Őszi szezonzáró Kövesden

Újra eltelt egy őszi szezon, szombaton idén utoljára láthatjuk kedvenceinket pályára lépni. Az OTP Bank Liga tizenkilencedik fordulójában Mezőkövesdre látogatunk, ahol a DVTK fogad minket. A telet már biztosan dobogón töltjük, ráadásul a Diósgyőr ellen elég jól megy mostanában, így minden adott ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk 2017-től.

dsc11111

A szeptemberi mérkőzésünk előtt is én voltam a szerencsés, aki megírhatta a két csapat ütközetének beharangozóját, akkor is a hetedik találkozott a harmadikkal, mégis rengeteg dolog változott. Akkor még a Diósgyőr várhatta dobogóról a mérkőzést, bár a mélyrepülésük már akkortájt megkezdődött. Jelenleg ők a hetedikek a tabellán, és bizony közelebb vannak a kieső helyekhez, mint az érmes pozíciókhoz, így a biztató kezdés ellenére idén is a kiesés elkerüléséért kell harcolniuk a jelek szerint. Mi viszont minden várakozást felülmúltunk idén ősszel, a kezdeti nehézségek ellenére már most biztos a téli dobogónk, hiszen jelenleg öt ponttal előzzük a negyedik Újpestet. A formánk is jónak mondható, a mögöttünk álló csapatok közül utoljára a Haladás tudott legyőzni minket, még a második(!) fordulóban. Azóta kétszer a Vidi, egyszer pedig a Fradi ellen kapituláltunk, ami bocsánatos bűnnek tűnik.

A két csapat mérlegét már megénekeltem szeptemberben, azóta hozzátettünk még egy győzelmet, így most már az utolsó nyolc találkozónkat zártuk egyaránt Loki-sikerrel. Csak emlékeztetőül: az utolsó diósgyőri pontszerzésig továbbra is 2014 augusztusáig kell visszalapoznunk, győzniük pedig 2009 óta nem sikerült, ami egy egészen elképesztő adat.

dió-loki17dec

A várható kezdőcsapatunknál ezúttal a legpozitívabb esetet vettem számításba. A klubhonlap tájékoztatása szerint ugyanis Nagy Sándor, Tőzsér és Könyves is sérülésekkel bajlódott a héten, de reméljük, szombatra mindenki teljes értékű lesz. Cseréikre persze van lehetőség, Novota, Filip és Mengolo is megfelelő pótlásnak tűnik, de ezt az utolsó meccset már jó lenne lejátszani az alap tizeneggyel.

A találkozó szombaton 16:00-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít majd. A mérkőzés játékvezetője Bognár Tamás lesz, aki idén eddig két győzelmünknél ,működött közre, reméljük megtartja jó szokását, és szerencsét hoz ezúttal is.

Hajrá Loki!

borítókép: dvsc.hu

 • gyberci

  Felázott talajon, mostoha körülmények között fogunk pályára lépni. Remélem minden játékos teljes erőbedobással veszi komolyan a presztízsmeccset. Ha ez így lesz biztos a siker. Hajrá Loki!

 • Zsíros B. Ödön

  Én sem bánom egyáltalán. Bár örültem volna ha Lettországban marad.

 • JuveFan1897

  Azért én bánom, elvégre a Loki történetének egyik legjobb védőjéről beszélünk.

 • joel

  Nagy Sanyi serult?

 • Madridista

  nyomorult m4
  vicc

 • joel

  Rohadt szemet allatok! Van egyaltalan link?

 • joel

  Most tettek ki a llnket, de baszik menni…

 • Madridista

  úgy totálisan kezd elegem lenni ennek a magyar focinak nevezett szarból…a közvetítés,hogy csak 2 meccset adnak normálisan egy héten,hogy a bíró hibázik még is a csapat szívja meg stb. stb. mindennek van határa…

 • öcsisajt

  Bódit nem ártana pihentetni egy keveset. Nem sok jó megmozdulása volt,körülményes lassú ez a foci már nem megy még itthon sem amit ő játszik. Varga Kevin dettó kicsit elszállt vele a ló.

 • Nemeztkeresed

  Ez nem a mi napunk volt. Ferenczi piros lapja méltó koronája volt Bognár ténykedésének. Jovanovic citromdíj, duplán.
  Amúgy pedig: ha 10 emberrel így tudunk focizni, mit csináltunk 11-en az első félidő első félórájában?

 • joel

  Kb. csak a letszam volt ki Varga Kevinnel is az elso felidoben…(es mar hetek ota…)

 • joel

  Semmi nem jott ossze…az elso felido sokkolo volt…talan ha Ferenczi kapufaja beakad 1-2-nel…Az egyetlen pozitivum hogy meg 10 emberrel is kuzdottunk a pontert es jobbak is voltunk. Tozser hogy a faszba nem tud mar megint beadni nemhogy egy szogletet, hanem sorozatban lapos szarokat rug?? lekontraznak a sajat szogletunkbol??? Ugrait sokkal hamarabb el kellett volna kezdeni faragni, de nem ilyen nudli modon! Egyedul Kinyik baszott egyet oda neki a 2. felidoben, koszonet erte ezuton is! (regen legalabb volt egy ember minden csapatban aki az ilyen alattomos kiallittatasert agyonrugta az ellenfelet…)

