7/3 – Dobogó vagy fiatalok?

Ezen a héten is jelentkezünk Heti Hármas podcast rovatunkkal, amiben ezúttal is három témát fejtettünk ki részletesebben. Egyrészt visszautaltunk a Vasas elleni meccsre, másrészt esélyt latolgattunk a Budafok és a Honvéd elleni meccsekre, végezetül egy érdekes témakört taglaltunk, nevezetesen van-e értelme dobogón végezni és a nemzetközi kupában indulni, vagy inkább lenne értelme fiatalokat beépíteni.

73HD600

Ezúttal CsibuJuveFan1897 és Iceman voltak a résztvevők.

Heti témáink:

 1. Hogyan értékelitek a szombati győzelmet az előző hét fájó veresége után? Ha csak egyet választhatnátok csapatotokba edzőként a Mengolo, Takács, Könyves hármasból, kire esne a választásotok?
 2. Mit vártok a Budafok és a Honvéd elleni mérkőzésektől?
 3. Látványosan elhúzott két csapat, de a dobogó harmadik foka és ezzel a nemzetközi kupaindulás még meglehet – a tavalyi szereplést magasan felülmúlva. Mit választanátok? Inkább a fiatalok kipróbálása, csapatépítés, vagy a dobogó? Esetleg beleférhet ne mindkettő?

 • Levkoo

  Fiatalok vs eredményesség.

  -Sztem jól van ez így ahogy most van. Nyilván 3-0 nál akár behozhatta volna Csőszt is, de nem vagyok benne biztos hogy még 2-3 rutintalan/fiatal játékost elbírna a csapat. Azért Kinyik, Szatmári, Varga is az első NB1es szezonját futja, Sós, Mengolo sem épp rutinos, ráadásul sztem morálisan megbonthatná a társaságot ha nem a legjobb kerülne be, hanem vki csak azért mert fiatal…

  Sztem a szezon vége felé jobban fog kísérletezni Herczeg, nyilván a pozíciótól is függően

  A nemzetközi kupával egyetértek, nem hiányzik az még, de csak azért ne adjuk le a meccseket hogy ne kelljen indulnunk, (hátha lesz egy jó alap, amire netán még igazolhatunk is… túl idilli:)

 • Carlo

  1. Könyves
  2. Két győzelem
  3. Jó ez így. A fiatalok kipróbálásának fokozatos híve vagyok. Először 15p, 30p, 45p, kezdőként 60p, 75p. Az adott percek ismétlődhetnek persze. Edző meccsen kell kezdetni.

 • DEBRECENIVSC

  Könyves igyekezete dicséretes, mind védekezésbe, mind támadásban odateszi magát, persze az önzetlenséggel meg a jó helyzetkihasználással adós volt mostanába, de most is jó helyekre passzolt és Takácson múlt, hogy nem lett belőle gól, Mengolonak viszont adott egy gólpasszt ha jól láttam az összefoglalót, de az akarással nincs baj, sőt inkább példaértékű.

  A Honvéd ellen mindenképp egy egységes gárda benyomását szeretném viszontlátni, nyerni nehéz lesz ellenük, hiszen sikerre éhesek és ha a Vasasra azt mondtuk, hogy kiszámíthatatlan, akkor ez a Honvédra még inkább igaz, csak ők nem döntetleneznek annyira, kikapnak vagy nyernek inkább, de persze jó lenne visszavágni a tavalyi 5:2-ért.

  Én azt mondom, hogy mind2 :D, legyen meg fixen a dobogó, de fiatalokkal.
  Úgy számoltam 43 pont kell a biztos bentmaradáshoz, onnantól kezdve nyugodtan lehetne kísérletezni, persze a sérülések, eltiltások végett megint hamarabb bekövetkezhet, de hogy mik is az edző céljai, majd meglátjuk a téli felkészülés alkalmával. De én azt mondom, hogy a dobogó legalsó foka elérhető, mi lenne egy futballista célja, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából. ugye ki lett nevetve Nagy Sándor amikor azt merte nyilatkozni, hogy az Európa-ligában szeretne védeni, hát a selejtezősorozat mindenképp elérhető közelségben van, már csak azért is megérné, nah meg hogy lássák a mostani játékosaink, hogy bizony ha szeretnének szintet lépni, akkor bizony jó pár lapáttal rá kell tenni.
  Másrészt meg, ha azt akarjuk, hogy a játékosok tényleg fejlődjenek, vissza utalva az előzőre, látniuk kell, hogy bizony ez az év egy alapozási fázis volt, ha eljutottunk a 2.-3. selejtező körig, az az utáni évre jó lenne eggyel feljebb lépni és nem azt a látszatot kelteni, hogy ez az év azért sikerült olyanra amilyenre, mert erőn felül teljesítünk. Egyébként az jellemző azokra akik erőn felül teljesítenek, hogy a kezdetekben nagy lendületet vesznek, ami kitart akár a végig is (lásd tavaly a Vasas,Haladás), mi most pont úgy kezdtük, hogy nagyon gyengén rajtoltunk és úgymond még lejjebbről jöttünk fel idáig, ez csak is a mentálisan és fizikálisan erős és azért az egységes csapatok benyomását keltő csapatokra jellemző, szerintem.
  De van egy másik forgatókönyv, hogy ha megvan a 43 pont és nagyon szeretnénk a fiatalokat kipróbálgatni, akkor a kupára koncentrálunk jobban és így megmaradna a káposzta és a kecske is jól lakna (tudván, hogy a fradi és a vidi is kizúgott, akikkel eddig nehézségeink akadtak).
  Összefoglalva, evés közben jön meg az étvágy, kell a fejlődéshez a dobogó vagy a Magyar Kupa révén a nemzetközi porondra kilépési lehetőség és az is kell, hogy ha már megvan a biztos bentmaradás, akkor a fiataloknak több lehetőséget kell adni, illetve kipróbálni őket.
  Hajrá Loki !!!