Kiegyenesedünk végre?

Nincs könnyű helyzetben a Loki, hiszen az őszi szezonhoz képest pocsék játékkal és eredménysorral indította a tavaszt a csapat, és bár a kupában nagy nehezen továbbkínlódtuk magunkat az NB II-es Dorog ellen, a bajnokságban eddig két meccsen nem sikerült gólt szerezni, mindez egyetlen pontot ért a Balmazújváros – Felcsút páros ellen. A neheze viszont csak most következik, ráadásul rögtön egy komoly rangadóval: a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Újpestet fogadjuk szombaton. A legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e végre kiegyenesednünk, vagy tovább folytatódik a vesszőfutásunk?

debrecenujpest629

Ahogy azt Herczeg András is elmondta a meccset megelőző interjújában, nem egyszerű a dolgunk, hiszen a gyenge játék mellé még fontos alapemberek hiánya is társul. Jovanovics ezen a találkozón még eltiltását tölti majd, csakúgy, mint a Felcsúton ötödik sárgáját megkapó Szatmári. A sérült Mengolohoz pedig csatlakozott Filip is, akinek betegsége miatt nem maradt alternatívánk a védekező középpályás posztra. Személyes véleményem, de sem Csősz, sem Kusnyír (utóbbi remélhetőleg csak egyelőre) nem alkalmas arra, hogy betöltse ezt a pozíciót egy ilyen mérkőzésen, míg Szekulicsot látványosan mellőzzük az utóbbi időben (egyébként vele is csak többen lennénk a pályán).

Emiatt én most merész húzásra számítok vezetőedzőnktől, és egy általa már pedzegetett, de végül ki nem próbált megoldást várok tőle az összeállításunkat tekintve: Tőzsér mélységben játszva biztosíthat és irányíthat, míg előtte Bódi és Varga Kevin szabadabb pozícióban játszhat, miközben a széleken Sós és Könyves rohamozhat majd. Ez egyébként azért rendkívül veszélyes formáció, mert a Tőzsér-Bódi-Varga tengelyből senki nem tud ütközni és védekezni, így aztán ismét óriási nyomás helyeződhet a védelmünkre, ha nem kapnak kellő támogatást a középpályáról, márpedig eddig is éppen ez volt a legnagyobb gond még úgy is, hogy Filip játszott. Most amolyan minden mindegy alapon húzhatja ezt elő Herczeg András, hátha sikerül vele meglepni az ellenfelet.

utevarhato

Bár ősszel is akkor voltunk főként eredményesek, ha kontrázni próbáltunk, én most azt mondom, hogy ezúttal a fent említett okokból is egy bátrabb játék nyerő lehet: már csak azért is, mert valószínűleg az ellenfél sem készülne rá, de másrészről a vizionált kezdőcsapat alkalmas lenne egy dominánsabb, támadóbb szellemű foci bemutatására. Most az egyszer nyerő lehetne a rúgjunk eggyel többet, mint az ellenfél felfogás. Kérdés, hogy pont egy ilyen fontos rangadón be merjük-e ezt vállalni, de igazából mikor, ha nem most. Úgy gondolom, hogy veszítenivalónk nincs, bár pillanatnyilag a dobogón állunk, vezetőedzőnk már többször is felhívta arra a figyelmet, hogy ő még hátrafelé is tekintget, így szerintem a játékosok sem feltétlenül a dobogóban gondolkodnak. Bár nyilván szép lenne ott végezni a szezon végén, és az ősz alapján láttunk is erre reális esélyt, a tavasz eleje egyelőre közel sem biztató. Felfoghatjuk tehát úgy is ezt a mérkőzést, hogy nem itt kell a céljainkhoz szükséges pontokat bezsebelni, bár ez már eléggé pesszimista hozzáállásra vall.

