Üzenet a DVSC részére

A DVSC Herczeg Andrással az élen az elmúlt fél év elképesztő menetelésének köszönhetően a dobogón telelhet. Bloggerként azonban nem lehet felhőtlen az örömünk, mivel továbbra is többen úgy bélyegeznek meg minket, mint a klub riválisát, ellenlábasát, rosszakaróját. Ebből az apropóból szeretnénk megszólítani nyílt levélben azokat az olvasóinkat, illetve a DVSC azon játékosait, alkalmazottait és tulajdonosait, akik hasonlóan vélekednek munkánkról. LokiBlog közlemény.

lokiblog-ellenseg

Tisztelt DVSC játékosok, alkalmazottak, tulajdonosok, tisztelt szurkolótársaink!

Kérjük Önöket, ne tekintsenek ránk ellenségként, mert nem azok vagyunk. Nyolcadik éve szolgáljuk ki a debreceni foci szerelmeseit cikkekkel, videókkal, összefoglalókkal, információkkal, élő közvetítésekkel. A DVSC szurkolói, olvasói szeretnének ismét közelebb kerülni a csapathoz. Szeretnének ismét olyan szoros kapcsolatba kerülni Debrecen és a Hajdúság első számú csapatával, mint amilyen az mindig is jellemző volt a piros-fehér érzelműekre. Amikor egy közösségként lehet örülni vagy búsulni, ahol idős és fiatal együtt jár meccsre, és közösen élik át hétről hétre a DVSC találkozóit. Nekünk, a LokiBlog íróinak mindig is ez volt az első és egyetlen célunk, ez lebeg a szemünk előtt folyamatosan, amikor a Lokiról írunk, beszélünk, elmélkedünk. A DVSC a csapatunk, a DVSC az életünk.

Azt gondoljuk, hogy ezen feladatunkat a magunk részéről, a magunk szerény lehetőségeiből maximális erőbedobással, kifogástalanul ellátjuk már hosszú évek óta. A klub és a blog közötti viszony soha nem volt felhőtlen, de néhány apróbb félreértésen és konfliktuson kívül ellenségesnek sem volt mondható. Tisztában vagyunk vele, hogy őszinte véleményünk és szókimondóságunk miatt mindig is szálka leszünk egyesek szemében, de mi ezen stílusunkon nem tudunk, és nem is kívánunk változtatni, hiszen ezért vagyunk mi egy szurkolói blog, ezért írjuk meg kendőzetlen véleményünket, amely adott esetben szigorú és egyesek számára bántó lehet. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy amikor kritikát fogalmazunk meg, azt sosem bántó szándékkal tesszük, mindig a teljesítményt vizsgáljuk, és próbáljuk észérvekkel alátámasztani véleményünket. Ha pedig azt láttuk, hogy valami miatt mégis túlléptük azt a bizonyos határt, akkor elnézést kértünk, és szükség esetén helyreigazítást tettünk közé.

Az elmúlt időszakban úgy érezzük, hogy a klub részéről többen is ellenségként tekintenek ránk, nem egyszer jutott fülünkbe olyan vélemény, miszerint a LokiBlog a klub ellen dolgozik. Ezt ezúton szeretnénk határozottan elutasítani. Véleményünk szerint, akik:

 • több éve, évtizede bérletes szurkolói a klubnak, minden hazai mérkőzésen jelen vannak, és támogatják a csapatot;
 • évente több száz, akár ezer kilométert is utaznak idegenbeli mérkőzésekre;
 • a TV-ben nem követhető mérkőzésekről élőben tudósítanak;
 • a klub által nem közölt információknak próbálnak utánajárni, hogy tájékoztassák a szurkolókat;
 • a klub érdekében visszatartanak olyan információkat, melyek nyilvánosságra kerülése árthatna a klubnak;
 • olyan eseményeket szerveznek, mely a piros-fehér érzelműeket egy közösséggé kovácsolja;
 • lehetővé teszik azt, hogy bármely olvasó szabadon kifejezhesse véleményét a DVSC-vel kapcsolatban;
 • minden alkalommal arra buzdítanak, hogy menjenek ki minél többen a DVSC mérkőzéseire,

azok fogalmazzanak meg bármilyen kritikát is, nem tekinthetőek a klub ellenségeinek! A LokiBlog szerkesztői tanulmányuk/munkájuk mellett, szabadidejükben, hobbiból, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat! Korábban, jelenleg és a jövőben sem áll semmilyen érdek a háttérben, ami cikkírásra késztetne minket, soha nem azért íródott meg egy cikk, hogy konkrétan valaki ellen vagy valaki mellett foglaljunk állást bizonyos érdekek miatt. Az oldalon fellelhető összes cikk a szerkesztők saját, egyéni véleményeit tükrözi.

