Ez nem volt az igazi

Mezőkövesden zártuk a bajnokság őszi szezonját a Diósgyőr ellen, csakúgy mint az előző szezon végét. Akkor teljesen más célért, a bennmaradásért és az életünkért küzdöttünk, ehhez képest most kis túlzással nyugodtan, már biztos őszi harmadikként készülhettünk az összecsapásra. Nagyobb tétje és bizonyítani valója inkább a hazaiaknak volt, akik fordulók óta szenvednek és képtelenek győzni, és ez a fajta bizonyítási vágy abszolút érződött is a diósgyőri játékosokon. Értékeljük a szezon utolsó, sajnos rosszul végződő találkozóját.

dv2

A kezdőcsapatunkat illetően két változás volt az előző hetihez képest, egyrészt a sérüléssel bajlódó Nagy Sándor helyett először kezdett a bajnokságban az eredetileg kezdő kapusnak igazolt Novota, másrészt a korábbi meccseken jól teljesítő Mészáros helyére vissza került Szatmári. Utóbbi cserét én leginkább annak tudom be, hogy a csúszós, mély talajon kockázatosabb lett volna bevetni Mészárost, bár tegyük hozzá, hogy Szatmári teljesítménye az utóbbi hetekben bőven hagyott kívánni valót maga után. A diósgyőrieknek igazán csak egy meglepő húzása volt, méghozzá annak a Bacsa Patriknak a szerepeltetése, akit Bódog Tamás is élesen kritizált többször is a hozzáállása miatt, de ma megkapta a bizonyítási lehetőséget.

dvtklokilu17

A mérkőzés eleje számunkra tragikusan kezdődött, pedig arra számítottunk, hogy óvatosan fog kezdeni a Diósgyőr. Ennek ellenére rögtön nekünk estek és beszorítottak minket, az első tíz percet kis túlzással végig a saját kapunk elött töltöttük, képtelenek voltunk kihozni a labdát a veszélyzónából, a felszabadításaink pedig rendre hazai játékost találtak meg. Így aztán nem is volt váratlan a hazaiak vezető találata, amikor a 12. percben egy bedobás után Ugrai vágta be a lecsorgó labdát. Játékosaink hevesen reklamáltak az ítélet után, hogy Bacsa lesen állva akadályozta Novotát a kilátásban, de visszanézve az esetet, azt kell mondjam, hogy centiken múlott a dolog, és szigorú ítélet lett volna erre lest húzni. Még fel sem ocsúdhattunk a gyors bekapott gól után, már kaptuk is a másodikat alig három perccel az első után: ezúttal egy oldalról beívelt szabadrúgás után Karan csúsztatott a kapunkba. Ezt látva félő volt, hogy teljesen összezuhanunk és további gólokat kapunk, a hazaiak ugyanis nem álltak le, és nagy vehemenciával rohamoztak továbbra is. Az volt az ember érzése, mintha a két csapat teljesen más sebességi fokozatban játszana, amikor nálunk volt a labda, akkor a hazai játékosok szinte mindenhol ott voltak, mindenhova odaértek, így kettőnél több jó passzt nem is tudtunk megcsinálni, aminek az eredménye vagy egy eladott labda lett, vagy a tanácstalanság miatt egy hosszan előrevágott labda a semmibe. Abszolút nem volt elképzelés a játékunkban, és nem látszott az, hogy hogyan tudnánk akár csak helyzetig eljutni. Ezzel szemben a hazaiak sorra veszélyeztettek, leginkább a széleken vezetett gyors kontráiknak köszönhetően. Ez egyébként leginkább a mi játékunk szokott lenni, csak ezúttal mi voltunk az áldozatok.

