LOKIBLOG | A DVSC NEM HIVATALOS SZURKOLÓI OLDALA

Üzenet a DVSC részére

A DVSC Herczeg Andrással az élen az elmúlt fél év elképesztő menetelésének köszönhetően a dobogón telelhet. Bloggerként azonban nem lehet felhőtlen az örömünk, mivel továbbra is többen úgy bélyegeznek meg minket, mint a klub riválisát, ellenlábasát, rosszakaróját. Ebből az apropóból szeretnénk megszólítani nyílt levélben azokat az olvasóinkat, illetve a DVSC azon játékosait, alkalmazottait és tulajdonosait, akik hasonlóan vélekednek munkánkról. LokiBlog közlemény.

lokiblog-ellenseg

Tisztelt DVSC játékosok, alkalmazottak, tulajdonosok, tisztelt szurkolótársaink!

Kérjük Önöket, ne tekintsenek ránk ellenségként, mert nem azok vagyunk. Nyolcadik éve szolgáljuk ki a debreceni foci szerelmeseit cikkekkel, videókkal, összefoglalókkal, információkkal, élő közvetítésekkel. A DVSC szurkolói, olvasói szeretnének ismét közelebb kerülni a csapathoz. Szeretnének ismét olyan szoros kapcsolatba kerülni Debrecen és a Hajdúság első számú csapatával, mint amilyen az mindig is jellemző volt a piros-fehér érzelműekre. Amikor egy közösségként lehet örülni vagy búsulni, ahol idős és fiatal együtt jár meccsre, és közösen élik át hétről hétre a DVSC találkozóit. Nekünk, a LokiBlog íróinak mindig is ez volt az első és egyetlen célunk, ez lebeg a szemünk előtt folyamatosan, amikor a Lokiról írunk, beszélünk, elmélkedünk. A DVSC a csapatunk, a DVSC az életünk.

Azt gondoljuk, hogy ezen feladatunkat a magunk részéről, a magunk szerény lehetőségeiből maximális erőbedobással, kifogástalanul ellátjuk már hosszú évek óta. A klub és a blog közötti viszony soha nem volt felhőtlen, de néhány apróbb félreértésen és konfliktuson kívül ellenségesnek sem volt mondható. Tisztában vagyunk vele, hogy őszinte véleményünk és szókimondóságunk miatt mindig is szálka leszünk egyesek szemében, de mi ezen stílusunkon nem tudunk, és nem is kívánunk változtatni, hiszen ezért vagyunk mi egy szurkolói blog, ezért írjuk meg kendőzetlen véleményünket, amely adott esetben szigorú és egyesek számára bántó lehet. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy amikor kritikát fogalmazunk meg, azt sosem bántó szándékkal tesszük, mindig a teljesítményt vizsgáljuk, és próbáljuk észérvekkel alátámasztani véleményünket. Ha pedig azt láttuk, hogy valami miatt mégis túlléptük azt a bizonyos határt, akkor elnézést kértünk, és szükség esetén helyreigazítást tettünk közé.

Az elmúlt időszakban úgy érezzük, hogy a klub részéről többen is ellenségként tekintenek ránk, nem egyszer jutott fülünkbe olyan vélemény, miszerint a LokiBlog a klub ellen dolgozik. Ezt ezúton szeretnénk határozottan elutasítani. Véleményünk szerint, akik:

  • több éve, évtizede bérletes szurkolói a klubnak, minden hazai mérkőzésen jelen vannak, és támogatják a csapatot;
  • évente több száz, akár ezer kilométert is utaznak idegenbeli mérkőzésekre;
  • a TV-ben nem követhető mérkőzésekről élőben tudósítanak;
  • a klub által nem közölt információknak próbálnak utánajárni, hogy tájékoztassák a szurkolókat;
  • a klub érdekében visszatartanak olyan információkat, melyek nyilvánosságra kerülése árthatna a klubnak;
  • olyan eseményeket szerveznek, mely a piros-fehér érzelműeket egy közösséggé kovácsolja;
  • lehetővé teszik azt, hogy bármely olvasó szabadon kifejezhesse véleményét a DVSC-vel kapcsolatban;
  • minden alkalommal arra buzdítanak, hogy menjenek ki minél többen a DVSC mérkőzéseire,

azok fogalmazzanak meg bármilyen kritikát is, nem tekinthetőek a klub ellenségeinek! A LokiBlog szerkesztői tanulmányuk/munkájuk mellett, szabadidejükben, hobbiból, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat! Korábban, jelenleg és a jövőben sem áll semmilyen érdek a háttérben, ami cikkírásra késztetne minket, soha nem azért íródott meg egy cikk, hogy konkrétan valaki ellen vagy valaki mellett foglaljunk állást bizonyos érdekek miatt. Az oldalon fellelhető összes cikk a szerkesztők saját, egyéni véleményeit tükrözi.

Egyre többször vetődik fel, hogy már túlnőttünk a szimpla blogos státuszon. Hogy már van hatása, véleményformáló ereje annak, amit írunk és mondunk. Amennyiben ezzel egyetértenek, akkor használják fel ezt a klub érdekében, kezeljenek minket partnerként, ez a kérésünk! Ha viszont úgy gondolják, hogy nem számít, amit teszünk, akkor ne azzal foglalkozzanak, mit írt le pár blogger, hanem azzal, hogy a DVSC sikeresebb, eredményesebb klub legyen – ezzel a kritikus hangvételű cikkek száma is bizonyára redukálódna.

Ha bárkit, bármikor személy szerint megbántottunk valamivel, akkor ezúton is ismételten elnézést kérünk, ha pedig bárki úgy érzi, hogy valami miatt tüskék vagyunk a szemében, úgy ezúton jeleznénk, hogy nyitottak vagyunk a párbeszédre, akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben. A nevünk és az elérhetőségeink ismertek, nem burkolózunk anonimitásba.

Köszönjük a DVSC-nek, ha levelünket komolyan veszi, és elfogadja, hogy a klubért, és nem ellene vagyunk.

A LokiBlog szerkesztői