Kijózanító pofon

Vízválasztó mérkőzések sorozatát játssza a DVSC a bajnokság ezen szakaszában, legutóbb a Ferencváros otthonában helytálltunk ugyan, de így is pont nélkül távozhattunk, most pedig a másik bajnokaspiráns, a Videoton ellen kellett bizonyítania csapatunknak hazai környezetben. A fehérváriak évek óta a mumusunknak számítanak, most azonban a rengeteg hiányzójuk miatt némileg nagyobb esélyünk nyílt arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk ellenük. Tegnap azonban minden olyan hibája kijött a csapatnak, ami csak kijöhet, és ami miatt már a szezon eleje óta féltettük. Nagyarányú vereségünknek köszönhetően kicsit visszazökkenhetünk a realitások talajára.

lv4

A bevezetőben már említettem, hogy a Vidinek sok hiányzója volt, ráadásul igen komoly nevek nem álltak a vezetőedző rendelkezésére: Szuljics még eltiltását töltötte, míg Vinicius és Pátkai a hétközi válogatott meccsen sérültek meg, Henty pedig szintén nem volt ott tegnap ellenfelünk keretében. Így Marko Nikolic még éppen össze tudott állítani egy erős kezdőcsapatot, a cserepadon viszont már meglátszott a minőség hiánya. A hiányzók miatt azonban így is arra kényszerült a szerb tréner, hogy a csapat hadrendjét némileg átalakítsa, így bekerült a kezdőbe Géresi Krisztián például, a védelemben pedig Fejes volt az, aki normális esetben legfeljebb a tartalékok között szemlélheti az összecsapásokat. A felállásuk ezúttal egy rombuszhoz hasonló 4-1-2-1-2 volt, amiben Varga Józsira hárult a szűrőmunka, a középpálya közepén Nego és Hadzic hol a védekezést, hol a támadást segítették, az elöl játszó Scsepovics – Géresi párost pedig Lazovics kötötte össze a középpályával, és utóbbi posztja volt ezúttal a kulcs, aki visszavontan, gyakorlatilag irányítóként játszott.

Nálunk is akadt hiányzó, Tabakovic még mindig nem volt bevethető, Novota János pedig vélhetően szintén sérülés miatt hiányzott. Felépült viszont Könyves, Varga Kevin, Szatmári, Mengolo és Sós, azonban vélhetően nem mindegyikük volt még 100%-os állapotban, utóbbi például csak a kispadon kezdett. A kezdőcsapatot látva arra következtethettünk, hogy a Fradi ellen is látott 4-1-4-1-es hadrendben küldi pályára a csapatot Herczeg András – ez is lett volna egyébként a logikus – ám az már a kezdés után néhány perccel szemmel látható volt, hogy nem óvatoskodunk, és az általában alkalmazott 4-4-2-ben játszunk, ami azt jelentette, hogy Könyves egyértelműen elöl, a támadó sorban játszott, míg Bódi a középpálya közepe helyett szintén eredeti posztján, a jobbszélen kezdett.

lokividilu

Nem tétlenkedtek a csapatok, már az első 15 percben egymásnak esett a két gárda. Az első nagy helyzetet a kilenceik percben láthattuk, ekkor a későbbiekre is jellemző esemény történt: Lazovics üresen kapja a labdát a térfelünkön, a rá kilépő belső védőnk mögött üres terület nyílik, ahova a gyorsan bemozgó támadó – jelen esetben Géresi – ziccerben vezetheti a labdát a kapunkra. Ezt a helyzetet még megúsztuk, Géresi sokat kivárt, és a szöget jól záró Nagyba lőtte a labdát. Alig egy perccel később mi is megvillantunk, Könyves szerzett labdát a térfelünkön, majd üresen indult meg a vendégek kapuja felé, a védelem mögé bemozgó Mengolot pedig mesterien ugratta ki, a helyzetek értékesítésében nem nagyon jeleskedő kameruni támadónk pedig ziccerben fejbe rúgta Kovácsikot. Két kísértetiesen hasonló nagy kihagyott helyzet tehát mindenkét oldalon. Sajnos a következőből már gól lett, megint csak egy perccel az előző nagy lehetőség után Lazovics megint kiugratta a Bényei mögött üresben kiugró Géresit, aki ezúttal önzetlen volt és a hosszún szintén üresen érkező Scsepovicsot kihagyhatatlan helyzetbe hozta. Három perc alatt két olyan ziccert alakított ki a vendégcsapat, amikor egy egyszerű beindítással a védelmünk mögé tudtak kerülni. Ez felveti a középpályás védekezésünk hatékonyságát, illetve a védelmünk helyezkedésének kérdését is – utóbbi esetében az is a vendégek malmára hajtotta a vizet, hogy nagyon feltoltuk a védelmünket, így hatalmas üres területek nyíltak az üresbe bemozgó támadóknak. Herczeg András azonban nem nyúlt bele a taktikába, cserébe felvállalta a nyílt sisakos adok-kapok játékot. Ennek eredményeként tíz perccel az első találat után ismét ajtó-ablak ziccerben találta magát a Vidi, ezúttal Szatmári hibázott többször is egy percen belül, így a mögötte üresen hagyott területre Nego futott be, a mesteri kiugratás után pedig elvitte Nagy mellett a labdát, és az üres kapuba gurított.