Az egyetlen esélyünk a pontrúgások voltak, és éppen egy ilyen szituációból tudtunk szépíteni gyakorlatilag a semmiből: gyors egymásutánban elvégzett második sarokrúgásunk után egy kapu előtti kavarodás végén Takácsról csorgott be valahogy a labda a hazaiak kapujába. Ezzel visszajöttünk ugyan a meccsbe, de a problémáink nem oldódtak meg, kidolgozott akciót továbbra sem nagyon tudtunk vezetni, míg a hazaiak továbbra is próbálkoztak, bár a félidő végére már jócskán fogyott az ő lendületük is. Sajnos a sorsunk az első félidő lefújása után pecsételődött meg, a hazai játékosok számon kérték a mieinken, hogy miért nem rúgtuk ki a labdát, miközben Ioannidis a földön feküdt a tizenhatosunk előterében, a dulakodás végen pedig Bognár piros lapot adott Jovanovicnak. A helyszínen nem értettük, hogy mi történt a nagy kavarodás közepette, én először azt hittem, hogy mindkét csapatból kiáll majd valaki, de megdöbbenve láttuk, hogy csak minket sújtott kiállítással a játékvezető. Utólag visszanézve a felvételeket, Jovanovicsot addig provokálták a hazaiak, míg ő lökött kettőt Ugrain, és egy kis taslit is odanyomott neki. Tény, hogy ez nem sportszerű dolog, de nem is volt annyira durva, ami miatt pirossal kellett volna szankcionálni, bőven elég lett volna egy-egy sárga mindkét félnek. Sajnos a kiállítás nem csak azt eredményezte, hogy eggyel kevesebben folytattuk, de így Herczeg András sem tudott érdemben belenyúlni a csapatba, pedig lett volna mit változtatni a szünetben.

Így aztán csak egy kényszerű cserét hajtottunk végre, Filip állt be a ma is indiszponáltan és észrevehetetlenül futballozó Varga Kevin helyett, stabilizálván a középpályánkat, ahova Jova hiánya miatt mindenképp kellett egy védekező szellemű játékos. A második játékrészt mi kezdtük aktívabban, és eleinte nem is nagyon tűnt fel, hogy eggyel kevesebben vagyunk, bár az ellenfél kapuja előtti szituknál látszott, hogy nincs meg a létszám. A hazaiak a várakozásoknak megfelelően már nem bírták az első félidőben diktált iramot folytatni, és inkább próbálták őrizni egygólos előnyüket, illetve kontratámadásokkal veszélyztetni. Az idő előrehaladtával egyre több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, Ferenczi például egy alkalommal ziccerben szétforgácsolta a kapufát. Sorra rúgtuk a szögleteket, de sajnos egyik rosszabb volt, mint a másik (nem nagyon értem, hogy a harmadik pocsékul, laposan a rövidre beadott szögelte után miért nem kapja meg a lehetőséget Bódi a szöglet elvégzésre Tőzsér helyett). Egy ilyen rosszul elvégzett sarokrúgásunk után vitt végig egy kontrát a Diósgyőr, aminek végen Busai be is lőtte a harmadik találatot, amivel úgy tűnt, hogy pontot is tett a mérkőzés végére.

Csakhogy nem adtuk fel, és ez dicséretes. Előbb Ferenczi ziccerét védte némi mázlival Antal, a szöglet után azonban tizenegyest ítélt a javunkra Bognár, amit Tőzsér magabiztosan értékesített is. Így az utolsó tíz perc még izgalmas maradt, mi pedig minden erőnket mozgósítottuk az egyenlítés érdekében, és be is nyomtuk a hazaiakat, de komoly helyzetig sajnos nem jutottunk. A végén már veszett fejsze nyele módjára támadtunk, aminek eredményeként ismét lekontrázhatott volna minket a DVTK, de Ferenczi látszólag lerántotta a gólhelyzetben kitörő támadót, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Az már csak utólag, a felvételek visszanézése után vált egyértelművé, hogy valójában a diósgyőri támadó rántotta le a földre Ferenczit, így aztán teljesen érthetetlen, hogy mire kaptunk már megint piros lapot. A kiállítás után le is pörögtek az utolsó másodpercek, a hazaiak örülhettek a lefújás után, mi pedig elkönyvelhettük, hogy hosszú idő után vereséget szenvedtünk kedvenc ellenfelünk ellen, így pedig keserű szájízzel utazhattunk haza az idényzáró meccsről.

dv4

Pontozás

Novota János – 4
Novota_JanosAligha ilyen bemutatkozásra vágyott az NB I-ben. Végig nagyon bizonytalan volt a kijöveteleknél, és bár a gólokról nem tehetett, a bizonytalansága átragadt a védőinkre is. A kirúgásai pedig egyenesen katasztrofálisak voltak, pláne az volt bosszantó, mikor gyors indítással kontrázhattunk volna, de annyira kapkodott, hogy mozgó labdával végezte el a szabadrúgást, így Bognár rendre visszafújta azokat. Sajnos ezen a meccsen nem győzött meg arról, hogy jogos lenne őt védetni Nagy helyett, de mivel utóbbinak is kellett 3-4 meccs, mire belerázódott, így ne írjuk le Novotát. Tartom, hogy a télen tiszta lappal kell indulniuk, és tavasszal a jobb formában lévőnek kell kezdenie.

