7 pontban a Honvéd-DVSC kupameccsről

Két gyenge formában lévő csapat találkozik szerdán, a Magyar Kupa újabb fordulójában, hogy mentsék, ami még menthető. Kérdés, melyik csapat nyerhet, vagy épp veszthet nagyobbat és vajon melyik képes átlendülni hamarabb saját holtpontján. A Honvéd-DVSC találkozó rosszabbkor talán nem is jöhetne. De most jön, vele együtt pedig aktuális beharangozónk is.

bodi

Nézzük először az ellenfelünket. A Budapest Honvéd az elmúlt 6 NB I-es találkozójából csak egyet nyert meg (Paks, 1-0), a Vasas, a Loki, a Mezőkövesd és az Újpest ellen is egygólos, a Fradi ellen pedig háromgólos vereséget szenvedtek. A Magyar Kupában a Siófok ellen csupán 4-3-as összesítéssel jutottak túl (igaz, ez is jobb, mint a mi 4-4-ünk a Dorog ellen).

A kupában a 6. fordulóban a Pécs ellen 0-1-gyel, a 7. fordulóban a Budaörs ellen 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel, a 8. fordulóban a Gyöngyös ellen 0-4-gyel jutottak tovább. Hiába voltak bajnokok az előző szezonban, idén csak árnyékaik akkori önmaguknak. Lanzafame november közepe óta gólképtelen, a védőkkel folyamatosan hadilábon állnak, Gróf pedig potyagólok tucatjáért felelős. Nem véletlen, hogy télen Supka Attila érkezett a Szegedtől, a számunkra kellemes emlékeket idéző mesterrel azonban egyelőre nem sikerült előremenetbe kapcsolniuk.

Az NB I-ről azonban nem csak az mond el sok mindent, hogy a tavalyi bajnok jelenleg a 7. a tabellán, hanem az is, hogy a DVSC hiába szerzett csupán 1 pontot 3 meccset követően, továbbra is a dobogón szerepel. Sőt, 11 fordulóval a vége előtt az sem elképzelhetetlen, hogy e két együttes bármelyike a dobogóért, vagy épp a kiesés elkerüléséért fog harcolni az utolsó fordulókban. (A 3. és a 12. pozíciót csupán 9 pont választja el egymástól!) Egy ilyen helyzetben pedig mi más lehetne a vigasz, mint egy kupadöntő? Miért ne számíthatnánk arra, hogy mindkét csapat maximálisan küzdeni fog a győzelemért és a továbbjutásért és egy rendkívül izgalmas, kiélezett mérkőzést fogunk látni?

Pontokba szedem, miért gondolom ennek ellenkezőjét.