Legkésőbb ekkor kellett volna Herczegnek belenyúlnia a taktikába, mert a középpályás védekezésünk nem létezett, így a védelmünk teljesen ki volt szolgáltatva a vendégek támadóinak. Óriási luxus volt, hogy Lazovics őrizetlenül kaphatta a labdákat a térfelünkön, és ennél nagyobb hiba csak az volt, hogy rendre a belső védőink egyikének kellett rá kilépnie, aminek következtében játszi könnyedséggel indíthattak be az üres területre a vendégek – ebben egyébként éppen Lazovics jeleskedett ezen a találkozón. Egy zártabb, a Fradi ellen is látott 4-1-4-1-es felállásban hatékonyabb középpályás védekezést láthattunk volna, Tőzsér egy az egyben felvehette volna Lazovicsot, előtte pedig Jovanovics és Bódi is segíthetett volna, hogy ne kerüljünk létszámhátrányba a középpályán. Ennek is volt egyébként köszönhető, hogy élvezetes mérkőzést láthattunk, más kérdés, hogy ez főképp azért volt, mert így tálcán kínáltuk a helyzetek kialakításának lehetőségét a vendégeknek. Persze nyilván ez azzal is járt, hogy mi is veszélyesebbek voltunk elöl, így fordulhatott elő, hogy a 26. percben Ferenczi egy szemfülesen és gyorsan elvégzett szabadrúgása után Könyves ugrott ki ziccerbe, és értékesítette is a lehetőséget, amivel ismét visszajöttünk a meccsbe. A játékrész hátralévő részében komolyabb helyzete már egyik csapatnak sem volt, mi még egy-két távoli lökettel veszélyeztettünk, de ezek nem voltak komoly lehetőségek. A hangulatot egyébként fokozta Tőzsér és Lazovics összecsapása, ami után Scsepovics is beszállt a buliba. A vendégek szerb légiósai ezúttal is előadták azt, ami miatt rivális és semleges szurkolók szemében sem tud szimpatikus csapattá válni a Videoton: vergődés, hisztizés, színészkedés, pofázás. Mindent láthattunk abban a jó két percben, amíg a két csapat játékosai egymásnak estek. A mérkőzés egyébként ekkor csúszott ki Farkas Ádám kezéből. A félidőre tehát 2-1-es hátránnyal vonulhattunk, de nem volt reménytelen a helyzetünk, benne volt a játékunkban, hogy kiegyenlíthetünk.


Ezúttal három jelenetet elemeztem ki tüzetesebben. Az első félidőben 22 perc alatt háromszor kerültek a vendégek ajtó-ablak ziccerbe, ebből kettőt ki is használtak. Mindhárom helyzetnél ugyanaz a hiba fedezhető fel: a középpályás védekezésünk nem működik, valamelyik Vidi játékos mindig szabadon kapja a labdát, a védelmünkből pedig rendre ki kell lépnie valakinek, így az üresen nyíló területekre könnyedén indíthatnak be a Vidi játékosok. Jól látható tehát, hogy a középpályán létszámhátrányban voltunk, mindig volt üres vendégjátékos, így pedig könnyedén kipasszolták a védelmünket

A félidőben sem változtattunk, bár ekkor már nem is nagyon volt értelme, hiszen mennünk kellett az egyenlítésért. Az első nagy lehetőség Varga Kevin előtt adódott, Könyvestől kapott labdát a jobb oldalon a felezővonalnál, az őt üldöző vendégjátékost pedig könnyedén verte meg a versenyfutásban, így egészen a tizenhatosig vezethette a labdát, onnan azonban éles szögből centikkel mellélőtt – jellemző volt egyébként a meccsre, hogy az ilyen szituációkból rendre pechesen jöttünk ki, amikor a mi térfelünkön a szögletzászlóról szögletre pattan ki a labda, vagy az ellenfél védője által vakon kifejet labda szöglet helyett épp hogy bedobásra megy, mind kis apróság, de ha sok van belőle egy meccsen az egyik csapat kárára, az azért bosszantó tud lenni. Az 59. percben eldöntötte a Videoton a találkozót, Lazovics megint mesterien ugratta ki az üres területre bemozgó Géresit (Tőzsér csak ímmel-ámmal próbálta megakadályozni), a fiatal támadó pedig ezúttal is szépen szolgálta ki az üresen érkező Scsepovicsot. Hasonló volt ez a találat az elsőhöz, sajnos itt is csak nyomoztuk a labdát, míg a vendégek két egyszerű passzal kihagyhatatlan helyzetbe kerültek.

