Címvédő kiiktatva

A Honvéd elleni hazai NB I-es mérkőzés előtt az motoszkált a fejemben, vajon milyen taktikát kellene alkalmaznunk? A Videoton elleni támadós, sokpasszos hengerelés működhet a mostanában vegyes eredményeket felvonultató fővárosiak ellen, vagy inkább törekedjünk a biztos védekezésre? Az biztosnak tűnt, hogy a Honvéd mai teljesítménye erősen befolyásolja majd saját játékunkat is, ezért a győzelmet az a csapat szerezheti meg, aki jobban tud reagálni az ellenfél taktikájára és a kialakult helyzetekre.

hv5

A cserepad alapján egyébként erre egyértelműen nekünk volt nagyobb esélyünk. A hétközi kupameccsen Tisza két gól góllal jelezte, hogy NB I-es bevetésre vágyik, Filip pedig jó játékkal hálálta meg visszatérését. Rajtuk kívül Mengolo, Nagy Kevin, Sós Bence és Szatmári Csaba is elférne a kezdőnkben, lesz tehát kiből válogatnia Herczeg Andrásnak, szükség esetén.

A Honvéd a héten elköszönt Latifutól, ez a védelmüket gyengítheti ugyan, de így is a kispadra szorult Laczkó Zsolt. Mellette Danilo, Lukács és Villám várhatott szükség esetén bevetésre, habár mellettük Herjeczki és Tömösvári is bízhatott benne, hogy Van der Meer vezetőedző beküldi majd őket.

A sárga mezben játszó kispestiek egyébként a Gróf – Deák, Kamber, Lovric – Baráth, Banó-Szabó, Pölöskei, Gazdag, Holender – Eppel, Lanzafame összeállításban léptek pályára, magyar szinten elképesztően erősnek mondható támadókkal. A pirosmezes hazaiak a Nagy – Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenczi – Tőzsér – Könyves, Jovanovic, Bódi, Varga – Takács kezdőcsapattal álltak fel.

honvkezd

A mérkőzés első percei pár Honvéd szögletet hoztak, de egy szép kontrából (Bódi passzolt nehéz helyzetből Varga Kevinhez, aki megiramodott a kapu felé) szabadrúgást harcoltunk ki, Bódi lövése azonban a sorfalban akadt el. A 10. percben aztán Könyves tört be a 16-oson belülre, erős lövését Gróf védte. Mi támadtunk többet, de számos pontatlan átadásunk miatt az újabb kaput eltaláló lövésünkre a 26. percig várnunk kellett. Megérte, mivel Bódi a labdaszerzéséből remek labdát adott Takácsnak, aki előbb elfektette védőjét, majd a vetődő kapus mellett a kapuba helyezte a labdát. 1-0!

2521 néző láthatta csatárunk gyönyörű megoldását, miközben a Honvédnak továbbra sem volt veszélyes támadása, vagy kaput találó lövése. A 32. percben aztán sorozatos bakikat elkövetve Lanzafame elé került a labda, aki egy csellel elküldte védőjét, már csak a kapussal állt szemben, de ekkor kapott még egy rúgást. Éppen nem büntető, de félhettünk Lanzafame lábától. Lövése a sorfalban akadt el, a félidő legnagyobb Honvéd lehetősége volt. A veszélyes lehetőségek azonban jelezték, hogy nem szabad ennyire átadni a területet ellenfelünknek, a gól után látványosan kontrákra rendezkedtünk be. Ennek majdnem megittuk a levét, de Eppel lövését sikerült blokkolni, majd Mészáros tökéletes ütemben szerelte a támadót. Nagynak is kellett védést bemutatnia, Gazdag lövése váltott irányt a levegőben, viszont dicséretet érdemel, hogy időben visszaért kapujába.

