miért jelent meg előtte a Nemzeti Sport beharangozójában pénteken, hogy Bíró Peti fog kezdeni és végül miért mégis Varga kezdett? Nézd meg, ki írja az NSO debreceni cikkeit, és bátran kérdezd meg, hogy hasraütésszerű dolog volt-e, vagy 1 nappal a meccs előtt tényleg az volt a terv, hogy Varga fog padozni.

  – Az volt a kérdés, hogy én melyik edző keze alatt dolgoznék, nem az, hogy melyik edzőt szeretném a csapatomnak. Nagyon nem mindegy. De köszönöm, hogy újabb hazugságot állítasz. És köszönöm, hogy hagyod, hogy azt gondoljak amit szeretnék.

  – Nem állítottuk, hogy a Vasas rossz napot fogott ki, sőt, pont az ellenkezőjét írtuk és mondtuk minden platformon. Azt, hogy miért gondoljuk, hogy a FTC és a Vidi szarul játszottak önmagukhoz képest és nem mi miattunk, szintén több alkalommal, podcastban, összefoglalóban, eszmefuttatásban, instat rétékelésben is kifejtettük.

  – Az utolsó mondatod az egyetlen, amit mi is állítunk: tudatosan játszunk és stabil védekezésből gyors ellentámadásokat szövünk. Ez a szerdai JuveFan instat értékelésben is világosan le van írva.

  Ismétlem magam, nem az a gond nálad sem, hogy nem egyezik a véleményed velünk. Az a rendkívül szomorú és szánalmas tény, hogy egyértelmű hazugságokat állítasz rólunk, mert nem kedvelsz minket; még azután is, hogy több alkalommal szóltunk már, és visszakérdeztünk, hogy ezt meg azt honnan veszed. Ez nem “pletyka, meg hírek, meg hozzáállás”, mert amit mondunk, írunk, az mind visszanézhető, visszahallgatható.

 • csibu

  Dehogynem, állandóan azt szajkózza és szajkózta minden, hogy “fiatal, saját nevelésű játékosok”. Az idős úr kérdésén én is derültem.

  Én nem azt hiányolom, hogy nem maradt együtt a keret, ez valahol várható volt, de Herczeg ezt állította, hogy ő más ígéretet kapott. Én azt hiányolom, hogy jelentős erősítés nem érkezett, azok után, hogy hajszál híján kiestünk. Ez felelőtlenség.

  Így van, a fiatalítás egy hosszú folyamat. A csapatépítés egy hosszú folyamat. Nem hetek-hónapok, hanem évek munkája.

  Szerintem az egész tavalyi évünk koncepció nélküli szenvedés volt és koncepció nélküli továbbhaladás. Kezdve azzal, hogy Kondás 2-3 meccs után távozott, folytatva azzal, hogy Herczeg csak beugrott, folytatva azzal, hogy Pontes alatt havonta megingott a bizalom.

  Nagyon örülünk annak, hogy Varga berobbant, és hogy van még 1-2 olyan utánpótlás korú játékos, aki ott van a csapat küszöbén. Szeretném azt gondolni, hogy ami zajlik tudatosan történik, de ezt nekem nem bizonyítja, sőt az ellenkezőjét erősíti bennem a nyári interjú-lavina, amiket te is linkelsz.

  A hosszú hszed ettől függetlenül köszönjük, sőt, az is lehet, hoyg neked van igazad és az egész dolog ami előttünk zajlik, koncepción alapul, tudatos és évek óta zajlik, csak mi nem vesszük észre. Ez is benne lehet a pakliban.

 • Enderson

  Kifejezetten érdekesnek találtam a gondolatmenetedet, mindig jó olvasni, ha valaki értelmesen és racionálisan levezeti az állításait. Vannak olyan részei a véleményednek, amivel egyet is tudok érteni. Ilyen pl. az, hogy egy Felcsúttal jelenleg tényleg nem versenyezhetünk anyagilag, vagy mondjuk az, hogy Kinyik, Bényei és még pár játékos beépítése tényleg eltervezett lépés lehetett. Az általad írt “beépítendő sorrend” is reálisnak tűnik, bár érdekes kérdés, hogy pl. Nagy Kevin ott van-e valahol ezen a listán.