Egyre többször vetődik fel, hogy már túlnőttünk a szimpla blogos státuszon. Hogy már van hatása, véleményformáló ereje annak, amit írunk és mondunk. Amennyiben ezzel egyetértenek, akkor használják fel ezt a klub érdekében, kezeljenek minket partnerként, ez a kérésünk! Ha viszont úgy gondolják, hogy nem számít, amit teszünk, akkor ne azzal foglalkozzanak, mit írt le pár blogger, hanem azzal, hogy a DVSC sikeresebb, eredményesebb klub legyen – ezzel a kritikus hangvételű cikkek száma is bizonyára redukálódna.

Ha bárkit, bármikor személy szerint megbántottunk valamivel, akkor ezúton is ismételten elnézést kérünk, ha pedig bárki úgy érzi, hogy valami miatt tüskék vagyunk a szemében, úgy ezúton jeleznénk, hogy nyitottak vagyunk a párbeszédre, akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben. A nevünk és az elérhetőségeink ismertek, nem burkolózunk anonimitásba.

Köszönjük a DVSC-nek, ha levelünket komolyan veszi, és elfogadja, hogy a klubért, és nem ellene vagyunk.

A LokiBlog szerkesztői

 • Pántye Szabolcs

  Nem tudom ki írhatott/mondhatott olyat, hogy a Lokiblog a DVSC ellensége és ellene dolgozik, de biztosan nem volt teljesen normális.Arra gondolhatunk, hogy saját, esetleg mások felelősségét akarta elkenni ezzel a szánalmas másramutogatással.

  A Lokiblognál jobb dolog kevés történt a Lokival és szurkolóival az elmúlt pár évben amikor a sötétség majdnem teljesen beborított mindent és az Orbán-korszak rákfenéje miatt(is) komoly válságba kerültünk. A Blog ebben a vészterhes időben, fényt jelentett az éjszakában.

  Nagyon remélem nem rendíti meg lendületét pár buta, rosszindulatú, esetleg félrevezetett ember, akik rossz helyen keresik a bűnbakot.

 • öcsisajt

  Mindenki látja és tudja,hogy nem a DVSC ellenségei vagytok azokkal a problémákkal amiket leírtok! És az azokhoz hozzászóló drukkerek sem azok!!!. . De sajna itt is dívik az a mondás,mond meg az igazat és betörik a fejed!! Na meg az igazság fáj a legjobban,pláne ha sok esetben hiányzik a I betű. Így tovább talán egyszer termékenyebb talajra hullanak azon gondolatok magjai amiket itt közzé tesztek! Egyszer talán hasznára válik a csapatnak,közönségnek egyaránt?? Hajrá Loki!

 • öcsisajt

  Nem értelek?? Hogy jön ide az Orbán korszak?? Istenem gondolom most boldogság és melegség öntötte el a szíved,megint megmondtad a magadét!! Néha vedd kezedbe a magadét talán jobb,hasznosabb időtöltés lenne mint amit írtál.Politika nélkül nem megy???

 • Szilveszter94

  Üdv Magyarországon… aki hazánkban építő jellegű kritikával próbálkozik, annak ez az osztályrésze; a címzett sértésnek fogja venni. (Tisztelet a ritka kivételnek, természetesen.)

 • Kolárik József

  Jó lenne ha felfognák végre mindannyian…minden clubvezetés , hogy a szurkoló és a szurkolói bloggerek akkor is clubjuk mellett lesznek amikor a regnáló vezetést már el is felejtette mindenki.

 • Layash

  Jó lenne tudni, mi is az oka, hogy ez a nyílt levél most került fel az oldalra.
  Gyanítom a klub részéről történt valami (letiltották a Herczeg interjút?), mert azoknak a szurkolóknak, akiknek nem tetszik a blog, legfeljebb nem követik, vagy ha igen, akkor sincs komoly vélemény formáló szerepük a bloggerekre, akik szintén véleményt formálnak, és nem kell minden véleménynek egyezni, sőt…
  A klub vezetésének viszont már vannak olyan hatalmi eszközei, amelyekkel nehezíthetik a blog működését, megtilthatják az alkalmazottaknak, hogy a blogon bármilyen formában nyilatkozzanak,.
  Egy ilyen döntéssel csak rontani lehet a helyzeten, nem tudom mi van a háttérben, de valami történt, ami miatt éppen most került ki ez a bejegyzés….

 • hallaignác

  Mondhatom, sőt ti is mondhatjátok, hogy kritikus vagyok veletek. Azt is állítom, hogy nehezen viselitek a kritikát, ez pedig engem zavar. Ugyanakkor támogatom, hogy elmondhassátok a véleményeteket, akkor is, ha nem értek veletek (mindig) egyet. Úgy hiszem, hogy én vetettem fel először, hogy anyagilag támogatni kellene titeket. Nincs kétségem afelől, hogy Loki szurkolók vagytok. Azt külön köszönöm, hogy olyankor is követhettem a Loki meccseit, amikor, MTVA-MLSZ összefogás miatt ezt másképpen nem tehettem volna meg. Hajrá Loki! Hajrá LokiBlog.

