A kérdőjelek meccse jön

A 21. fordulóban olyan összecsapással folytatódik a magyar bajnokság a Loki számára, ami előtt legfeljebb Magdi, a jósnő hatékonyságával tudnám megtippelni a mérkőzés várható színvonalát, végkimenetelét, a Loki kezdőcsapatát, formációját, taktikáját. Ennek oka pedig az, hogy az elmúlt két hétben a DVSC játékának minden eleméből hiányzott a kiszámíthatóság és a következetesség. Rengeteg a kérdőjel, a hard faktoroktól (kezdőcsapat, erőnlét) a softokig (akar-e majd egyáltalán focizni a tisztes társaság). Egyszóval inkább lesz ez az írás “betalálgatója”, mint beharangozója a Felcsút-DVSC találkozónak, ám ettől még olvassatok tovább.

dvscpuskas_20

Az elmúlt szűk két hét kimondottan kevés örömöt tartogatott a Loki-szurkolóknak. A nagy várakozással övezett Dorog elleni kupameccsen felmosta velünk a padlót egy második ligás középcsapat, majd szombaton ugyanezt tette a kiesés elől menekülő Balmazújváros az újonnan igazolt futballkurva vándormadár Rudolf Geri vezérletével. Pedig Tőzsér Dani teljes őszinteséggel biztosított mindenkit róla, hogy a Balmaz elleni meccset már komolyan fogjuk venni, mivel “ez azért már nem kupa, hanem bajnoki”. Különösen fájó volt, hogy mindezt idehaza, a Nagyerdei Stadionban kellett végignéznie a mínuszokkal és a jeges széllel dacoló piros-fehér publikumnak. Nem is csoda, hogy sokan elkezdtünk komolyan aggódni a Lokiért és persze magunkért is, mert félő volt, hogy megint kilátástalan, reményvesztett focit kell majd néznünk egész tavasszal. És az igazat megvallva ez a veszély még mindig nem múlt el. Annak ellenére sem, hogy a srácok azért kivívták a továbbjutást Dorogon egy felforgatott kezdővel is. E siker viszonylagos értékét azonban csökkenti a tény, hogy a Dorog FC nem igazán ambicionálta a továbbjutást. Ők is eléggé tartalékosan, többek között a rosszabbik kapusukkal álltak ki és még így is egyenrangú partnereink voltak. Ám mindez másodlagos, mert ha csupáncsak feleannyi lelki pluszt hozott a srácoknak ez a továbbjutás, mint nekem, akkor máris nagy lépést tettünk az irányba, hogy tavasszal is meghatározók (=felsőházi csapatok) lehessünk az NB I-ben.

De ne szaladjunk ennyire előre, mindenekelőtt rögzítsük a tényeket. Az a némiképp ironikus helyzet állt elő, hogy a magyar NB I 3. legértékesebb csapata fogadja majd a 8. legértékesebbet, miközben a tabellán elfoglalt helyezések épp ennek az inverzei: a Loki áll a harmadik helyen (egyelőre), míg összevásárolt kirakatcsapat ellenfelünk a nyolcadikon. Következő feladatként a Puskás Akadémia FC néven anyakönyvezett gennyes kiütéssel kell szembeszállni Rezsicsökkentő Nagyvezérünk falujában, a TAO-templomban, szombaton 17 órakor. Nehéz erről a klubnak nevezett rossz viccről pusztán sportszakmai szempontokat figyelembe véve beszélni, lévén annyira kormányközeli, hogy konkrétan a kormányfő szülőfalujában működik annak legjobb barátja közvetlen felügyelete alatt. A magyar futball eme bubópestise, a “fiatal magyar akadémistákra építő” bűnszövetkezet immáron 43%-os légiósaránnyal, 26,2 éves átlagéletkorral vágja meg a magyar adófizetőket súlyos milliárdokkal évről-évre. Aki netán mégis magyarként húzza magára ezt az égetnivaló mezt, annak meg jó eséllyel van debreceni múltja, hiszen nálunk játszott korábban Braniszlav Danilovics (igaz, ő sem magyar), Osváth Attila, Zsidai Laci, Szakály Peti és Szécsi Márk is. Nem is csoda, hogy az őszi meccsen (ami 3:0 lett ide) a hasamat fogtam a nevetéstől jó pár szurkolótársammal, amikor ez a tajparaszt Pinyő egyre-másra küldte be azokat a játékosait, akik a karrierjük jelentős részét köszönhetik Debrecennek és azon belül Herczeg Andrásnak, és tőlük várta a csodát. Erre egyébként, azaz a Felcsútban játszó debreceni vendégmunkaerőre továbbra is számíthatunk majd a hazaiak teljesítményének észrevétlen szabotálásában. Egyetlen dolgot szeretek ebben a futballtumorban, mégpedig azt, hogy ellenünk még sosem győztek. Jó lenne megtartani ezt a jó szokásunkat és ismét alaposan helyretenni Pinyőéket.