  Pár dologgal viszont nem értek egyet, bár – ahogy csibu is írta – nincs kizárva, hogy tévedünk. Az egyik ilyen az átigazolások kérdésköre.
  Azzal teljesen egyetértek, hogy eredménykényszer van, és el kell kerülni a kiesést, ezért nem lehet(ett) egyből a fiatalokat bedobni a mélyvízbe, csak akkor, ha már biztonságban vagyunk. Ez viszont egyúttal azt is alátámasztja, hogy legalább a hiányposztokra igazolni kellett volna 1-2 rutinos és meghatározó játékost. Az érthető, hogy Osváth miért a PAFC-ot választotta helyettünk, az viszont már jóval kevésbé, hogy miként nem sikerült egyetlen értelmezhető balhátvédet sem találnunk, miközben még a Balmaz is le tudott pl. egy Uzomát igazolni, aki azóta is az egyik legjobbjuk. Miért választotta Laczkó a padozást a Honvédban, ahelyett, hogy nálunk kezdő legyen? Elgondolkoztató kérdések ezek.

  Ráadásul már az első 2 fordulóban kiderült, hogy a biztos bentmaradás és a fokozatos beépítés koncepciója megbukott, annyira gyengék voltak a “húzóembereink”. Ezért jött a minden mindegy alapon próbálgatás és fiatalítás, még akkor is, ha annak tényleg örülhetünk, hogy Kinyik, Varga és a többiek ennyire jól játszanak. Ha már szóba került egyébként Varga Kevin, érdemes elolvasni a keddi Nemzeti Sportos interjút vele, ahol elmondja, fogalma nincs, miért kapta meg hirtelen a lehetőséget. Ez a problémánk, hogy a tudatosság legfeljebb nagyvonalakban jellemzi ezt a fiatalítási projektet, de a részletek sokszor teljesen ad-hock módon változnak. Egyszóval nem vitatom, hogy be akartuk építeni ezeket a játékosokat, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyire hamar, ez inkább csak kényszermegoldásnak tűnt.

  Röviden reagálnék Brkovicra is. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy valahol ő is ludas a történetben, de azért valljuk be őszintén, hogy sokszor nem kapta meg a vezetőség részéről azt az elismerést és megbecsülést, amit megérdemelt volna, vélhetően a szerződéshosszabbítási ajánlat kapcsán sem.

  Ami nekem mégis a legfájóbb pont, arról sokat beszéltünk korábban. Miért nem egy éveken átívelő, folyamatos és tudatos koncepció része volt a fiatalítás? Miért nem kezdtünk már akkor bele, amikor még nem kellett a kieséstől tartanunk? Miért történik az egész annyira random módon? Tavaly még Kóródi volt a nagy tehetségünk, idén meg teljesen eltűnt, mintha sosem létezett volna. Nem tudom, mennyire volt potenciál benne, de szomorú, hogy nincs meg a következetesség.

  Félek tőle, hogy az évek során számtalan fiatal tehetségünket pazaroltuk el, azzal, hogy nem kapták meg a lehetőséget, és az is aggasztó, hogy most sem teljesen egyértelmű az íve ennek a koncepciónak. Így tehát az egyik szemem sír a leírtak miatt, a másik viszont nevet, mert egyébként nagyon jó érzés végre ezeket a srácokat látni a pályán.

 • DEBRECENIVSC

  Nem veszünk össze csak azt hittem ezt már kiveséztük vagy legalább is meggyőztem valakit arról, hogy ilyen kimondott fiatalítás felelős személytől nem hangzott el és így nem lehet rá azt mondani, hogy hazugság, átverés .. stb.

 • DEBRECENIVSC

  Pontosan, ahogyan írtad, hogy kicsit előbb került sorra ez a beépítéses dolog, de ahogy én is leírtam, ez a terv része volt, az hogy így alakult, hogy így sült el, hogy tisztábban fogalmazzak, mondhatjuk szerencsének, de azt nem mondhatjuk, hogy ne lett volna benne a tervbe, hiszen egyrészt a felkészülés előtt lenyilatkozta Herczeg a konkrét tervet (tehát számon lehet kérni, mik valósultak meg mik nem, eddig úgy gondolom a krízisposztokra történő erősítéseken kívül bejött minden, de egyébként, azt hogy megígérték, maradnak a fentiek, nem mondta csak azt hogy azt várta, úgy számolt, hogy maradni fog a 3 jómadár) nem volt más a felkészülést velük kezdték, de még a szezon előtt ki mondták, hogy azért lesz nehéz, mert abból kell főzni ami van és ami még csurran-cseppen mellé, de ahogyan írtam Varga Kevin volt a leginkább foglalkoztatott fiatal, azért így kívülálló szemmel is lehetett rá következtetni, hogy akarnak vele valamit, főleg úgy, hogy nem játszott rosszul.
  A szezon elejei kísérletezés is a nyilatkozatból számomra legalább is egyértelmű, hogy az is a terv része volt “Az egyik legfontosabb kritériumnak nevezte, hogy a debreceni mag meglegyen … Ennek felépítése szerinte nem megy egyik pillanatról a másikra.” , de lehet csak én értem félre, megeshet.