Ezután szemmel láthatóan feladtuk lelkiekben, bár mentünk előre, de a hit már hiányzott a játékosokból. A helyzetünket az sem segítette, hogy négy perccel később Farkas Ádám nagyon könnyű síppal ítélt büntetőt a vendégekbnek, amit Scsepovics persze értékesített is. A 75. percben a sokadik százszázalékos vendég ziccert láthattuk, ezúttal Nego ugratta ki a Kinyik helyére bemozgó Scsepovicsot, a szerb támadó hiába vitte el Nagy mellett a labdát, éles szögből a visszazáró Bényeibe lőtte a labdát, így nem volt meg a negyedik találata. A Vidinek viszont meglett az ötödik, a 82. percben Géresi csinált hülyét Szatmáriból, majd mesterien tekert ballal a kapunk hasszú oldalába. Hogy ne legyen annyira csúnya a végeredmény, arról a hosszabbításban Takács gondoskodott, aki egy elé csorgó labdát juttatott a vendégek hálójába a becsúszó Fejes lábán megpattanó lövés révén. A játék képe alapján sajnos nem túlzó a végeredmény, hiába voltak meg nekünk is a lehetőségeink, a vendégek 7-8 komoly, 100%-os ziccert dolgoztak ki, amikből ötöt értékesítettek is. Felvállaltuk a támadójátékot, így végül a saját kardunkba dőltünk bele.

lv3

Osztályzatok

Nagy Sándor – 0
Nagy_SandorEgy ilyen meccs után tényleg nehéz dolgunk van a kapus pontozásánál: egyik gólról sem tehetett, hiszen kiszolgáltatott helyzetbe hozták őt a csapattársak, de az öt kapott gól az öt kapott gól. Még a meccs elején 0-0-nál fogott egy ziccert, azt (meg a hálóból kiszedett labdákat) leszámítva nem nagyon találkozott a labdával. A kirúgásai ma borzasztóak voltak. Azt gondolom úgy jár a legjobban, ha nem adok pontot a tegnapi produkciójára.

Bényei Balázs – 3
Benyei_BalazsMa kijött minden rutintalansága, az egyik ziccernél őt kerülte meg a kiugró Vidi támadó, de egyébként az esetében elmondható, hogy magával rántotta a többiek gyenge szereplése az ő teljesítményét is. A második félidőben Scsepovics ziccerénél nagyot mentett.

Szatmári Csaba – 2 
Szatmari_CsabaDVSC-s pályafutása leggyengébb mérkőzését produkálta, és sokáig dilemmában voltam, hogy esetleg 1-es osztályzatot adjak-e neki, de ahhoz az én szememben “holmani mentalitásban” is kell focizni a gyenge játék mellett, Szacsáról pedig az nem mondható el, hogy ne akart volna, de tény, hogy ma ritka gyenge napot fogott ki. Egész meccsen össze-vissza rohangált, érdemes megnézni a második gól előtti ténykedését, az ötödiknél pedig konkrétan hülyét csinált belőle Géresi. Úgy látszik, hogy a Vidi elleni meccseknek ő a negatív hőse. Fel a fejjel, ennél csak jobb jöhet.

Kinyik Ákos – 3
KinyikAkosLegalább egy gólban ő is benne volt, de talán még ő nyújtotta a “legjobb” teljesítményt a védelemből, a legtöbb esetben kiszolgáltatott helyzetben volt. Ebben a szezonban először volt érezhető az, ami miatt a szezon elején még féltettük ezt a védőpárost, sajnos most szétcincálták őket a gyors Vidi támadók.

Ferenczi János – 3
Ferenczi_JanosA szemfüles gólpassza miatt kap jobb osztályzatot, de egyébként most ő is a régi formáját hozta, rossz helyezkedés, gyenge védekezés, támadásban pedig az említett gólpasszon kívül szinte semmi.

Bódi Ádám – 3
Bodi_AdiEz nagyon gyenge volt, Ádám. Hogy csak a görcsösség volt-e az oka, hogy a kenyéradója ellen kellett játszania, azt nem tudom, de gyenge napot fogott ki, kevés jó megoldására emlékszem.

Tőzsér Dániel – 2
Tozser_DanielMegérdemelné ő is a citromdíjat, már csak azért is, mert ma sem viselkedett csapatkapitányhoz méltóan. Örülhetünk, hogy nem zavarta le a bíró második sárgával, volt nem egy alkalom, amikor megtehette volna Farkas, hogy kiállítja. A 11-es akár jogos, akár nem, szintén miatta lett befújva. Jelentős szerepe volt abban is, hogy a középpályánk átjáróház volt, főleg az utolsó 30 percben volt szembetűnő, hogy nem nagyon akaródzott már neki futni és letámadni.

Aleksandar Jovanovic – 3
Aleksander_JovanovicHé, ő is a pályán volt? Mert nekem fel sem tűnt… Vélhetően nem csak nekem, mert a Vidi játékosok úgy szaladtak át a középpályánkon, mint kés a vajon. A védelem mellett neki és Tőzsérnek is komoly felelőssége volt abban, hogy ennyi helyzetet dolgoztak ki ellenünk, összesen talán három labdát, ha szereztek a középpályán, és akkor lehet, hogy sokat mondtam…

Varga Kevin – 3
Varga_KevinHatározottan ráférne egy kis padozás, Sós visszatérésével erre sort is lehetne keríteni. Bár ma közel sem volt olyan önző, mint az utóbbi hetekben, azért most is akadt olyan szituáció, amikor az üresen álló társnak történő passz helyett a védőkbe történő belevezetést választotta.