Az ő oldalukon nincs hiányzó, mindenki bevethető. Egy hete 0:0-ás pontosztozkodás volt a NAV-vezér Tállai András Mezőkövesde ellen, szerdán pedig a mi meccsünk után pár órával szintén hátrányból jutottak tovább másodosztályú ellenfelük, a ZTE ellen. Most valószínűleg a Hegedűs – Trajkovski, Spandler, Heris, Osváth – Márkvárt, Balogh – Szakály, Knezevics, Perosevics – Henty vagy ehhez hasonló kezdőcsapattal állhatnak ki majd ellenünk.

Felcsútkezdo

Már kezdett rajtam eluralkodni a heveny hányinger, miután ennyit beszéltem a PFLA-ról, így épp itt az ideje végre rátérni a Loki várható kezdőjére. Kosicky, bár véleményem szerint jól mutatkozott be Dorogon, nemigen kap szerepet holnap, így a kapuban a combsérülése óta kicsit bizonytalanabb Nagy Sándort láthatjuk majd. Miután Dorogon megmutatta, hogy mi is az ő igazi posztja, Ferenczi Janikát ismét a megszokott kényszerszerepben nézhetjük majd (eltiltásának végével). A védelem tengelyében 2018 második leggólerősebb játékosa (a tétmeccsen töltött játékperceket figyelembe véve) Kinyik Ákos, illetve párjaként az eddig meglehetősen ingatag Szatmári Csaba kezdhet. A fenti képen náluk azt indikáltam, hogy mindketten elérték a negyedik sárga lapot, így ha bármelyikük is beszerez egy újabbat Ondó-Szabó sporitól (amire azért lássuk be, van esély), akkor egy meccsre nélkülöznünk kell őt/őket majd eltiltás miatt. Jobb oldalt az időzített bomba, ám Bandi bá szívének valamiért nagyon kedves Kuti Krisztián kaphat szerepet. A középpályán Tőzsér visszatérése borítékolható (hiába volt nélküle sokkal eredményesebb a támadójátékunk egy meccs erejéig), Jovanovics továbbra is hatályban lévő eltiltása miatt Filip szereplésére is nagy az esély. Bal szélen én mindenképp kezdetném Sós Bencét, aki ihletett formában játszott szerdán. Jobb oldalt Bódi játékára van a legnagyobb esély, annak ellenére is, hogy február egyik leggyengébb játékosa a DVSC-ben, ami azért annak fényében nagy szó, hogy bőven van kihívó. A két csatárnak Takácsot és Könyvest jelöltem , de egyáltalán nincs arra garancia, hogy valóban ez fog megvalósulni. Az utóbbi időben előtérbe került Nagy Kevin, Tabakovics is esélyesek ide, akár úgy is, hogy Könyves lehúzódik jobb szélre Bódi helyére. Aki esetleg bemehet középre Filip helyére. De mindez nem ér kutyafülét sem, ha Varga Kevin esetleg mégis fog játszani (amitől most óva intenék mindenkit, szerintem az ő esetében megérett az idő egy meccs kispadra és csereként beállásra), aminek egyik korábban említett középpályásunk ihatja meg a levét. Rengeteg a kérdőjel, és a sérülések, eltiltások miatt az eddig meglehetősen kiszámítható és következetes Bandi bá boszorkánykonyhájába nehéz betekinteni.

