7/3 – Belefér a hiszti?

Ezen a héten a Heti Hármas egyik témája játékosaink viselkedése és reakciói a szurkolói bekiabálásokra. Belefér-e az, ha egy-egy játékos kimutogat, visszaszól, vagy grimaszokat vág a szurkolóknak, függetlenül attól, hogy jogos-e az adott kritika? Erre is kerestük a választ ezen a héten.

73HD600

Ezúttal Csibu és JuveFan1897 beszélgettek.

Heti témáink:

 1. Az MLSZ saját magából csinál hülyét azzal, hogy végül kitáncol a fiatalszabályból és a pirotechnika tiltásából. Jó ez az út?
 2. Nem telik el úgy Loki meccs, hogy egy-egy játékos ne fintorogna, mutogatna saját szurkolóinak egy-egy bekiabálás, negatív kritika után. Megengedhető ez egy játékosnak, vagy nekik kötelességük bármit eltűrni a 90 perc során?
 3. Hány pontra számítunk az Újpest és Mezőkövesd ellen, illetve van-e esélyünk a kupa negyeddöntőben?

 • DEBRECENIVSC

  1. Nem csinált magából hülyét, de sosem volt normális, szurkolókat és a magyar focit igazán támogató ötlete (bár a fiatalszabály jónak tűnt),indítványa illetve törvénymódosítása , függetlenül attól, hogy ki volt a vezető: Ellenben a korábbiakkal eleinte Csányi törekvései megmozgatták ezt az álló posványt és bár úgy tűnt előrébb lép az MLSZ szakmailag és tényleg olyan kerülnek a döntéshozó pozíciókba, akik értenek is hozzá, ehhez képest szinte ugyanazok maradtak néhány emberrel kiegészülve, mint akik annak előtte voltak, az viszont biztos, hogy pénzügyi téren rengeteget javult a helyzet. Úgy tűnik nem igaz az, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci … ( amit egyébként rendszeresen rosszul használnak, illetve rossz kontextusba, hiszen amikor ezt a mára szálló igévé vált mondatot használta Puskás, itthon alig volt fizetése a sportembereknek, nem ebből éltek meg, noha a pártközeli emberek, mindig valami kedvezményt kaptak (feketekereskedelem), hogy legalább el legyenek egy darabig, ma meg ha a harmadát kapnák sokan a fizetésüknek akkor is bőven megélnének, tehát akkoriban ezt Puskás arra értette, hogy aki jó focista, jó sportember volt, nem becsülték meg anyagilag, tehát szerinte arányos teljesítményt kellene leadniuk, holott többre lennének képesek, sajnos ma ez nagyon elszállt és még mindig ott tartunk, nyugaton vagy a közeli tehetősebb országokban mekkorák a fizetések, és az ez okozta kontraszt miatt szajkózzák a kis pénz kis focit … pedig saját magunkhoz képest kellene mérni, a helyi jóléthez képest és sajnos ehhez képest ezek a focisták a fasorban sincsenek és a gyenge vagy középszerű focisták erőlködnek, míg vannak jó képességű játékosok akik meg csak lötyögnek így létrejön egy olyan homogén halmaz, ami önmagába esik vissza, olyan mint a folyós homok, rá nem nagyon lehet építeni, ha ficánkolsz elsüllyedsz, ellenben ha felépíted magad és megfontoltan cselekszel akár egész sokáig eljuthatsz innen is … na jó elvesztettem a fonalat)

  2. Egyik féltől sem ildomos efféle cselekedet, ellenben a nézőtől várható, ha nem szórakozik jól, de a játékostól nem elfogadható.

  3. 4 pontot várok legalább a következő két hazai meccstől, a kupában meg továbbjutást, mégpedig azért mert a kispest is átalakulóban van, igaz Supka mester, ha van rá lehetősége jó focit, támadó focit játsszat a csapataival és a fradi ellen is közel álltak a döntetlenhez, de ez nekünk fekszik, szóval én továbbjutást várok a Honvéd ellen.

 • jimm

  A Honvéd még nem jutott tovább. Értem hogy ők az esélyesebbek, de könnyen érheti őket meglepetés is.
  A hiszti elfogadhatatlan, önkritika nincs ezek szerint.
  MLSZ: mióta az eszemet tudom, komolytalan brigádnak tartom.
  Következő két bajnoki: 1, max 2 pont reálisan (pesszimistán) nézve.

 • joel

  4 pontot hozunk minimum.

 • joel

  En nem felnek a Honvedtol annyira a kupåban. 50-50%