Könyves Norbert – 4
Konyves_NorbertSzerzett egy gólt, de önzőbb volt most a szokásosnál, bár tegyük hozzá, hogy az elején szép passzt adott Mengolonak a ziccerénél 0-0-nál. Ha választanék meccs legjobbját, akkor valószínű, hogy ő kapná, de egy ilyen meccsen nem érdemli meg senki ezt a címet.

Justin Mengolo – 3
Justin_MengoloNagyon sajnálom, hogy ilyen suta a kapu előtt, mert ha megtanulná belőni a helyzeteit, akkor egy nagyon jó csatár lehetne. Így csak egy kiemelkedő gyorsaságú, viszonylag jól cselező játékosról beszélhetünk az esetében. Jó lenne azért lassan, ha nem csak 60 perceket bírna.

∼•∼

Takács Tamás, Sós Bence, Csősz Richárd – 0
Takacs_Tamas Sos_Bence Csosz_RichardA cserék ma nem tettek hozzá semmit a játékunkhoz, ami annyiból nem igaz, hogy Takács talált egy gólt a hosszabbításban.

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasÚgy érzem, hogy ebben a vereségben meg van az ő felelőssége is. Nem állt be hazai pályán védekezni a Vidi ellen, felvállaltuk a nyílt sisakos küzdelmet, ami mindenképp dicséretes, de ha valami nem működik, azt nem érdemes erőltetni: az első Videoton gól (ami már a második tiszta ziccerük volt 13 perc alatt), de legkésőbb a második után át kellett volna szerveznie a csapatot, mert átjáróház volt a középpályánk és a védelmünk. Kicsit furcsa helyzet ez, mert ami a Fradi ellen nem működött jól, az most ülhetett volna, míg a Groupamában a mai bátrabb játékkal több keresnivalónk lehetett volna.

vidiere


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Azt gondolom nem lehetett panasz a mérkőzés színvonalára, mondom ezt dacára annak, hogy csúnya vereségbe futottunk bele. Az első félidőt különösen élveztem, rengeteg helyzet mindkét oldalon, három gól, ráadásul az a balhé a félidő második felében a játékosok és a nézők adrenalinszintjét is megdobta kicsit, így magyar szinten igencsak élvezetes játékrész volt ez. A második félidő a már kevésbé volt kiegyenlítettebb, a harmadik vendég gólt lezárta az összecsapást, onnantól pedig kissé hitehagyottá váltunk, így a Vidi kénye kedve szerint alakíthatta ki a gólhelyzeteket, és lőhette a gólokat. Összességben hét gól, számtalan lehetőség, és paprikás hangulat – azt gondolom, soha rosszabb meccset. A csapatunk teljesítménye egy ilyen vereség után jóindulattal is csak 2-es lehet, az első félidőben még partiban voltunk a vendégekkel, a harmadik gól után pedig már csak muszájból mentünk előre, látszott, hogy lélekben feladtuk. A védekezésünk csődöt mondott, ránk nem jellemző módon taktikailag és mentálisan is szétestünk ezúttal.

A játékvezető ténykedése mindig egy vitatott pont, Farkas Ádám ezúttal nem tudta kézben tartani a találkozót. Bár számtalan Vidi ziccernél lest kiáltott a közönség, a visszajátszásokból egyértelműen kiderült, hogy sajnos mindegyik találat szabályos volt. A megítélt büntető viszont mindenképp nevetséges volt, főleg 1-3-as állásnál, Tőzsér elmondása szerint Juhász is bevallotta utólag, hogy nem volt büntető. Az első félidőben egyébként kicsúszott a kezéből a találkozó, a kakaskodásnál Lazovicsot és Tőzsért is ki lehetett volna állítani, utóbbi ráadásul a büntetőnél is megúszta lap nélkül. Emellett nem volt szimpatikus az sem, hogy a játékvezető felült a vendégek színészkedésének.

lv2

Konklúzió és tanulságok

Azt gondolom, hogy ez, és a Ferencváros elleni meccsek megmutatták, hogy mi a realitás számunkra, talán a legvérmesebb szurkolók is belátják végre, hogy a bajnoki címtől nagyon, de nagyon messze van ez a gárda, és a jelenlegi helyezésünk is óriási bravúr. Bár a Fradi ellen nem vallottunk szégyent, hiányzott a tökösség és a rutin a csapatból, egy kicsit bátrabb játékkal simán szerezhettünk volna pontot. A tegnapi mérkőzésen a bátorság nem hiányzott, a fegyelmezettség viszont nagyon. Az már egy Paks ellen is nagyon nagy luxus, ha a középpályásaink nem segítenek hatékonyan a védekezésbe, de egy Videoton szintű csapat ezt már könyörtelenül ki is használja. Ezen a mérkőzésen megmutatkozott, hogy nem vagyunk még azon a szinten, hogy egy ilyen szintű gárda ellen rá tudjuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Nem szégyen az, ha egy csapat az ellenfeléhez igazodik, és a játék képe alapján a realitásokat tűzi ki céljául az adott mérkőzésen.

