Újra beköszönt a sötétség?

Úgy látszik okkal féltettük a csapatot a Balmazújváros elleni bajnoki nyitánytól, és ahogyan a beharangozóban is szót ejtettünk róla, benne éreztük a pakliban a meglepetés lehetőségét. Kérdés volt, hogy a keddi pofon kijózanítólag hat majd, vagy csak még mélyebb gödörbe taszít minket. Erre is választ kaptunk tegnap, sajnos utóbbi valósult meg: az őszi kezdéshez hasonlóan a tavaszi szezon rajtját is két kilátástalan játékot hozó meccsel nyitottuk, és egyelőre nem látjuk azt a szikrát, ami kimozdíthatna minket innen. Elemzés a Balmazújváros elleni zakóról.

viharfelhokbalmaz

Ferenczi és Jovanovic hiánya már december óta komoly fejfájást okozott Herczeg Andrásnak. A pótlásukkal kapcsolatban végül nem ért minket meglepetés, a balhátvéd poszton Barna Szabolcs kezdett, akit néhányan már régóta szívesen megnéztek volna Ferenczi helyén, míg a középpályán a szűrő feladatok Filipre hárultak volna. Ezen kívül egyetlen igazi meglepetés akadt a kezdőben, a támadó sorban ugyanis nem Takács, nem Tabakovic, és nem is a sérüléssel bajlódó Mengolo, hanem Nagy Kevin kezdett. Ráadásul egyes egyedül ugyanis a mérkőzés kezdetén Könyves még a jobbszélen kapott szerepet, így egy óvatosabb, 4-1-4-1-es hadrendben kezdtünk. A vendégeknél két posztot leszámítva eltaláltuk a kezdőcsapatot, kapusposzton Pogacsics helyett az ősszel többször is bakizó Horváth, míg a középpályán az egykori ferencvárosi Haris kezdett.

lokibalmazkezdok

Az első félidőnek sikerült alulmúlnia még a Dorog elleni első játékrészt is, sokatmondó, hogy az összefoglalóba az első 36 percből egy gyenge vendég próbálkozás és Bényei pocsék átlövési kísérlete került csak be. Az első komoly lehetőségre a 38. percig kellett várni, ekkor Andrics került került ziccerbe, de Nagy Sanyi jól zárta előtte a szöget, így passzolni kényszerült, az akció végén pedig egy gyenge átemelési kísérletet láthattunk a vendégektől – ebben az akcióban sokkal több volt. A félidő utolsó tíz perce egyébként egyértelműen a vendégeké volt, nem csak mezőnyfölényben voltak, hanem többször is eljutottak a kapunkig, a 41. percben például Nagy Sándor és a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne szerezzék meg a vezetést, Arabuli lövésénél ugyanis Nagy gyakorlatilag ráült a labdára, úgy tudott hárítani, nem sok hiányzott a gólhoz. Lehangoló volt látni, hogy 45 perc alatt képtelenek voltunk helyzetet kidolgozni, és igazán kapura tartó kísérletünk nem is volt. Bíztunk a jobb folytatásban, de elég reménytelennek tűnt a helyzet a játékunk és a hozzáállásunk alapján.

Egyet cseréltünk a szünetben, Nagy Kevin nem sokat tett hozzá a játékhoz, így nem volt meglepő, hogy őt váltotta Takács. Utóbb kiderült, hogy házi gólkirályunk azért nem kezdett, mert köröm problémái akadtak a mérkőzést megelőző napokban, így Herczeg András csak egy félidőt akart neki adni. Ugyanúgy kezdődött a második negyvenöt perc, ahogy az első befejeződött: balmazújvárosi helyzetekkel. Előbb Arabuli ajtó ablak ziccerben a kapufát találta el, majd fél percre rá Sigér lőtt Nagy kezébe. Ezt követően érthetetlen jelenetsorok következtek: Andrics kirúgta Nagy kezéből a labdát, majd még ő és csapattársai voltak felháborodva kapusunk hevesebb reakcióján (ami annyiból állt, hogy arrébb lökte Andricsot). Tömegjelenet alakult ki, aminek végén a vendégek kapusa is megérkezett provokálni, majd nagyot homorított és fetrengett egy kisebb taszajtás következtében. Egyébként egy valamit ki kell emelnem negatívumként a Balmazújváros játékában, és az a folyamatos színészkedés illetve reklamálás. A legapróbb érintés után is dobálták magukat a vendég játékosok, ami egy idő után már frusztráltságot is okozott nekünk, és ténylegesen elkezdtünk keménykedni, lehet, hogy épp ez volt a céljuk ezzel, mindenesetre a végére a hátsó alakzatunk öt tagjából négyen is besárgultak.