bódi_kungfu

A mérkőzéstől egyébként senki se várjon különösebben sokat. A farkasordító hideg (téma volt, hogy az egész fordulót elhalasztják), a Loki utóbbi időben gyengén muzsikáló gépezete, a Felcsút kiszámítható és sematikus játékstílusa, ugyanakkor a sportszerűséget teljes mértékben nélkülöző futballja inkább ígér küzdelmes és kevéssé látványos meccset, mint egy élvezetest. A hangulat se fog sokat hozzátenni az élményhez, bár a felcsúton kívül melyik csapat mondhatja még el magáról, hogy -5 fokban is annyian járnak a meccseire, mint a legszebb futballidőben? Talán csak az MTK. A tabellán elfoglalt helyezések dacára nem vagyunk egyértelmű esélyesei a meccsnek, de valamiért mégsem érzem azt, hogy kikapnánk. Sok fog függeni attól, hogy milyen napot fogunk ki, illetve hogy lesz-e kedvünk egyáltalán focizni (ennyi pénzér’ legyen má’!!!), vagy ugyanazt a felháborító alibit fogjuk nyújtani, mint a Balmaz ellen. Szintén sokat fog majd számítani, hogy a Felcsútnak milyen napja lesz, illetve hogy a tisztelt csabai születésű Andó-Szabó sípja melyik irányba fütyül majd hangosabban.

A legnagyobb tétje a mérkőzésnek talán az, hogy felmérjük, mire számíthatunk majd idén tavasszal a hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen. Bár nem ígérkezik kellemes túrának, de tudom, hogy így is lesznek bőven, akik útnak indulnak majd, legfőképp a Dunántúli Lokisták. Nekik ezúton is hatalmas tisztelet. Még egyszer tehát, Felcsút-DVSC mérkőzés a Pancho Arénában szombaton 17:00-kor, kedvenc Sanyibírónk vezetésével. Tévés meccs, az M4 Sport közvetíti majd.

Mindörökké hajrá Debrecen!

Lucas

(a képek forrása a dvsc.hu)

 • volt debreceni

  1-2 a végeredmény, valamint Pinyő el hordágyon, a meg nem adott 11-es szitu miatt.

 • Levente Vertesi

  Tudja valaki, meddig kell pihennie még Bényeinek és Mengolonak?

 • JuveFan1897

  Bényei 1-2 hét. Mengolo meg sajnos porcelánból van.

 • Jó írás, egyetértek minden szavával.

 • Severus

  Nagyon költői voltál ellenfelünk bemutatásánál. 🙂 De minden metaforád helyénvaló.

 • Kálmán Horváth

  Most pont jól jönne egy Osváth…Sóst biztos kezdetném akár Varga akár Bódi kárára, bár inkább Vargát tenném padra. Középre kellene egy jó Tőzsér is.

 • gyberci

  Tippem a középpályás sorra: Sós, Filip, Tőzsér, Varga. De nem biztos. Úgy gondolom Bódinak kellene pihenni. De nem biztos. Hajrá Loki! Ez viszont biztos!!!

 • Szabó Béla

  Felcsút bemutatása igen jóra sikerült, sem szakmailag (nem az emnétyre gondolok) sem érzelmileg, sem képletesen nem lehet belekötni ☺ Hogy milyen lesz a meccs illetve a hozzáállás az nagyobb kérdőjel mint Pinyő meccs utáni fantom panaszkodásának okainak fejtegetése. A kezdőt megtippelni sem merem de ha azon gondolkodnék hogy kinek érett meg a pad akkor nem lenne 11 játékos az első keretből aki kezdene ma…

 • Lucas

  Ha nem lett volna muszáj a cikkhez, én se mertem volna megtippelni a kezdőt. 😀

 • Lucas

  Köszi szépen, jól esik. 🙂

 • Szabó Béla

  Ilyenkor eszembe jut Risítás a “na de hé” résznél hogy tetszőleges embereket szórunk fel a pályára aztán majd lesz valami ☺

 • G.B.B.

  Én egy kicsit belekötnék. A szakmai résszel és a kritikával is egyetértek, de a kampányízű gyalázkodással, csúsztatásokkal, a zsigeri orbánozással nem. Stadiont kaptunk ettől a “bűnbanda” főnöktől. Megvédi az országot a kőkorszaki hordától. Már a rezsicsökkentés is a bűnei közzé soroltatik.
  A Felcsútot én sem szeretem, de válasszuk már külön a futball világától a politikát. Legalább itt a lokiblogon.

 • gyberci

  …de akiket felküld a Cívis Nagymester, azok a maximumot fogják nyújtani. De nem biztos. Remélem mindent megtesznek a győzelemért, mert debreceni kötődésűek. De nem biztos. Hajrá Loki! Ami egészen biztos!!!!