A 38. percben aztán Kinyik fejelhetett kapura egy szögletet követően, Gróf elképesztő bravúrral ért át a hosszú sarokra, közel jártunk a második gólhoz. Majd a Bódi-Könyves-Bódi kényszerítő után a Videotontól visszatérő játékosunk emelését kellett a gólvonalról kivágnia a védőknek.  Az első félidő utolsó percében Kinyik szélső felfutása okozott galibát a Honvéd védelemnek, centerezését Varga nem tudta gólra váltani. A szünetre megérdemelt vezetés tudatában mehettünk.

hv4

A második félidőre Pölöskei Zsolt helyett Lukács Dániel érkezett, ez volt az egyetlen változtatás a két csapat játékában. A játék képe azonban nem sokat változott, a Honvéd próbált irányítani és térfelünkön passzolgatva helyzetbe kerülni (két percet követően máris közel jártak a gólszerzéshez, de a flipperező labda végül Nagy kezében kötött ki), mi kontrákra rendezkedtünk be. Tőzsér felívelése után Takács csinált bolondot a védőkből a 16-os vonalán az 51. percben, Gróf kiimádkozta lövését a kapuból. Pár perc eseménytelenül telt, mígnem előbb Holender beadását Eppel fejelte Nagy kezébe, az ellentámadásból pedig egy Honvéd játékos hiába fogta meg kézzel a labdát saját tizenhatosán belül Takács csele után, Kassai érthetetlen módon kifelé ítélt szabadrúgást tizenegyes helyett. Az első olyan pillanat volt, ahol érzésem szerint igazán komolyat tévedett, de mondhatni, már megszoktuk tőle.  A meccs első sárgáját is kiosztotta a 61. percben, Deáknak, aki a középpályán hátulról csúszott oda a labdát szerző Könyves Norbertnek.

A 65. percben egy újabb beadás okozott hatalmas riadalmat, de Nagy hatalmas bravúrral védte Lanzafame fejesét, a kipattanót pedig Kinyik bombázta Eppel elől bedobásra az utolsó pillanatban. Győzelmünk egyre elérhetőbb közelségbe került, amivel a dobogót nem csak megőriztük volna, hanem 6 pontra leszakítottuk volna a tavalyi bajnokcsapatot. A 68. percben még közelebb kerülhettünk volna ehhez, de Varga beadását Kinyik már nem tudta irányítani, erős fejese fölé szállt.

Cserére szánta el magát mindkét csapat, előbb Danilo állt be Deák helyére, míg nálunk Sós foglalta el Varga Kevin helyét. Húsz perc volt hátra, a mérkőzés végét pedig nem csak a vezetésünk miatt vártuk már nagyon, hanem a dermesztő hideg miatt is, 0 fok volt már a stadionban. A 78. percben aztán ismét egy Nagy bravúrra volt szükség egy beívelés-fejes kombináció után, kapusunk sokadik alkalommal jelezte, hogy együtt él a játékkal és számíthatunk rá. Herczeg András egy perccel később Filipet küldte pályára Bódi helyére, bár én a Mengolo-Takács cserét vártam már a 60. perc óta. Két perccel később ez is elérkezett, ezzel végleg átálltunk a 4-1-4-1-es formációra (a mérkőzést elve így kezdtük, de Herczeg András többször is felküldte Könyvest Takács mellé), Tőzsérrel a védelem közepén, Mengoloval a támadás élén. Sós szép cselét követően Lovric akadályozta szélsőnket, Kassai ítéletét nem fogadta túl jó hangulatban ellenfelünk védője, így ő is sárgát kapott.

A 83. percben aztán a meccs, de az is lehet, hogy az év helyzete maradt ki, egy Honvéd villámtámadás végén egy lapos beadás elment mindenki előtt, a hosszún érkező Danilo azonban az üres kapu helyett a reklámtáblát találta el. Egy percre rá Mengolo zavarta meg Lovricot, a megszerzett labdával egyedül kapura tört, de Kassai ismét érthetetlen ítélettel a Honvédnak ítélte a labdát, a hevesen reklamáló Tőzsérnek pedig sárgát mutatott fel. Az iram nem csillapodott, a 85. percben Lanzafame középre tartó lövését fogta Nagy. Hasonló bravúrra kellett készülni a 87. percben egy újabb veszélyes szabadrúgás megítélésekor, a gyengén elvégzett lövésnek ismét útját állta kapusunk.

A 88. percben Lanzafame fejesénél már ő is tehetetlen volt, de szerencsére a támadó nem talált kaput. Még fel sem eszméltünk a helyzet után, amikor Nagy kapott sárgát időhúzásért, de ha ezért sárga járt, akkor minden kirúgásnál ki kellene osztani a kapusoknak. Kassai nem lopta be magát a szívünkbe. A 90. percben már egyre közelebb éreztük magunkat a győzelemhez. Lanzafame lövése és Danilo fejese is Nagy kezében kötött ki, majd Tőzsér vágta ki kiélezett helyzetben a labdát az ötösön belülről. A kontránk lesen találta Mengolot, de ennek már nem volt jelentősége, mert Kassai lefújta a találkozót!