  Hogy miért nem fiatalítottunk korábban? Ez a legjobb kérdés, amire én is keresem a választ, hiszen az a jó ember Kondás mester még dolgozott is az UP-ban, nem igaz, hogy mindössze egy akkora már nem fiatal Korhut és majd jóval később egy Balogh Norbi (aki fél évig volt csak alapember) termett ennyi idő alatt, de ahogy sokan Herczeget ezért is szidták, hogy ehhez neki is köze van, de kérdem én mit tehet egy akadémiai elnök annak érdekében, hogy megmásítsa a mindenkori edző véleményét, filozófiáját, felfogását és legvégül a döntését, hogy kit rak be, kit épít be, hogyan képzeli el a felállást ,,, stb, talán beajánlhatott volna egy-két srácot, de ennyi, de amúgy az igazi “akadémiai termékek” a mostani 16-17 éves srácok, a többi csak belecsöppent és kapott egy kis “akadémiai” képzést is.

  Kóródit érdekes, hogy felhoztad, bele akartam írni ebbe a rövid esszébe, de akkor hosszabb lett volna. Én úgy láttam saját szememmel, meg a feltöltött videóin, hogy tud a labdával bánni a srác, nincsenek kisfiús test problémái, mint egyes balbekkeknek, tehát van fizikuma, amit persze lehet fokozni, esküszöm egy Saviola simán kijönne belőle, a megfelelő munka mellett persze, de nekem úgy tűnik az a sérülés jobban megviselte, mert idén még nem lépett pályára vagy nagyon jól titkolják, de az is lehet hogy idén érettségizik és a család szólt, hogy a tanulás az első.

  http://www.centersport.hu/a-jovo-tehetsegei/

 • Jamen

  Kedves Ami Whand(ál)!
  A következő találó meghatározásra bukkantam a pletykáról:
  “A Pletyka az,amit a Rosszakaróid találnak ki,a Hülyék terjesztik és a Buták meg elhiszik”.

 • Sanyi Tóth

  30. perc: “Amikor Szakály és Czvitkovics egyszerre volt a pályán, abból soha nem sült ki semmi jó.” Itt azért nem akartam hinni a fülemnek. A 2009-es BL-selejtezősorozatot végigjátszották együtt kezdőként, ahogy az annak megágyazó bajnokságban, és az azt követő idényekben is kulcsszerepe volt mindkettejüknek, STABIL KEZDŐKÉNT. Példának okáért: Szakály a 2008/09-es, a 2009/10-es, és a 2010/11-es szezonokban sorrendben 19, 21 és 26 alkalommal volt kezdő (30 bajnokiból), Cicó ugyanezekben az évadokban 20, 26, illetve 22 meccsen kezdett. Ezekben az években kétszer bajnokságot nyertünk, és nem is működtünk rosszul csapatként, Cicó akkor volt a legjobb, és Szakály is érett, hasznos csapatjátékosként tette a dolgát, bár akkor még nem számított az első számú spílerek egyikének, mindig alapember volt. A züllés valójában ’10/11-ben indult meg. Cicó elfogyott és súlytalan lett, amikor kulcsszerepet kapott, sokat alibizett, kvázi megbukott vezérként, csapatkapitányként és sok esetben magával rántva Szakályt is. De ekkor a csapatban betöltött jelentőségükön felül a szerepkörük is jelentős módosulásokon ment keresztül, és ez a fajta visszaesés is csak a tavaszi félévben volt észlelhető. Addig többé-kevésbé működött a csapat, és nekik is voltak jó momentumaik. A 2012/13-as Cicó pedig már össze sem hasonlítható a korábbival, a Szakállyal való együttműködését sem érdemes firtatni, hiszen abban az évadban ő érdemben már nem kapott szerepet.

  A Lokiban eltöltött utolsó közös (és önálló) időszakaik dacára sem szabad elfelednünk azt, hogy még együtt is jóval több kellemes pillanatot okoztak ők nekünk, mint kellemetlent. Meg valójában tényleg csak egyetlen értékelhetetlen félszezonról beszélhetünk a Szaki-Cicó koprodukció vonatkozásában.