loki_balmaz_5

A 73. percben az egyetlen szépségdíjas és valamirevaló megmozdulást láthattuk a csapatunktól: Tőzsér 25 méterről tüzelt kapásból, Horváth pedig a levegőben úszva védett nagyot. Ez volt az egyetlen veszélyes lehetőségünk a találkozón, mi több, az egyetlen kaput eltaláló lövésünk is. Herczeg András hiába cserélte be Tabakovicsot, majd a végén Bereczkit is (utóbbi hogy szállt be a meccsbe, te jó ég…), nem hogy kapujuk elé tudtuk volna szegezni a Balmazt, hanem még jobban beszorultunk és erővel sem bírtuk már. Az utolsó tíz percben igazából az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani az egy pontot, vagy a vendégek találnak egy gólt. Végül találtak, bár nem előzmény nélkül: Arabuli a 85. percben előbb mellélőtt egy szép ráfordulás után (már ez is gólt érdemelt volna), de egy perccel később egy szép kényszerítőzés után már nem hibázott üres kapura, Rudolf centerezését váltotta gólra. Ezzel el is dőlt a meccs, hiába támadtunk ki teljesen, ezúttal sem volt benne a játékunkban a gólszerzés lehetősége, ráadásul még a 95. percben Rácz egy kontra végén átemelte Nagyot, megadva ezzel a kegyelemdöfést. Ez a szomorú valóság, lefocizott minket a Balmazújváros a Nagyerdei Stadionban.

Az okokról és a miértekről Herczeg András már beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatóban, a legnagyobb probléma valóban a gyámoltalan játékunk volt, ami annak idején Pontes idején is sokszor visszaköszönt – a portugál mester is hiányolta az agresszivitást a csapatból -, de ugyanez volt a helyzet is az ősz elején. Nem nyerünk párharcokat, nem tudunk labdákat szerezni, ez által az ellenfél gond nélkül vezetheti a labdákat a védelmünkre. Miközben ha nálunk a labda, akkor képtelenek vagyunk egy egyszerű 4-5 méteres pontos passzt is végrehajtani, pontatlanok és tompák vagyunk. Nehéz eldönteni, hogy ez összességében mitől van, rossz volt a felkészülés, rossz a formaidőzítés, vagy már megint nem kapnak juttatást a játékosok – lehet, hogy mindezek egyszerre vannak jelen. Jelenleg nem látni azt, hogy hogyan tudnánk ebből kikecmeregni, úgyhogy nincsenek túl jó előjelek sem a Dorog elleni kupa visszavágóval, sem pedig a jövő heti Felcsút elleni meccsel kapcsolatban sem.

loki_balmaz_53

Osztályzatok

Nagy Sándor – 5 
Nagy_SandorEgy valakit lehet kiemelni pozitív értelemben a tegnapi meccsről, és az Nagy Sándor, akinek több nagy védése is volt a meccs folyamán, és csak neki köszönhettük, hogy egyáltalán még meccsben voltunk az utolsó öt percben. Az első gólnál tehetetlen volt, a másodiknál meg már igazából nem volt jelentősége, hogy hogy helyezkedett.

Bényei Balázs – 3
Benyei_BalazsMessze volt attól a formától, amivel bekerült az NB I őszi álomcsapatába. Az első gólnál hatalmasat hibázott, aminél közrejátszhatott az is, hogy már volt sárga lapja. És egy jó tanács Balázsnak: tessék elviselni a szurkolói bekiabálásokat (pláne ha jogos), és nem visszagrimaszolni.