1-0-ra nyertünk a Honvéd ellen, és bár voltak gyengébb teljesítmények, elképesztően jól meccselt a csapatunk és átvészelte a Honvéd-rohamokat, ezzel megörvendeztetve a DVSC szurkolóit! Szép volt fiúk!

hv2

A játékosok értékelése

Nagy Sándor – 7
Nagy_SandorBár nem csak ő kellett hozzá, a kapusunk nélkül ma itt nem örülhettünk volna győzelemnek. A beívelésekre jól érkezett, a fejeseket és lövéseket is hárította. Magabiztos teljesítményébe csupán a meccs végi néhány rossz kirúgása rondít bele, a neki kiosztott lapot érdemtelenül kapta. Egyetlen esetben került kiszolgáltatott helyzetbe, szerencsére Danilo elhibázta a ritkán adódó nagy ziccert.

Bényei Balázs – 5
Benyei_BalazsJól védekezett, próbált minden tőle telhetőt megtenni a csapat érdekében. Nem mindig hozott jó döntést, akár helyezkedésben, akár előre játékban, de nagy szívvel játszott.

Kinyik Ákos – 6
KinyikAkosElőször láttam tőle tényleg jó támadást segítő megmozdulásokat, kétszer a kapura is veszélyes volt. Ha egy kicsit pontosabb, nem kell annyit izgulnunk a végén. De ha gólt nem is szerzett, többször jól lépett ellenfelei útjába, a dicsérhető játékosaink közé tartozik, védelmünk tengelye volt.

Mészáros Norbert – 5
Meszaros_NorbertAbszolút vállalható játéka volt, de többször átjátszották a kelleténél. Még ennyi idősen is kiáll a csapat mellett és minden tőle telhetőt megtesz érte, ez ma is látszódott, ezért jár a dicséret.

Ferenczi János – 6
Ferenczi_JanosA mai teljesítménye több volt, mint elfogadható. Támadásban nem sokat mutatott, rendre hátrébb maradt, de szélső hátvédként jó szerelései, megmozdulásai, letámadásai voltak. Tapsot érdemel, amit meg is kapott a mérkőzés végén a csapattal együtt!

Tőzsér Dániel – 4 fop1
Tozser_DanielMa nem voltam elégedett a játékával. Kulcspasszokat nem adott, a szabadrúgásainak nem volt szemük, helyezkedése pedig szintén nem segítette igazán sem támadásainkat, sem védekezésünket. Bár voltak jó megoldásai, ma kilógott a teljesítményével, sajnos lefelé.

Könyves Norbert – 5
Konyves_NorbertKözel járt a gólszerzéshez, a védekezésben sokat tett, de támadásban nem tudott olyan hatékony és veszélyes lenni, mint az előző mérkőzésein. Ő is hasznosan, de sokszor szürkén játszott.

Aleksandar Jovanovic – 6
Aleksander_JovanovicJovanovic ma nagyon jól zárt vissza, számos labdát szerzett és a passzai is megfelelőek voltak.

Bódi Ádám – 5
Bodi_AdiA második félidőben fájóan eltűnt, az elsőben azonban számos kulcspasszt és egy gólpasszt is adott. A támadásaink során azonban több labdát is elszórt, a felemás teljesítménye miatt kap csak ötöst.

Varga Kevin – 5
Varga_KevinA második félidőre ő is eltűnt. Az első félidőben több veszélyes támadásban benne volt, számos alkalommal váltott oldalt. Jobban játszott, mint az elmúlt pár mérkőzésén, de még mindig túlvállalja magát, azonban a mai első félidei játékára lehet alapozni.

Takács Tamás – 7
Takacs_TamasSorozatban harmadik NB I-es mérkőzésén a 4. gólját szerezte, mellyel ma a győzelmet is szállította a DVSC-nek. A gólja fontosságán csak szépsége nagyobb, de a hetes pontszámot nem csak ennek köszönheti. Végig agilisan, a labdákat jól megtartva, veszélyesen játszott, a második gólhoz is közel járt.

∼•∼

Sós Bence – 5
Sos_BenceAmikor beállt a kontrákra rendeződtünk be, egy-két jó elfutáson kívül viszont több nem fűződött a nevéhez, neki is ki kellett vennie részét a védekezésből.

