Tűzközelben #9 – Újvárosi Ádám

Interjúsorozatunkban azokat a fiatalokat szólaltatjuk meg, akik közel kerültek a DVSC felnőtt csapatához. Ebben a szezonban a korábbiakban is nagyobb szerepet kapnak a saját nevelésű játékosok, és Varga Kevin példája mutatja, hogy bármikor be lehet kerülni a DVSC kezdőjébe, onnantól pedig már csak a srácokon múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel. A kilencedik alanyunk Újvárosi Ádám, aki szintén az U19-es csapatban pallérozódik, de kupameccsen már ő is volt a felnőtt együttes keretének tagja.

ujvarosiadam1

– Jelenleg az U19-es csapat keretének tagja vagy, mesélj nekünk kérlek, hogyan jutottál idáig!

– Hat vagy hétéves koromba kezdtem el focizni a Lokiban, és megjártam én is azt az utat, amelyet mindenkinek végig kell járnia ahhoz, hogy itt, ebben a korosztályban szerepelhessen.

– Rendszeresen pályára lépsz az U19-es bajnokságban, ami jelenleg a felnőttcsapat elő kapuja. Milyennek tartod ezt a bajnokságot, az eredményesség a fontos, vagy még ebben a korosztályban is inkább a meccsterhelés és a fejlődés a lényeges?

– Ebben a korosztályban úgy gondolom, hogy nagyon fontos még mindig az, hogy hogyan fejlődünk, de mindezt úgy, hogy közben minél jobb eredményeket kell tudnunk produkálni.

– Tagja voltál a felnőttkeretnek az idei két Magyar Kupa találkozón, milyen érzés volt a felnőttekkel együtt készülni és utazni?

– Nagyszerű érzés velük utazni és a mérkőzésre készülni. Teljesen más, mint amikor a saját csapatommal készülök. Ezeken a mérkőzéseken már sokat tudok tanulni a felnőtt játékosoktól.

– Négyszer már pályára léptél a DVSC-DEAC-ban a megye I-es bajnokságban is. Nyilván van különbség egy U19-es mérkőzés, és egy felnőttek között lejátszott meccsnek, mik ezek?

– Ez már felnőtt bajnokság, tehát sok tapasztalt játékossal találom szembe magam, akik nagyon rafináltak. Legfőbb különbség a két bajnokság között a fizikális előny a felnőttek javára.

– A korosztályodban a csapattársaid közül kit tartasz arra érdemesnek, hogy néhány év múlva a felnőtt keret meghatározó tagja lehessen?

– Sok játékos van a korosztályomban és az egész akadémián, akik profi labdarúgókká válhatnak a későbbiekben, nem tudnék név szerint senkit kiemelni.

uhvarosiadam2– Posztodat tekintve védő vagy, azon belül melyik pozícióban játszol leginkább?

– Belső védő pozícióban játszok általában a mérkőzéseken.

– Mik a rövid és hosszú távú céljaid?

– Rövid távú célom, hogy minél hamarabb beverekedjem magam a felnőtt csapat keretébe, a hosszútávú pedig, hogy stabil játékossá váljak itt a DVSC-ben.

– Van kedvenc külföldi csapatod?

– Igen van, a Real Madrid.

– Van-e példaképed akár a honi, akár a külföldi mezőnyben, és ha igen, ki?

– Sergio Ramost tekintem példaképemnek.

– Mivel töltöd a szabadidődet?

– Nagyon kevés a szabadidőm, de ha tehetem, akkor a barátokkal próbálok sokat találkozni, pihenek, illetve még a szabadidőmben is sokat gyakorlok, mert így tudok fejlődni a legtöbbet.

Köszönjük Ádám válaszait, kívánjuk neki, hogy minél hamarabb bemutatkozhasson a felnőtt csapatban!

(képek forrása: dvsc.hu)

 • Layash

  Meglepődve olvastam, hogy a megye1 erösebb, mint az U19-es bajnokság.
  A megyei bajnokság színvonaláról volt eddig is fogalmam, rettenetesen alacsony, a csapatok többségénél taktika nélküli bulimeccs jelleggel játszanak, és vannak olyan csapatok, amelyeknél már annak is örül az edző, ha ki tudnak állni, van két csere játékosa is.
  Teljesen amatőr szint, ezzel szemben az akadémián elvileg szakmára felkészités zajlik, fizikai, technikai, taktikai képzések vannak, és ha az ott nevelkedő játékosoknak közel 20 évesen kihívás megye1-ben játszani, az akadémiai képzést minősíti.
  Távolabbra kellene nézni at utánpótlásban dolgozóknak, amit itthon kinevelnek, már Andorra, Feröer, Luxemburg ellen is kevés, a játékos meg annyit fog tudni, amennyit tanitottak neki, és amennyit abból vissza követeltek.
  Felnőttként sem fogja tudni azt, amit tizenévesen nem tanítottak meg neki, pláne ha a tudásszomj, a tanulni vágyás, a jobb játékossá válás igénye nem is tananyag.

 • JuveFan1897

  Nem azt mondta, hogy erősebb a megye1, csak annyit, hogy fizikailag erősebbek ott a játékosok, mivel értelemszerűen ott már felnőttek játszanak.

 • Layash

  Nem a játékost minősítettem, de sajnos a megye1 szintje nem lehet értékmérő, ha komolyabb céljai vannak.
  A megyében sok csapatnál edzés sincs rendszeresen, se erőnlét, se taktika.
  Van néhány csapat, ahol próbálják mímelni a focit, de azok száma sem kevés, ahol örülnek, ha ifistákkal ki tudnak állno