 • gyberci

  Nagyon korrekt!!!

 • Norton

  Wow! Harom magyar a Real Felcsutban, nem sok az egy kicsit?

 • László Kiss

  De nem biztos.

 • gyberci

  Köszönet és hála a maroknyi, de annál lelkesebb debreceni szurkolónak a kitartó bíztatást! Végig hallottuk a lelkesedést.

 • öcsisajt

  Ennek a Mengoló gyereknek most jönnek ki a gyerekkori hiányos táplálkozásból,és egyéb dolgokból adódó problémái. Többet sérült mint egészséges. Lehet futni kellene neki mert ott nem érnek hozzá? Tényleg röhej alig volt egészséges mióta ide jött.

 • Madridista

  hányinger…kva gyenge…stb… ezt nem fogom nézni egy darabig,elment a kedvem a foci nézéstől legyen az magyar vagy külföldi…

 • Szabó Béla

  Csak az a biztos…

 • joel

  Takåcs fölerugta a meccslabdåt…igaz kicsit felpattant neki,de azert bosszanto h kimaradt.

 • Szabó Béla

  Sajnos a mai magyar futballt (sem) lehet elválasztani, akárhogy is akarjuk, ha meg a Felcsút (mi közük van Puskáshoz?) kerül szóba, az a politikai megnyilvánulás ékes, de annál nyomorúságosabb példája az országnak. Véleményem szerint ez nem politikai indíttatású, csupán tényközlés, némi iróniával és jó adag gúnnyal.
  Azt, hogy Debrecen kapott egy stadiont, 14-ben volt nagy durranás, ma már az NB 3-as csapatok is kapnak, de az még nem jelenti azt, hogy a Felcsútot, mint – sajnos ezt ki kell mondani – a politikai akarat sportban való megnyilvánulását is minden zokszó nélkül el kell viselni, főleg annak fényében, hogy az “akadémia” mai is 9 idegenlégióssal állt fel (8 volt a kezdőben, de volt olyan pillanat, amikor 9 volt apályán). A tények makacs dolgok, mi a csúsztatás abban, ami a beharangozóban van leírva, mert szerintem nincs, de éppen ezért ez egy blog, ahol a különböző nézőpontok ütközhetnek.

 • Hadúr

  A meccs nagy részében szerintem azért elég szervezetten, fegyelmezetten játszott a Loki, ez a része rendben van. Az viszont kijött, hogy a játékosállomány olyan, amilyen – ma Nagy S kivételével különösen nem nyújtott kimagaslót senki. A kreatív előrejátékhoz végképp hiányzott ma minden. Ami viszont kifejezetten dühítő: a nagyon sok ki nem kényszerített hiba. Tipikus példa: bedobás rögtön az ellenfélhez megy; teljesen indokolatlanul vaktában előrevágott labdák (rögtön az ellenfélé lesz természetesen)…

 • Lucas

  Tudtam, hogy így a választások előtt meg fogom ezt kapni. Viszont szeretném leszögezni, hogy nem kampányoltam a kormánypárt ellen. A Gyakadémia működését, az azzal járó pofátlan sikkasztást, a nyilvánvalóan nem sportszakmai alapon elosztott TAO-pénzeket (ami most már a Kamara döntése alapján is közpénznek minősül) minden jóérzésű fociszerető magyar ember elutasítja politikai beállítottságtól függetlenül. Én is ezek táborához tartozok. Nem csak most zavar engem a Felcsút létezése, hanem már 4 éve. Ősszel is írtam egy beharangozót, akkor is hangot adtam nemtetszésemnek. Egyszerűen képtelen vagyok tovább úgy tenni, mintha a magyar foci nem a politika játszótere lenne. Én lennék a legboldogabb, ha csak sportszakmai szempontok alapján írhatnám a cikkeket, de egy ilyen nulla múlttal, játékstílussal és koncepcióval rendelkező képződmény esetében ez egyszerűen nem lehetséges. A politikát nem én, Lucas Gonzalez és nem a LokiBlog keverte bele a fociba, hanem politikusok és oligarchák keverték A FOCIT A POLITIKÁBA. A civil életben pedig elismerem Orbán érdemeit a nyilvánvaló hibái ellenére is, és még mindig jobb politikusnak tartom, mint bárkit az ellenzékből. Persze ez elég szomorú, meg nem is teljesen tartozik ide. Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásodat és a véleményedet! 🙂

 • JuveFan1897

  Pár éve volt egy nagyon komoly sérülése, ami után a térdéből, a térdkalácsából gyakorlatilag semmi nem maradt – de ez látszik a fotókon is. Emiatt kvázi porcelánból van a srác.