Ioan Filip – 0
Ioan_FilipAz utolsó 10 percre állt be, látványosan nem akart szabálytalankodni a Honvéd ellen.

Justin Mengolo –0
Justin_MengoloTöbbször is bonyodalmat okozott a Honvéd védőinek, Kassai furcsa ítéletei nélkül talán ismét betalál csereként.

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasAz első pár percen kívül gólunkig fölényben játszottunk, bár sok hibával. A vezetést követően egyből visszazártunk, talán túl mélyen is, mindkét csapat szerezhetett volna gólt. A második félidőre nem változtatott a taktikán: behátrálni, a lehető legkevesebb szabálytalansággal védekezni és kontrából veszélyeztetni. Éppen ez utóbbi miatt volt furcsa, hogy Mengolot csak az utolsó tíz percre hozta be. Sós és Filip becserélése viszont a megfelelő időben jött. A győzelemhez szerencsére is szükség volt, de úgy küldte pályára játékosait, hogy azok kihozzák magukból a lehető legjobbat és ennek eredményeként a címvédőt sikerült kiiktatni. Ebben az ő keze is erősen benne van.

honveredm

meccs (5) csapat (4) bíró (2)
—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Bár nem mindig volt látványos, a mérkőzés végig izgalmas maradt, magyar szinten pedig néhol igen jó megoldásokat is láthattunk. A Honvéd játékosai is mindent megtettek a gólért, ahogyan a DVSC sem hagyott fel a támadásokkal még az utolsó percekben sem. Felesleges szabálytalanságok, vergődések nem tarkították a meccset, pedig feszültség volt benne bőven. Talán túlzónak tűnhet ez az 5/5, hiszen csak egyetlen gól döntött, én most mégis jószívű vagyok és azt mondom, sose lássunk ennél rosszabbat. A csapatunk teljesítménye nem volt tökéletes, de a győzelemhez éppen elegendő volt. Bár bíztunk a három pontban, hiszen a Honvéd nem brillírozott az elmúlt fordulókban, ma mégis erős ellenfélnek mutatkoztak, de végül sikerült győzelmet aratni felettük. Kassai Viktortól előzetesen is tartottunk, már az idei bajnokságban is kimutatta foga fehérét a Videoton-DVSC találkozón, de most a 60. percig egy rossz szava nem lehet rá egyik csapatnak sem. Utána azonban összedőlt minden, nem adott meg nekünk egy jogos tizenegyest, Mengolo labdaszerzését is visszafújta, Nagynak pedig hihetetlen sebességgel repítette a sárgát, hogy csak a súlyosabb melléfogásait említsem. A Honvéd játékosai próbáltak úgy esni-kelni, hogy ezzel jó helyről szabadrúgást, esetleg tizenegyest harcoljanak ki, de csapatunk okosan próbálta a legkevesebb falttal megállítani a támadókat, így Kassainak is kevesebb lehetőséget teremtve a rossz ítéletekre. Mivel több olyan hibája volt, ami a mérkőzés kimenetelét is befolyásolhatta volna, kettesnél nem tudok neki jobbat adni.

hv3

Ma két, korábban már leírt, de az elmúlt hetekben is jól teljesítő játékos, Nagy és Takács volt csapatunk vezére. Kettejük nélkül nem csak a győzelem, talán az egy pont is elérhetetlennek tűnt volna. Így azonban elléptünk üldözőinktől és ha a Diósgyőr elleni találkozót is behúzzuk jövőhéten, Mezőkövesden, akkor az elmúlt évek legjobb Loki-karácsonya jöhet el. A csapat nagy dicséretet érdemel és jó volt látni, hogy kiélezett szituációban, saját kapunk elé szegezve is volt tartásunk, akaratunk, motivációnk és olyan teljesítményünk, ami miatt jogosan vetődött fel bennünk a kérdés: miért csak 2500-an vagyunk? Reméljük, csak a hideg miatt, mert ez a csapat megérdemelné a nagyobb szurkolótábort, ezért a csapatért érdemes fagyoskodni, és érdemes izgulni! Köszönöm mindezt azoknak, akik akár közvetve, akár közvetlenül, de ebbe az irányba terelték a DVSC-t!