Kinyik Ákos – 3
KinyikAkosA védelemből ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, legalább a helyezkedésével többször is fontos szerelést mutatott be. Ha egy rutinosabb és magabiztosabb társ játszana mellette, akkor lehetne egy stabil védelmünk.

Szatmári Csaba – 2
Szatmari_CsabaSajnos ott folytatta, ahol az ősz végén abbahagyta… Pocsék helyezkedés, durva és felesleges szabálytalanságok. Hol van az a Szatmári, aki az ősz közepén a védelem legbiztosabb pontja volt?

Barna Szabolcs – 3
Barna_SzabolcsSajnos bebizonyosodott, hogy nem véletlenül játszik Ferenczi ezen a poszton. Nem lehetett panasz a hozzáállására, így valószínűleg az a probléma, hogy csak ennyit tud, amennyit láttunk tőle.

Tőzsér Dániel – 3
Tozser_Daniel
Az ő nevéhez fűződik az egyetlen valamirevaló lehetőségünk, ez is csak kapásból ellőtt labda volt 25 méterről, ez árulkodó. Ettől függetlenül ő is a gyengébbek közé tartozott, továbbra is megnehezíti a középpályás védekezésünket az ő jelenléte.

Könyves Norbert – 3
Konyves_NorbertMár a Dorog ellen is nehézkes volt a játéka, olyan, minta teljesen le lenne lassulva. Nem jönnek neki össze a cselek, nem tud a védőjéről lefordulni, sebességben is el van maradva. Nem tudni, mi lett vele.

Bódi Ádám – 2 
Bodi_AdiNagy talány, hogy vele is mi történt a télen, mert az eddig látott játéka elkeserítő. Ő lehetne a csapat húzóembere, mondjuk most is az volt, csak rossz értelemben.

Ioan Filip – 3
Ioan_FilipA védekező középpályás, aki mindig úton van, de sosem találkozik a labdával… Próbálja jó helyezkedéssel megoldani a feladatát, de ez édeskevés. Ami meg a passzjátékát illeti, az továbbra is katasztrófa.

Varga Kevin – 3
Varga_KevinBíztunk benne, hogy a télen összeszedi magát, de egyelőre két meccs alapján továbbra is mély gödörben van. Hiába az egy jó csel, ha utána még kettőt meg akar csinálni, de közben belevezeti a sűrűjébe, és elveszíti a labdát. Önzetlenebbnek és pontosabbnak kéne lennie!

Nagy Kevin – 3
Nagy_KevinEz nagyon kevés volt, értem én a koncepciót, hogy miért vele kezdtünk a támadó sorban, de ez nagyon nem jött most be. Kevés jó megoldást láttunk tőle.

∼•∼

Takács Tamás – 3
Takacs_TamasNyoma sincs annak a Takácsnak, aki az ősz végén és a felkészülési meccseken ontotta a gólokat. Most ismét azt a Takácsot látjuk, akit elzavartunk Nyíregyházára tavaly ilyenkor.

Haris Tabakovic – 3
ktabakovicTőle többet vártam volna pályára lépése után, de alig találkozott a labdával. Pedig lenne benne potenciál.

Bereczki Dániel – 0
Bereczki_DanielRégen láttam játékost ilyen rosszul beszállni egy meccsbe. Olyan volt, mintha a nézőtérről ugrott volna be valaki az utolsó tíz percre.

