#4. naplóbejegyzés: Tényleg megéri?

Elgondolkoztál már azon, milyen egy szurkoló mindennapja? Milyen gondolatok fogalmazódnak meg benne és hogyan él meg egy-egy eseményt? Ha igen, neked találtuk ki az Egy szurkoló naplója rovatunkat. Az e rovatban rapszodikusan megjelenő írásaim messzebbre is tekinthetnek a Lokinál, néha talán a sportnál is; néha ironikus, néha vérkomoly lesz, de bízom benne, hogy érdekesnek találjátok majd. Vigyázat! Mélyen szubjektív elmélkedés következik.

szurkolo600

Biztos csak én vagyok túlságosan elvakult, de az elmúlt napokban ahányszor csak felsejlett előttem, hogy hétvégén DVSC-UTE meccs jön, a kellemes várakozás mellett elszomorított, hogy hiába hazai találkozó jön, tervezgetnem kell. Hogyan jutok el majd munkanapon fél háromra a stadionba és hogyan nézhetem majd élőben a csapatom? Szerencsére rugalmas munkahelyen dolgozom, így megtehetem, hogy pár órát átcsúsztatok máshová. De kinek van kedve két-három órával hamarabb bemenni, vagy annyival egy másik napon tovább maradni? És mi van azzal, aki nem ilyen szerencsés és lehetetlen megoldania ezt a nem várt feladatot?

Ilyenkor úgy érzem, saját klubom, saját szövetségem, saját köztévém tesz keresztbe nekünk. Legalább valaki mondta volna azt, hogy “mindent megtettünk azért, hogy minél több szurkoló nézhesse meg a helyszínen a találkozót, de ez nem sikerült, amiért elnézést kérünk, és bízunk benne, hogy ennek ellenére minél többen ott lesznek szombaton a Nagyerdei Stadionban”. Mindezen a bosszúságon túl azonban felrémlik előttem egy kérdés, amelynek elméletileg már meg sem lett volna szabad születnie.

Tényleg megéri?

Megéri átszervezni több napot, sok apró és nagy dolgot alárendelni szeretett csapatomnak? Lemondani egyes családtagjaim, barátaim társaságáról, átrohanni munkahelyről a mérkőzésre, ahol a hidegben nézhetem a játékosaink csetlését-botlását, abban bízva, majd most örömet és nem csalódást okoz a teljesítményük? Abban bízva, hogy majd most nem fintorognak a kritikára, majd most eltalálják már az első félidőben a kaput, majd most nem gondterheltnek, hanem végre nyugodtnak és elégedettnek láthatom Herczeg Andrást, aki sokkal többet érdemel a jelenlegi helyzetnél? Lehet a körülöttem lévő ismerősök a normálisak, akiket hiába érdekel a mérkőzés, lemondanak róla? Akiket hiába érdekel a Loki, inkább majd megnézik az összefoglalót? Vagy azok, akik eleve csak legyintenek hóbortomra, meg a magyar focira, meg a Lokira? Lehet nekik van igazuk?

Bár csak visszatérne az a hozzáállás, hogy a szervezők mindent (értsd: MINDENT) megtesznek azért, hogy ezek a mérkőzések kiszolgálják (értsd: alárendeljék magukat) a szurkolóknak. Bár csak visszatérne az a gondolkozás, hogy eszünkbe sem jut megkérdezni magunktól: tényleg megéri? Hogy nem belső vívódás egy-egy Loki meccs, (vagy NB I-es meccs, szurkoljunk bárkinek is,) hanem olyan erős elköteleződés és kölcsönös viszony, amelyről a világ összes kincséért sem akarnánk lemaradni? Amíg nem indulunk el ebbe az irányba, addig nem lesz több szurkoló. Mert én lehet (sőt, nem csak lehet, BIZTOS), most ott leszek, de ki tudja, legközelebb melyik szurkolótársam, vagy épp jómagam mondom azt: nem éri meg, most inkább otthon maradok.