Bényei Balázs – 4
Benyei_BalazsAz egész védelmünk bizonytalan volt ma, és ebbe sajnos ő is beletartozott. Ezen a meccsen nem tudott hozzátenni a támadójátékunhoz sem, cseréje jogos volt a végén.

Szatmári Csaba – 3 
Szatmari_CsabaÉrthetetlen, hogy mi történt vele, a sérülése óta ugyanazt a gyámoltalan, gyermeteg játékot hozza, mint amivel annak idején kirukkolt a csapatba kerülésekor. Ezúttal is képtelen volt egyszerű helyzetekben felszabadítani, rengeteg labdát eladott a tizenhatosunk előterében. Neki biztosan jól jön a téli szünet.

Kinyik Ákos – 4
KinyikAkosAz ő teljesítményével sem voltam elégedett, Szatmári és Novota bizonytalankodása az ő játékára is negatív hatással volt. Az ősz végére sajnos kijött többször is a két fiatal belső védőnk rutintalansága, ami miatt eleinte nagyon féltünk.

Ferenczi János – 5
Ferenczi_JanosA védelemből mindenképp, de még talán a csapatból is ő volt ma a legjobb. Bár az első félidőben számos alkalommal ütemet tévesztett védekezéskor, így is rajta látszott leginkább az akarat, és az ellenfél kapujára is veszélyes tudott lenni, elég csak a kapufájára gondolni, ami 2-1-nél nagyon sokat ért volna, ha bemegy.  Jogtalan piros lapja miatt ezúttal nem vonok le tőle osztályzatot, de a meccs legjobbja címet sem kapja meg.

Bódi Ádám – 3
Bodi_AdiNehéz most az ő teljesítményét is reálisan megítélni, egyrészt az első félidőben láthatatlan volt, a másodikra a csapattal együtt ő is feljavult némileg, de nem volt így sem az igazi.

Aleksandar Jovanovic – 3
Aleksander_JovanovicÉrthetetlen volt, ami az első félidő lefújása után zajlott, és teljesen fölöslegesen állíttatta ki magát még akkor is, ha provokálták őt a hazai játékosok. Ezzel sajnos a teljes csapatot nehéz helyzetbe hozta.

Tőzsér Dániel – 4
Tozser_DanielAz első félidőben a gólpasszát leszámítva nem játszott jól, sok labdát eladott, aztán ő is összeszedte magát, de nagyon feszülten játszott. Az értékesített tizenegyese visszahozott minket a meccsbe, de utólag sajnos semmit nem ért. A szögletei ezúttal is katasztrofálisak voltak.

Varga Kevin – 3
Varga_KevinSzatmári mellett rajta érződik a legjobban, hogy kell neki ez a kis pihi. Hetek óta gyengén teljesít, folyamatosan öncélúan játszik, és már az ellenfelek is jobban figyelnek rá, így nem tud sziporkázni, mint az első néhány meccsen. Személy szerint én az utolsó meccseken lehetőséget adtam volna Sósnak, de tavasszal tiszta lappal indulhat ő is.

Könyves Norbert – 4
Konyves_NorbertKüzdött, hajtott, és ez továbbra is dicséretes, most azonban neki sem ment a játék, a kapu előtt rendre rossz döntéseket hozott.

Takács Tamás – 4
Takacs_TamasVárható volt, hogy ezúttal is beköszön volt csapatának, de lássuk be, a szerencsés találatán kívül nem sok hasznát vettük ezúttal a játékának.

∼•∼

Ioan Filip – 5
Ioan_FilipNagyon jól szállt be a meccsbe, kellemes meglepetés volt a játéka, tudta pótolni Jovanovicot, és az emberhátrány ellenére is stabilabbá vált a középpályás védekezésünk, emellett ezúttal az előre játékban sem volt rossz, egy alkalommal helyzetbe is került.

Justin Mengolo – 0
Justin_MengoloNem sokszor ért labdába becserélése után, és azoknak sem vettük sok hasznát. Hamarabb be kellett volna talán hozni.

Sós Bence – 0
Sos_BenceMegnéztem volna őt a kezdőben Kevin helyett, ezúttal esélye sem volt, hogy bármi érdemlegest csináljon abban a kevés időben.