Ellenfelünk az egyik legnagyobb mumusunknak számít, nem volt kedvem végigböngészni a statisztikákat, de szerintem nincs még egy klub a jelenlegi NB I-es mezőnyben, aki ellen gyatrább örökmérleggel rendelkezünk. Akik már a 2000-es évek eleje óta követik a Lokit, azoknak felsejlenek még vélhetően Kovács Zoltán utolsó perces győztes találatai (a kopasz támadó legtöbbször a DVSC kapujába talált be pályafutása során). Egyébként a 95 eddigi NB I-es mérkőzésből 20-at nyertünk meg, szemben a lilák 43 sikerével,  statisztikánkon pedig a hazai pályán megvívott meccsek javítanak valamelyest, Újpesten ugyanis ezidáig csak négyszer tudtunk győzni. Érdekesség, hogy ha győzni tudunk holnap, akkor egyenlíteni tudunk a hazai pályás örökmérlegben, ugyanis 15-16-ra áll a párharc pillanatnyilag a lilák javára. Utoljára egyébként öt éve, 2013 elején tudta elvinni a három pontot az Újpest Debrecenből, az új Nagyerdei Stadionban tehát még nyeretlenek – és ha már Nagyerdei Stadion, akkor az Újpest kapcsán mindig meg kell említeni a kellemes emlékű stadionavatót 2014-ből, amikor 3-1-es sikerünkkel kerültünk közelebb a hetedik bajnoki címhez. Aki egyébként bővebb múltidézésre vágyik, az az Újpest hivatalos honlapjának cikkében talál jó néhány összefoglalót.

Vignjevic együttese meglehetősen hektikusan szerepel, szinte kiegyenlített, 7-8-6 az idei mérlegük, és a még a gólkülönbségük is majdnem “nullás” (29-28). A tavaszt egy Haladás elleni hazai 1-0-s sikerrel kezdték, ami után úgy tűnt, hogy rögvest a tabella harmadik helyére ugorhatnak, de az előző héten meglepő, 3-2-es vereséget szenvedtek szintén otthon az utolsó Mezőkövesdtől. Sokan egyébként meleg, téli öltözéket emlegettek az összecsapással kapcsolatban, maradjunk annyiban, hogy meglehetősen fura volt a találkozó kimenetele túl a végeredményen is. A csapat legeredményesebb játékosa Novotnhy Soma, aki 12 találatával az NB I góllövő listáján is előkelő helyen szerepel, hiszen csak a 13 gólos Varga Roland szerzett nála több gólt. Ha tehát egy valakit kellene kiemelni ellenfelünktől, akkor mindenképp a Napoliban is nevelkedő támadóra hívnánk fel a figyelmet. Az Újpest egyébként annyiból szerencsés helyzetben van, hogy nem lesz eltiltottja, és egyetlen alapemberét sem lesz kénytelen nélkülözni sérülés miatt.

Nagy kérdés tehát, hogy melyik arcát mutatja majd a csapat holnap: a Balmazújváros, vagy a Felcsúton a második félidőben mutatott tanácstalan, szenvedős játékot, esetleg az ősszel látott parádés és fegyelmezett taktikát. Egy győzelemmel azért jelentős lépést tennénk a biztos bennmaradás felé, még ha sok is van hátra, és egyébként a dobogós helyünket is jócskán megszilárdítanánk, hiszen a lilákat már hat ponttal előznénk meg sikerünk esetén. Persze ugyanez fordítva is igaz, vereség esetén utolérnének minket pontszámban, illetve a többi csapatot is a nyakunkra húzhatnánk. Nem véletlenül mondta tehát vezetőedzőnk, hogy klasszikus hatpontos rangadó lesz.

Nem mehetünk el persze szó nélkül amellett sem, hogy köszönhetően az MTVA rugalmasságának, a mérkőzésre munkaidőben kerül sor – holnap ugyanis munkanap van –, méghozzá 14:30-tól. Erre egyébként azért van szükség a csatorna részéről, mert a 17 órás idősávban Veszprém – Szeged kézilabda rangadót közvetítenek, és nyilván nem lett volna megoldható, hogy a focimeccs a társaság valamelyik másik csatornáján menjen a kb. 10 közül, hiszen rengeteg olyan ember van, aki kíváncsi a Loki – Újpest mellett egy Veszprém – Szeged kézimeccsre is. Ja, nem. A gyenge szereplés és az egyébként sem szurkolóbarát intézkedések mellé tehát felkerül még egy indok, ami miatt holnap kurva kevesen leszünk a stadionban. Innen üzenjük tehát az MLSZ-nek és az MTVA-nak is, hogy bekaphatják. Ennek ellenére aki tehet, az jöjjön ki a stadionba szurkolni – mi most is ott leszünk.