Mi most kicsit mohók voltunk, és mindenképp meg akartuk mutatni az ellenfélnek, hogy velünk is számolni kell – továbbra is szeretném leszögezni, hogy nincs ezzel baj, sőt, dicséretes, hogy fel mertük ezt vállalni hazai pályán. A probléma az, hogy amikor már egyértelmű jeleit láttuk annak, hogy ma ez nem fog működni, akkor nem változtattunk. Ezt támasztják alá egyébként az InStat statisztikái is, hiszen ezen a mérkőésen 56%-ban birtokoltuk a labdát, és kereken 400-at passzoltunk. Aki olvasta eddigi elemzéseinket, az tudja, hogy idén ez egyáltalán nem jellemző a játékunkra, olyannyira, hogy ezt megelőzően a 15 bajnokiból csak a hazai Haladás elleni meccsen volt nálunk többet a labda, a 400 passzt is csak háromszor értük el eddig a szezonban ezt megelőzően (ebből kétszer ráadásul az első három fordulóban, amikor még teljesen más felfogásban játszottunk). Ezek alapján is az az érzésem, hogy mintha feladtuk volna ezen a meccsen az eddig jól működő taktikánkat, holott jellemző volt ránk, hogy zárt védekezésből gyors kontrákkal, az ellenfél hibáit kihasználva vagyunk eredményesek. Lehet, hogy akkor is kikaptunk volna, lehet, hogy akkor azért fanyalognánk most, hogy miért nem mertünk bátran játszani, de ez már soha nem derül ki. Így viszont marad a tény, hogy állva haltunk meg ezen a meccsen, és a nagy pofonnak köszönhetően kicsit visszazökkentünk a rideg valóságba: nem tökéletes ez a keret, vannak hiányosságok, nem is kevés, így van min javítani, van miért dolgozni hétről hétre. Három bajnoki van még hátra ebből az évből, remélhetőleg bebizonyítják a játékosok, hogy nem véletlenül állunk még mindig a dobogón.

 • Jamen

  Nagyon jó elemzés, ugyanígy láttam én is. Novota egy kisebb megbetegedés miatt nem játszott, ami miatt a hét második felében nem tudott edzeni, de semmi komoly baja nincs.Az is lehet, hogy ezután az ötös után Nagy Sanyinak is jót tenne egy kis pihenés, bár a meccs nem rajta ment el, de gondolom megviselte, mert öt még gombócból is sok(k).

 • JuveFan1897

  Nagyon nehéz dolga van Novotának, mert Nagy az első fordulók óta nem hibázik, így hiába épült fel, semmi nem indokolja, hogy cseréljünk. Gondolom megviseli, hogy védeni jött ide, ehelyett ugyanúgy a padon ül, mint Bécsben.

 • Jamen

  Most beszéltem vele.Egyenlőre türelmes, várja, hogy egyszer majd kap lehetőséget a bizonyításra.Debrecenben meg nagyon jól érzik magukat, szeretnek a családjával itt élni.Végtelen szerény, jó ember!

 • Imre

  Szerintem is kiváló elemzés – mint azt az utóbbi időben megszoktuk.
  A magam részéről nem kerültem a “bajnoki címről álmodozó” drukkerek közé, a nagy menetelés közben is a középmezőnyt tartottam reálisnak, a 4. helyet mondjuk dicséretesnek, a dobogót messze erőn felülinek. Ennek megfelelően egyáltalán nem voltam tegnap meglepve a látottakon, csak szomorú voltam, hogy ahogy írtátok, “hülyét csináltak belőlünk”. Semmi baj, padlóról felállni, gatyát leporolni, menni tovább.

 • jimm

  Előre kell tekinteni! 😀

 • Levkoo

  Ha azt nézzük mennyi rutinja van Szacsának meg Kinyiknek… benne volt h nem jön ki egyszer a lépés, ezekből kell tanulni, ez a szezon erre van.

 • Asdert

  Lehet, hogy csak én vagyok elfogult, de szerintem ennyire nem volt rossz. Nem szoktatok róla, de 1-2-nél egy teljesen jogos 11-est nem kaptunk meg (ez volt az, amikor a 16-os vonaláról kaptunk szabadrúgást, de a szabálytalanság csak belül volt) Szerintem ha akkor ott kiegyenlítünk, teljesen más lett volna a vége.

 • Jamen

  Meglepő módom ma ugyanezt elismerték a szakértők a nem igazán Loki párti GOOOÓL című műsorban az M4-en.