 1. Mindkét csapat fáradt és lássuk be, a magyar csapatok nem bírják a kettős terhelést. Ennek egyik oka a megfelelő felkészítés hiánya, a játékosok demotiváltsága és akaratgyenge hozzáállása. Másik oka az amúgy is gyenge teljesítmény mellett a kispadok szűkössége. Nincsenek igazán minőségi cserék (ami egyebek mellett annak is köszönhető, hogy a másodosztályból száműzték a fiókcsapatokat), akik bevethetőek lennének ilyenkor.
 2. “Nélküled én elveszek, Nem ég bennem úgy a tűz, Ha engem messze elkerülsz…” Az Intim Torna Illegál szerelmes dala tökéletesen illeszkedik a fanatikus és csapata közötti állapotra, amely között ott áll az MLSZ. No nem párterapeutaként, inkább egy apácaként, aki cölibátust akar fogadtatni mindkét féllel. A szerda délután 16 órás időpont nem szurkolócsalogató, a lelátókon nem valószínű, hogy komolyabb erődemonstrációt tartanának a nézők, pedig az is éreztethetné, hogy a legjobb négy közé jutás a tét. Persze ezért a klubok is tehetnének, de nekik meg ez látványosan nem érdekük, könnyebb az MLSZ-re mutogatni.
 3. A “csak éljük túl” mentalitás. A bajnokságra jellemző, hogy a körbeverések miatt jó az egy pont is, a defenzívebb játék is (az Újpest ellen mi is védekező középpályást cseréltünk be, rá is fáztunk). Nem gondolom, hogy pont most, egy párharc első meccsén esnének egymásnak a felek.
 4. Hasonló a “kockázatmentesség” elve: úgy pályára lépni, hogy csak meg ne sérüljön valaki, hogy csak éljük túl ezt a napot. Hogy elég egy-két egyéni váratlan villanás.
 5. Nem mondhatni, hogy bármelyik csapat büszke meneteléssel jutott volna el idáig, a papíron náluk gyengébb együttesekkel is meggyűlt a bajuk.
 6. Ha bármelyik csapat képes felülkerekedni a másikon, egyik csapatban sem érzem az erőt, és a sokszínű változtatások lehetőségét, hogy visszafordítsa a találkozó menetét. Így a kiélezett 0-0 helyett nagyarányú pofonba is bele lehet szaladni, ami még kisebb izgalmat ígérne.
 7. A kupadöntő önmagában nem elegendő siker, csak a kupagyőztest tartják igazán számon és csak az ér nemzetközi kupát. Addig ezen a párharcon túl még két másik együttest is verni kell, miközben az aktuális keretekkel a sokkal fontosabb első osztályra is koncentrálni kell. Arról nem beszélve, hogy egyik együttes sem indulna sok eséllyel a nemzetközi színtéren – és jó esetben ezt ők is tudják magukról.

Ettől függetlenül persze lehet, hogy tévedek, és mindkét csapat nem csak a nyilatkozatai alapján veszi komolyan a találkozót, de egyelőre szkeptikus vagyok. Hiszem, ha látom – mondhatnám. Mivel kupatalálkozóról lesz szó, csak saját kezdőnket tippelném meg – a sok sérült miatt nem sok variációs lehetőség van. Sőt, nem is tippről lesz szó, inkább úgy fogalmazok, hogy én az alábbi kezdőt küldeném pályára szerdán, 16 órakor:

honvvarh

Semmiképp nem most próbálkoznék az új kapussal, Mészárost pedig inkább az NB I-re pihentetném, hiszen már nem csak középhátvédként, hanem szélső védőként is számítanunk kell rá. Varga Kevint vagy Sóst nem játszatnám együtt, Kevint azért pihentetném az utolsó 30-40 percre, mert fittebben talán sikeresebb lehet a már fáradtabb védőkkel szemben. Takácsban szintén csak 30-40 percet érzek, ezért az utolsó időszakra állítanám be, akkor hasznos lehet, csak találja el jól azokat a labdákat. Bódi pedig ebben a formációban behúzódhat középre, ha Könyves kimegy jobb szélre, így átállhatunk a 4-1-4-1-es hadrendre is. Ferenczi hiányát talán enyhíti, hogy a középpályán ismét játszhat Jovanovic. Így egy védekezőbb, kontrákra építő mentalitással kellene kihúzni az utolsó 30 percre, ott pedig két jó cserével meglepni az ellenfelet, főleg, hogy az ellenfél védelme sebezhető idén.

Sok fog múlni azon, hogy Eppelt és Lanzafamet mennyire tudjuk majd kivenni a játékból. No meg azon, hogy helyzeteinket végre ki tudjuk-e majd használni. Mert ne feledjük, egy-egy idegenben szerzett gól még akkor is sokat érhet, ha a végeredmény összességében nem nekünk kedvez. Remélem sikerül majd betalálni Gróf kapujába, és harcos, jól játszó Lokit látunk majd a pályán. Az M4 Sport közvetíti a találkozót, a munkanap miatt most mi is ezt választjuk majd, de aki teheti menjen, szurkolja ki a meglepetésgyőzelmet.