Hajrá Loki!
Csibu

 • JuveFan1897

  A Honvéd taktikája 60 percig annyiból állt, hogy passzolgattak a 16-osunk előterében, várva a faultot, hogy a jó helyről megítélte szabadon Lanza bevarrhassa. Egy alkalommal sikerült is kiharcolniuk egy ígéretes helyről járó pontrúgást, én ott el is könyveltem, hogy simán bevarrja, szerencsére megúsztuk. Aztán az utolsó fél órában eszméltek, hogy ez kevés lesz, mi pedig visszább is álltunk, így felkínáltuk nekik a lehetőséget a kezdeményezésre. Nem volt szimpatikus, amit az utolsó tíz percben játszottunk, könnyen rá is fázhattunk volna, de most szerencsénk volt.

 • Jamen

  Többször is megnéztem Gazdag lövését.Nem változtatott senkin irányt,csak Nagy Sanyi bradásra számitott és vissza kellett vetödnie.

 • gyberci

  De azt remekül csinálta. Visszavetődni egy qrva nehéz művelet. Valóban a csapat legjobbja volt

 • JuveFan1897

  Én is megnéztem többször, nem beadást várt, hanem a hosszúra várta a lövést, csak olyan furcsa ívben szállt, hogy hirtelen irányt váltott a levegőben, és a rövidre cikázott.

 • gyberci

  Ferenczi János egy balhátvéd, és ez végleges és az is marad. Jól játszott! Valós az értékelése, mint a többi játékosnak is, és maga az egész mérkőzés megítélése is jól sikerült. Talán Tőzsérhez egy kicsit szigorúak voltatok. Akinek 1 mázsa helyett 2-t kell cipelnie, azt úgy is kell értékelni. Tavaszra még inkább pengések leszünk!

 • László Kiss

  Ferenczi hétről hétre bizonyítja, hogy nem balhátvéd, sosem volt és sosem lesz az. A legutóbbi hazai mérkőzés után is azt éreztem cserben hagyta a csapatot. Nem értem mire fel kapott 6-os osztályzatot. Az ő labdavesztése után lőtt majdnem gólt Danilo. Fejel sikerült majdnem gólpaszt adnia

 • gyberci

  Ha valaki labdát veszít, akkor ott van más aki kisegít. Ha valaki gólpaszt ad az ellenfélnek, akkor ott van más aki segít. Aki a pályán van az vagy hibázik vagy segít. EZ MAGA A CSAPAT! EZ MAGA A LOKI! Mindig akad aki hibázik és mindig van aki segít. Ferenczi is hibázik és Ferenczi is segít.

 • Tylla

  Gratulálok a Csapatnak a gyözelemhez és a 3. helyhez. Nyár végén álmomban sem fordult meg, hogy itt telelünk. Bandit bolondnak tartottam, hogy lerombolja a felépített renoméját. Aki egy ilyen játékos keretböl dobogós csapatot tud csinálni, az az ország legjobb edzöje. Ráadásul sokszor látványos is a játékunk, ami csak emeli a csapat értékét. Már csak egy meccs van hátra a bajnokságból, remélem 3 ponttal jövünk haza. Kiváncsi vagyok, milyen játékos mozgás lesz a szünetben, hisz a körvonalazódó EL-hez kellene egy kis erösítés.
  Hajrá Loki!

 • tiberius

  Jó meccs volt ,én nem igazán vettem észre,hogy hideg van mert fordulatos volt a második félidö is.Ha nem is megy mindig mindenkinek de küzdés,hajtás van.Könyves is olyan labdáért ment amiért sokan csak legyintenek.Kinyik is hibázott,tessék csak megnézni az év helyzeténél, helyezkedését.Kassait pedig a kispestiek sem szeretik,mert a meccs kb.10 percében jó hangosan jelezte egy drukkerük.Nekünk többször is tévedett,bedobásoknál,a kezezésnél a 16-on belül…s Melongo sem szabálytalankodott amikor elcsúszott a védő s bevihette volna a kapuig a labdát.Nagy Sándor is jogtalanul kapta a sárgát,s onnan lettek rosszabbak a kirúgásai!
  Remélem tavasszra néhány posztra erösítünk,s sokkal többen leszünk a Stadionban mert ezek a fiúk megérdemlik a bíztatást!