 • Lokiultra

  Csak azt nem értem hogy miért kell bundát emlegetni minden olyan meccs után, ami meglepetéssel zárul. Mindegy is amúgy tetszett az írás. Hajrá Loki!

 • DEBRECENIVSC

  Ilyen prém féleség?

  Egyébként érdekes lenne Bódi-Tőzsér kettős a vkp poszton, szerintem is merész húzása lesz Bandi’ bának, bár én nem vetném el a Csősz-Kusnyír párosból valamelyik bevetését, sőt, az is lehet, hogy most erre a meccsre 3 úgymond labdaszerző lesz feltéve a pályára és 4-3-3/4-2-3-1-ben állunk fel, én úgy raknám fel, hogy két szélen Bódi-Sós, elől meg Könyves, és a ütköző sor pedig, Tőzsér,Barna/Kuti (https://www.transfermarkt.com/krisztian-kuti/profil/spieler/239273),Csősz, hátul meg a szokásos. Az biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, de nem tartok attól, hogy kikapunk és lehet csak a láz beszél belőlem, de 3:1 lesz a végeredmény.

  Hajrá Loki !!!!

 • Lucas

  Mert ennek sajnos százéves hagyománya van. A hőskorban rengetegszer volt “megbeszélve a döntetlen”, vagy épp jó viszonyban lévő csapatok egyeztek meg abban, hogy a jobbik helyzetben lévő klub leadja a két/három pontot a másiknak, akinek jobban kell. Jövőre pedig visszakapják. A bunda a mérkőzés végeredményének vagy alakulásának szándékos befolyásolása, nem feltétlenül kell pénzben vagy épp a fogadási portálokon intézni. (Persze ha amúgy is meg van beszélve a meccsen pár dolog, odahaza az
  asszonyka miért ne kereshetne még egy kis extra pénzt a körmösre? ) Amikor a toronymagasan vezető DVSC hirtelen kikap 5:2-re a kiesés elől menekülő MTK-tól, és egész véletlenül Kósa Lajos Deutsch Tamással smúzol a Hungária körút VIP-jában, az szerinted a véletlenek fura közjátéka? 🙂

 • öcsisajt

  Elolvasván Bandi nyilatkozatát lehet a kiegyenesedésben lesz a hajtű kanyar? Ne legyen igazam de az egész szinte panaszkodásból állt. Sajnálom mert mint a legsikeresebb debreceni edző többet érdemelne a tulajdonosok részéről. Semmi igazolás és egyéb problémákkal küszködve nem sok jót várok a mai meccstől. Viszont vannak még csodák??

 • JuveFan1897

  Telibe találtam a kezdőt. 🙂

 • öcsisajt

  Ez eddig nagyon girbe-gurba. Impotens csatársor Takáccsal az élen Varga a szokásos na még egy csel- Mikor ad már Bandi másnak is esélyt mondjuk Tabakovicsnak? Ez így xart se ér lagymatag támadó játék és semmi középpálya. Tőzsét.Bódi istenem nem véletlen adták kölcsön.

 • joel

  Ennyi hulladek jatekossal az a csoda h eddig 3.-ok voltunk. Takacs, Konyves, Sos a tragyadombra valo volt ma is. Konyves mit muvelt ma, te atyauristen?!? Sos egy vicc ember szot is kar fecserelni ra. Takacs te nagy kolbasz, mi a lofaszt csinaltal az elso helyzetnel??? Az edzo nem latja?? majd 80 percig var h behozza Tabakovicsot?? Ezt a szar Ujpestet ma golokkal lehetett volna verni amilyen gyengek voltak…Erre meg ikszre se birjak kihozni egy bemakolt ajandek gollal se, mert az utolso percben a ket cserekent behozott helyi kotodesu mintha ott se lenne, ugy jatszak at oket…Nem kell ide csatar ugye Szima, meg hatved se? Nem kell ide semmi te kocsog, majd megoldjak akik vannak,ugye, akkor is ha falabuak…