Csibu

 • Lucas

  Megéri átrendezni a pécsi hazautazós hétvégéimet egy hazai Loki-meccs ígérete miatt? Megéri 2.5 órát utazni görnyedt háttal, behúzott lábbal az Oszkár-os furgonban hetedmagammal (mert a vasúti pályát felújítják Százhalombattáig), keresztülhúzni a bőröndödet a népligeti aluljáró koldusain, Kőbányán ad hoc jelleggel a mobilodról jegyet venni az épp befutó zányonyi gyorsra, hogy majdnem 5000 forintnál álljon meg a számláló, mire végre otthon lemosol magadról 480 kilométer színtiszta magyar koszt? Majd kiemelt jegyárat fizetni a mérkőzésért, ahol sportemberek húzzák a szájukat, mert hetente egyszer 90 percen át futni kell? Miközben a pályán 2 perc alatt keresték meg azt a pénzt, amit a 4.67-es korrigált kreditindexre ad manapság egy magyar egyetem HAVONTA egy hallgatónak? (amiért az illető mellesleg 5 hónapon át tanult keményen) Másfél perc alatt az útiköltségemet oda-vissza? Megéri a gyakornoki interjúm után még egy beharangozót is írni a LokiBlogra ingyen és bérmentve? Nem vagyok öreg, de még emlékszem azokra az időkre, mikor ilyen kérdés fel se merült. 🙂

 • öcsisajt

  Már a belépőjegy árát sem éri meg az a játék amit utóbbi időben a csapat nyújt. Elkényeztetett beképzelt majmok. Nevek említése nélkül,megsértődik ha lecserélik ha a közönségnek nem tetszik az a gyatra teljesítmény amit hetek óta nyújtanak páran. Pár éve ezek a játékosok a csapat közelébe sem jutottak volna.Abból élnek hónapokig,hogy volt pár jó meccsük,jól eltalált lövés passz,szerelés. Könyörgöm ebből élnek sokkal jobban mint a hazai átlag. Nagyon rossz irányba megy a hazai foci szekere. Olyan eredmények születnek,hogy nagyanyámnak is kiakasztja. És ez nem új keletű kicsit visszagondolva anno az egri,győri,stb meccsek Kondás idejében. Lett belőle valami,semmi a kutyát nem érdekelte úgy mint a mostani Dorog és Balmaz elleni hazai meccsek eredményei. Megértem azokat akik nem járnak ki a meccsekre hisz a csapat vezetését sem érdekli a DVSC szereplése!! Mert ha érdekelné tett volna róla,hogy jobban szerepeljen.Meg kell nézni a bérletesek számát mennyit csökkent és látni kell ez a LOKI már régen nem az a LOKI még ha sokaknak ez nem is tűnik fel.Régebben alig várta az ember a hétvégi meccset,készült rá ki ki külön rituáléval mert a foci ünnepe volt egy hazai derbi még ha esetleg nem is nyertek? De volt játék,elképzelés,hajtás és a közönség megbecsülése. Mert nem a közönség van a fociért hanem fordítva csak ezt a mai DVSC játékosai,vezetői régen elfelejtették.

 • Madridista

  a lokit addig volt érdemes követni,kimenni amíg a régi stadionba játszottunk,amióta az újba átkerült vagy 2x voltam kint nem is tervezem többször még ha ingyen is lenne amíg semmi nem változik pedig régen rengeteget voltam meccsen…

 • öcsisajt

  Igazság szerint nem stadion függőnek kellene lennie a meccsre járásnak. Sőt ha olyan lenne a játék akkor az új stadionba szívesebben mennének ki az emberek. De itt a lényeg az,hogy a játék nem olyan és a drukkerek nagy része úgy érzi ezért nem fizet és nem megy ki,mint én és sok ismerősöm.

 • Sanyi Tóth

  “Természetesen volt megkeresés részünkről az MLSZ felé, de azt a tájékoztatást kaptuk, nincs mód a mérkőzés kezdési időpontjának a megváltoztatására, ugyanis kifejezetten az M4 kérése volt a korábbi kezdés, mivel későbbi műsorsávban más sporteseményt közvetítenek. Nekünk se jó ez a korai időpont, munkanap lévén kevesebben lesznek a lelátón, de mindent megpróbáltunk, sajnos marad az eredeti kezdés.” (Dr. Róka Géza)

 • csibu

  De vajon ez miért nem a hivatalos honlapra került fel? Mindettől függetlenül, ez nem gyógyír a szurkolóknak és ugyanúgy hihetetlen a köztévé és az MLSZ hozzáállása is.

 • Sanyi Tóth

  Gyógyírnek nem gyógyír, csak ezen a ponton megdől a kijelentés, miszerint joggal érezhetjük úgy, hogy a saját klubunk tett keresztbe nekünk. Sajnos, a jelenlegi rendszerben a DVSC éppúgy ki van szolgáltatva a felsőbb akaratnak, mint mi.

 • Madridista

  ez igaz,de ha megnézed mit nyújtottunk ott és itt ég és föld:)

 • gyberci

  Jóban, rosszban – szegénységben, gazdagságban – egészségben, betegségben – ha megéri, ha nem – győzelemben, vereségben – míg a halál el nem választ – mindörökké csak a LOKI!!!