∼•∼

Herczeg András
kherczeg_andrasKollégája jobban feltüzelte erre a meccsre a csapatát, a mieink mintha elaludtak volna az első félidőben, teljesen más iramban játszott a hazai csapat, mint mi. A szünetben lehetett volna változtató, de Jovanovic piros lapja sajnos ezen lehetőségét felülírta.

dvtk32


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Összességében egy hajtós, jó iramú meccs volt, a diósgyőriek minden dicséretet megérdemelnek, mert az elejétől a végéig odatettek magukat, az első félidőben pedig konkrétan lefociztak minket. A mi teljesítményünk ebből kifolyólag nem lehet jobb kettesnél, egyedül az szépít a dolgokon, hogy 2-0 és 3-1 után sem adtuk fel és végig mentünk az egyenlítésért emberhátrányban is, de összességében nem játszottunk jól. A játékvezetőt előzetesen nem akartam komolyabban kritizálni, de látva a felvételeket, elmondható, hogy neki sikerült még nálunk is szarabb produkcióval előrukkolnia.

dv3

Záró gondolatok

1. A meccsről

Fentebb már többször is ejtettem szót arról, hogy mi okozhatta az első félidei gyenge játékunkat. Szerintem főként az, hogy nem számítottunk egy ilyen lelkes, feltüzelt ellenfélre, és talán arra készültünk, hogy óvatosabban fog játszani a Diósgyőr. Bódog Tamás azonban rendesen feltüzelte a játékosait, és láthatóan az volt a felfogásuk, hogy lehetőleg már az első félidőben eldöntsék a meccset, ugyanis az ilyen fajta presszingelős játékhoz igen komoly erőnlét szükségeltetik, még a topcsapatok sem képesek 90 percen keresztül ilyen nyomást gyakorolni ellenfelükre. Számunkra a kulcs mindenképp az lehetett volna, hogy ezt az időszakot lehetőleg kihúzzuk kapott gól nélkül, majd az egyre jobban fáradó ellenfél ellen fokozatosan átvéve az irányítást bedaráljuk őket. Nagy pech, hogy két pontrúgás után kaptuk az első két gólt, ráadásul mindkettőt viszonylag korán és gyors egymás után, ami pláne nem tett jót az amúgy sem túl jó önbizalmunknak. Ettől függetlenül kis szerencsével vissza tudtunk jönni a meccsbe, de a félidei kiállítás csak tovább nehezítette a dolgunkat. A második félidőben mutatott játékunk mindenképp dicséretes, emberhátrányban is egyenrangú partnerei voltunk a Diósgyőrnek, az utolsó negyedórára fordulva pedig már mi irányítottunk a fáradt hazaiak ellen. Ha nincs a harmadik góljuk abból a kontrából, akkor érzésem szerint kiegyenlítettünk volna, és meg is tudtuk volna őrizni az egy pontot, így viszont már kevés időnk maradt 3-2 után, és addigra mi is elfáradtunk. Az eredményt és a hozzáállást tekintve tehát vállalható vereséget szenvedtünk, de az első félidei játékunk az első néhány fordulóban látott Lokit idézte.

2. A szurkolásról

Heves vitát generált a Semleges Térfél résztvevői számára fenntartott belsős kis csetünkön a diósgyőriek cigányozása. Azt már régóta tudjuk, hogy a két tábor nincs barátságban, de eddig megmaradt semlegesnek a viszony, tegnap viszont érthetetlen módon már az első percekben megtaláltak minket a hazai szurkolók, amire a harmadik beszólogatás után már a mieinktől is megérkezett a reakció. Sajnálatos, hogy az egyébként egymás mellett békében meglévő két fél viszonya úgy tűnik, hogy ezen a napon végleg megromlott, amire nem hiszem hogy bármivel is okot adtunk volna, ha csak az nem szúrta a hazaiak szemét, hogy mindig megverjük őket, vagy hogy a mieink híresen jó viszonyt ápolnak a hazaiak nagy ellenségével, a Videotonnal (akikkel régebben szintén baráti volt a viszonyuk, kb. 15 éve még létezett a DVSC-DVTK-Videoton hármas barátság). Mindenesetre az én szememben nagyot esett a diósgyőri szurkolók megítélése, bár ettől aligha lesznek álmatlan éjszakáik.