 • torrente

  Ferenczi volt megint a legrosszabb! Talán azért nem tűnt fel, mert most nem kaptunk gólt róla? Rengeteg alkalommal kerülnek mögé, és nem csak akkor, amikor felzárkózik a támadásokhoz. Beíveléseknél nyomozza a labdát, folyamatosan le van maradva az ellenfelétől, még emberfogásos taktikánál is. Ha valaki hátvéd pozícióban játszik, akkor az elsődleges feladata az, hogy a védekezést megoldja, és ne kapjunk róla gólt. Minden alkalommal amikor megindul előre, ugyanolyan gólveszélyt okoz a mi kapunkra is, mint az ellenfelére. Minden mérkőzésen az ő oldaláról jönnek az ellenfél ziccerei.
  Kassai ismételten egy hulladék volt. Sokszor látszik rajta, hogy tudja mi lenne a helyes ítélet, mégsem az fújja be. Példának okán a Mengolo féle labdaszerzés..
  A csapat egyébként jó, végre azt érzem, hogy bárkit meg tudunk verni, kis szerencsével!

 • Lucas
 • Jamen

  Rózsák háborúja?

 • Isti

  Egy Korhut féle balhétvéd,meg egy Norbi szintű csatár kell. Szerintem felesleges jobban belenyúlni a keretbe. Nagyrészt összeálltunk csapattá.

 • Isti

  Nem is lehetne szebb ez a szezon vége! Bár a Vidi,Fradi bőven előttünk jár,a harmadik helyünk teljesen megérdemelt. Az tényleg a bravúr kategória,hogy Bandi bácsi a 3 forintos keretből ilyen csapatot rakott össze. Hétvégén pedig feltehetnénk a koronát őszi teljesítményünkre jól el kéne verni diósgyőri ,,barátainkat”. Egy 5:0-ás győzelemmel kiütni őket. Ha tavasszal tudnánk tartani ezt a formánkat biztos lenne a dobogó harmadik foka. Ott van még a magyar kupa amit szintén jó lenne megnyerni jót tenne a lelkünknek.

 • joel

  Maximålisan egyetertek: ezert a csapatert erdemes szurkolni, izgulni.

 • csibu

  Érdekelne, miért vicc szerinted a 4-es, milyen pozitív dolgokat láttál tőle tegnap? Ahogy a véleményed is sokkal többre tartanám, ha leírnád, konkrétan mi a bajod a kulcspassz kifejezéssel.

 • joel

  Tudom h a blogon koråbban osztogattatok mår böven 2-es osztålyzatokat is ami extrem megközelites. Viszont a normålisan vagy hagyomånyosan ertelmezett 10-es skålån mår egy 4-es is kifejezetten szar jåtekot jelent. ( OK, tudom h van egy sajåt pontozåsi utmutatotok…) A többi jåtekos osztålyzataihoz kepest sem reålis valakit ennyire lepontontozni egy olyan meccs utån, ahol az adott jåtekos egbekiålto vagy az ellenfelet golhoz segitö hibåt nem követett el. Egy olyan meccs utån amikor kimondottan egymåst segitve, csapatkent egyutt kuzdve, helyenkent mår-mår kibrusztoltuk a gyözelmet es az adott jåtekos ebben csk-kent kuzdött a pålya közepen, többszöri formåciovåltås közepette, ami råadåsul föleg az ö poziciojåt es feladatåt erintette.. Azt alåirom h nem jåtszott az åtlagosnål jobban, magåhoz es a többiekhez kepest sem es volt egy-ket rossz elörepassza amikböl akår golhelyzetunk is lehetett volna ha azok jobbak. De az alapfeladatåt megfelelöen låtta el. Egy 5-öst minimum erdemelt volna, mår csak azert is , mert abszolut nem logott ki lefele a csapatbol,föleg nem ennyire, h citromdijat kapjon.
  A “kulcspassz” kifejezes irånti unszimpåtiåm pedig csak egy ilyen belulröl jövö, zsigeri ellenerzes, egyåltalån nem az åltalad valo hasznålatåra utaltam. Pszichologiailag nem tudtam meg megtalålni ennek az okåt miota råkerdeztel 🙂

 • JuveFan1897

  “egy 4-es is kifejezetten szar jåtekot jelent, SOK hibåt, negativumot. ( OK, tudom h van egy sajåt pontozåsi utmutatotok…)”

  És itt a lényeg. Oldalt meg is találod a pontozási útmutatónkat, be is másolom a négyeshez tartozó ételmezést:

  4 – Felejthető produkció

  Nem gondolnám, hogy ez azonnal szar játékot feltételez, hiszen attól, hogy valaki felejthető játékot nyúlt, nem biztos, hogy szar is volt. Én amúgy egyet értek a pontszámmal, annyi, hogy lehet hogy nem adtam volna neki citromot, de ezúttal se jó, se rossz nem volt igazából.