∼•∼

Herzceg András
kherczeg_andrasA kezdő formáció nem volt meglepő, az már sokkal inkább, hogy Nagy Kevin kezdett elöl egyedül. Nyilván ha lett volna Mengolo, akkor övé lett volna ez a szerepkör, érthető volt a stratégiai elképzelés, de nem jött be, csakúgy, mint a mérkőzés közbeni változtatások sem. A találkozó után nagyon idegesen nyilatkozott a sajtótájékoztatón, láthatóan elkeseríti és bosszantja őt a jelenlegi helyzet.

balmazeredmeny


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt, sok esetben súrolta a nézhetetlen kategóriát. Valószínűleg senki nem ilyen meccsre vágyott a két és fél hónap szünet után. De aminek a meccs színvonalát is sikerült alulmúlnia, az a csapat szereplése volt. Nem kell ezt nagyon magyarázni, kilencven perc alatt nulla kidolgozott akció és egyetlen kaput talált lövés, ez minden, csak nem egy dobogóesélyes csapathoz méltó, pláne hazai pályán egy kiesőjelölt ellen. Szégyellje magát mindenki. A játékvezető is lealacsonyodott egyébként a színvonalhoz, az első félidőben minden érintésre szabadrúgást fújt a vendégeknek, miközben folyamatosan szemet hunyt Arabuli hátrapiszkálásai és könyöklései felett. Aztán amikor kellett volna, nem tudta megfékezni az indulatokat, így a végére jócskán szórta a lapokat.

Olybá tűnhet, hogy a mi hangulatunk is olyan hullámzó, mint a csapat teljesítménye, de higgyétek el, mi sem számítottunk arra, hogy ezt kapjuk majd az ősszel kellemes emlékeket nyújtó csapatunktól a tavasszal. Úgy tűnik, hogy Herczeg András nem véletlenül nyilatkozott már a télen is óvatosan, és figyelmeztetett mindenkit arra, hogy hátrafelé is tekintgessünk a tabellán. Vélhetően ő már érezte azt, hogy nem feltétlenül tudjuk megközelíteni az őszi formánkat, ami úgy tűnik egyelőre, hogy ténylegesen egy brutálisan erőn felüli menetelés volt a csapattól. Mi lennénk a legboldogabbak, ha tévedne a mester, de úgy néz ki, hogy sötét időszak vár ránk újfent a tavaszi szezonban. Mi a megoldást továbbra is Szima Gábor távozásában látjuk, erre azonban továbbra sem látni esélyt.

 • volt debreceni

  Igazat adok a szerzőnek. Sajnos nem arról van szó, hogyha kikap a csapat, akkor elfelejtjük az őszi nagy menetelést. A valóság az, hogy az utóbbi két meccsen gyakorlatilag nullát játszott a csapat! Még egy kiesőjelölt csapattól is iszonyúan kevés 90 perc alatt összesen 4 lövés, amiből 3 méterekkel a kapu mellé-fölé ment, s az egyetlen, igen 90 perc alatt az egyetlen kaput eltaláló lövés Tőzséré volt. A meccs 70 percében a Balmaz lefocizott bennünket, csak az eddigi “1000 helyzet 1 gól” csatársoruknak volt köszönhető, hogy nem 4-5 gólos lett a vereség. Sajnos mindez köszönhető annak, hogy jól “erősítettünk” a télen. A kényszerkapuson kívül nem jött senki. Viszont nagyon látszik, hogy Szima megint pénzhiányban szenvedett, mert egyetlen, úgy néz ki kiemelkedő tehetségünket eladta a Salzburgnak. Tudomásul kell venni, amíg Szima, ill. Szimáék a Loki tulajdonosai, addig a kiesés ellen kell küzdeni, még akkor is, ha mint pl. ősszel van a csapatnak egy-egy fellángolása. Azért lehet, hogy legalább arra figyel, a csapat ne essen ki, mert, ha kiesik, akkor megszűnik a jó kis pénzforrás. Ez az egy amiben bízni lehet. A többi csap mese és parasztvakítás.

 • Levente Vertesi

  Nekem kifejezetten tetszett Nagy Kevin, és Barna játéka, több lehetőséget érdemelnének. Barna sokkal biztosabb, mint Ferenczi, akinek elöl kellene játszania. Nálam Könyves volt a leggyengébb, meg Varga Kevin. Nem értem, Sós miért nem játszott, szerintem százszor jobb formában van, mint Varga. Bereczki pedig még itt van? Hát remélem, nem sokáig

 • joel

  Viccelsz, ugye? Harmatgyenge volt mindkettö! Ferenczi klasszisokkal jobb mint Barna, bårmilyen poszton..Nagy Kevin ilyen modon valo jåtszatåsa baklöves volt az edzötöl. A többiekkel es föleg Varga Kevinnel kapcsolatban egyetertek: bosszantoan rossz volt most is, immår sokadszor. Csak azert mert helyi, nem kellene eröltetni. Sos is helyi mellesleg, s bår eddig nem volt a szivem csucske, ennel amit Varga nyujt ö is többre kepes.