 • Asdert

  Talán épp azért nem nézem, mert igazán nem Loki párti :))

 • LokiFan

  És ami még bosszantó volt ezzel az esettel kapcsolatban: a kedves Hajdú B. úr kijelentette, hogy az eset kívül volt a 16-oson, aztán mikor látta a lassítást csöndben maradt, meg sem jegyezte, hogy elnézést tévedtem, mint ahogy a játékvezető is, mert az eset bizony bent kezdődött el és ott is fejeződött be, tehát hogy Zomborit idézzem, ez egyértelmű 11-es

 • öcsisajt

  Sok igazság van az írásban. Sajnos Tőzsér vissza süllyedt oda ahol Holmannal egymást múlták alul. A két csatárunk csak esetlegesen tud gólt rúgni,amikor passzolni kellene elrúgják és fordítva. Takács??? Nem tudom miért hozták vissza hisz az NB 2 ben sem játszott. Mengoló megér egy misét gyors de nem több rengeteg ziccer kell neki egy gólhoz. De nincs jobb. Viszont Varga tényleg elszállt egy kicsit. Jó lenne télen egy kis vérfrissítés de ismervén a tulaj “bőkezűségét” nem látok rá sok esélyt.

 • joel

  Hajdu B. is tudja magåtol is mår h “mi a dolga”…szomoru dolog ez…tisztån belul törtent, sima tizi volt.

 • Szabó Béla

  Kint voltam, így nem is hallottam, hogy hogy kommentált, de ha így volt, akkor nagyot esett a szememben – bár mindenki félti az állását, főleg, ha állami…

 • joel

  Csösznek uzennem-talån meg idejeben…- h a rövidujju mezhez nem illik a kesztyu! Labdarugohoz meg egyåltalån nem…Föleg november közepen. Röhej.

 • Jamen

  Ma a Gooólban a tények hatására már kénytelen volt elismerni, hogy 11-es volt….

 • Szabó Béla

  Nincs ezzel a vereséggel semmi baj, már ami a vereség tényét jelenti, a videoton (nem érmelik meg a nagy betűt) jobb csapat, jobbak a lehetőségei, jobb a támogatottsága (felülről), de ahogy az elemzésben is említve volt, az a fajta gusztustalan viselkedés, amit minden meccsen előadnak (színészkedés, visítás, hergelés), az bicskanyitogató, ami viszont ennél is rosszabb, hogy a sporik is felülnek ennek, bár ott sincs kontroll (lásd a vidi-Kövesd viccgólját)

 • joel

  Tudom h nem szep dolog ilyet irni, de ezt a lazovicsot igazån lerughatta volna valaki…csak ugy,labdastol. Hogy lazitson utåna pår honapig…

 • Thomas

  Takácsnak van az egész bajnokságban a 2. legjobb gól/perc mutatója (71) szerintem teljesen korrekt, amikor megkapja a bizalmat eléggé él vele csak Pontesnél mentálisan kicsit leépült és sajnos nagyon sérülékeny lett, de ebben a csapatban helye van.

 • cs1cs0ka

  Sajnos a realitás napjait éljük, de azért a dobogóra még mindig van esély a végelszámolásnál.

 • JuveFan1897

  Hajdú B. már rég nem az a “szerethető” kommentátor, mint régen volt, amióta az M4-nél dolgozik, megváltozott, és akkor remélem mindenki érti, hogy mire gondolok.

 • joel

  Szerencsetlen Sanyi meg a vegen lehozza a szezont 0-ås åtlaggal a blogon…:D

 • joel

  Nemgollövö-vel csatårban ez lesz egesz szezonban. Mindent elbasz.

 • Tylla

  Ez a hozzászólásod gusztustalan. A szezon elején hogy ócsároltad Nagyot. Akármit csinált, mindent rosszul csinált. Ha hibát nem vétett, akkor legalább nem tud kirúgni. Én a mostani hozzászólásoddal értek egyet, Nagy bakit csak az elsö meccsén csinált, míg mások több meccsen is.

 • Jamen

  Szerintem megállja a helyét, amit Juve Fan írt és nem is gusztustalan.Miért? Mert Nagy a második forduló óta-szerintem a Haladás elleni soproni vereségben is vastagon benne volt- nem vétett döntő hibát.A mai meccsen valóban nem jól rúgta ki a labdákat, de én azt látom, hogy a kezdeti fenntartásokat Nagy a teljesítményével eloszlatta és erről írt Juve is.Az is korrekt, hogy nem adott jegyet neki, hiszen öt gól után nem adhatott volna túl jó jegyet, viszont az meg nem lett volna igazságos vele szemben, hiszen kiszolgáltatott helyzetben volt a góloknál.

 • tiberius

  Számomra is korrekt az értékelés! A nagy rejtély,hogy miért nem sikerült váltani a szünetben? Persze,ha nagyon védekező taktikával játszunk akkor meg azt bírálnánk…..De sajnos sok ez-az 5 gól….amiben most Szatmári nagyon benne volt alaposan / legalább 3.-ban/De alapvetöen nem volt középpályás csapat védekezés s ez okozta a vereséget…

 • Szabó Béla

  Szomorú 🙁 Bár nem is olyan rég Sebők Vilinek is megköszönték a “munkáját”, már nem mintha annyira hiányozna, de az analógia látható

 • Szabó Béla

  Tőzsérben megvolt a szándék pont az incidens után, lendült a lába, csak észbe kapott még időben 🙂

 • JuveFan1897

  Fejtsd ki kérlek, hogy miért gusztustalan.. Az első bajnoki meccsünk az ő hülyeségein ment el, majd szerintem Sopronban is csinált érdekes dolgokat. Ezek után mit kellett volna tenni, egekig magasztalni? Én eleve nem voltam elájulva attól, hogy leigazoltuk, sőt… Elmondtam, hogy nem tartom jó kapusnak. Beverekedte magát a csapatba, szerencséje is volt, hogy Novota megsérült, aztán magabiztosan védett, és a védelmünk is jól zárt előtte, kevés gólt kaptunk, így nem volt indokolt, hogy váltsunk.