 • joel

  Igen, låttam mår oldalt az ertelmezest. Tisztåban vagyok vele h az åltalatok adott pontszåmok a sajåt ertek ill. ertelmezesi rendszeretek szerintiek. Azzal is, h ezzel kapcsolatban voltak mår egyet nem ertesek az olvasokkal neha. Ez rendben van. De akkor is ugy erzem a meccs låttån – meg ha a produkcioja felejthetö is volt- hogy egyedulikent 4-est kapnia tulzottan is azt hangsulyozza mintha kimondottan gyengebb lett volna mindenki måsnål…En nem ugy låttam, ennyi.
  Meg mielött megkerdezne valaki, nem, nem Tözser vagyok 🙂

 • Sanyi Tóth

  Azzal én is maximálisan egyet tudok érteni, hogy egy ilyen jellegű meccs után nem feltétlen van szükség arra, hogy citromdíjat osztogassunk. Bár Tőzsér teljesítménye szerintem is inkább lefelé ütött el az átlagostól.

 • joel

  Utånaneztem kicsit az annyira frekventålt “kulcspassz” kifejezesnek, h mire is vonatkozik az ertekeleseknel, statisztikåknål. Kulcspassznak elvileg az szåmit ami utån az azt kapo jåtekos kapura lö. Egyes ertelmezesek szerint a löves kimeneteletöl fuggetlenul, måsok szerint csak akkor ha nem szuletik gol belöle, mert ha igen, az akkor mår “assziszt”-nak minösul. Termeszeteböl adodoan kulcspassszot föleg a kreativ jåtekosok, tåmadok, 10-esek, szelsök ill. belsö tåmadok osztogatnak, nyilvån belsö közeppålyåsok is, kimondottan vedekezö közeppålyåsok viszont mår kevesbe. Nem hinnem h Tözser teljesitmenyet az jellemezhetne mervadoan h håny olyen passzot adott amiböl måsok kapura löttek. Ez a kulcspassz dolog akkor mår sokkal indokoltabban feljöhetne måsoknål is…

 • volt debreceni

  Igen, mert jobb külsővel rúgta meg, így az a bal oldal felé indult és út közben jött ki a külső fals, ami elvitte a jobb sarok felé.

 • tiberius

  Nézem az mlsz tv összefoglalóját s kihagyták belőle a kispesti játékos 16-on belöli kezezését.s még csodálkoznak,hogy szídják őket?

 • csibu

  A kulcspassz kifejezés nem arra vonatkozik, ha utána a játékos kapura lő, hanem arra vonatkozik, ha azzal esélyt teremt a veszélyes támadásra úgy, hogy anélkül ez nem valósulhatott volna meg. Ilyen szempontból szombaton Kinyiknek is volt 2 kulcspassza, Bódi pedig hiába adott el sok labdát, több alkalommal hozta helyzetbe csapattársait. Sőt, Jovanovicra is jellemző, hogy próbálja jó ütemben megjátszani előrefelé a labdákat.

  Tőzsérről ideigazolása óta gyakorlatilag az egyetlen állandó pozitívumként a gyengébb játékai alkalmával is az az általános álláspont, hogy ha más nem, benne van a lábában bármikor egy-egy meglepő kulcsmegoldás vagy jó pontrúgás. Legjellemzőbb példa erre a tavalyi Újpest elleni Horváth-góllal megnyert meccs, ahol zseniálisan tette a labdát kiugró csatárunk elé, vagy a DVTK ellen jól eltalált lökete. Az elmúlt hetekben is számos ilyen passzal próbálkozott csapatkapitányunk, szombaton viszont úgy éreztem, hogy ez kirívóan nem ment neki, számos alkalommal rosszul passzolt, védekezésben és támadásban is láthatatlan maradt, pedig ő a csapatkapitányunk. Ha 5-ös az osztályzat, akkor is citromdíjat kapott volna, mint szerintem csapatunk szombati leggyengébbje. Ettől függetlenül abszolút nem volt vállalhatatlan a játéka, voltak próbálkozásai, jó passzai is és a meccs végéig ő is küzdött, hajtott, ha kellett csúszott a labdáért. A 4-es osztályzat viszont nem jelent rossz játékot, csupán szürke, felejthető, megmozdulásokat.