 • cs1cs0ka

  Lemaradtam egy kicsit: “az elmúlt időszakban úgy érezzük” “többen úgy bélyegeznek meg minket, mint a klub riválisát, ellenlábasát, rosszakaróját”

  Konkrétumokat lehetne tudni, azaz milyen hivatalos helyen jelent meg a bloggal szemben valami? Vagy ki nyilatkozott?

 • cs1cs0ka

  ?? Mert épült egy stadion az ADÓFIZETŐK pénzéből??? Ettől már Orbán és bandájával minden okés?? Nem tűnt fel, hogy a Vidit és a Fradit nyomják ezerrel?? Nézd már meg ki szponzorálja őket legjobban!! Az ADÓFIZETŐK pénzéből fenntartott intézmények melyek az ADÓFIZETŐKÉRT és érted is lennének! A videotonnál a leglátványosabb a támogatók sora orbán összes strómanjának a cége benne van: Market ZRT, ZÁÉV építőipari Zrt. a STRABAG azért van csak benne mert rájöttek, ahhoz, hogy nekik is csöppenjen egy-két zsírosabb megbízás TEJELNI kell, ez ugyanúgy korrupció csak nem egy táskában adják át egy hús vér embernek hanem egy cég – vidi – számlájára utalják át.

 • gyberci

  “…Debrecen és a Hajdúság első számú csapatával,…”. Meg Bihar is!!!

 • JuveFan1897

  Nyilván hivatalos helyes nem fog ilyen megjelenni, ettől még a fülünkbe eljutnak az ilyen információk.

 • JuveFan1897

  Szerintem túl van misztifikálva ez a kritika dolog, egyáltalán nincs baj a kritikával, egyszerűen szeretünk mindenre reagálni, és adott esetben vitatkozni. Ettől még igenis elfogadjuk a kritikát, még ha kívülről adott esetben nem is tűnik úgy.

 • alexsandro

  Szerintem ez a pont zavarhatja a klubot : ” a klub érdekében visszatartanak olyan információkat, melyek nyilvánosságra kerülése árthatna a klubnak; ” gyakran csak 1-2 félmondat jelenik itt meg amire azt gondolhatják a klubnál hogy rosszindulatú hangulatkeltés és nincs alapja. Akkor lehetne ezt helyretenni ha nyílvánosságra kerülnének ezek a visszatartott állítólagos információk akkor hitelesek lennétek, bár gondolom ezt nem meritek mert féltek hogy a klub jogi lépéseket (rágalmazás vádja) alkalmazna. Lehet nem ezzel van bajuk csak egy tipp.

 • JuveFan1897

  Ennek nincs köze a kialakult helyzethez. Itt pusztán arra céloztunk, hogy ha lenne/van olyan infó, ami a klub érdekében nem lenne jó, ha publikus lenne, akkor azt nem is hozzuk nyilvánosságra. Hidd el, sajnos több ilyen volt az elmúlt években, és azokkal kapcsolatban félinformációkat sem szivárogtattunk ki.

  Nem attól félünk, hogy minket beperelnek, sokkal inkább a klubot féltjük a következményektől.

 • joel

  Akiben csak a gondolata is felmerul annak, hogy a Lokiblog a klub ellen van az nem normalis! Ezt -mint a blogot napi rendszeresseggel olvaso es elvezo szurkolo-, en is hatarozottan visszautasitom. Velemenyek sokszor kulonboznek, de ezen a forumon minden szurkolo hallathatja hangjat, leirhatja gondolatait vagy akar vitatkozhat a tobbi szurkoloval a csapatot erinto dolgokrol. A Lokiblog nelkul lofasz se lenne mit olvasni!! A klub alkalmazottjai pedig ne nagyon sertodgessenek, mert a klub maga a szurkolok! (szemely szerint valszeg tobb kozom van a DVSC-hez mint a jelenlegi alkalmazottak nagy reszenek,40 eves kapcsolat fuz a klubhoz)

 • joel

  Ha letiltottak a sokak altal vart interjut akkor basszak meg az anyjukat, mar bocsanat!!

 • Imre

  Egyetértek az előttem szólókkal: idióta, aki a Loki ellenségének tartja a blogot. Amúgy meglepett ez a “nyílt levél”… Van valami konkrét oka, hogy kiment a biztosíték?

 • JuveFan1897

  Van, és lesz is folytatása a dolognak.

 • gyberci

  demagógblog.com oda kellett volna küldeni. Ez a lokiblog.eu. Ne téveszd össze a kettőt! 🙂

 • cs1cs0ka

  Ez igaz, de akkor sem az állam feladata, hogy professzionálisan működő kluboknak építsen stadiont. Ez elfogadhatatlan.

 • gyberci

  A Nagyerdei Stadion, Debrecen város stadionja, ahol a Loki is helyet kap. Ez a város, az ország második legnagyobb városa. Megérdemel egy ekkora stadiont!

 • gyberci

  Nem tartozik rád!!! Bízd ezt a Nagyokra! 🙂

 • Jamen

  Lehet, hogy a Pontes interjú túl őszintére sikerült.