3. Az őszi szezonunkról

Ha valaki  a szezon előtt azt mondja, hogy a dobogón telelünk, akkor biztostan kinevettem volna, ha pedig az illető az ötödik forduló után is fenntartja ezen véleményét, akkor lehet, hogy beutaltattam volna a pszichiátriára. Addig ugyanis semmi nem utalt arra, hogy ilyen menetelést látunk a csapattól augusztus vége és december eleje között. Emlékezetes a kilencmeccses veretlen szériánk, amivel megalapoztuk mostani helyezésünket. Arra azonban fény derült a két nagy rangadónkon, hogy a Fradi és a Vidi szintjétől még messze vagyunk, és azért tegyük azt is hozzá, hogy a körbeverésekből is nagyon jól jöttünk ki. De ez semmit nem von le a csapat érdemeiből, megemelem a kalapom minden játékosunk, és főként Herczeg András előtt. Itt és most vonom vissza minden negatív véleményem, amit a szezon elején Nagy Sándorról írtam, mert jócskán rám cáfolt minden tekintetben, és mára megkérdőjelezhetetlenül a DVSC első számú kapusa. Nagy dicséret illeti Kinyik Ákost, akivel kapcsolatban szintén fanyalogtunk, de bizonyította, hogy igenis NB I-es szintű játékos. Szintén külön kiemelném Varga Kevint, aki a semmiből robbant be, és még ha az utóbbi hetekben nem is játszott jól, sok örömteli pillanatot okozott nekünk, és egy kis rivaldafény is jutott nekünk általa a hazai sportsajtó oldaláról. A fő dicséret azonban továbbra is Herczeg Andrást illeti, aki csapatot csinált a romhalmazból, és neki köszönhetően szinte minden játékosunk a tudása maximumát, vagy még annál is többet nyújt hétről hétre (elég csak Takács utóbbi időben mutatott tündöklésére gondolni). Remélhetőleg a nyugodt légkör mellett a télen sikerül erősíteni a csapaton, és tavasszal már nem fanyaloghatunk amiatt, hogy egy esetleges dobogó, és az azzal járó nemzetközi kupaindulás még sok lenne ennek a csapatnak. Hasonló folytatást várunk tavasszal is, hajrá Loki!

 • Levente Vertesi

  Én Novotát sajnáltam leginkább! 🙁 Örülnék, ha kapna még lehetőséget bajnokikon, mert egyébként rutinos, és jó kapus, a második félidőben több jó védése is volt. Ferenczi támadásban jó volt, védekezésben azonban egyáltalán nem, a Vela megette uzsonnára Szacsávalm együtt. Jovanovics a piros lapján kívül az 1. félidőben borzalmasan gyenge és pontatlan volt, én neki adnám a citromdíjat. Nem is volt jó megmozdulása, idei leggyengébb formája volt. Tőzsér is gyengén játszott, meg Varga is. Nem értem, miért nem hozta be hamarabb a Mengolót…

 • tiberius

  Valoban keserű egy kicsit a vége,lehetett volna szebb befejezés is.Köszönöm a beszámolót,mert ugye az m4 késve kezdte el,s bizony keresni kellett a drukkereknek,hogy hol is látható a meccs.Az m4-nek fontosabb volt egy számunkra semmit nem jelentö mérközés közvetítése…A fejekben lehetett gond az elsö félidöben,de ebből is lehet okulni! Azt hiszem hiba volt Szatmárit kezdetni teljesen jogos a citrom díj neki.A második félidöben megcsinálta ugyanazt mint fehárvárott.Nem tanult belöle.Kinyik mellé kellene egy másik jó belsö védö Szatmári helyett!Az erönlétünk viszont nem rossz ,így végig támadtuk 10 emberrel is a második félidőt.A játékvezetésről keveset írtál,lehet szándékosan,elkeseritő,hogy ilyen gyenge a játékvezetöi kar….
  S még valami..Ez az eredmény nemcsak a vezető edzö munkája,hidd el nagyon benne van ebben a stáb többi tagjának munkája ,véleménye.

 • jimm

  Nem értem ezt a dolgot, hogy “pedig arra számítottunk, hogy óvatosan fog kezdeni a Diósgyőr”, mert általában úgy kezdik a meccseiket, hogy azonnal nekimennek az ellenfélnek (lásd a legutóbbi, Újpest elleni meccsüket, mondjuk arra pont rábasztak, mert ők kaptak gyors gólt). Főleg inkább arra kellett volna számítani, hogy extra motiváltak lesznek, pont azért, mert kevés sikerélményük volt ellenünk az utóbbi tíz évben. A mi srácainkat meg elaltatta ez a pozitív mérleg a Dióval szemben, és csak akkor vették fel a versenyt, amikor gyakorlatilag már minden veszve volt.