 • Severus

  “de válasszuk már külön a futball világától a politikát” – ezt talán előbb a páholyokban parádézó méltóságos miniszter uraknak, képviselő uraknak, NAV elnök uraknak, pártigazgató uraknak, ja meg a Főnöködnek mondd, hogy őt ki ne hagyjam a sorból. De igazad van, köszönjük meg mindazt a jót, amit kaptuk tőle a mi pénzünkön, és hogy mindez milyen remekül hasznosult, lásd például a tegnapi fordulót, ahol a pályán nyújtottak alapján hízelgő ránk nézve az eredmény. Ha meg a két keret minőségét meg a klubköltségvetést nézzük, csoda hogy versenyben voltunk. Egy 1600 fős falu csapatánál voltunk látogatóba, és a 90. percben kettőt cseréltünk, hogy tartsuk a nullnullt. A dózsásoknak a a NAVelnök-képvislő-államtitkár úr csapata jutott, alig győzte a csatáruk az utolsó percben kirúgni a labdát az ellen kapuja elől, de a héten a főnököd csodát tett a Diósgyőrrel is, sálfelvétellel gyógyít. Látogass el a dózsás meg a fradista blogokba, árad a hála és a szeretet bennük szeretett vezetőink iránt. Külön köszönjük a csodás nemzetközi meneteléseket, és az ürességtől kongó lelátókat is, mert legalább látszanak a milliárdos gyönyörű építmények, és a ki sem nyitott szektorokat sem lakják le a hálátlan prolik, akik soros kottájából játszanak, és csakazért sem akarják látni ezt a szárnyalást, és a gondos gazdaként befektetett százmilliárdok megtérülését. Azért is adjunk hálát a sorsnak, hogy a drága Miniszterelnök Úrnak a foci a mindene – mi lenne velünk, ha mondjuk az oktatás vagy a gazdaság, közlekedés, közszolgáltatások, esetleg a kutatásfejlesztés vagy az egészségügy lenne a nünükéje. Naugye.

 • Imre

  Ott ült szegény magányosan a stadionjában, ami elveszi a konyhából a kilátást a felesége elől, nézte a 8(9) gazdasági menekült csetlését-botlását, és arra gondolt, hogy ha Öcsi ezt látná, akkor jól fenéken billentené…

 • gyberci

  Neked egy másik blogot kellene választanod.

 • öcsisajt

  Ok de akkor ha nem megy ne erőltesse! Menjen és válasszon más sportágat. Azt sem értem ha tudták miért igazolták le? Gondolom ingyen jött?? Csak viszi a pénzt már ha van?

 • Bihari István

  Herczeg Bandi működése arra elég, hogy bent tartsa a Lokit az élvonalban, de
  semmi többre, módszerei mára elavultak ! Nem úgy, mint Bódog Tamásé, akiben
  van spiritusz és elképzelés …
  Más kérdés, hogy egyetlen egy igazolást is képtelen volt kivitelezni a Loki abszolút
  hozzá nem értő vezetősége, A mostani támadóink csak elvétve képesek gólokat
  rúgni, védőink, középpályásaink többsége nem üti meg az első osztályú szintet, ezért meccseink úgymond nézhetetlenek, bosszankodást okoznak egyre fogyó
  szurkolótáborunknak!

 • gyberci

  Tabella!!! A jelenlegi és a tavalyi!

 • öcsisajt

  Miért nem húzol el a HVG vagy az ATV honlapjára? ott oszthatnád az észt mert nálad sokkal hülyébbek is látogatják (mondjuk nehéz téged alul múlni) Vedd már észre,hogy a kutyát nem érdekli a sírbókolásod. Gondolom egy megkeseredett exkomcsi vagy akinek a xar is keserű,vagy egy elbaxott kisebbségi akinek kevesebb segílyke jutott azt itt sír.

 • gyberci

  Kurva biztos.