 • Asdert

  Nem értek egyet azzal, hogy Szatmári volt a leggyengébb. Ha Nagy Sanyi 0-ást kapott, azért Szacsánál is figyelembe kell venni, hogy valakinek ki kellett lépnie a védelemből jellemzően Lazovicsra. Ha pedig ő lép fel, akkor nyilván üresen marad a helye. Ha nem lép fel, csak pl Kinyik, akkor Szacsa jobban játszott volna?
  A csapat teljesítménye most nem volt egyben, a taktika valóban nem volt szerencsés. Szerintem a legfőbb gond az volt, hogy nagyon menni akartunk, ami különösen a rutintalan védők hibáira vezetett. Nem egyszer volt, hogy pl Ferenczinek kellett a kezdokorben taktikai faultot elkövetni, hogy visszatérjenek a többiek.
  Szóval kicsit fejetlenek voltunk, tanulni kell belőle, de én nem éreztem, hogy akkora gond lenne. Ezek a hibák kijavithatok.

 • öcsisajt

  Nem egy meccset néztünk a mostani gólja is inkább a mákos kategóriába tartozik!! Nem tud küzdeni,futni az a 71% amit írsz nagyon csalóka. Nem DVSC szintű játékos.Régebben Kondás jóvoltából sokkal különb jobb játékosok padoztak és eligazoltak a reménytelenség miatt.Őt meg visszahozták Nyíregyházáról ahol a padot koptatta Tiszával együtt.

 • Thomas

  Sajnos a DVSC szint már nem az mint régen volt. Az biztos hogy mind ő mind Tabakovic hasznosabb mint pl. Suk, Vittek, Handzic, Chuka volt. (Egyébként Nyíregyen is lőtt 4 gólt tavasszal) Bár lennének megint olyan csatáraink mint egy jó Kerekes, Coulibaly, Rudolf, Sidibe stb. Kondásnál max. Volas igazolt el igéretes csatárok közül de abban bőven benne volt a saját hozzáállása is, meg lehet nézni azóta is hogyan alakult a pályafutása…

 • öcsisajt

  Itt nem volt rossz mert rugdosta a gólokat csak Kondás inkább a Kulcsárt favorizálta a meccsenkénti 0.25 gólátlagával. Na mindegy is kellene egy Sidibe Kouehama Ilea, Radu Sabó , Brkovics, Bogdanovics a teljesség igénye nélkül típusú csatár.Nem itt tartanánk?

 • JuveFan1897

  Azért nézd meg, hogy a második és az ötödik gólnál mit művelt Szatmári.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem ha csak az első félidőt (leszámítva az intermezzot) nézzük a szezon eddigi legjobb meccsét láthatták a nézők, kár, hogy elfogyott a lendület a mi részünkről, illetve kár hogy nem adták meg a Varga Kevin ellen elkövetett szerintem jogos 11-est, hiszen 2-2-nél lehet taktikát váltunk, és a vidiben felsejlik az utóbbi idők meccsei amikor előnyből vesztenek pontokat, teljesen más meccs lett volna.

  A védelemről. a középpálya gyakorlatilag most nem védekezett, a vkp-k sem és a szélsők sem tudtak érdemben hozzátenni, de ezt mindjárt kifejtem miért lehetett. Azokat amiket kiemeltél Juve, szerintem pont az volt a hiba a védők részéről, hogy kirontottak a sorból. nem kellett volna, persze könnyű mondani, de szerintem ez volt a döntő hiba részükről (Kinyik, Szatmári). Erre még pluszba jön, hogy a két szélső védő, rendre lemarad az emberéről. Egyébként olybá tűnt, hogy a saját fegyverünkkel vertek meg és nem csak az volt a baj, hogy hol helyezkedtek a játékosok, hanem hogy elvesztettük a labdát, labdát vesztettünk és már le is kontráztak és ez a védők mögé bepassz már a Haladás ellen is problémát jelentett, a hali vezetőedzője remekül felismerte a lehetőséget a védelmünk megbontására, talán nekünk is tanulni kellene belőle és alkalmazni.

  A támadásoknál inkább egyéni akciók mintsem begyakorolt, kidolgozott lehetőségek jellemzik mostanában a támadásainkat, mondjuk eddig se volt jellemző a tudatosság, inkább tervszerűségnek nevezném, de nincs meg az a letámadás, majd labdaszerzés ami jellemző volt eddig, nekünk ez volt a fegyverünk, ami a kövesdi meccsig megvolt, utána mintha nem ment volna ez a letámadásos rész, helyette önzőzések, felesleges cselek, sokszor sarkazások és még pár egyéb egyéni hiba jellemezte a támadásainkat és ebből főleg az önzőzés és a felesleges cselek a legnagyobb akadálya a gólszerzésünknek, meg esetenként persze a higgadt befejezés, de előbb a helyzetet kellene megteremteni.