 • öcsisajt

  Visszatérünk a Kondás idejében állandóan lehetőséget kapó örök fiatal tehetségek csapatba állításához. Csak most nem Spiccműllernek, Rezesnek,Nagy Zolinak stb hívják őket hanem Kinyiknek, Sósnak, Csősznek, Barnánaak, Vargának, Bényeinek, stb Az ország legjobb akadémiája ennyire képes??? ,Akkor mire lehet képes a legrosszabb? Dől a lé és ez a lényeg,jön a TAO ennek örül a sok TAHÓ mert munka nélkül jól elvannak. Ha ez így megy tovább már pedig nem sok jel mutatja hogy nem, jó ha simán bent maradunk?

 • JuveFan1897

  Komolyan egy kalap alá veszed Kinyiket, Sóst, Vargát meg Bényei Spitzmüllerékkel?!

 • öcsisajt

  Miért szerinted mivel jobbak? Mond egy dolgot? Azok is néha nyújtottak elfogadható teljesítményt,rúgtak gólt játszottak BL EL meccseket ja és többszörös bajnok és kupagyőztesek voltak. De semmi gond ha Te másképp látod,nekem ez a véleményem és nem kell vele egyetérteni! Láttam szinte az összest játszani különböző meccseken és ez a mostani garnitúra sem lesz világmegváltó és jobb. Amennyiben nem ilyen gyatra finanszírozása lenne a csapatnak lehet a kezdő közelébe nem lennének. De szegény ember vízzel főz.

 • Tylla

  Kedves Szurkolótársak! Tavaly szinte mindenki az idegenlégiósokat szidta és követelte a saját fiatalokat. Hát itt vannak, a kérés megvalósult. Sajnos ez megmutatja, hogy nem azon múlik, hogy idegenlégiós vagy debreceni valaki. Sajnos mai is gyenge volt a csapat, nem értem Bandi miért ilyen kêsőn cserélt. Szerintem Tőzsért pihentetni kellene, csak azt nem tudom ki lenne jobb az ő helyén. Talán Jovanovic ad egy kis stablitást a következő meccsen, de az még kevés lesz.

 • jimm

  ennyi az öröm, hogy az IBM.

 • JuveFan1897

  Spitzmülleréknek pályafutásuk alatt nem volt annyi jó meccse, mint a most játszóknak egy félév alatt.

 • joel

  Nem volt nehez, tekintve h csak mozgåsserrultek maradtak rajtuk kivul…Meg a kezdö fele is az volt sajnos…

 • DEBRECENIVSC

  Egyrészt, szerintem ma csak egy góllal volt jobb ez a lila csapat, sem mezőnyben, sem helyzetkben nem múltak felül minket, bár ezért tudjuk nem jár egy pont sem, de én mindig azt mondom, hogy látni kell, hogy honnan hova tartunk.
  Tehát másfelől, azért látni kell a javulást, fejlődést vagy a fordítottját vagy pedig hektikus csapatként egyszer jól, egyszer szarul játszunk. Szerintem ahogy kezdtük ezt a félszezont ismét lehet látni a javulást, most játszottunk a legjobban eddig, az egyik legjobb formában lévő csapat ellen, tehát én korántsem úgy látom, hogy ma gyenge lett volna a csapat, első félidőben kb 60%-os labdabirtoklásunk volt, sok helyzettel, kombinatív, kényszerítős, tetszetős játékkal néha, a második félidőben is jól kezdtünk, de az biztos, hogy a gólfelelősök pocsék formában vannak, mert ma gólokkal kellett volna nyerni, de ezért ne szidjuk már az egész csapatot. Tavaly a keret értéke a dobogón volt, most a középmezőnyhöz tartozik, de láttuk az nem ér semmit.