  De elfogadom, hogy másként láttad.

 • cs1cs0ka

  “Kassai érthetetlen módon kifelé ítélt szabadrúgást tizenegyes helyett” az ilyenek miatt nincs ott a VB-n. Danilo lövésénél röhögtem egy nagyot, csórikám már emelte a kezét az ünnepléshez!

  Szakértőket kérdezem: a Honvéd 3 védő rendszernek van értelme? Nem nagyon láttam még olyat ahol működött, talán az olaszoknál.

 • JuveFan1897

  Rossi tavaly bajnokságot nyert ezzel a felállással. 🙂

 • ÁÁÁ

  Sziasztok! ehhez kapcsolódik egy kicsit. Arról mit gondoltok, hogy az NS Tőzsérnek 7-es osztályzatot adta? Ezek szerint náluk a meccs legjobbjával (Takács) egyenértékű a teljesítménye.

 • JuveFan1897

  A Nemzeti Sport osztályozási rendszere úgy szar, ahogy van. Egy ideje már mi sem vezetjük a statisztikákat róla, mert komolytalan az egész, ahogy pontoznak. Hogy mást ne mondjak, hallottunk már olyanról, hogy az edzők konkrétan megmondták az adott újságírónak, hogy kit hogyan pontozzanak.

 • joel

  Az elsö mondatodhoz: a kulcspassz szo ilyen ertelmezese szåmomra is jobban kifejezi a dolgot, ha igy van akkor hiszek neked. A forråsok ahol olvastam rola nem igy irtåk, de amit te irsz az en szerintem is jobb, en is igy ertelmeznem.

 • joel

  Ugy remlik h speciel a Gol c. musorban Bozsik is kiemelte åbråval h milyen jol muködött az elsö felidöben a Tözser-Jovanovics-Bodi håromszög, vedekezesben, helyezkedesukkel jol zårtåk a passzsåvokat a Honved elöl.

 • csibu

  Én így értelmezem amikor írok róla. Az, hogy pl. az instat rendszere hogy kezeli, más tészta, ott muszáj olyan definíciókat használni amely lefordítható könnyen gépi nyelvre és automatizálható a számítások során. Többek között emiatt az automatizálások miatt kell helyén kezelni az összes ilyen rendszert, miközben egyébként nagyon hasznosak adatgyűjtésre.

 • csibu

  Ez csupán egy blog, az csupán egy bulvároldal. Mindkettőt a helyén kell kezelni. Mi néha szakmaiabbnak tűnünk sok “szakportálnál”, de attól mi még blog maradunk, ők meg attól még bulvároldal maradnak, ez van. Semmivel sem hozzáértőbbek az NS írói sem. Lehet, hogy országon belül nagyobb a tapasztalatuk, mélyebb a merítésük, de nagyon gyakran hibáznak. És ami még gyakoribb, hogy irányítottan működnek (nem véletlen hogy ezt ránk is jó párszor elsütötték, hiszen Magyarországon ez tendenciózusan megfigyelhető).

  Amit mi írunk, sosem aranyigazság, sőt, van hogy a bloggerek véleménye eltérő. Az én szubjektív nézőpontom alapján Tőzsértől többet vártam volna, de lehet, hogy volt olyan aspektusa a játékának, amit nem vettem észre. Ezért is mondjuk el sokszor, hogy ez csupán blog.

  Az, hogy az M4 nevetséges elemzései vagy az NS írásai másként beszélnek egy játékosról, az ő dolguk. Lehet, hogy éppen igazuk van. De annyiszor tévedtek már a “hozzáértők” meg a “szaktekintélyek” meg a “tapasztaltak”, hogy ebben sem lehet bízni.

  A támpont éppen emiatt csak saját szemünk lehet, illetve az értékeléshez fűzött magyarázat helyessége. (Ezért is kérdeztem rá fentebb hogy miért zavar valakit a kulcspassz kifejezés.) A mi célunk, hogy párbeszédet és ok-okozatiságot kezdeményezzünk, hiszen az is lehet, hogy kommentelőink nálunk, sőt az M4 vagy az NSO szakembereinél is jobban, alaposabban látnak meg valami olyasmit, amit mi nem! 😉

 • cs1cs0ka

  Köszi, erre nem emlékeztem, annyira nem követtem a meccseiket.