  Varga Kevint már 3 meccse pihentetném, nem tudom mi van vele, de egy kis pihenés, elbeszélgetés nem ártana, mert lehet kicsit elszállt vele a ló és amikor nem jöttek a cselek a nagy önbizalom visszaeshetett és görcsössé vált, de lehet ezt csak én látom így, de az tuti, hogy én Mengolo-Varga-Sós-Könyves 4-esből max 2-őt játszatnék egyszerre vagy egy közös beszélgetésre le kellene leülni, és megbeszélni, miért is nem passzolnak egymásnak, hogy szimplán mert nem látják egymást, vagy mert önzőek, egyik sem jó, de meg kell oldani a problémákat, egyébként mihelyst Takács vagy Tabakovic pályára lép, mintha kombinatívabbak lennénk elől.

  Egyébként én nem józanodtam ki ettől a pofontól, ez az a bajnokság, ahol bárki bárkit megverhet, csak örültem, örülhettünk, hogy 9 meccsig ezek inkább mi voltunk, de a 4-5 hely a realitás. Jön felfele az Újpest, Honvéd kicsit magára talált, de azért még nem annyira magabiztosan, Vasat nem érzem most egységesnek, persze ez változhat, de úgy gondolom a 3-4-5-6 helyek a Loki-Dió-Újpest-Honvéd négyes között fognak eldőlni, egy negyedik helynek örülnék, ami nagy előrelépés a tavalyi teljesítményhez képest, de titkon remélem a 3. helyet elcsípjük.

  Hajrá Loki!!!!

 • Layash

  Nagyon nem hiányzik most a nemzetközi kupa.

  A csapat erőn felül teljesített idáig, Loki szurkolóként örülök, de ha a magyar futball egészét tekintve nézem mi zajlik az NB1-ben, kiábrándító, elkeserítő a kép.

  Ömlik a TAO-s pénz a futballba, és nincs semmi látszatja.

  Amit a Videotonnál, FTC-nél művelnek az “kiemelten kiábrándító”, hogy milliárdokból nem képesek évek alatt lerakni egy olyan alapot, amire rá lehetne mondani, hogy ez jobb, mint két éve volt, de kicsiben a “csóró” csapatoknál is hasonló a helyzet.

  Jelenleg a DVSC a nyertese annak, hogy a többiek ennyire sz*rok, de az NB 1 színvonala oka, magyarázata a válogatottunk Liechtenstein, Andorra, Luxemburg ellen mutatott játékának, és mivel belátható időn belül továbbra is innen lesz kénytelen válogatni a szövetségi kapitány, megalapozatlannak látom az EB részvételre tett MLSZ ígéretet.
  A válogatotton kívül a másik értékmérő, a kapacsapataink produkciója, és látva a bajnokágunk színvonalát, ismerve a DVSC játékos politikáját, nem vágyom arra, hogy moldovai, grúz, üzbég csapatok ellen kelljen elő-elő selejtezőt vívni.

 • joel

  Az hatalmas volt amikor a labdåval probålta izombol fejbe löni! 🙂 Kår h nem sikerult, az ev jelenete lett volna.

 • Szabó Béla

  Meg az év eltiltása, ahogy a FEB-et ismerjük

 • Tylla

  Szerintem leirtam. “Nagy az elsö meccsek óta nem hibázik…”. Pedig te szidtad rendesen. Ez az ellenmondás nem tetszik. Nekem ez köpönyegforgatásnak tünik.

 • JuveFan1897

  Nem látom a logikai bukfencet ebben a mondatomban. Az első meccseken hibázott, akkor szidtam is, azóta nem rémlik, hogy bármikor is komolyan kritizáltam volna.

 • öcsisajt

  Megint etetik velünk a maszlagot a DVSC.Hu Ferenczi nyilatkozik!! A sablonduma az megy de ettől sajna nem nagyon változik semmi,főleg Ferenczi játéka nem.Szépen elmondja amit mindenki tud,szeretne azt annyi. Nem tudom a télen lesz e változás de nagyon kellene 2-3 olyan játékos aki érdemi változást hozna?? A védelemben Ferenczi helyén és a csatársorba aki képes eltalálni a kaput,és nem csak futni tud.

 • gyberci

  Húúú, a qrva életbe! De kikaptunk! Tanulság: Ha boxolni akarsz, ne engedd le a kezed, mert úgy pofán vágnak, hogy elszállsz, mint a győzelmi zászló!

 • Jamen

  Bocs, mikor is játszott a válogatott Liechtensteinnel?

 • Jamen

  Miután eligazolt Volas a Maribor legjobbja volt.

 • JuveFan1897

  Mondjuk nem sokáig, mert onnan is elküldték hamarosan.

 • Jamen

  Ugyanazért küldték el, amiért nem mehetett Balogh Norbi az Ajaxhoz.Nem volt hajlandó a tulajdonos menedzserével leszerződni.