LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy lépés az álmok felé

Újpesten fontos lépést tettünk a dobogós hely megszerzése érdekében, innentől pedig saját kezünkben a sorsunk, csupán érvényesíteni kell a papírformát. Ezzel azért sajnos szoktak gondot akadni, de ebben a szezonban nem okozott gondot a hazai mérkőzésen megnyerése, kiváltképp tavasszal. Herczeg András is kiemelte, ez a hétvége kulcsfontosságú lehet a bronzéremért folytatott csatában, tegyük hát meg az újabb lépést az álmaink felé!

A múlt heti újpesti döntetlen mindenképpen nagy lökést adhat a csapatnak a hátralévő fordulókra, így aztán a motiváció hiányára nem igen panaszkodhatnak majd a piros-fehérek. Ezzel szemben a kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda a sokak által már biztos kiesőnek megbélyegzett Haladástól kapott ki hazai pályán 2-1-re a legutóbbi körben, ezzel pedig jócskán összerántották a mezőnyt az alsó régióban: a Haladás még azt a bravúrt is végrehajthatja, hogy sokpontos hátrányból kiharcolja a bennmaradást, mint ahogy a jelenleg 7. helyen tanyázó Felcsút is bajba kerülhet még. Holnapi ellenfelünk tehát nem túl jó előjelekkel várhatja az összecsapást, bár szó mi szó, idegenben jobban megy nekik, mint hazai környezetben.

Rátérve a szombati találkozóra és a Dajka László által edzett ellenfelünkre: utolsó öt meccsükön két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegük. Árulkodó jel, hogy két sikerét idegenben érte el az MTK és a Felcsút ellenében, míg ahogy a mellékelt ábra mutatja, a hazai pálya nem igazán hozott számukra mostanában szerencsét. Reméljük, hogy most mi ebbe a sormintába belerondítunk egy kicsit és egyúttal visszavágunk a februári csúfos, 3-0-s várdai zakóért.

A Loki mérlege ezzel szemben két győzelem hazai pályán az MTK és a Haladás ellen, két döntetlen és egy vereség, tehát ha ez a tendencia folytatódna, akkor minden bizonnyal Loki sikernek örülhetünk és továbbra is érvényes lehetne az idén ötödik születésnapját ünneplő Nagyerdei Stadionra az „oroszlánbarlang” titulus. Ez a mérkőzés egyfajta vízválasztó lesz, mondhatni hatpontos összecsapás, hiszen győzelem esetén kifejezetten kedvező pozícióba kerülhetünk a bronzéremért folytatott harcban, de ugyanez igaz a várdaiakra a kiesés elleni harcot tekintve. Herczeg András ennek megfelelően szeretné a legütőképesebb csapatot kivezényelni a pályára, szerencsére szinte a teljes keret a rendelkezésére áll, de a súlyos sérüléséből épülgető Haris Tabakovic, valamint Bereczki Dániel szolgálataira bizonyosan nem számíthat még a szakmai stáb.

A két fél első és egyetlen hajdúsági randevúján azért alapos hidegzuhany érte a cíviseket, hiszen a 9. percben az ex–Lokista Horváth Zoltán juttatta előnyhöz a szabolcsiakat, ami egészen a második félidő 55. percéig tartott, amikor Takács góljával egyenlítettünk, majd betalált Barna Szabolcs is, végül Takács második góljával beállította a 3-1-es végeredményt. Így aztán ebből a példából okulva nem szabad félvállról vennünk a mérkőzést és más eredmény nem elfogadott ezen a délutánon, mint a győzelem és a dobogós álmaink életben tartása.

A mérkőzés játékvezetője az a Bogár Gergő lesz, akinek személye eddig pozitív volt számunkra, korábban három mérkőzést vezetett nekünk és mindegyik Loki sikerrel ért véget, legutóbb két hete a Haladás ellen is kifejezetten szimpatikusan fújta a sípot. Televíziós közvetítés híján mindenkit arra buzdítok, hogy aki teheti, élőben tekintse meg a mérkőzést.

HAJRÁ LOKI!