Hajrá Loki!
Csibu

 • Levkoo

  Ahogy olvastam Sós is sérült :/

 • csibu

  Remek… 🙁
  Akkor egyértelmű, hogy a bal szélre a két Kevint vetném be, vetésforgóval, kapjon mindkettő 1-1 félidőt.

 • kismariska

  Én kipróbálnék egy merészet . Kosicky , Kuti , Szatmári , Kinyik , Barna , Bódi Jovanovics , Csősz Varga , Tabakovics Sós .

 • kismariska

  Ha Sós sérült akkor Nagy Kevin

 • joel

  Csosz mar bizonyitott Tozser helyen egyszer az idei kupasorozatban…

 • Zsíros B. Ödön

  Nem tudjátok, hogy a külföldön tartózkodók, milyen módón láthatják a mérkőzést?

 • gyberci

  m4sport.hu

 • öcsisajt

  Vajon erőnlétileg milyen szinten van a csapat?? Ennyire nem bírnak egy héten 2 meccset,az összes többi csapat a lehető legjobb összeállításba játszik. Mi meg a második vonal szinte? Kivétel Jovanovics mert Filip sosem volt Bandi kedvence mint ahogy Tabakovics sem. Itt tartunk siralmas.

 • öcsisajt

  Szerintem jobb ha nem nézed,qrva gyenge. Ez a csapat az NB 2 is a végén kullogna.

 • Zsozso6

  Húúú bameg! Ez extra gáz! Nem akarok bántani senkit, drukkolok meg minden, de ezek a “helyi kötődések” elég fogalmatlanok! Nem lehetne valamit tenni? Kukázni még néhány játékost, kölcsönvenni, vagy valami! Ezzel a csősszel, nagy k, barnával, kutival semmire sem megyünk!

 • öcsisajt

  Ennyire képes az ország legjobb akadémiája? Ott is az uram-bátyám,haverom csókosom edzők vannak akik ezt tudják tanítani. Nos ez már nagyon kevés még az NB 1 be is. de fő,hogy dől a TAO pénz a többi le van!!

 • Zsozso6

  Elősször is elhajtani ezeket a semmitmondó kutikat, barnámat és építkezni!

 • öcsisajt

  Ezek pár éve az első keret közelébe nem fértek. Ide jutott a Loki köszönhető a mindenbe beleszaró tulajdonosi kőrnek. Istenem egy beadás egy szöglet ami emberhez menne. Nem tudom mit látnak bennük de ha van is bennük valami azt eddig jól eltitkolták.

 • ez van

  Eddig jó.

 • ez van

  Még a végén lesz egy gól is 🙂

 • ez van

  Csősz 72 percet játszott ma. Ennyit ebben a szezonban még 10 vagy mitudomén hányszor becserélése alatt összesen nem játszott!
  A kispad helyett így alakul ki a rutin.

 • öcsisajt

  Szerinted többet érdemelne? nem egy meccset nézünk meg lehetett volna kérdezni tőle mond te Csősz mit pöcsösz annyit? Nem lógott ki felfelé ebből a csapatból.

 • ez van

  ilyen kezdővel sima vereséget jósolnának sokan de ugy néz ki most nem voltak nagyon szarok vagy bundázott a honvéd? nem tudni

 • gyberci

  Így kell finggal tojást festeni. 🙂

 • ez van

  Ja Csőszre visszatérve kommentátor mondta hogy 50 perce van az nb1-ben. Bár kupában meg nyomatták már 4 meccse az igaz(250perc). Te kit tanácsolsz helyette? Ha kimondott bal szellő kéne én Halmosit ajánlanám kár hogy 13 éve volt.https://www.youtube.com/watch?v=9jxjJlFtL-g Nekünk akkor ez volt a csapat!

 • öcsisajt

  Nem akarok ajánlani senkit. Viszont az azért elgondolkodtató,hogy 21-22 éves játékosok ennyire képesek. És szerintem már nem is fognak fejlődni. Nincsenek ráutalva,hogy többet,jobban teljesítsenek. Megkapják a pénzüket jól elvannak azt annyi.

