A zöldek ellen mindig nehéz

Tudjuk jól, hogy az elmúlt években sajnos egyre több a mumusunk, amely csapatok ellen kevés pontot szerzünk és/vagy rosszul játszunk az esetek többségében. Azt is szomorúan konstatálhatjuk, hogy a zöld mezben pályára lépő csapatok mindegyike ebbe a kategóriába tartozik. Az első mumus, a Haladás ellen már pontokat is hullajtottunk, most pedig érkezik a második, a Paks személyében, mintegy felvezetésként a legnagyobb szörny, a Fradi előtt. DVSC-Paks beharangozó.

629Paks_DVSC

A múlt heti, szombathelyiek elleni mérkőzésen nagy esélyt szalasztottunk el. Nem csak arra gondolok, hogy kihagytuk a ziccereinket a második játékrészben, így csupán az egyenlítés jött össze, hanem arra is, hogy enervált játékunkkal nem feltétlenül sikerült a több ezres nézőközönséget egyöntetűen meggyőzni arról, miért érdemes a Paks ellen is kilátogatni. Különösen igaz ez annak fényében, hogy őszintén megvallva, a Tolna megyéből érkező együttes nem szokta emberek ezreit kicsalogatni a stadionba. Sajnos emellett a játékunk is mérkőzések óta akadozik, és bár veretlenségünket még ezzel együtt is meg tudtuk őrizni, mégis vannak aggasztó jelek. Főként azt sorolhatjuk ide, hogy kezdünk egyre jobban belefutni abba a helyzetbe, amitől annyira féltettük a csapatot: sorban sérülnek meg a játékosok. Márpedig az amúgy is szűkös keretet elnézve ez komolyabb problémákat tud okozni, különösen a támadójátékunkban.

Tabakovic ugyanis ismét megsérült, Könyves még nem nyerte vissza a formáját, Takács pláne nem, Mengolo is vegyes képet mutat, meg aztán amúgy sem klasszikus befejezőcsatár. A gólszerzéssel tehát ismét lehetnek majd gondjaink, már csak a Paks masszív védőjátéka miatt is. Ha már a sérülésekről beszélünk: Sós Bence biztosan nem tudja vállalni a játékot, ami mondjuk az elmúlt hetekben mutatott játékából kiindulva még nem is a pótolhatatlan veszteség kategóriája, az azonban már nagyobb aggodalomra adhat okot, hogy Szatmári szereplése is kérdéses. Az ő esetleges kiválásával előtérbe kerülhet Mészáros játéka, akit már egyáltalán nem érzek 90 perces védőnek, vagy esetleg megkaphatja a lehetőséget Szilvási, aki viszont jócskán a zsákbamacska kategória, vajon milyen teljesítményre lehet képes. Persze ennek is ki kell előbb-utóbb derülnie, éppen ezért én inkább őt játszatnám, mint Mészit.

paksvarhato

A vendégek kapcsán is van miről beszélni, és sajnos ezen tények többsége nem kecsegtet túl sok jóval. Például 6 mérkőzés óta veretlenek, és ez ugyan még mindig elmarad a mi sorozatunktól, de azért jól jelzi, hogy egy nagyon masszív ellenféllel találjuk majd szembe magunkat. (Legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy a felcsútiak elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a vendég csapat pozitív sorozata szakad meg a találkozót követően.) Ráadásul felépülőben van legveszélyesebb játékosuk, Bartha László, aki hétközben a kupameccsen csereként beállva betalált az ellenfél hálójába. Az ő szereplése azért annyira fontos kérdés a számunkra, mivel ő is igazi mumusunk: szinte kivétel nélkül mindig betalál ellenünk. Bár az idei első mérkőzésünkön ez nem történt meg, de pl. a tavalyi szezonban mindhárom találkozón mattolta a védelmünket. Másik érdekes személy az atomvárosiaknál Verpecz István, aki nyáron hagyta ott a Loki kispadját a Paks csapatáért, és szép lassan be is verekedte magát a kezdőcsapatba, bár az összefoglalókat elnézve ez sokáig teljesen érthetetlennek tűnt, különösen a Diósgyőr elleni nevetséges bakija után. Az elmúlt találkozókon azonban mintha egyre magabiztosabban védene, szép lassan kezd magára találni. Ettől függetlenül, ha van egy kis eszünk, akkor megpróbáljuk majd kihasználni, hogy ismerjük a hibáit, és rájátszunk azokra. Biztos, hogy nagy bizonyítási vágy lesz benne egykori csapata ellen, de ez akár rá nézve rosszul is elsülhet.

Egy záró gondolat még a találkozóról: ennek a mérkőzésnek egyáltalán nem szabad lebecsülni a jelentőségét, mert nagyon nem mindegy, milyen lelki állapotban fordulunk rá az előttünk álló nagy menetre. Fradi, Vidi, Vasas, Honvéd négyes jön ezt követően, és egy esetleges győzelem nagy lökést adhat a csapatnak. Reméljük, hogy elmúlik majd a Haladás elleni görcsösség, és visszatér az a hihetelen harciasság és koncentráltság, ami jellemezte pár jobban sikerült meccsünket idén. Ezért is fontos, hogy a helyszínen szurkoljunk a csapatnak, ha tehetjük; és hajszoljuk bele őket a győzelembe, egy olyan csapat ellen, amelynek a stílusa nagyon nem fekszik nekünk.

A találkozó szombaton 15:30-kor kezdődik, a játékvezető Bognár Tamás lesz, aki nem feltétlen a kedvenc bírónk, de mint tudjuk, ez szinte mindegy is az NB1-es játékvezetőket elnézve. Sajnos a tv ezúttal sem a mi mérkőzésünket adja, így akik nem tudják élőben a helyszínen követni az eseményeket, azok keressék szokás szerint az m4sport.hu-n a linket, reméljük, hogy ezúttal időben kirakják majd.

Hajrá Loki!

Enderson

 • tiberius

  Tetszik a beharangozó! Csertöi most is szimpatizál a LOKIval!Lehet,hogy szeretne itt edzö lenni???? Nem leszünk nagyon sokan,de remélem én is,hogy tanulunk a mult heti meccsböl! Mind örökké LOKI!

  MI van Lucassal?? Mintha kevesebbet lenne itt!

 • Lucas

  Összefoglalóval jelentkezek holnap. 🙂

 • volt debreceni

  Sikerült megnyerni nagy nehezen a meccset, amiért dicséret jár, a játékért már kevésbé. Mindegy, lényeg a 3 pont. Csak egy kicsit kellene megtanulni pontosabban passzolni. A fradi ellen ez pillanatnyilag kevésnek látszik, főleg úgy, hogy a fradi ultrák visszajönnek, pont ellenünk, és majdnem telt ház várható, 12-15000 ember. De ilyenkor azért fel szokta szívni magát a csapat. Reméljük most is ez lesz. Azért nem lenne semmi tízezernyi fradi fanatikus előtt nyerni!

  Csak véletlenül botlottam bele, de mintha ezt a meccset kopíroztuk volna le:

  https://www.youtube.com/watch?v=6pHzqTpOxuE

 • LokiFan16

  A pokoli hangulat számukra is új lesz…:D

 • JuveFan1897

  Nem 12-16 ezer néző lesz jövő héten, hanem teltház. Már most 20 ezer jegyet eladtak a hazai szektorokba.

 • Várbíró István

  Én láttam ma délután 🙂

 • Jamen

  Én már tegnap is!

 • zBozone

  Azért valahogy majd megbírkózunk vele 🙂