  Én bár reménykedtem, hogy ma már nyerünk, de a csapat játékát nézve, nem marasztalom el a csapatot, persze a vereség bosszantó, mindig az, hiszen az én számításaim szerint a biztos bentmaradáshoz szükséges 13 pontból ma sem tudtunk faragni, de szerintem ma jól játszott a csapat, Janikát meg sajnálom, mert bár nem az ő posztja, de egyre otthonosabban mozgott balbekkben, de hátha beválik Barna és mire felépül Janika elől eggyel több rivális lesz.

 • joel

  Igazad van, golokkal kellett volna nyerni, a tåmadok Bodi kivetelevel kurva gyengek voltak, elbalfaszoskodtåk a meccset. Ferencziröl pedig az a velemenyem h az egyik leglabdabiztosabb, legtechnikåsabb jatekosunk es szerintem igenis jobban fekszik neki a balhåtved posztrol valo jåtek mintha baloldali kp lenne.

 • Lucas

  Nem baj, hogy nem igazoltunk a télen, végre meglátjuk, hogy szereplünk, ha elfogy az alapcsapat. Ha így folytatjuk, Kevin nem azért fog a Lokiban maradni, mert megtartjuk, hanem mert a kutyának nem fog kelleni. Tőzsér az új Holman. Takács olyan volt ma, mint a szoftpornó: mindent remekül csinált, jól nézett ki csak épp nem talált be a kapuba. Ha nem Herczeg Bandi lenne az edző, hanem bárki más, vagy ne adja Isten, egy külföldi, most mindenki habzó szájjal követelné a távozását.

 • DEBRECENIVSC

  Sokszor nem tudom, írónikusan írsz vagy vérkomolyan.
  Most a komoly eshetőségre reagálok.

  Varga azért játszik, mert Mengolo sérült, Jovanovic eltiltott, Filip meg beteg lett, meg persze, mert nem volt Janikának jobb alternatívája, Herczeg szerint, bár én rég Barnát erőltettem volna, de mostmár úgy is mind1. Én amúgy is máshogy kezdettem volna a csapatot, de így is Tiszát raktam volna be Varga helyére is (tudom őrült lenni), mert meccsek óta nem tud hozzá tenni, bár most szerintem ezen a meccsen nem volt olyan rossz, mint az előző kettőn.

  Ahogyan Takácsra, úgy ugyanezt el lehet mondani Sósra is.

  Tőzsér önmagához képest (?), nem játszott rosszul, bár a szabadrúgásokat jól elpuskázta, de rengeteg labdát küldött előre, jól.

  Azért az butaság lenne, egy olyan edzőt szídni, aki úgy vállal egy állást, hogy éppen benttartja a csapatot az előző évben, majd szerintetek megígérték neki, hogy több alapember marad, aztán meg nem úgy lett, de azért is butaság lenne, mert még mindig a dobogón vagyunk, úgy hogy tudjuk a csapat erőn felül teljesített ősszel.

  Az meg, hogy mit ért el Herczeg a múltban, nem jelent semmit, csak azt, hogy az tiszteletre méltó, de az nem jelenti, hogy utána nem bolondulhat meg valaki, bár már azért bolondnak tartották sokan, hogy elvállalta.
  Egyszerű: ami jó, az jó, ami nem jó, az rossz, persze a lehetőségekhez mérten.

  Én az erőnléti edzőt kérdezném meg, hogy van az, hogy közvetlenül a felkészülés után a csapat nem bír csak 65-75 percet.

 • joel

  Az “erönleti edzö”-nek ezt gyurdkit csufolod? Tragedia meg nezni is azt a fogalmatlant ahogy bologat a padon amikor Herczeg håtrafordul…Bucs Zsolt is csak jampizik ott az idiotan fejtetöre rakott sapkåjåval, szolhatna neki valaki h 20 evesen meg lehet poen meg vagåny volt a Dorko tornacsuka a teremtornåkon de 50 körul mår röhejes a lazåskodåsa…

 • Lucas

  Néha komolyan, néha ironikusan. Bár most az első mondaton kívül minden komoly. Nem értünk egyet a játékosaink teljesítményéről, úgy tűnik.
  “Még mindig a dobogón vagyunk”- gólkülönbséggel, igen. Csak épp elbuktuk a hatpontos rangadót és 9 pontra van a kiesőzóna. Még pár meccs nyeretlenség és alulról fogjuk szagolni a 8. helyet. Az erőnléti edzőt kérdezheted, ha megtalálod. Mert hogy nincs olyan. 🙂

 • JuveFan1897

  Sajnos van erőnléti “edző”, Györkynek hívják. Papírja is van róla, két hét alatt szerezte.