 • Thomas

  Én úgy láttam ez még csak a 4. sárgája volt Kinyiknek tehát még neki is kell egy az eltiltáshoz. (Az azért tényleg durva lenne ha egyszerre következne be a 3 veszélyeztetettnek az eltiltás).

 • JuveFan1897

  Ó a fenébe, megzavart az MLSZ adatbank, hogy együtt írja az NB I és a Magyar Kupa statisztikáit… Tényleg négy van neki, de ez így még lehet rosszabb, pláne ha egyszerre sárgulnak Szacsával, mint most…

 • öcsisajt

  Az a legnagyobb baj,hogy normális befektető nem jön a csapathoz ameddig a jelenlegi tulajdonosi kőr regnál. Senki sem hülye pénzt rakni ilyen körülmények között a csapatba. Szégyen,hogy ide jutottunk és nincs lehetőség a változtatásra. Azt hiszem lesz ez még rosszabb is a szerdai kupakiesés és a Puskás elleni zakóval elindulunk lefelé. Azt hallani nincs pénz és a bérekkel sincs minden toppon.

 • Bence Nagy

  Szatmári értékelésénél azt a bődületes helyesírási hibát kéretik kijavítani! Köszi

 • csibu

  Lyavítom, LyuveFan elynyebelynyét kap, köszi a lyelzést! 😀

 • Nemeztkeresed

  Alig vártam már, hogy a képernyő elé üljek. Aztán elkezdődött. A piros mezes hazaiak, a zsúfolásig telt lelátók előtt hatalmas elánnal fociztak, szinte odaszegezték a vendégeket a kapujuk elé. Ám azok, hála egykori magyar válogatott klasszis edzőjüknek, kiváló helyezkedéssel rendre meghiúsították a hazaiak futószalagon érkező rohamait. A közönség egy szívvel lelkesítette-buzdította kedvenceit, a vendégdrukkerek hangja oly módon fulladt bele az aréna hangzavarába, hogy csak egy-egy vágóképből lehetett sejteni, hogy ők is ott vannak. A vendégek kiváló taktikája végül meghozta a várva várt eredményt; egykori magyar válogatott klasszisunk örömtáncot járva nyilatkozott a riporternek, hogy a 75-25-ös labdabirtoklás ellenére sikerült elérniük a célt.

  Igen, ez volt a Bayern-Hertha mérkőzés (0-0). Ezt követően átkapcsoltam az m4 streamre. A helyszínből, a háttérből, a képen látható alakok mozgásából arra lehetett következni, hogy itt is futballmérkőzést láthatok majd. Tévedtem.

 • DEBRECENIVSC

  A pénzügyi részéhez nem hiszem, hogy épelméjű játékos jönne úgy ide, hogy tudja, hogy vannak elmaradások és ráadásul az sem biztos, hogy játszani fog, márpedig jelen esetben Novota és Kosicky egészen biztosan jól ismerik egymást, Tisza meg rég itt hagyta volna az egészet …. tehát az ilyen alaptalan pletykákon én csak nevetek, ráadásul úgy tudom a TAO-ból is lehet a likviditásra költeni. Nincs pénz, nem is volt a szezon kezdete óta, hogy miért nincs azt nem tudom, lehet a kaszinó sem nyereséges, vagy ha az akkor miért nem csurran-cseppen valami. Azt sem értem, hogy a város annyira erősködött, hogy idehozott portugálokat fiztette őket, most miért nem intézkedik?
  Szima is hibás, de nem érzitek a helyzet súlyát, volt egy cég ami hozta a pénzt számára, nem szépen szerzett pénz volt, de nem volt semmi politikai turpisság mögötte, ezt volt a fő oszlopa Szimának, amit szépen a politika kihúzott alóla, a foci itthon veszteséges … innentől kezdve Szimának korlátozottak a lehetőségei.
  Bár egy jó scout azért hiányzik, kár hogy nincs ilyennünk.