 • volt debreceni

  Gratulálok az őszi szezonhoz, ami a várakozásaink felett sikerült. A Dió elleni meccshez, az értékelésen kívül, amivel egyetértek, egy-két apróságot tennék hozzá. Novota-Nagy: nem éreztem Novotán azt a nyugalmat, azt a magabiztosságot amit Nagy képes mutatni, s ami a védelmet is magabiztosabbá teszi. Most nem bontottam volna meg a védelmet és Mészit játszattam volna, Szatmárin amikor visszatért látszott a bizonytalanság, ezért is került vissza Mészi. Rengeteg szögletet rúgtunk, szinte mindet Tőzsér, s egy kivételével hihetetlenül rosszul, pedig nagyon jó rugótechnikája van. Az egyetlen jó szögletből gól lett, még ha szerencsés is. Viszont a harmadik gólt miatta kaptuk, mert a fölösleges kis szögletből szerzett labdával indultak meg, s fejezték be az akciót góllal. Jovanovics ma gyengén játszott, s egy ilyen rutinos, öreg rókának nem lett volna szabad a provokációnak felülni. Ez gyakorlatilag a meccs elvesztéséhez vezetett. Mint annak idején Buadla buta és felesleges kiállítása is. 11 emberrel, jó cserékkel ez a meccs 0-2-ről is simán behúzható lett volna, mint ahogy majdnem 10 emberrel is sikerült. Ferenczi kiállítása – a visszanézések alapján – vicc kategória, élesben a helyszínen nem volt ilyen egyértelmű. Az is bebizonyosodott, hogy Ferenczi a középpályán sokkal jobb teljesítményre képes, mint balhátvédben. Feladatok: egy jó balhátvéd beszerzése, és egy tankszerű, robbanékony, gólerős belső csatár igazolása. Azon sem árt gondolkodni, mi lesz, ha Bódit visszaviszi a Vidi. Kevint és Szacsát újra fel kell hozni, és mivel Bandi a taktikákat jól kidolgozza, alkalmazza, a gondolkodásbeli és a futógyorsaságon kell az alapozásnál javítani. Nem 100 % a harmadik hely, de ha valami nagyon “rossz” nem jön közbe, a legalsó szint a 6. hely. Persze jó lenne a nemzetközi kupában indulni – erre a Magyar Kupában van több esély, hisz a két mumusunk a Fradi és a Vidi már nincs – s a többiek mind verhetők. Viszont a nyári nagy erősítések nélkül már a második kör is szép lenne ott. Sajna amíg Szima van erősítésre csak a “kukákból” van remény. A nagy Szima ellenesség is eltünt, ahogy a csapat elkezdett jobban szerepelni, de ebben Szimának semmi szerepe nem volt. Bandinak inkább, s főleg úgy, hogy a “szakmából” száműzte a foci analfabétát. Csak már a csapat mellől is sikerülne végleg száműzni.

 • tiberius

  s még valami: dicséretes dolog beismerni ha valaki téved.Te juve megtetted!Nagysándor jó kapus lett.én sem biztam benne…s emberileg a legnagyobbak közé tartozik a szememben.Az árva gyerekeket megvendégelte a Stadionnál,nem egy-két gyerekről van szó.Láttam milyen kevés ajándék gyűlt össze a LOKI shopban sajnos…

 • JuveFan1897

  Bódog meccs előtti nyilatkozata alapján számítottam arra, hogy nem fognak nekünk esni.

  “- Elismerem, a játékunk nem olyan bevállalós, mint korábban, de például a PAFC ellen nem azért maradt el a siker, mert nem mentünk totálisan rájuk. Így is uraltuk a mérkőzést, győzni kellett volna, persze voltak rossz meccseink is. Úgy gondolom, a DVSC ellen is célravezetőbb lehet a masszívabb játékból történő építkezés, mint az eredeti elképzelésem, hogy felvállaljunk egy bátor támadójátékot, és ezzel felkínáljuk, hogy az ellenfél kihasználja a hibáinkat.”

 • jimm

  Ezek szerint megvezetett mindenkit 😀

 • Levkoo

  Érdekes a Jova piros előzménye, a görögöt tényleg összekoccolta (talán épp Jova), a bíró nem fújt, de a visszajátszásból úgy tűnt hogy ez nem az “ápolandó kategória” (azaz taktikailag maradt lent).