 • ez van

  Megragadtad a lényeget.
  Az tao-s meg fiatal pénzek jöjjenek.Ne kelljen nyerni de azért versenyben maradjanak ne essenek ki az MB 1.ből.
  Low budgetből már ez is tudomány 🙂

 • ez van

  Volt szó róla a blogon hogy nincs erőnléti edző vagy aki van az nem hm “színvonalas” . Ha nincs jól összerakva az alacsony alapbér + magas győzelmi prémium akkor az is gáz.

 • Menydörgés

  Csősz 20 Éves Ez volt az első ” tét meccse” a nagyok közt , Ő volt a mezőny legjobbja az első félidőben jobb volt Filipnél Jovanovicstol hamarabb kellett volna őt betenni a csapatba , beépíteni . Filiptől százszor jobb lesz Jovától meg kétszer Gyerünk fiatalok , tiétek a jövő . Hajrá Loki

 • öcsisajt

  Mondjuk Filipnél nem nehéz jobbnak lenni. Nála jobbakat hajtottak el. Jovát azért nem kellene ennyire ledegradálni. Csősz meg,nyugtával a napot.

 • menydörgés

  Az első félidőben ö volt a csapat legjobbja , sokkal többet érdemelne , én például szívesebben nézném mint a román vendégmunkás Filipet Az akadémiáról jöjjenek a fiatalok Hajrá Loki

 • jimm

  “Mindkét csapat fáradt…” LOL

 • Ase

  Nekem nem hiányzott a mai meccsről Tőzsér, sőt lehet jobb lenne ha hétvégén sem játszana.
  Barna nagyon gyenge volt, azt se bánnám ha kukáznánk egy balhátvédet, rosszabb nem lehet.

 • volt debreceni

  Aki látta a meccset, az egyetérthet velem, hogy a Honvéd nyerni akart, de nem tudott. A tizi az mák volt, hogy mellé rúgta, bár a kapusunk jó irányba ment, s ha kapura tart, akkor szerintem védte volna. Kosicky jól védett, szerintem a csapatban ő volt a legjobb. A citromdíjas nálam Filip, kevesebbet szerelt, mint szokott és szinte minden labdát eladott, kettőből nem rajtunk múlott, hogy nem lett gól. Jován látszik a kihagyás. Korábbi önmagához képest sz@rul játszott, ő is rengeteg labdát elszórt. Tabakovics az első félidőben elviselhető volt, a másodikban, amikor kezdtünk egy kicsit játszani, már gyenge volt. Azért nem kis merészség volt Banditól, hogy a UTE elleni kezdőnkből kihagyott 10 embert. Viszont bejött, mert nem kaptunk gólt, és idegenben ixeltünk. Sajnos nagyon hiányzik, s már elég régóta egy góllövő csatár. Takács és Tabakovics is jó lenne, csak képzetlenek, elpattannak tőlük a labdák, és hiányzik egy kis ész is ahhoz, hogy adott helyzetben jól döntsenek. Takácsnak 4-5 90-100 %-os helyzet kell, hogy lőjön egy gólt. Mert helyzetbe tud kerülni, de azt a legtöbb esetben képtelen jól befejezni. Sós jó lehetne, de könnyen elnyomják, és ahelyett, hogy harcolna elesik, hátha szabadrúgás vagy tizi jár érte. Sajnos amíg Szima az elnök, a jelenlegi keret a legjobb. Ha meg valaki a fiatalok között feltűnne, akkor gyorsan eladják. De hová lesz ez a pénz? Végezetül: a mai csapat nem játszott rosszabbul, mint az UTE elleni. Ez azt is jelenti több lehetőséget kellene kapniuk, mert csak így szerezhetnek tapasztalatot, a kispadon, vagy a fakóban nem lehet fejlődni. Ha valakinek jobb ötlete van, más megoldása, ám legyen, írja meg!

 • joel

  Nem jåtszottak rosszabbul mint az UTE elleni?!?!? Ezt buntetes volt nezni…