  Csak találgatok, de nekem gyanús a formaidőzítés, ami fő a ludas lehet itt (egyebek mellett), az erőnléti edző ugyanaz mint a Kondás érában, akkor egyértelműen problémák voltak vele, aztán az őszi szezön eleje is elég gyatrán kezdődött, (/_ illuminati confirmed) … de az biztos, hogy a középpályánk nem szűrt szinte sehogy, pedig mintha Bódi is többet védkezett volna, támadásban meg hát a cserék finoman fogalmazva sem segítettek, sőt …
  Barna a védekezésben többet nyújtott mint Ferenczi, bár nem volt annyi dolga szerintem, de elől viszont Ferenczi egyértelműen jobb.
  A futómennyiséget Bényei-Könyves kettős nyerte, a többiek lötyögtek hozzájuk képest, bár ez nem jelenti, hogy jók lettek volna, sőt. Nagy Kevin szerintem jól mozgott a baj az volt vele, hogy mindig passzolni akart és sokszor rosszul passzolt, túlságosan önzetlen, volt hogy feleslegesen, de ha tudna javítani a passzain én inkább őt kezdetném mint önzőbb társait …

  Persze Herczeg is hibázott a cserékkel, taktikailag azt kellett volna szem előtt tartani, hogy 14 pont kell a biztos bentmaradáshoz, utána nyugodtan lehet kísérletezni a fiatalokkal én pl Kusnyírt sokkal többet játszattam volna.
  Bár jó lenne az első hatban végezni, az eggyel több hazai meccs miatt …

  Ami meg az igazolásokat illeti, persze sajnáljuk, hogy elment Bukta Csaba, de ő akart menni, ha nem most ment volna el akkor egy évvel később ingyen, tehát megint jönnek az ilyen butaságok, hogy Szima elad amit lehet … stb.
  Az biztos, hogy legalább 3 fontos poszt ami égetően fontos lenne, lett volna megoldani, az a balbekk és egy rendes kkp/vkp, ezeken a helyeken finoman fogalmazva sem vagyunk meg minőségben, ami van is éppen hogy elfogadható, egy belső védő meg azért kellene, mert ez a két mamlasz így csak akkor nem kezd, ha sérülés vagy eltiltás miatt nincsenek ott, így nincs versenyhelyzet.

  Azt sokan elfelejtik, sőt kinevették a csapatot, hogy pl Bényei azon a véleményen volt a szezon kezdete előtt, hogy a 4.-5. helyre jó lehet a csapat, és most megint ez a gyatra kezdés (bár sokan megfogalmazták, hogy itt bárki bárkit megverhet és még is meglepődünk néha) és már megint egyből sötét fellegek stb, persze mindig süt a nap, csak valamikor eltakarja a felhő, de jön a szél aztán vagy hoz még felhőt, vagy elfújja, sajnos ez ilyen.
  Csak abban bízhatunk, hogy mielőbb kiláballnak a gödörből, már ha ezt a két meccset annak lehet nevezni, de ezt önerőböl kell megoldanunk.

 • tiberius

  Sajnálom azokat akik kint voltak ezen a meccsen! Nagyon gyenge szinvonalú volt.Ezt most a neten néztem,s most is az volt az érzésem,hogy demonstrálnak a fiuk,hogy ilyenre is képesek ha nincs pénz a kasszában! Sajnos elöbb utobb megint nem a fociról irunk majd hanem a külsö körülményekről!
  Hibázott a stáb is hisz szerintem Nagy K nem ide való,Bereczkivel teljesen egyetértek amit juve írt!Igy nem sok jóra számithatunk a közeljövöben sem!