  Ha emlékeztek Brkovic esetére, uccsó forduló Dió ellen… még a hivatalos összefoglalóban is benne van h nem állították meg a játékot amikor lent maradt… ráadásul le is kellett cserélni. Ez csak eszembe jutott 🙂

  Azt majd pls írjátok meg ha tudtok újat hogy mi a háttere a cigányozásnak!
  Köszi

 • Tylla

  Szerintem az egyik gyenge pontunk Bényei. Gyenge ellenfelek ellen elfogadhatóan teljesít, de egy technikás balszélsővel szemben tehetetlen. Tegnap is, a Vidi ellen is megforgatták, lefutották. Jobb hátvédnak is hoznék egy rutinosabb játékost, mint ahogy belső és baloldali védőnek is. Mészire hosszútávon már nem számíthatunk, a Kinyi-Szatmári duóra igaz a Bényeinél leírtak.
  A 3. helyezésünk inkább a gyengeszinvonalú és hektikus NB1-nek köszönhető, illetve Bandi és a stáb szaktudásának. Kíváncsi vagyok az átigazolásokra.
  Hajrá Loki!

 • Zsíros B. Ödön

  Nagyon szép dolog, hogy az összefoglalóban nem bíróztatok, pedig szerintem egyértelműen rajta ment el a meccs, hiszen egyenlő létszámban bedaráltuk volna a miskolci hordát. De ha már ti nem bíróztatok megteszem én:
  Ilyen balf asz csürhét mint ez a f os bírói kar (vagy inkább birói szar) volt, még nem láttam. Knézyt most inkább nem minősíteném.
  Tisztelet a fiúknak,odatették magukat tegnap is.
  Még a végére egy kérdés ami nagyon foglalkoztat:
  Nem tudjátok, hogy a végén Tőzsér mit mondott az ultráknak mikor kijöttek pacsizni velünk?

 • Jamen

  És nem kapott senki a meccs legjobbja díjat sem… Akkor én most kiosztom Filipnek.

 • Jamen

  Én is azt látom, hogy minden az első félidőben ment el,és csak magunkat okolhatjuk a vereségért két okból is:
  1.Mert az első félidőben nagyon gyengék voltunk
  2.Mert felültünk a provokációnak.
  A második félidőben pedig már csak az eredmény után futottunk.

 • Jamen

  Sok igazság van abban, amit a zsíros bödön mondott.

 • öcsisajt

  Sok igazság van abban amit írtatok. Szatmári.Bódi,Varga teljesítménye nem igazán igazolja,hogy helyük van a csapatba. Sajnos Bandi is kicsit elfáradt és nem mer változtatni,pedig meccsek óta gyengén muzsikálnak páran. Ez már nem az első meccs ahol páran csődöt mondanak. Nem nyúl a cserékhez vagy olykor sokat vár vele. Kell igazolni és sajnálom,Brkovicsot,hogy elment. A 3. hely nagyon szép de ebben a bajnokságban?? Nem tudom mi lesz a vége de ha kijutunk az El nem sok sót fogunk megenni ha nem lesz számottevő erősítés. De azért büszkék lehetünk a csapatra mert őszintén senki nem várta ezt a 3. helyet.

 • JuveFan1897

  Azért változtatott a kapuban, mert Nagy megsérült a héten.

 • öcsisajt

  Ok! Köszi nem tudtam.

 • Kristóf Győrffy

  Semleges szurkolóként teljesen jogos volt mind a két piros lap.
  Jovanovic: az ellenfél szándékos megütése minden esetben piros lap, nem is lehet kérdés, és nem is értem, hogy lehet azt írni hogy “nem is volt annyira durva, ami miatt pirossal kellett volna szankcionálni”. Szándékos ütés nem való a sportpályára, piros lap.
  Ferenczi: oké, oké, a végén a diósgyőri srác magával rántotta őt – na de ha végignézzük az akciót, akkor látható, hogy megindul a diósgyőri kontra, a srác kilépne, Ferenczi pedig mögüle kézzel fogja, húzza vissza métereken át. Ez egy taktikai fault a saját térfélen, meleg helyzetben, sárga lap.

 • egy diósgyőri

  Gratulálok a Debrecennek az őszi 3. helyhez és ahhoz ahogy játszottatok ellenünk.Emberhátrányban is megpróbáltatok mindent az egyenlítésért.Jó edzőtök van, akivel erőn felül teljesít a keretetek,Ebben az idényben bemutattátok,hogy egy jó edzővel bármit el lehet érni a mennyei bajnokságban.
  Az ultráink miatt elnézést kérek,amióta capo-t váltottunk a trágársággal vannak elfoglalva.Arra tippelek azért lettetek betalálva mert jó viszonyba vannak az ultráitok a fehérváriakkal,akiket mi nem kedvelünk mióta az NBII-be kívántak minket az MTK helyett.
  Csibu trollkodását teljesen elhittem,a szívem szakadt meg amikor elkezdte ócsárolni a Diósgyőrt.Nálunk Zoli mindig jön,hogy nem kedvel senkit,de én egyetlen csapatot kedvelek a miénken kívül és az a tiétek.A Lokiblogot is mindig olvasom,mert minőségi munkát csinálnak itt a srácok.
  Sok sikert nektek tavaszra!
  Hajrá vidék!