 • joel

  meg ha azt a kettot legalabb leadnak rendesen…ma is ami ment az szegyen es gyalazat! direkt szarakodtak velunk!!! meghirdetik h ma 4-tol DVTK-Debrecen, erre valami isten se tudja h milyen ket szar csapat meccse megy…a linkre amit csak neten lehet nezni, 10 percet kell varni, aztan meg ot percig nem megy…kesobb a netes adas atvalt a balmaz meccsre…az M4-es adas meg meg mindig a kulfoldre nem foghato faszsagot irja ki, mert elfelejtik sugarozni az isten tudja milyen jogdijas szar meccsuk utan! KURVA ANYATOKAT M4!!!! szunetben, hogy ne lassam h mi volt a balhe. lefagy a tetves stream. nonszensz…

 • joel

  sport365.live-nak koszonhetoen legalabb azert megmentettem…rohej.
  (a diosgyori szurkolokkal valo viszony remelem nem annyira lesz mar pozitiv ezutan a meccs utan, amilyen bunkok voltak az elso felido vegen…)

 • DEBRECENIVSC

  Már csak az a kérdés, mi váltotta ki a taslit (ütésnek nem nevezném), mert nem emlékszem, hogy Jovanovicsot ilyesmi miatt állították ki volna valaha.
  Utána néztem, eddig egy pirosa volt 2 sárga után, a 2014-15-ös szezonban, eddigi pályafutása alatt a transfermarkt szerint még nem kapott egyből pirosat, sőt ez volt a 2. piros lapja mindössze.
  Mind1 az első félidőben Novota szerintem mindkét gólnál későn reagált, a 2. gólt az ő számlájára írnám, olyan reakcióideje volt mint egy reumás csigának, aztán kaphattunk volna többet is. Az más kérdés, hogy bármikor elesett egy diósgyőri játékos pár híján mind szabadrúgást ért, Lacazovicsing Lazovic része megvolt, borultak mint a részeg zsákok és már reklamálták is a sárgát, míg a másik oldalon az első félidőben amikor többször buktatták Könyvest,Vargát a síp néma maradt. Persze a 2 gól és a nagy rohamozásnak köszönhetően visszaálltak/elfáradtak a diók és a 25-28 perc környékén kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, jött is a gól szinte a semmiből, ahogy Takácstól megszoktuk, aztán jött a kiállítás én nem tudom, hogy mi történt csak a lassítást mutatták, hogy odaüt Jova Ugrainak, aztán a piros lap felmutatását csak a 2. félidő kezdetén játszották vissza, úgy tűnt hogy nem osztotta ki a lapot senkinek, aztán még az is lehet. hogy a dióktól is kiakart állítani valakit, aztán valamiért mégsem.
  Mind1 provokációnak nem szabad felülni ez teljesen Jova hibája volt, a provokációval csak az ilyen sunyi emberek élnek vele mint Ugrai, de legalább most Bódog nem rinyálhat mint egy fürdős k..va, hogy így bírók, úgy bírók stb…
  A második félidőben kijött a Bódog féle edzésmunka, a seggükön vették a levegőt a diók, egy-egy kontrára még futotta ( a mindent eldöntő gól is kb a 3-4. kontrájukból született), de kifújtak már az első félidő végén és úgy tűnt ők játszanak emberhátrányban, az első félidőben ők játszottak jobban a másodikban inkább mi, de mi nem tudtunk csak egy gólt lőni, pedig Ferenczi 2 ziccert rontott, Filip egy ziccert és egyszer mintha kilökték volna a labda mellől, az egyik szabadrúgáskor, ami a hosszúra csorgott és csak Filip meg egy védő volt arra, mind1 a 11-es jogos volt, nem is értem Karan mit akart, mind1 legalább az esélyt megadta.

  Összegezve Novota kislányosan kezdett, majd óriásit védett, ki érti ezt, Varga megint csetlett-botlott és végre eljöhet az a pillanat, hogy Ferenczi utoljára volt balbekk, hiszen elég nagy a valószínűsége, hogy oda igazolunk valakit, vagy pedig Barna kapja meg a lehetőséget, így is úgy is jól járhatunk. Megtört egy 8 éves átok, remélem kezdődik egy újabb, mivel mintha most kicsit elfeledkeztek volna magukról a diók, hogy a két tábor jó viszonyban van és most jött a cigányozás, lehet lemaradtam valamiről, bár az tény. hogy frusztráló lehet, hogy mindig kikapsz ugyanattól a csapattól és a levegőben lóg, hogy 2:0-ról sem sikerül nyerni.

 • gyberci

  A mérkőzést a játékvezető miatt veszítettük el! Punktum, ennyi!

 • DEBRECENIVSC

  Nem gondolom, hogy a játékvezető lenne a ludas ebben kizárólag, mondjuk, olyan 40%-ban viszont igen, hiszen emberhátrányban több helyzetünk volt, mint azonos létszám mellett, erről nem a bíró tehet, az első két gólról sem a bíró tehet, amit bekaptunk az elején, inkább a játékosok maradtak egy kicsit az öltözőben, aztán meg ahogy kellett volna az elején küzdöttek, hajtottak a 2. félidőben, a kapusunk is nagyobb figyelemmel követte a meccset, csak akkor már emberhátrányban voltunk, így is megvoltak a ziccerek és ha csak a felét értékesítjük, nem hogy döntetlen még a győzelem is elérhető lehetett volna.
  Tanulság, hogy nem szabad adni 20-25 perc előnyt adni az ellenfélnek, különben mit akarunk az FTC, Videoton páros ellen, ha 2. legrosszabb formában lévő csapat ellen nem tudunk legalább remizni.