 • plcdfa

  “nem hiszem, hogy épelméjű játékos jönne úgy ide, hogy tudja, hogy vannak elmaradások…” miért, jöttek? Kosicky klub nélkül volt, Tisza meg az NB2-be se kellene már senkinek. Az elmaradozó fizu még mindig jobb mint a munkanélküli, legalább van hol edzeni…

 • gyberci

  Tisztelt Gyászoló Egybegyűltek! Mivel a kés még nem talált létfontosságú szervet, ezért nem kell még a Loki temetésére készülni. Igaz kaptunk egy gyomrost, de van még hátra vagy 12 forduló és még mindig a dobogón vagyunk. Valóban rosszul játszottunk, de az őszi idénykezdet is hasonlóra sikeredett, majd újra kiegyenesedünk. Nem félek amíg Herczeg András áll a kispadnál. Az igazi balegyenest akkor kaptuk, amikor Bukta Csabát (Baloghot, Deczkit stb.) eladtuk. Értéket nem venni kell (pláne, ha pénzünk sincs), hanem “kitermelni” és megtartani. A Loki jövője az Akadémia!

 • Szabó Béla

  Volt “szerencsém” kint lenni (egy hét alatt kétszer), és mindkétszer végignézni ezt a valamit…
  Egyszerűen botrányos, és sajnálom a rajtam kívül kint lévő 1842 embert, aki ezzel kínozta magát ebben a csodálatos melegben.
  Ez, hogy a kiesőjelölt lefocizza a dobogóst, az utóbbi meg lehozza 1! kaput eltaláló lövéssel, nagyobb helyzet (Kinyik közeli fejesét leszámítva) nélkül, az elfogadhatatlan.
  Erre mi lenne a válasz, vagy a kifogás, mert azzal már tele van a padlás…
  Bényei grimaszolását nem láttam, ezek szerint neki sem lehet szólni…
  Személy szerint Filipet jobbnak láttam, mert viszonylag sok labdát szerzett, csak az a baj, hogy a többségét rosszul játszotta meg, így meg felesleges erőpocsékolás volt, amit csinált. Tőzsér meg megint alibi a lövésén kívül, azután volt 1-2 jobb passza, lendületesebb megmozdulása, miután hátrányba kerültek.

 • öcsisajt

  Akit Te erőnléti edzőnek??? titulálsz!,Nos ő inkább a telefon oszlop szerepét tölti be!! Tudod viszem a hírt hozom a hírt de inkább hozza felülről. Szerintem a végzettsége nem prezentálná arra,hogy ott legyen de kell egy meghosszabbított szócső aki Szima úr utasításait közvetíti. Így van ez már jó pár éve. Láttam pár erőnléti? edzést életembe ? De ami a Lkinál megy áhh Inkább hagyjuk.

 • DEBRECENIVSC

  “Az elmaradozó fizu még mindig jobb mint a munkanélküli, legalább van hol edzeni…”
  Ne haragudj, de szerintem ezt gondolt át mégegyszer, szerintem edzeni bárhol lehet ahol nyitva a pálya, de feltalálták a konditermet is, igaz fizetni kell érte, de az edzés részét egészen biztos meg tudná oldani, az meg hogy nem kell senkinek az nb2-ben kicsit erős :D, a fizu részét bár, a Tisza família el van látva pénzzel, nem hiszem, hogy tűrné, hogy se lehetőség, se pénz …

 • Nemes István

  Én csak Filip értékelésével nem értek egyet… a pontszám oké, és azt nem tudnám egyértelműen az ő nyakába varrni, hogy a középpálya nem szűrt rendesen. Valszeg ebben ő is hibás, de nem csak ő.
  Viszont azt vitatom, hogy a passzjátéka “katasztrofális” lenne. Lehet, hogy nem ugyanazt a meccset néztük, de számomra az egyik pozitívum épp az volt, hányszor passzolt jól – szorongatott helyzetben is (!), néha 3 rátámadó ellenfél gyűrűjéből is – egy társnak. Lehet, hogy ezek nem kulcspasszok, sem pedig remek kiugratások, de nagyon fontos momentumok voltak.

 • Jamen

  Nem Bukta akart mindenáron elmenni.Valaki megsúgta neki, hogy mennie kell!