 • gyberci

  Az már egy nagyon jó dolog, ha egy icike-picike sót ehetünk. Nagy öröm az ha a harmadik helyet megszerezzük, (vagy) (és) megnyerjük a kupát. Én erre számítok, mert egy összekovácsolódott, jókedvű csapat fog jó felkészülés után, magasabb szinten teljesíteni.

 • joel

  semleges 😀 (tegyel fel meg egy szemuveget)

 • Kristóf Győrffy

  Semleges, az ország másik végéből, semmi közöm egyik érintett klubhoz sem.

 • csibu

  Köszönjük! Nyilván ezt gondoljuk mi is okként, de a fehérváriakkal eddig is ilyen viszonyunk volt, nem most, hirtelen e meccs előtt változott meg valami, amire ez volt a reakció.

 • csibu

  Ez sehol nem volt szabálytalan és egyébként sem Ferenczi fogja az ellenfelét. Ezt még a diósgyőriek is elismerik. Benyalta a bíró, de nagyon, ennyi.

 • bakberci

  A parasztozást és a cigányozást a SZUD kezdte, akkor már ti is ott voltatok, hallanod kellett. Amilyen az “Adjon Isten”, olyan a “Fogadj Isten”.

  Azért nem lehet kárhoztatni a Lokit, hogy nem rúgták ki a labdát, mert a labda kint volt. Nem rögtön, de bedobással jöttünk, és a játékvezető nem engedte be a segítőket, hanem továbbjátszást rendelt. Vissza lehet nézni.

  Két cigánybanda szidta egymást és igaza volt mindkettőnek.

 • JuveFan1897

  Így van, ott voltam, és a félidőig egyetlen cigányozás sem hangzott fel a mi táborunk részéről, az első alkalom a hazai tábor harmadik cigányparasztozására érkezett.

 • DEBRECENIVSC

  Szerintem jól védekeztek, néha még Ferenczi is, csak közben lett egy másik felállás ami már nem annyira defenzív, tudod ez olyan mint a nadrágszíj, ha többet bír akkor többet eszünk :D, tehát amikor defenzívebben fociztunk, akkor kevesebb gólt is rúgtunk, mindamellett hogy keveset kaptunk, most inkább olyan átmenetes focit játszunk, de inkább támadóbbat, de amikor védekeztünk sem a Vidi, sem a Fradi nem tudott mit kezdeni velünk és Bényei is kivette bőven a részét belőle, illetve néha Ferenczi is igyekezett a képességeinek megfelelően, persze a védekezés felemésztette a tartalékokat és kevésbé volt hatékony az előrefele foci.
  Szerintem az idei bajnokság egy fokkal erősebb mint a tavai, bár akkor is két kiemelkedő csapat volt, csak nem éppen a két legjobb kerettel rendelkező csapat, hanem mondjuk csak az egyik (Vidi-Honvéd), akik gyengén teljesítenek az a Vasas-Honvéd duó, a többi rajtunk kívül szinte ugyanúgy teljesít, de az idei még is erősebb, hiszen nem gondolom, hogy az első 8x ki fog kapni, tehát ha a dobogósok jobban teljesítenek, az azt jelenti, hogy ilyen téren előrébb lépett pár csapat a tavalyihoz képest, de az igazi értékmérő úgy is az NK lesz, az határozza meg milyen volt az idei bajnokság “szintje”, de úgy gondolom, a Fradi brutál-erősödött, a vidi fejlődött és még télen erősítenek, hát ha nem jutnak el legalább EL playoff-ig akkor eláshatják magukat kb, szerintem utolsó esélye Dollnak is, a vidinél egy darabig marad ez az edző, szerintem jó szakember.
  Nekünk még 14 pont kell a biztos bentmaradáshoz, onnantól kezdve lehetne a fiatalokat nyomatni, illetve kísérletezni bátrabban.

 • Kristóf Győrffy

  Métereken át a kezénél fogva húzza vissza. Nem a youtube-os összefoglalóbban látszik jól, hanem az M4sport.hu-ra a meccs után felkerült videón. Egyértelmű fault, ennyi.