 • Tylla

  Varga nem azért játszik, mert Mengolo sérült. Sokkal többször volt kezdő, mint szines barátunk. Néha pihentetni kellene, nagy lett az egoja, pedig látszik, hogy nincs mire fel.

 • Madridista

  amíg lesz aki kijár ,nem üresek a stadionok addig semmi nem fog változni ha nem lesz aki kijárjon és folyamatosan üres lesz a stadion talán elgondolkoznak,ti éltetitek a mostani rendszert,,,

 • Lucas

  Én meg most végeztem el egy online kurzust “Knowledge Management and Big Data Analysis in Business” címmel, de ettől még nem leszek felhőfejlesztő meg adatelemző informatikus. 😀 😀

 • Lucas

  Ne haragudj, de ez tévedés. Akit nem zavar az, hogy az NB I átlagnézőszáma 2000 körül mozog, azt az se fogja zavarni, ha ez a szám nullára csökken. Mióta a magyar klubok bevételét a TAO, a tévés közvetítési jogok és kicsi részben a szponzorok jelentik, de alapvetően az állami szféra, azóta a szurkoló szükséges rosszá változott. Szidja az MLSZ-t, szotyizik, vigyázni kell rá szekusokkal és miatta büntetik a klubokat. Az a pár millió forint jegybevétel szinte egyből levonódik a stadion aznapi üzemeltetésével, a biztonsági cég kifizetésével és a büntetéssel. Sőt, lehet így is mínuszos. Szóval ha kimész, nem mész ki, az a szövetség és a klubok szempontjából tökmindegy. Mi a Blogon mindig arra buzdítunk, hogy menjünk ki, de csupán puszta csapat- és klubszeretetből. Persze mondhatod azt is, hogy ebben te nem veszel részt, és valahol érthető. De már több tízezren mondták ugyanezt, a show mégis folytatódik.

 • Lucas

  http://www.ujpest1885.hu/index.php/velemeny/1063-jghjhgj
  Íme egy kiváló írás, esetleg nézz bele. 🙂

 • Tylla

  Nem volt benne a játékunkban a több gólos győzelem, sőt még az egy gólos sem. A döntetlen lett volna igazságos, de gólra játszák a focit. Egyébként az Újpest nyerte a párharcok nagy részét, pontosabban passzoltak, tudatosabban játszottak és volt befejező csatáruk, nem is egy.

 • joel

  Ugyan mår, mielött golt rugtak mår simån mennunk kellett volna legalåbb hårommal, persze ehhez az kellett volna h ne benåzzunk el minden lehetöseget. Csak Ami gyorsan beugrik Takåcs kettöt ,Sos szinten melle lött egyet egy måsiknål meg baszott passzolni inkåbb összeesett mert utolertek. Könyves ha bepasszolja közepre amit kapåsbol taccsra rugott stb. Lehet utobbi mår 0-1- nel volt, mindegy is. Ferenczinek centikkel ment melle a lövese, az mondjuk szep volt.

 • Madridista

  ott ahol nem a szurkolókért van a foci feleslegesnek tartom az egésze el kellene törölni a magyart “profi” focit…

 • gyberci

  Engem az aggaszt, hogy Herczeg András a mérkőzés után kibukott. Végül is – mint mindig – most is igaza van. Elfogyott a Loki! Ha Ferenczi nem sérül meg, akkor nem kapjuk a második gólt. De megsérült! Játékost nem hozni kellene, hanem nem kellene elengedni, a jó játékost meg kell becsülni, ne akarjon elmenni.

 • JuveFan1897

  De papírod lehet róla, hogy ehhez is értesz. 🙂 A munkád minősége meg max hasonló lenne mint Györkyé.

 • Lucas

  Ezzel egyet tudok érteni.